Брюксел 2

• 64 686
  • 608
  •   1
Отговори
# 450
# 451
Здравейте!Има ли пътували след промяната на разписанието на Уиз еър?В колко е най-удачно да се хване шатъла за Шарлероа,притеснява ме да няма задръствания рано сутрин?Има ли още повишени мерки за сигурност на летището,които да изискват по-ранно пристигане?Само с ръчен багаж ще сме,та продължавам да се чудя 8.00 подходящ час ли е за шатъла?

# 452
И аз да докладвам, нямахме проблеми. Но забавяне има. Предвиждайте повече време. Провериха ни няколко пъти, явно сме съмнителни. Бяхме на летището 3 часа преди полета за по-сигурно.

# 453
И аз да докладвам, нямахме проблеми. Но забавяне има. Предвиждайте повече време. Провериха ни няколко пъти, явно сме съмнителни. Бяхме на летището 3 часа преди полета за по-сигурно.
А необходимо ли е това време ако нямаме багаж за чекиране?Вие шатъла в колко часа хванахте? bouquet

# 454
А необходимо ли е това време ако нямаме багаж за чекиране?Вие шатъла в колко часа хванахте? bouquet

Много по-лесно е без багаж. Сега ще летим отново за Брюксел и ще се уча от грешките си.
Дали има някой взимал хотел близо до трансфера да помогне. Миналият път платихме излишни пари без да проучваме нищо.

# 455

Много по-лесно е без багаж. Сега ще летим отново за Брюксел и ще се уча от грешките си.
Дали има някой взимал хотел близо до трансфера да помогне. Миналият път платихме излишни пари без да проучваме нищо.

От позицията на вече завърнали се,мога да отговора-2 часа са напълно достатъчни,удобен е шатъла в 7.30 или 8.00.Ние в крайна сметка избрахме за нощувките хотел http://www.hotelbedford.be/ с изключително изгодна оферта от Букинг около две седмици преди пътуването ни.Без да блести с нещо особено,хотелът е много чист,на пешеходно разстояние от шатъла/20 мин. по права улица,спокоен ход,но в близост има и удобен градски транспорт/и има закуска от 6:45ч./в действителност отварят по-рано/,така че закусихме,освободихме хотела и в 7.20 вече бяхме в автобуса.

# 456
  • варна
Записвам се да следя темата, предстои ми служебно пътуване до Брюксел и Гент през октомври. За първи път пътувам и ще бъде приключение за мен.

# 457
  • В страната на бурите
Момичета, някой ходил ли е в края на октомври - началото на ноември? Какво влеме да очаквам и ще става ли за разходки?

# 458
Момичета, някой ходил ли е в края на октомври - началото на ноември? Какво влеме да очаквам и ще става ли за разходки?
Всякакво време може да се очаква.  Laughing
Днес беше ... 12 градуса сутринта.  Mr. Green

Не съм била през октомври, но съм била през март - променливо беше.

# 459

Ми не е хубаво вече времето. Ходила съм и октомври и ноември. Трябват си адекватни дрехи. Може да вали, но дори и да не вали и да има слънчице, вятър в Брюксел винаги си има. Апропо и в началото на юни миналата година беше около 10 градуса неделята, в която кацнах, умрях от студ, понеже идвах от море в Турция.

# 460

Като живееща в Брюксел от десет години ще ти кажа, че времето най-вероятно ще бъде гадно - дъжд (ситен, но през целия ден), вятър (винаги го има, все пак Северно море е на 110 километра), студено (може би не чак толкова 10-12 градуса - колкото беше вчера сутринта).

Може обаче и да е хубаво - миналата година на 2 ноември детето тичаше навън без яке, а на 7-8 ноември ходихме на зоопарк. Целия ден беше мрачно, но не валя и беше около 20 градуса. Помня го, защото беше есенната ваканция.

Така че не се знае, но ако можеш, избери някой друг период. Но няма гаранция, че и с него ще улучиш. Задължително, независимо от периода, който избереш, си приготви яке с качулка (непромокаемо), обувки, които не пропускат вода, и здрав чадър (ако духа, няма да можеш да го ползваш, затова ти трябва яке с качулка).

# 461
Вярно е, че с времето в Брюксел няма никаква гаранция. Имам наемател, който 5 г. е живял и работил там. Миналата година, като му казах, че отивам в средата на август, той ми каза - вземи си чадър - не знаеш кога и как може да се промени времето. Е, ние имахме почти перфектна седмица в това отношение, само предпоследния ден в който бяхме в Гент беше слънчево, мрачно, облачно, влажно, но топло,  и някак си не успяхме да се насладим напълно на всичко там, но все пак беше хубаво. 

Направете си предварителна програма, в зависимост от интересите си и времето, с което разполагате - в случай на дъжд - музеи, църкви, на "прибежки" от едно място на друго....

# 462
Тази година цветният килим на площада много ми хареса - http://www.flowercarpet.be/en/carpet/flower-carpet-2016

# 463
Прекрасен е цветния килим.Всяка година е една магия с тези цветя на площада.И без цветя обаче той е страхотен!

# 464
И за мен Площадът в Брюксел е може би най-красивия площад, на които съм била.

Общи условия

Активация на акаунт