С какво сме известни?

• 16 079
  • 349
  •   1
Отговори
# 180
Иначе малкото българи успели в чужбина, уникалната природа, златните съкровища и киселото мляко, предизвикват в мен желание да си татуирам на видно място: GORDEQ SE 4E SUM BULGARIN!!!

Laughing

I OBICHAM KISELO MLEKO I ZURA!

# 181
Рускинче ама в България... Ако си беше в Русия, щеше да е вече мамаша. Laughing
Е, винаги има изключения, жената говореше за масовия случай.
Наистина ли е рускиня? Адмирации за българския тогава. Peace

Май е мелез някакъв. Ама се пише рускинче. 

# 182
mоля ви,шанталчето е толкова сладка и не-------злобна.
дали рускинче,или българче ,нЕма значение,и е много по-добре с правописа от много.
да не говорим,че колкото и да се прави на глупава,е три стъпала от много ,много от нас.

п.с.по темата.в гърция имам допир до различни класи.
най-лошото,което са ми казвали за българи,е,че сме крадлив народ.
доброто е,че помнят чистотата на бг преди комунизма,красивите жени,доброто отношения//за тях явно само е било///по хотели,ресторанти,изложби,музеи и т.н.//
но след години ,тия ,които ме познават свързват бг с мен.и съм чувала как казват за българите най-добри думи.а не съм направила нищо велико.просто съм си аз.
и много от тях научих да пият айрян.смееха се преди десетина години.сега не само,че си го приготвят сами,ами и го продават тук по супер-маркетите и не им харесва,щото бил безсолен.те го правили по добре..тези,същите смешки,дето не го искаха.
и се сещам,че тук ходят с обувки.у дома.да.ама аз не бях свикнала така.и не само,че се научиха да си събуват обувките след като са влезли у дома,но и ги научих всички приятели на съпругът ми и роднини ,да носят терлици.мама всяка година плете по десетина чифта големи мъжки номера.дестина средни.и още толкова за подаръци.
на всички им харесва идеята/дори в началото да се смееха,сега чакат как и как да си получат новите терлици.
ее,,мързеливи са.можеха да си ги изперат и да си имат миналогодишните.ама ги мързи.няма да им ги пера.но ми хареса,че ги научих да се съобразяват като стъпват на белият ми килим.и не си позволяват да говорят на тема чистота в дома ми.само им напомням как влизат с мръсните си обувки след дъжд в спалнята.спрян е спора.една само ми каза,че не й пука.чистачката й чистела.ама се падна сряда,имаше почивен ден жената и след време като стана въпрос на тази тема и си призна смешката,гъркинята,че сама си е чистила след себе си.добро момиче е,но научено на готово.сега си чака новите терлички от бг,от мама.абе,научих нещо ,и мен ме научиха,но Родината не си я сменям.а имам възможност от мноооого години да го направя...

# 183
  • Между гори и планини
В Узбекистан като кажеш, че си от България го свързват със Златни Пясъци и коняк "Плиска"  Laughing
Повечето от колегите на мъжа ми знаят къде е България, някой са женени за българки или имат апартаменти по черноморието. Други, нестъпвали в Европа, дълго се опитваха да ми говорят на испански, мислейки, че съм някъде от Южна Америка  Crossing Arms В Ямайка ме питаха, дали ядем кучета и други глупости. Родата на мъжа ми (предимно племениците) съм ги понаучила на български, правят си мартеници сами и сурвакници, мусаката и баницата са любимо ядене и кюфтетата. Научих ги коя е Валя Балканска и за песента ни която обикаля космоса. След всичко което сме им разказали много им се идва в България. А моят мъж е влюбен във Варна, луд американец който се чуства у дома си повече тук и всичко му харесва.

