Брюксел 2

• 64 675
  • 608
  •   1
Отговори
# 495
Привет! Доста е замряла темата. Изчетох всичко и благодаря на потребителите, споделили впечатленията си. Предвид ранния полет на Уиз навръщане, не е ли по-добре последната нощувка да е в Шарлероа? И, ако е така, има ли транспорт от града до летището в този ранен час?

В Шарлероа на гарата има автобуси на всеки половин час до летището, билети се вземат от шофьора и струват 5 евро на посока. За ранния полет ако се нощува в Шарлероа има един хотел Ibis точно срещу гарата и той мисля предлагаше трансфер до летището рано сутринта... Има доста българи, които "спят" на летището поради липса на транспорт до там за ранния полет до БГ.

# 496
Ние спахме в Ибис, само че този, който е на 1км от летището. Пеша не може да се стигне обаче, затова се хваща такси, което струваше 8-10 евро на посока. Иначе хотелът е много приличен, чист и беше топличко /което за мен е много важно/.

# 497
Благодаря за последните два отговора, но ние се върнахме вече от Брюксел. Надявам се информацията да е полезна за някой друг. Simple Smile

# 498
Взех билетите онлайн, струваха по 14 евро, та пак бях на далавера. Аз съм си виновна - преди два месеца, когато запазих самолета май ми калкулираше малко по-ниска цена, но нещо се обърках и реших, че си е такава и не ги платих тогава (да не би нещо да се прецака с полета, нали е нискотарифен).

Избрах за спане апартамент, от който да се стига пеша до Гара Миди, за да е ок и за хващане на шатъла за обратния полет. На пешеходно разстояние беше и от Гран Плас, но там (до бул Миди) се оказа район, в който  има повече жени със забрадки, отколкото без (а тези без са полякини). Чак се зачудих белгийци няма ли в Белгия. Но пък беше евтино и удобно за придвижване.

Единият ден бяхме с влак до Брюж - приказен е, наистина Simple Smile. Само да споделя, че тая работа с кулата е пладнешки обир, според мен - чакахме близо час на опашка, на касата установихме, че струва по 12 евро (не бях проверила) - за едното качване не си заслужава, според мен. Горе има мрежа и дори не могат да се направят снимки или да видиш хубаво. Разходката с лодка беше много хубава.

В Брюксел ползвахме хоп-он бус - добре, че го направихме, че да видим и друго лице на града.
В кафето до Атомиума побеснях, както рядко ми се случва. Няма да отегчавам  с детайли, но отдавна не ми се беше случвало да ме правят на маймуна, за да ми вземат 3 евро отгоре. (предишния път беше преди около 10год в Гърция, в Бг такова нещо не помня от кога не ми се е случвало).

В близост до Атомиума - по права линия - се намира Експо центъра, в зала 2 на който в момента има Стар Уорс изложение - за нас беше изненада и феновете сред нас бяха в екстаз. Аз не влизах, но детето и таткото бяха много доволни. На мен ми досвидя входа - 23 евро за възрастен и 16-17 за дете. С билет от Мини Юръп има  2 евро отстъпка (така поне пишеше на рекламната дипляна в Мини Юръп, от която научихме за изложението).

# 499
  • София
Здравейте,
 Обмислям нощувка до летището преди полета към София, но се колебая кой е по-удачният вариант- този, или нощувка в Брюксел и сутринта до летището
Ще съм благодарна за съвет!

# 500
  • София
Ние спахме в Ибис, само че този, който е на 1км от летището. Пеша не може да се стигне обаче, затова се хваща такси, което струваше 8-10 евро на посока. Иначе хотелът е много приличен, чист и беше топличко /което за мен е много важно/.

Точно тук мисля да сме и ние, защо не може да се стигне пеша до летището?
Ако сме само с ръчен, този 1 км има ли зона за пешеходци?

# 501
  • София
Аз съм запазила хотел близо до гара Миди и мисля, че с ранен шатъл ще стигнем до летището навреме. Започвам да се притеснявам като Ви чета.

# 502
И аз така бях постъпила и нямаше проблем със стигането. Спокойно се хваща полета. (Но идете десетина минути по-рано, защото се напълни нашия бус и имаше хора, които не успяха да се качат и останаха за следващия).

# 503
Имам два билета по 5 евро на Флибко Брюксел-Шарлероа за 9-ти септември. Промениха  полета за 10-ти и няма да ги ползвам. Не са поименни и нямат час. Мен ме интересува ситуацията на отиване, поради късния час на кацане на Шарлероа. Дали е само един автобуса за Брюксел и дали няма да останем без превоз.

# 504
Имам два билета по 5 евро на Флибко Брюксел-Шарлероа за 9-ти септември. Промениха  полета за 10-ти и няма да ги ползвам. Не са поименни и нямат час. Мен ме интересува ситуацията на отиване, поради късния час на кацане на Шарлероа. Дали е само един автобуса за Брюксел и дали няма да останем без превоз.
Много време е минало от последното мнение тук, дано авторът го види и отговори.
Не направихте ли опит за презаверяване на билетите, все пак до пътуването ви оставаха 2 месеца?
Питам защото с тези рано закупени билети и възможна промяна на полети е много вероятно да изпадне човек във вашето положение.

# 505
  • София

Здравейте, мили дами,
гледам отдавна не сте писали и рекох да се запиша малко. Та.. в сряда летим за Брюксел и се връщаме в неделя. В компанията ни ще сме аз, мъжа ми и 5 годишната дъщеря. Ориентирали сме се към Атомиума и Европейския парламент, разбира се и Коледния базар. Ще спим до Гранд плаз, резервирали сме си airbnb. Благодарение на темата си купихме и по-евтини билети за шатъла.
Въпросът ми е- какво бихте препоръчали още да видим. За момента не сме планирали Брюж или Антверпен, но никога не се знае Simple Smile

# 506
Замислете се за Брюж-прекрасен е !

# 507
  • София
Стигнете ли Атомиум, все едно сте отишли и до MINI-EUROPE - https://www.minieurope.com/en/
Ние не пропускаме да видим добри автомобилни музеи (моите мъже си ги търсят като завещани Simple Smile ) - стига да ги има. В Брюксел има - https://autoworld.be/home

# 508

Здравейте, мили дами,
гледам отдавна не сте писали и рекох да се запиша малко. Та.. в сряда летим за Брюксел и се връщаме в неделя. В компанията ни ще сме аз, мъжа ми и 5 годишната дъщеря. Ориентирали сме се към Атомиума и Европейския парламент, разбира се и Коледния базар. Ще спим до Гранд плаз, резервирали сме си airbnb. Благодарение на темата си купихме и по-евтини билети за шатъла.
Въпросът ми е- какво бихте препоръчали още да видим. За момента не сме планирали Брюж или Антверпен, но никога не се знае Simple Smile

Зависи от времето. Дават го валежно, а тук, като вали, вали слабо, но напоително и може да продължи с дни 😁 В Брюксел има musee des enfants (има ударение на първото е от музей). Тези дни четох, че бил обновен. Лични впечатления нямам, синът ми е ходел от училище там. До парламента, в парк Леополд има Хаус ъф Юръп или нещо подобно, посветено е на историята на ЕС. Ако времето е много гадно, на сравнително удобно място с метро има детски център Rainbow Kids. Ако ще ходите в Антверпен или Брюж, облечете се много добре, защото адски духа. Чадърите са задължителни, но може би якета с качулки са по-добър вариант. Приятно изкарване!

# 509
  • София
Аз не харесах Брюксел, но в Брюж и Гент ми остана сърцето. Нямам представа как е времето сега, но ние бяхме края на април или май и наистина така духаше в Гент, че направо костите ми пронизваше. Затова и аз препоръчвам облекло за студен вятър и дъжд, а за Брюж и Гент каквото и да се напише е малко - трябва да се види.

Общи условия

Активация на акаунт