С какво сме известни?

• 16 026
  • 349
  •   1
Отговори
# 135
  • Най-сетне у дома
В коя част на Испания си била?

Канарите. Признавам, че канарците не се славят с интелигентността си, но там освен местни има и постоянно живеещи голям брой испанци от полуострова, и емигранти от цял свят.

Laughing Ако живеех на Канарите, и аз нямаше да си давам зор за нищо, честно  Hug

# 136
  • Сопот, Пловдив
Те не си и дават, за тях всичко е маняна...  ooooh!

# 137
  • София

Кристо като че ли е по-известен в чужбина, отколкото в бг. Христо Явашаев мисля, че му беше фамилията или бъркам  newsm78 , авангарден творец, който оопакова големи  и световноизвестни сгради и обекти с плат. Една от най-известните му творби е май опаковането на Райхстага.
Тоя господин не се ли величаеше нещо, не искаше и да чува за България... Thinking
Мен ме дразни такова отношение.

# 138
  • Сопот, Пловдив
Тоя господин не се ли величаеше нещо, не искаше и да чува за България... Thinking

Възможно е, не съм попадала на негови изказвания, само на снимки на работите му. Доколкото знам, той от доста дълго време на живее в България.

# 139

Кристо като че ли е по-известен в чужбина, отколкото в бг. Христо Явашаев мисля, че му беше фамилията или бъркам  newsm78 , авангарден творец, който оопакова големи  и световноизвестни сгради и обекти с плат. Една от най-известните му творби е май опаковането на Райхстага.
И мен ме дразнеше, докато изведнъж не ми просветна, че човекът си има право да си се изживява като какъвто си иска.  Wink Някак си може да не му подхожда на същността да се идентифицира с България и българите.

# 140
Ана, много ще се изненадаш по въпроса за трите балтийски републики. Преди три дни с таксиметров шофьор обсъждахме електронното правителство на Естония.

Не ми се вярва всеки шофьор в Белгия   да знае за ел. правителство в Естония. Защото и в България има такива, но има и много, които знаят само Стоичков.  

# 141
  • Най-сетне у дома
Ана, много ще се изненадаш по въпроса за трите балтийски републики. Преди три дни с таксиметров шофьор обсъждахме електронното правителство на Естония.

Не ми се вярва всеки шофьор в Белгия   да знае за ел. правителство в Естония. Защото и в България има такива, но има и много, които знаят само Стоичков.  

Българин, Трещи. По доктори тичам тука вече почти месец.

# 142
  • София

Кристо като че ли е по-известен в чужбина, отколкото в бг. Христо Явашаев мисля, че му беше фамилията или бъркам  newsm78 , авангарден творец, който оопакова големи  и световноизвестни сгради и обекти с плат. Една от най-известните му творби е май опаковането на Райхстага.
И мен ме дразнеше, докато изведнъж не ми просветна, че човекът си има право да си се изживява като какъвто си иска.  Wink Някак си може да не му подхожда на същността да се идентифицира с България и българите.
Така  е, така. Даже повече ме дразнеха журналистите с "Кристо, та Кристо". Прав му път на Кристо. Ето, вече българите се затрудняват, не знаят кой е.

# 143
Saule,  по БТВ имаше предаване ( плюс обилна реклама) за електронното правителство на Естония. Така че да, нормално е да се знае от таксиметров щофьор, друг е въпросът доколко придобитите по този начин знания са релевантни и показателни за каквото и да било.

Кристо между другото, е единственият български творец, чието име съм срещала в международни енциклопедии за история на изкуството. И отново, съвсем друг е въпросът доколко един известен човек може да донесе известност и на страната си.

# 144
Цял свят знае кой е Кристо, много важно, че българите сме се фръцнали.

# 145
  • Варна
Цял свят знае кой е Кристо, много важно, че българите сме се фръцнали.

Не е ли обратното? Кристо се е фръцнал? newsm78

# 146
  • София
Кристо се е фръцнал, да. Ама остай я Трещи да пусне една телеграма.

ПП. Всъщност не са редки случаите на фръцнали се емигранти, та своеобразната "известност" отразява реалността.

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 09:57 от Елица

# 147
  • София
 На дъщеря ми и казали,че не може да е българка, защото е руса, бяла и работи.Българите били черни, миризливи и крадели. ooooh! Не съм чела всички страници, отговарям на първия въпрос.

# 148
  • Варна
На дъщеря ми и казали,че не може да е българка, защото е руса, бяла и работи.Българите били черни, миризливи и крадели. ooooh! Не съм чела всички страници, отговарям на първия въпрос.

И на мен са ми казвали, че сигурно не съм чиста българка, защото съм била твърде бяла. Rolling Eyes
( За протокола, светла ми е кожата , но съм с черна коса)

# 149

Общи условия

Активация на акаунт