# 184
Някои неаполитанци питали дали в Бг имаме пощи, у-ща, банки......

# 185
  • Варна
Някои неаполитанци питали дали в Бг имаме пощи, у-ща, банки......

На мен германци са ми обяснявали - Това е телевизор, това е видео... и как се работи с дистанционно. Crazy

И пак германец преди около 15-16 години ми иска имейл адреса за да сме си пишели. Казах му че нямам, защото в целия град (Варна) има свободен достъп до интернет само на едно място (вече не помня в дома на журналистите ли беше или в дома на учените) и това беше самата истина. #Crazy

# 186
За жените дали са красиви не мога да кажа. Но имам позната рускиня, която е възхитена от жените над 30 години в България. Тя казва - в Русия имаме много красиви жени, но след като се омъжат и родят се запускат и заприличват на лели. В България успявате да изглеждате чудесно  и след 30. Grinning

Шанталчето е рускинче и върви към 30.

Рускинче ама в България... Ако си беше в Русия, щеше да е вече мамаша. Laughing

Е, винаги има изключения, жената говореше за масовия случай.

Наистина ли е рускиня? Адмирации за българския тогава. Peace
Само по майчина линия, писала съм го много пъти и мислех, че няма неразбрали. Simple Smile Тук съм родена, българския ми е роден, така че няма нужда от адмирации Peace
И Трещ, минах 30, скоро ще стана на 31. Но златен ген бее, какво да се прави... Mr. Green Grinning

# 187
Добре, че е надделял българският.  Laughing

# 188
Много сме известни с каручките по пътищата.  Joy Страхотно се забавляват чужденците на тая гледка  hahaha

# 189
Много сме известни с каручките по пътищата.  Joy Страхотно се забавляват чужденците на тая гледка  hahaha

Преди 2-3г. чужденци снимаха цигани с каруца на женския пазар.

Обаче, ако чужденци се блъснат през нощта в каруца без никакво осветление и даже без светлоотразители сигурно няма да им бъде толкова весело.

# 190

На мен германци са ми обяснявали - Това е телевизор, това е видео... и как се работи с дистанционно. Crazy

И пак германец преди около 15-16 години

Германците (от ГДР) преди 15-20 години бяха еуфорични в следствие обединението. Бяха си накупили Опели на старо и се подиграваха, когато видеха Лада или Дачия. Но сега е друго. Никой не се подиграва, защото сега са насрани. Обединението на Германия и на Европа, разори бедните и там.

# 191
  • София
   Приятелката на сина си мислеше,че тук няма нищо и си беше наблъскала един огромен куфар с всичко от Белгия.За късмет от Белгия забравиха да им качат куфарите и пристигна без багаж. За нула време я снабдихме с всичко,което ползва и остана страшно учудена,че и в магазинчето срещу нас ги има нещата,които ползва.После,като пообиколи София,  морето, Сандански,Родопите и Гърция, каза,че тук най-много и харесало.Беше очарована,че на морето може да си пазарува и в 12 през нощта,че тук магазините работят до късно,също  и събота и неделя.Единственото което не хареса, беше нетолерантността на българските шофьори.

# 192

най-лошото,което са ми казвали за българи,е,че сме крадлив народ.
доброто е,че помнят чистотата на бг преди комунизма

Този дето помни БГ преди комунизма, трябва да е на възраст над 90.

# 193
   каза,че тук най-много и харесало.Беше очарована,че на морето може да си пазарува и в 12 през нощта,че тук магазините работят до късно,също  и събота и неделя.

В Западна Европа има ограничения за експлоатация на хората и не се разрешава да работиш неограничено наднормено, по празници и пр. Само в България (и в останалия пост-ком) хората бачкат по 16 часа на ден и викат ура, че могат да си купят iPhone и западна марка кола на старо.

# 194
  • Варна
    За нула време я снабдихме с всичко,което ползва и остана страшно учудена,че и в магазинчето срещу нас ги има нещата,които ползва.

Taйне, нещата може да изглеждат по същия начин и да са със същото име , но съдържанието им е по рецепта за Източна Европа. Имам предвид козметика и препарати. Tired

Общи условия

Активация на акаунт