С какво сме известни?

• 16 032
  • 349
  •   1
Отговори
# 120
Изключвам хора от други бивши соц страни, те ни знаят, но и те горките не са мърдали навремето до по- далеч от България.

Не е точно така. Още навремето поляците и унгарците ги пускаха повече от нас да обикалят света. През 1984г. наши познати, живеещи в Сегед ни показваха 5г. си паспорти за цял свят.

В Италия нашето сирене и кисело мляко ги наричат "гръцки". Каква е истината не зная. Произвеждат ги в Ломбардия и са много качествени, за разлика от това, което виждаме тук в Бг.

# 121
В Италия с нищо. Редовно ми казват румънка или полякиня. Дори не се опитват да запомнят кой чужденец какъв е. А на юг на всички араби им викат марокини. Дали са от Тунис, Мароко, Сирия, все им е тая.

# 122
  • На земята, която е всъщност звезда.
Забравили сте да споменете Кристо и Нина Добрев.

В Европа сме известни и с колоритния си министър-председател. Като го избраха поляци и унгарци бяха питали мъжа ми истина ли е това, което се пишело по медиите им.

# 123
Кристо?

# 124
Ех тоя Стоичков бе... 20 години ще станат, а още го споменават по цял свят с онова световно  Tired И аз това най-често чувам. Иначе тук България е известна с имигрантите, които специално в нашия район са доста. Имам чувството че всеки трети местен има познат, приятел или колега българин. Мъжът ми даже има две колежки българки, по чиста случайност.

# 125
  • Сопот, Пловдив

Кристо като че ли е по-известен в чужбина, отколкото в бг. Христо Явашаев мисля, че му беше фамилията или бъркам  newsm78 , авангарден творец, който оопакова големи  и световноизвестни сгради и обекти с плат. Една от най-известните му творби е май опаковането на Райхстага.

# 126
Забелязала съм, че българите отивайки някъде в друга държава, очакват някой да знае кои са от къде идват, какви са по история, нрави и т.н. , обаче ако някой не знае дори географското положение на страната, или пък изкаже нещо негативно по неин адрес се заклеймява като най-големия простак.

къде си го забелязала ?
обикновено хората не знаят много и е разбираемо  
все едно на нас като ни кажат Черна Гора , Словения , Словакия , Литва,  Латвия ... ние ще се сетим нещо , те и Стоичков дори си нямат ..

иначе съм срещала американец  , който обича историята и знае цялата такава на региона , с подробности , но това е много  много рядко

# 127
  • Най-сетне у дома
Забелязала съм, че българите отивайки някъде в друга държава, очакват някой да знае кои са от къде идват, какви са по история, нрави и т.н. , обаче ако някой не знае дори географското положение на страната, или пък изкаже нещо негативно по неин адрес се заклеймява като най-големия простак.

къде си го забелязала ?
все едно на нас като ни кажат Черна Гора , Словения , Словакия , Литва,  Латвия ... ние ще се сетим нещо , те и Стоичков дори си нямат ..

О, имат си доста повече от Стоичков. И се знае.

# 128

къде си го забелязала ?
все едно на нас като ни кажат Черна Гора , Словения , Словакия , Литва,  Латвия ... ние ще се сетим нещо , те и Стоичков дори си нямат ..

Къде се знае?  Grinning

# 129
90 % от хората няма да различат Литва и Латвия , Естония - само по името ...

# 130
  • Най-сетне у дома

къде си го забелязала ?
все едно на нас като ни кажат Черна Гора , Словения , Словакия , Литва,  Латвия ... ние ще се сетим нещо , те и Стоичков дори си нямат ..

Къде се знае?  Grinning

В Холивуд знаят много добре курортите на Черна гора. Хора като Мел Гибсън, Анджелина Джоли си почиват там на общо основание, популярни курорти са за инвестиции на богатите и известните (разрови се в интернет, пълно е информация на български). Известни са и на руските олигарски, които наливат пари там в металодобивни фабрики.

Литва е известна в цяла Европа като страната, съборила СССР. По Дискавъри не може да не ти е попадало нещо.

Европейците, които не могат да си позволят да отидат на ски в Германия, Франция и т.н. отиват в България и... в Словакия.

И т.н. и т.н., то не ти е и нужно да се интересуваш сам, медиите непрекъснато те заливат с информация, все нещо остава в главата.

Ана, много ще се изненадаш по въпроса за трите балтийски републики. Преди три дни с таксиметров шофьор обсъждахме електронното правителство на Естония.

# 131
Щом казваш... Може в западните страни да са по-информирани. В България със сигурност се знае малко. По съвсем обективни причини. Малко се пише за тези страни, малко се говори. Не изпъкват с нищо специфично, запомнящо се.

# 132
  • Сопот, Пловдив
В Испания имах колежка от Литва. Масово не можеха да запомни от Литва или Латвия е, при положение, че живееше от 10 години там, а много дори я знаеха като рускиня.

# 133
  • Най-сетне у дома
В Испания имах колежка от Литва. Масово не можеха да запомни от Литва или Латвия е, при положение, че живееше от 10 години там, а много дори я знаеха като рускиня.

В коя част на Испания си била? Щото около Аликанте към Бенидорм и сродните курорти никой не бъркаше Латвия с Литва и не от хубаво. Бяха пропищяли там от литовската мафия към 2005-та - 2008-ма. Не знам сега как е. То това не е добра слава, де  Laughing Само съсипаха имиджа на страхотната си страна тия престъпници.

# 134
  • Сопот, Пловдив
В коя част на Испания си била?

Канарите. Признавам, че канарците не се славят с интелигентността си, но там освен местни има и постоянно живеещи голям брой испанци от полуострова, и емигранти от цял свят.

Общи условия

Активация на акаунт