Платежно нареждане - срок?

• 4 860
  • 10
  •   1
Отговори
Привет,

Съжалявам, че ви спамя, но ще се радвам мамите работещи в банка да могат да ми помогнат с едно въпросче. Имате ли представа колко е срока за платежно нареждане? Вчера го направих, изтеглили са ми парите от сметката, но от другата страна все още не са го получили.  Sad

Предварително благодаря   bouquet

# 1
  • Galaxy 13197853088
От къде до къде?

# 2
И моята сметка, както и тази на получателя са в Първа инвестиционна.

Сега ми казаха колежки, че имало някакво преференциално банкиране, с плащане 10лв. Аз платих 0.70 ст. такса, явно ще ми мине непреференциално и затова се бави толкова.

# 3
Ако говорим за превод от една българска банка до друга българска банка - възможно е. Борика-та има три сетълмънта - в 10 в 13.30 и в 16. Ако твоите пари са излезли от твоята банка вчера в 16 най -вероятно днес ще бъдат осчетоводени в другата банка ( в зависимост коя е ) в 10 или в 13.30.
Ако преводът е от сметка в една банка до сметка в същата банка - би трябвало да видят парите веднага.
Ако преводът е за чужбина - нормално е да отнеме и няколко дни.

# 4
Ако говорим за превод от една българска банка до друга българска банка - възможно е. Борика-та има три сетълмънта - в 10 в 13.30 и в 16. Ако твоите пари са излезли от твоята банка вчера в 16 най -вероятно днес ще бъдат осчетоводени в другата банка ( в зависимост коя е ) в 10 или в 13.30.
Ако преводът е от сметка в една банка до сметка в същата банка - би трябвало да видят парите веднага.
Ако преводът е за чужбина - нормално е да отнеме и няколко дни.

Благодаря за изчерпателния отговор!

# 5
И моята сметка, както и тази на получателя са в Първа инвестиционна.

Сега ми казаха колежки, че имало някакво преференциално банкиране, с плащане 10лв. Аз платих 0.70 ст. такса, явно ще ми мине непреференциално и затова се бави толкова.

Simple Smile това са двете различни платежни системи - БИСЕРА и РИНГС . При втората парите наистина постъпват в сметката на бенефициента незабавно и тогава таксата е 10 лева , това, което съм ти написала по - горе е за системата БИСЕРА, която се използва в масовия случай.

При преводи от една сметка в една банка до сметка в същата банка обикновено не може да се ползва РИНГС защото парите така или инък постъпват незабавно. За ПИБ не мога да твърдя със сигурност дали е така обаче Simple Smile

# 6
  • Перник
След като и двете сметки са в една и същата банка, би трябвало веднага да пристигнат, независимо от часа. Вътрешнобанковите преводи нямат нищо общо нито с БИСЕРА, нито с РИНГС. Обади се в банката и попитай или отиди на място.

# 7
  • Deutschland/HE
А как нареди парите? Ако си ги наредила през epay.bg най-вероятно днес ще бъдат по сметката на получателя. При нареждане през epay.bg съм забелязала, че има известно забавяне.

# 8
Не, с преводно нареждане. Още ги няма, явно ще се ходи на място, за да се разбере какво става.  Sick

Благодаря за отзивчивостта на всички ви!   bouquet

# 9
  • sofia
Обикновено при вътрешнобанков трансфер, още същия ден се получават по сметката (точно с ПИБ ми е опита).

# 10
  • Бургас
Един въпрос и от мен   Embarassed
Знаете ли колко време би отнел междубанков превод от ОББ към ДСК? Превода е направен вчера около 11 сутринта и не го получих до края на работния ден, което доста ме притеснява. Сега са почивни дни - ще трябва да чакам до вторник. Каква може да е причината за забавяне? Сгрешена банкова сметка... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт