Брюксел 2

• 64 812
  • 608
  •   2
Отговори
# 300
Здравейте, момичета, изчетох темата внимателно, благодаря за практичните съвети! В Белгия съм от 4 до 11 октомври и искам да си направя оптимална програма. Ще бъда благодарна, ако ми помогнете за вътрешните екскурзии, иначе съм планирала посещение на Люксембург и Кьолн. За трасето Брюксл - Брюж - Гент -Антверпен, колко дни биха били достатъчни, за да не тичам и къде препоръчвате да се нощува?  Благодаря предварително! bouquet

# 301
Здравейте, момичета, изчетох темата внимателно, благодаря за практичните съвети! В Белгия съм от 4 до 11 октомври и искам да си направя оптимална програма. Ще бъда благодарна, ако ми помогнете за вътрешните екскурзии, иначе съм планирала посещение на Люксембург и Кьолн. За трасето Брюксл - Брюж - Гент -Антверпен, колко дни биха били достатъчни, за да не тичам и къде препоръчвате да се нощува?  Благодаря предварително! bouquet
Ние пътуваме другата седмица за 5 дни, с включени Брюж-Гент и Антверпен. Направих доста оптимална програма за градовете, базирана на нашите интереси, както и възможности за ходене. Като се върнем /живот и здраве Simple Smile/, ще споделя и по-реални впечатления и мнение. Брюж и Антверпен са на около час път от Брюксел, Гент - на 30-40 мин. - времетраенето зависи от коя гара се взима влака и пристига, съответно.

Може да спите само в Брюксел и да пътувате до градовете. Всъщност вие може да сте с кола newsm78

# 302

[/quote]
Ние пътуваме другата седмица за 5 дни, с включени Брюж-Гент и Антверпен. Направих доста оптимална програма за градовете, базирана на нашите интереси, както и възможности за ходене. Като се върнем /живот и здраве Simple Smile/, ще споделя и по-реални впечатления и мнение. Брюж и Антверпен са на около час път от Брюксел, Гент - на 30-40 мин. - времетраенето зависи от коя гара се взима влака и пристига, съответно.

Може да спите само в Брюксел и да пътувате до градовете. Всъщност вие може да сте с кола newsm78

[/quote]
Много ти благодаря предварително за споделените впечатления! Ние ще спим през  цялото време в Брюксел, но ми се иска за тази симпатична екскурзия да имаме нощувка някъде. В Брюж или Антверпен! Очаквам отзиви! Simple Smile

# 303
От това, което съм прочела тук, мнението е, че си заслужава в Брюж - нощен е бил много красив....
Освен това, той ми се вижда някак си по-компактен и по-лесен за разходка. Антверпен е доста по-голям, и освен старата част, не съм гледала за други неща. Но, пък там има доста катедрали /църкви/ със съботни /вечерни/ и неделни /сутрешни/ меси. От гледна точка на разглеждане, това също трябва да се има предвид - когато има меси, не могат да се разглеждат, естествено.

Предполагам, че знаете, че в Европа повечето музеи и други забележителности, почиват в ден понеделник.

Аз събрах доста информация, опитах се да "натъкмя" последователността, работното време и други практически неща, нека да видя на живо колко съм била добра, и ще споделям Laughing

# 304
Виждам, че УизЕър предлагат шатъли също, по-евтини от другите излизат и мога да си букна отсега, като цената в двете посоки за двама е 30 евро, ако не се лъжа. Някой ползва ли ги е?

# 305
  • Бургас
Здравейте,имам нужда от бърз отговор.Има резервация за Брюксел за двама,но се указа,че билета е запазен на лицето,което е пътувало преди.Въпреки,че писахме новите данни,накрая се появява старото име и шах и мат.Моля за съвети!как да се оправи името?

# 306
  • Луната
Здравейте,имам нужда от бърз отговор.Има резервация за Брюксел за двама,но се указа,че билета е запазен на лицето,което е пътувало преди.Въпреки,че писахме новите данни,накрая се появява старото име и шах и мат.Моля за съвети!как да се оправи името?
За какъв билет става дума? Самолетен? Коя авиокомпания? За влак? Не се разбира от написаното.

# 307
  • Бургас
За какъв билет става дума? Самолетен? Коя авиокомпания? За влак? Не се разбира от написаното.
Самолетни билети на Уиз.

