Отговори
# 285
  • София
second , вече думи нямам..... Тея ясли ни разбиха направо. Дано се възстановява бързо!  Hug  Hug  Hug

Ние бяхме на вторичен преглед в Токуда. По-добре са нещата, още не е излязал назалния секрет, та не знам точно каква бактерия го мъчи Фифко.... Sad Следобяд пак ще търся доктора.

Аз пък си направих кръвоизлив в окото от употрепата на оная помпа за сополи, дето аз дърпам с уста от единия край, а другия край е в носа на детето. Толкова самоотвержено го правя явно, че и  главата ме блъска.  Cry
Като каза доктора "Сополи не се бършат, а се изсмукват" и аз дай!дай! дай! - ето сега.... smile3517

# 286
малко да разведря обстановката  Flutter

днес с ММ имаме годишнина от сватбата ни -цели 3 години откакто се търпим ,по този повод му купих от пазара едно дърво  Mr. Green за засаждане ,череша уж -та да му кажа ,че е голямо дърво ,ако случайно е забравил ......шегичка ....... да си го посадиме заедно и да си отглеждаме  и да вземе да му роди рожбички черешки , ма така де ,няма само аз да му раждам  Joy

А Йо беше много смешен, настояваше да носи дървото и само нареждаше: тоягата за тати,тоягата за тати .... smile3532

не знам как се качват онези големи апетитни и красиви снимки тук ,за това една по простичка почерпка  
 Wine Glass beer3 Drunk

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 15:10 от RikaRurika

# 287
RikaRurika да ви е честита годишнината! Още много х3 години да сте заедно и да се обичате!  bouquet
Ние имаме годишнина в неделя - 5 години откакто се бракувахме. Mr. Green Освен да му взема и аз едно дръвце на мм, че нали била дървена петата годишнина. Laughing

Сега да попитам и нещо сериозно - Някой давал ли е Бронховаксо и какви са отзивите ви? Rolling Eyes На нас ни го изписаха като един вид имуностимулатор...

# 288
Бебешондел, нацели в десятката - и е алергия, и е чревен вирус, и е следствие от АБ, който пи наскоро. Доктора ми обясни следното - минал е вирус през детето, защото другата лекарка е казала, че е с червено гърло, в този период е станал гафа с яйцето /майка му даде филия с яйце и сирене и от следващия ден почна слузта/, после антибиотика ... Сега е на ентерол и акито взе да мяза вече, друго си е да няма слуз. Минаваме и на диета. Микробиологията е отрицателна. Няма температура, добре е и заспа сам.
Бебеш, как е Явор днес?
Енигмата, мои приятелки ползват и са доволни, аз за каката съм давала Респивакс навремето.
Рика,   bigdance2 честита годишнина! МНого да се обичате и радвате един друг!!!
second , да минава бързо и на вас!
Дано и Филип е добре вече и да няма бацили.
Мари, как сте вие?
Цвети, реши ли какво ще правиш за партито?

# 289
RikaRurika, честита годишнина! Да са изпълнени с щастие и смисъл дните Ви заедно, цялото семейство!   bouquet Много забавно си разказала за покупката на черешата  Hug

enigmata, бронховаксом съм давала на каката след като ми караше бронхити и вирусни пневмонии зима след зима. По предписание на педиатър-специалист правих профилактика по схема три поредни месеца - октомври/ноември/декември. Целта е "уж" да се боледува по-леко и без сериозни последици. Боледуваше доста детенцето ми и за това все се стараех да се застраховам...Не знам какъв съвет да дам  newsm78

# 290
Много болнички ,бързо оздравяване на всички . Hug Praynig
Ние сме добре за сега ,от няколко дена си имаме и нов член на семейството - бабата . Simple Smile За сега се справяме ,два дена излизам по задачи сама и се чувствам доста по добре от преди ,друго си било някой да те отмени. Party  Петя не плаче когато я оставям с нея,даже се приспиват заедно и да се похваля ,че от два дена вече сме без биберон  и не го е потърсила даже.Но днес ми върти номера и не иска да спи и сега седи в мен и ми досажда  Heart Eyes .
RikaRurika ,честита ви годишнина! Бъдете здрави и още мнооого години да се търпите!   Wink
 Josepha ,много  кофти с този кръвоизлив ,и аз дърпам зверски  понякога ,но пък мен ме е страх да би на нея да и стане нещо ,иначе ако пък не дръпнеш силно нищо не излиза .
Усмихнат ден от нас !

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.  Simple Smile

# 291
Лейди,честит ти нов ник и да е на късмет HugХубаво за микробиологията!Сега малко диета и ще мине Hug

Джос,дано сте добре!

Секънд,сили ти пожелавам на теб!Дано отшуми бързо като при Ифф и Макси Hug

Бебеш,как сте вие днес?Дано няма нищо и на двамката! Hug

Ние крепим фронта,аз по-добре от днес,щом успях да я изведа...ама да не се радвам..Засега ми мина гърлото,понамаля хремата и сълзите,главата не ме боли и синусите също.Ая се държи.Дано й минава гърлото и да устиска без хрема.От време на време прокашля,но ми се струва,че е храчка.Давам й вит Ц и Инфлуцида и така.Сега бабата е май-зле...нея я хвана последна милата...Аз ако размина по схемата само витамини,чайове,мед,морска сол в носа и лайка,и за смучене Хербитусин и инфлуцид от нейния взех няколко пъти, реша,че наистина и с лечение и без лечение все една седмица държи.

Аз съм щастлива,че онзи ден пуснахме урина и една стерилна да видим как е.От лятото не бяхме.Днес излезе ОК. Praynig

Попаднах на тази статийка в бг мама за имунитета на градинските деца:

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5370

Закаляването,ходене бос,и на въздух чист са ясни...но ми направи впечатление промиването с морска сол след връщане от градината и намазване с някаква мас..вижте я..ако някой има опит да каже.Аз преди се мажех така с боров вазелин,който също е посочен.Мазнината не дава на бацилите да проникнат по-навътре в носа,май беше обяснението.Пък не пречи да се тества.Simple Smile

Също се сетих,че онзи ден като питах неото дали мога да й давам клеева тинктура примерно,го одобри и мисля да давам по 5 капки на ден.

Енигмата,за Бронховаксома отблизка приятелка знам,че докато е давала е била много доволна,цяла зима без проблеми,но щом се спре,се започва наново.В смисъл,че колкото повече се стимулира имунната система тя сякаш забравял да работи сама.Рака й го била обяснила нейната педиатърка.Но ако ви го дадат,по-добре да си пиете. HugНе значи че при всеки е едно и също.

Рика,да се обичате много и да сте здрави!Поводи за радост имате мноооого,особено покрай Йо:)Тепърва и още един идва повод Hug WinkВесел празник!

Иве,къде се загуби ти?Как сте?

Добра и тя не пише тези дни... Hug

Хубав ден и дано се оправяме всички бързо бързо!

# 292
RikaRurika, честита годишнина! Да са изпълнени с щастие и смисъл дните Ви заедно, цялото семейство!   bouquet Много забавно си разказала за покупката на черешата  Hug

enigmata, бронховаксом съм давала на каката след като ми караше бронхити и вирусни пневмонии зима след зима. По предписание на педиатър-специалист правих профилактика по схема три поредни месеца - октомври/ноември/декември. Целта е "уж" да се боледува по-леко и без сериозни последици. Боледуваше доста детенцето ми и за това все се стараех да се застраховам...Не знам какъв съвет да дам  newsm78

По каква схема го пихте? На мен ми казаха да давам 10 дни по едно прахче/хапче и после почивка. Само, че от толкова много неща на главата забравих колко почивка да правя. Embarassed Трябва да се обадя да попитам. ooooh!

# 293
  • София
RikaRurika , честита годишнина!   bouquet Оригинален подарък, със сигурност ще се хареса!  Laughing

KalinaZ , браво на Ая, тя е силно момиче! Ще се размине с тоя вирус, не го мисли-

Аз само да помрънкам - назалния секрет показал някакви стрептококи ангиносус или нещо такова - бактерии, които причинявали дори менингит  Cry
Направо ми притъмня пред очите. Като си помисля, че се лачим с тея хреми повече от месец.
Сега, за да ми дойде акъла ще пие антибиотика цели 10 дни! После контролен секрет.

Сори за голямото мрънкане от вчера насам....Направо станах нетърпима

# 294
Бебешондел, нацели в десятката - и е алергия, и е чревен вирус, и е следствие от АБ, който пи наскоро. Доктора ми обясни следното - минал е вирус през детето, защото другата лекарка е казала, че е с червено гърло, в този период е станал гафа с яйцето /майка му даде филия с яйце и сирене и от следващия ден почна слузта/, после антибиотика ... Сега е на ентерол и акито взе да мяза вече, друго си е да няма слуз. Минаваме и на диета. Микробиологията е отрицателна. Няма температура, добре е и заспа сам.
Бебеш, как е Явор днес?
Енигмата, мои приятелки ползват и са доволни, аз за каката съм давала Респивакс навремето.
Рика,   bigdance2 честита годишнина! МНого да се обичате и радвате един друг!!!
second , да минава бързо и на вас!
Дано и Филип е добре вече и да няма бацили.
Мари, как сте вие?
Цвети, реши ли какво ще правиш за партито?

