Брюксел 2

• 64 837
  • 608
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря на всички за мненията - и аз, от темата тук, разбрах за къщата на Рубенс и гарата Grinning Не знам защо, но не си падам по зоо-градини, аквариуми, терариуми и др. подобни Sunglasses

Но, от друга страна, точно лежерно размотаване в Гент май ще ни допадне повече... Имам още време, сега стягам куфарите за моренце през другата седмица, а и все още не съм си уточнила дните за Брюксел - по принцип имаме пълни 5 дни /ако не сменят часовете на полетите/, и плановете ми са 3 дни в Брюксел и по 1 ден за Бруж и Гент. Ще го мисля, макар че, независимо, че ще сме в началото на август, познат, който е живял 5 г. там, ми каза - и не си забравяй чадъра, хахах Laughing

Виж диамантената борса в Антверпен, не че е нещо архитектурно или прочие - пълно е с ортодоксални старовремски евреи с масури, облечени в черно и индийци (новите дилъри) на скъпоценни камъни.просто суматохата е любопитна. Гарата на Антверпен е шедьовър, да не говорим за църквите им пълни с картини от Рубенс, Ван Дайк, Мартенс де Воос и прочие.ако обичате картини, Антверпет е мястото.В двора на една от ърквите има невероятни скулптури..Антверпен и Гент не стават за съчетаване. Преди 10 дни бях в Гент, та си отне цял ден. Брюж е напудрен град за мен - красиво е, но не е съвсем автентично, направено е за туристи.

# 271
Мдаа... явно трябва да се замисля сериозно за Антверпен, защото ние харесваме и църкви, и картини, и скулптури.... И, да, диамантената борса би ми била интересна като атмосфера и впечатления... За съжаление, преди години си получих диамантеното пръстенче от Амстердам, та сега няма реална причина да настоявам за това посещение, хахах Sunglasses

От друга страна само 2 дни за Брюксел май няма да са достатъчни newsm78 - явно ще трябва някакъв компромис....

# 272
  • срещу двата комина :)))
лично на мен Антверпен ми хареса много повече от Гент, но все пак всичко е въпрос на лично усещане  Peace

# 273
Белгия макар и малка е много китна и живописна страна,извън Брюксел,Бруж и Гент има страхотни градчета които е много лесно и практично да се обиколят , не само с кола но и с перфектните им влакове.
Мисля че е хубаво да се видят в едно пътешествие и двете лица на страната,Валония и Фландрия със съответните им характеристики
Ето сайтове за тях:

http://www.belgium-tourism.be/accueil/en/index.html

http://www.visitflanders.com/en/destinations/index.jsp

# 274
  • Амстердам
Подкрепям азиа_asia
На юг от Брюксел е много красиво - цитадели, замъци и китни градчета. Валония е прекрасна. Била съм в Динан (писала съм в блога), а сега ми предстои пътуване още по на юг. И все пак това е за хора, които си падат повече по природата.

# 275
Подкрепям азиа_asia
На юг от Брюксел е много красиво - цитадели, замъци и китни градчета. Валония е прекрасна. Била съм в Динан (писала съм в блога), а сега ми предстои пътуване още по на юг. И все пак това е за хора, които си падат повече по природата.
А къде може да се отседне? Във ферми, къщи за гости?

# 276
  • Амстердам
А къде може да се отседне? Във ферми, къщи за гости?

Да, има био ферми и къщи, в които може да се отседне, както и къмпинги. Има и големи хотели разбира се, даже замъци Simple Smile

# 277
Имах предвид не хотели, а нещо по-близо до природата. Ако можеш да препоръчаш нещо, ще ти бъда много благодарна. И на мен ми се ходи в Южна Белгия.

# 278
  • Амстердам
До сега не сме оставали с преспиване и за това не мога да препоръчам нищо. В момента съм в процес на търсене на нещо подходящо. Някъде мернах, че имаше бунгала в гората и около реки, но не помня къде точно.

# 279
Искам да попитам за тези "Automatic Luggage lockers", които са по жп гарите, може ли да ми обясни някой как точно се ползват- цена, допустим размер на багажа и др. каквото се сетите, че досега не съм ползвала такива.

# 280
  • София
Искам да попитам за тези "Automatic Luggage lockers", които са по жп гарите, може ли да ми обясни някой как точно се ползват- цена, допустим размер на багажа и др. каквото се сетите, че досега не съм ползвала такива.

Има 3 или 4 размера клетки като цената нараства с нарастването на големината и я пише отстрани,където се заключват и се взема талончето.Трябва да имате монети от 0,50, 1 и 2 евро, слагате в желаната клетка, затваряте я,тя се заключва,пускате нужната сума и автомата ви дава билет.Гледате блока, който издава билетите от кой до кой номер клетки затваря и отваря.Билетът е най-важен, тъй като ако го изгубите е много трудно после отварянето, предполагам неприятна процедура с администрацията на гарата.После слагате билета в апарата и той отключва клетката.
Ние ползвахме най-голямата клетка, в която оставихме куфар от най-големите и малка раница.
Това упражнение го действахме на гарата в Антверпен,но мъжа ми каза,че на Брюж е било същото,защото докато аз купувах билети Брюж-Антверпен, той ходи да огледа дали куфара ни би влязъл в клетка.

# 281
Аз днес букнах билетите за шатъла от и до летището. На връщане трябва ли предварително някъде да се валидира билета /както е в Рим/, защото не ми се иска да отида в 5 ч. сутринта и да се окаже, че няма места в съответния бус и да чакам за следващия?

# 282
  • Sofia
Само показваш билета на шофьора - мисля, че той го валидира.
Или пък само го гледа - не си спомням.

# 283
Нощна птица, благодаря!

Тъй като сега гледам да направя еднодневното ни пътуване до Брюж, появиха ми се следните въпроси

Музеят на Мемлинг - интересен ли е
Музеят на изящните изкуства /при положение, че ще посетиме някои в Брюксел/
Кметството - четох набързо, че е най-старото в Белгия, стенописи, тавани....

Все пак един ден си е един ден, иска ми се повече да се разхождаме, корабче по канала, но от друга страна - ако нещо наистина си заслужава, да не го пропуснем.

# 284
  • Sofia
Ние бяхме само за 1 ден в Брюж и нямахме време за музеи.
Посетихме кметството /върви в комплект с къщата на архиваря/ и катедралите. Не пропускайте "Св. Кръв", пък и другите. В Йезуитската църква /в която е сниман филмът "В Брюж", понеже "Св Кръв" са отказали снимки/ не ни пуснаха - била само за членове. Брюж е прекрасен!!!

Общи условия

Активация на акаунт