# 308
  • Луната
Самолетни билети на Уиз.

За съжаление трябва да минете през такса промяна на име, която е
Цитат
Такса за промяна на име
чрез wizzair.com   На полет, на пътник   88,00 lv
Такса за промяна на името
чрез центъра за обаждания   На полет, на пътник   117,00 lv
Взето от тук: https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/service_fees

# 309
  • Бургас
Самолетни билети на Уиз.

За съжаление трябва да минете през такса промяна на име, която е
Цитат
Такса за промяна на име
чрез wizzair.com   На полет, на пътник   88,00 lv
Такса за промяна на името
чрез центъра за обаждания   На полет, на пътник   117,00 lv
Взето от тук: https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/service_fees
Благодаря за отговора,но ще потърся друг вариант.

# 310
Имате ли представа билетите, закупени за високоскоростния влак Париж-Брюксел дали се валидират някъде на автомати или на гише на гарата?

# 311
  • Варна
не , те са с място , ден , час , име .
валидизират се отворените билети.

# 312
И нашето пътуване свърши и съм много доволна от всичко, което успяхме да видим, но и аз се бях подготвила с програмата ни много добре Sunglasses Разбира се, много полезна информация взех от темите тук   bouquet

Посетихме Брюж, Антверпен и Гент, имахме и време за Брюксел, изпихме много страхотна бира, макар че можеше и повече, опитахме много вкусотии, порциите им са огромни /което не ми хареса много/, "намразих" пържените картофи, защото присъстват винаги в чиниите, но това са  най-вкусните картофки, които съм яла, понакупихме магнитчета /доста кичозни като цяло/, дантелки /е, не от тези ръчните - невероятна красота/, шоколад разбира се, и.... това май ми е едно от най-скъпите пътувания.... Но, определено си заслужава...

Много лесно се организира предвижването от град до град, ние пътувахме от Гара Миди, тъй като там ни беше хотела. Така и не разбрах ценообразуването на билетите им - за Брюж, в делничен ден беше 28,20 евро, за Антверпен - ден петък - 8,20 евро /пише 50 % намаление?/, до Гент - неделя - 10 евро и пак има 50 % намаление. Знам за уикенд намаленията, но мисля, че те са от петък вечер newsm78

Използвахме сити-шатъла, спира и тръгва на гърба на гара Миди, билетите ги бях купила он-лайн.

# 313
  • Бургас
И нашето пътуване свърши и съм много доволна от всичко, което успяхме да видим, но и аз се бях подготвила с програмата ни много добре Sunglasses Разбира се, много полезна информация взех от темите тук   bouquet

Посетихме Брюж, Антверпен и Гент, имахме и време за Брюксел, изпихме много страхотна бира, макар че можеше и повече, опитахме много вкусотии, порциите им са огромни /което не ми хареса много/, "намразих" пържените картофи, защото присъстват винаги в чиниите, но това са  най-вкусните картофки, които съм яла, понакупихме магнитчета /доста кичозни като цяло/, дантелки /е, не от тези ръчните - невероятна красота/, шоколад разбира се, и.... това май ми е едно от най-скъпите пътувания.... Но, определено си заслужава...

Много лесно се организира предвижването от град до град, ние пътувахме от Гара Миди, тъй като там ни беше хотела. Така и не разбрах ценообразуването на билетите им - за Брюж, в делничен ден беше 28,20 евро, за Антверпен - ден петък - 8,20 евро /пише 50 % намаление?/, до Гент - неделя - 10 евро и пак има 50 % намаление. Знам за уикенд намаленията, но мисля, че те са от петък вечер newsm78

Използвахме сити-шатъла, спира и тръгва на гърба на гара Миди, билетите ги бях купила он-лайн.

Разстоянията в Гент,Брюж и Антверпен големи ли са?Гарите близки ли са до централните части?Ние ще бъдем в Геел и от там ще се придвижваме.

Коментират се влаковете предимно.Интересува ме как стои въпроса с автобусите.Може ли да дадете линкове на техни фирми с разписания?

# 314
Единствено в Гент гарата е отдалечена от историечския център, където са историческите забележителности и е необходимо да се вземе трамвай. Не помня номера му обаче. В краен случай, ако от никого не намериш информация, питай на гарата кой номер е трамваят - там има информационно туристическо бюро. В Брюж (Брюге) и Анверс (Антверпен) излизайки от жп-гарите започваш да разглеждаш. Вторите 2 града са и по-малки от Гент.

П.П. Относно пържените картофи, вкусни или не, те се пържат с мас. Давам тази информация за хора, които са вегетарианци, вегани или постят, понеже в нашата кухня те се приемат са постни.

Общи условия

Активация на акаунт