Свари му джоджан. Много помага.
Явор е на аб, с огнено червено гърло, днес сутринта пак ми вдига 40 градуса, ама аз съм куче вече, студената кърпа на челото и за 10мин ги свалихме.

# 295
RikaRurika, честита годишнина! Да са изпълнени с щастие и смисъл дните Ви заедно, цялото семейство!   bouquet Много забавно си разказала за покупката на черешата  Hug

enigmata, бронховаксом съм давала на каката след като ми караше бронхити и вирусни пневмонии зима след зима. По предписание на педиатър-специалист правих профилактика по схема три поредни месеца - октомври/ноември/декември. Целта е "уж" да се боледува по-леко и без сериозни последици. Боледуваше доста детенцето ми и за това все се стараех да се застраховам...Не знам какъв съвет да дам  newsm78

По каква схема го пихте? На мен ми казаха да давам 10 дни по едно прахче/хапче и после почивка. Само, че от толкова много неща на главата забравих колко почивка да правя. Embarassed Трябва да се обадя да попитам. ooooh!
До колкото си спомням схемата беше: първия месец 20 дни се пие по едно хапче на гладно сутрин, десет дни почивка; втория/третия месец - десет дни пие, двайсет дни пауза помежду. Затова съветват да се започва от първо число на месеца, че по-лесно се помни  Peace  Но знам, че има няколко схеми на прием, за това по-добре се обади, че може лекаря да има нещо друго в предвид.

# 296
  • София
здравейте,

Бебеш, ти си страшна Simple Smile

Секонд, много гадно с този вирус за малкия. Sad

Josepha, ако тука не споделиш този проблем къде ще се оплачеш така на воля.

Лейди, реших да правя фенер от тиква избрала съм две тикви и която оцелее като фенер нея ще занесем на партито.

Гоги, днес спа 30 минути на обяд и след това заспа към 17:00 та до 18:30 и сега няма по активно дете от него. А ние заспиваме с баща му.

# 297
Рика честита годишнина на патерица.
Днес моята принцеса става на 1г.и 11месеца,още един месец и ще духаме две свещички.
Става вече много интересна,казва нови думички,вчера ме изненада,вместо да каже па-па на патето,тя каза пате.Много е сладка.

# 298
Аз повече не издържам. Одеве колелото на кака му падна върху него. Още треперя, а беше преди около 2 часа. Нищо му няма, но аз съм като пребита. Не стига другото, а ми предстои изнасяне на квартира. Мислех, че ще е април или май, но колкото по-бързо се оправя да се махна от тук, толкова по-добре за мен. Нещо ми писна от всичко вече.

# 299
Здравейте,

Да се включа и аз: Josepha, преди време се оплаквах и аз като теб. Нашите са същите стрептококи в носа. Изписаха ни Зинат, защото по антибиограмата бяха чувствителни. Аз отказах да му го дам, защото при нас нямаше нищо, освен сополи и лека кашлица от тях. Ако обаче ми беше качил температура, или друго и аз нямаше да се замисля за антибиотика. С лекарката се договорихме да му давам стрептококцинум 1 мес. (благодарности на mama Iva ) и пак да видим секрет. Сега да чукна на дърво няма нито хрема, нито кашлица. Тъй като други лекарства не се дават, когато се приема хомеопатия, аз капех в нослето сребърна вода и клеева тинктура (отначало през 2 часа и после по-нарядко) - може и при Вас да помогне. Само да уточня, че стрептококцинума се започва след като премине острата фаза на възпалението. Най-много ме ядосва фактът, че ваксината Симфлорикс е точно за тези стрептококи Josepha, вие имате ли такава?

Аз! Аз се чувствах като теб преди 2 седмици, когато ни нападнаха 3 болести наведнъж и не знаех къде се намирам. За пръв път в живота си започнах да пия чай (за да се успокоявам) и като ми дойдеше много или рев или нерви (обикновено вечер си плясвах по 1-2 таблетки валериана.

Бебешондел  Браво Peace и благодаря

Като стана дума за наближаващите рождени дни -  Вие, какво сте им замислили на мъничетата и какви подаръци ще подарявате? newsm78 Аз май нямам идея за подарък още, но мисля в някой детски център, а приятелите без деца ще си ги изведем на по бира.

Успешен и спорен ден на всички

P.S. Забравих да кажа, за Бронховаксома, че и на нас ни го изписаха по схемата 10 дни по едно прахче и после 20 почивка, и така 3 месеца. Аз не го давам още, че  чакам да свършим с хомеопатията и после ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт