С какво сме известни?

• 15 943
  • 349
  •   1
Отговори
# 255
Вселена, тоя замък е късен. Единствената изцяло запазена средновековна крепост е у нас е тази във Видин. Щях да изпадам в пристъп на патриотично умиление, ако беше съхранен дворецът на Хан Крум, но не би.

А Перперикон, Татул и другите подобни... Да не изброяваме колко обекти имаме в културното наследство на Юнеско

# 256
  • Варна
Вселена, тоя замък е късен. Единствената изцяло запазена средновековна крепост е у нас е тази във Видин. Щях да изпадам в пристъп на патриотично умиление, ако беше съхранен дворецът на Хан Крум, но не би.

А Перперикон, Татул и другите подобни... Да не изброяваме колко обекти имаме в културното наследство на Юнеско

Не знам дали четохте, вероятно е открито най-старото селище в Европа - край Провадия.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5187011

За замъци, вярно е нямаме много. Допреди 100 години не сме знаели коя е първата българска столица на днешна територия Crazy и че името и е било Плиска. Не е останало много от дворцовия комплекс, но пък очевидно е бил внушителен. Надявам се да предстои да научим още много за себе си. Peace

# 257
Сетих се, че в Италия за България се знае, че има "Господари на ефира", защото май е единствената страна, която е взела от Италия този 'гениален' формат. Ходят си и на гости водещите.

# 258
Халваджиян много гледа италиански телевизии и е взел и други предавания - Море от любов , Скрита камера имаше преди , пак от италианско взаимствана

# 259
Също  и "сделка  или не". Същото предаване съм гледала Май беше по RAI "affari tuoi". Simple Smile

# 260

Крепост, Титина, или дворец, замък, ама запазени. В Перперикон е имало, но не е запазена.

# 261
Е кой има на такава възраст запазени. В Перперикон и Татул има разкопки.. А гробницата в Казанлък - напълно запазена...или пък в Старосел

# 262
Ами, ще се учудуш, но много европейски държави. Поне известните мени.

# 263
  • out of space
Също  и "сделка  или не". Същото предаване съм гледала Май беше по RAI "affari tuoi". Simple Smile

Не, сделката си е на Румен Луканов.

Крепости...почти всичките съм обиколила. Най-голямо впечатление ми направи Шуменската крепост. Уредникът е уникален капацитет.

# 264
Ери, заслужава си да отидеш и на Силистренската ( възстановена е, а и уредникът е в час)

# 265

наистина се учудвам, че има запазени тракийски крепости, дворци, замъци  newsm78 Би ли ми посочила някой от тях

# 266

Не, сделката си е на Румен Луканов.

Не съм съгласна, АБСОЛЮТНО същото предаване съм гледала в Италия, със кутиите,  оферта на банката и т.н.
Все  едно да кажеш, че "стани богат" си е на Ники Кънчев.
Това са предавания със запазени авторски права, точно като striscia la notizia  Peace

# 267
  • На земята, която е всъщност звезда.

наистина се учудвам, че има запазени тракийски крепости, дворци, замъци  newsm78 Би ли ми посочила някой от тях

Тракийски не може да има в цяла Европа. Говорим от кога датират, нали? newsm78

# 268

Е на мен за това ми стана и интересно... все пак за Перперикон говорим за 18-12 в. пр. Хр. , когато е бил първия разцвет

# 269
  • На земята, която е всъщност звезда.

наистина се учудвам, че има запазени тракийски крепости, дворци, замъци  newsm78 Би ли ми посочила някой от тях

Е на мен за това ми стана и интересно... все пак за Перперикон говорим за 18-12 в. пр. Хр. , когато е бил първия разцвет

Тук го дават 5 в. пр. Хр.  newsm78

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B5%D1%8 … D0%BA%D0%BE%D0%BD

В Чехия има от 23 в. пр. Хр., във Франция 10-15 в. пр. Хр. 

Общи условия

Активация на акаунт