ваксини

• 37 933
  • 661
  •   2
Отговори
# 105
Не ми се иска да съдя хората! Все пак нашето общество е социално устроено и има едно разбиране, че държавата ще се погрижи да сме добре! Пък и тази задължителност ти маха една грижа повече!
Когато са ги приемали тия правила за ваксините е имало защо, а и поносимостта е била доста добра!
С всяко поколение обаче все повече стават реакциите на организма към ваксините, все повече случаи на хронични заболявания се забелязват, отключили се след ваксината! Освен това има и големи пробиви, спомняте ли си миналогодишната епидемия от морбили! Все ваксинирани деца! Бяха ги евакуирали в 5а градска, цялата я бяха затворили, имаше легла в коридора! Повечето ваксинирани деца! Миналата година като бях в чуденка, попитах в астматичната тема, кога се е отключило заболяването на децата им, че се потривах с ДТ ваксината! Над 20% ми отговориха, че първият пристъп е бил 2-3 седмици след ваксината  Crazy! Ами заболяванията на придобит аутизъм! Трябваше да са 1 на милион, а те са по-скоро вече 1% - тенденция нарастваща! Всичко това е най-малко тревожно!
А личния лекар в повечето случаи не информира за нищо! Те имат деца на конвейр, официална информация няма, информират с половин уста, ако настойчиво питаш!
Тествах нашата лична преди една от ваксините! Получихме обрив и се обадих да питам как да отложим ваксината! Тя каза, изчакай да изчезне обрива и идвай! Категоричното мнение на алерголога беше минимум месец, за да се успокои имуната система! Всъщност той ви като куче, като му предадох какво е казала личната!

Но и да не ваксинираш изобщо си е сериозно решение! То може да се вземе (от моя гледна точка) след сериозна подготовка! Голяма отговорност е да не го направиш! Имам се за интелигентен човек, съмненията дойдоха лесно, решението да ваксинираме - трудно! Повече от година ходих и се съветвах, плащах за консултации, четях всичко наред! Даже много научни публикации! Може да не разбирам всичко, но нося интересни публикации на лекари и ги карам да ми ги коментират по елементарен начин!

Но да вменявам на обикновен човек (имам предвид със здраво без проблеми дете) да не ваксинира ей така, не бих го направила! Виж да се изредят точките на съмнение и всеки който иска и се притеснява да се заинтересува! Затова намирам моите правила за много практични - все пак с малко усилия се постига оптимална защита на детския организъм срещу нежелани реакции! Затова пиша всичко, ако може да съм в помощ на съмняващите се!
На коментар "Щом са задължителни, слагам всичко! Чудесно премина при нас, екстра сме!" - то си е железен аргумент, какво може да се каже, освен "дай, боже, всекиму!"

# 106
Rila, "обикновения" човек изобщо няма да се замисли за това да ваксинира ли, или не. Той прави това, което му каже педиатъра.
Говорим все пак за една друга група хора, интелигентни, разумни и т.н., които поне би трябвало да искат информация от педиатъра си. И това не се случва масово. Друг е въпроса какви са задълженията на този педиатър, които той също пропуска с лека ръка.
Взела съм решението си след 1г. четене, проучване, консултиране с подходящите за това специалисти (не просто лекари и педиатри, които са имали 2-3лекции за ваксините в университета).
Сестра ми завършва биохимия в Германия. Дипломната и работа беше точно за влиянието на живака във ваксините в-у човешкия организъм. Защити я (което мисля е показателно) и сега продължава магистратурата си в тази посока.
Това говори достатъчно, че в една нормална държава се приема, че има странични ефекти от тези ваксини и че се използват съставки, които реално нямат място в човешкия организъм.
Само в БГ, ако попиташ лекар - има ли живак във ваксините, той ще ти каже, че подобно нещо няма. ) А може дори да не е чел листовката.

# 107
  • София
Mirama, виждам, че имаш твърда позиция по въпроса с ваксините и стоиш зад избора си.
Предполагам, че и бъдещото бебче няма да ваксинираш. С педиатрите ясно, но в родилния дом как се отказват ваксини?  newsm78

# 108
orchid, отказват се с подписана декларация.

# 109

Mirama, ти още от родилното ли си отказала ?

# 110

Mirama, ти още от родилното ли си отказала ?

Не, тогава изобщо не ми е минавало през ум, че могат да сложат ваксина на недоносено бебе (но това не ги спира). А след това вече имах достатъчно време да чета, тъй като ваксинирането при дъщеря ми беше отложено с 6месеца.
Но има много родители, които вече отказват ваксините още в родилното.

# 111
Rila, "обикновения" човек изобщо няма да се замисли за това да ваксинира ли, или не. Той прави това, което му каже педиатъра.
Говорим все пак за една друга група хора, интелигентни, разумни и т.н., които поне би трябвало да искат информация от педиатъра си. И това не се случва масово. Друг е въпроса какви са задълженията на този педиатър, които той също пропуска с лека ръка.
Взела съм решението си след 1г. четене, проучване, консултиране с подходящите за това специалисти (не просто лекари и педиатри, които са имали 2-3лекции за ваксините в университета).
Сестра ми завършва биохимия в Германия. Дипломната и работа беше точно за влиянието на живака във ваксините в-у човешкия организъм. Защити я (което мисля е показателно) и сега продължава магистратурата си в тази посока.
Това говори достатъчно, че в една нормална държава се приема, че има странични ефекти от тези ваксини и че се използват съставки, които реално нямат място в човешкия организъм.
Само в БГ, ако попиташ лекар - има ли живак във ваксините, той ще ти каже, че подобно нещо няма. ) А може дори да не е чел листовката.
Сега точно какво се опитваш да кажеш, че интелигентните хора четат и не слагат ваксини, а всички останали, които ваксинират не са прочели и един ред по темата?  Mr. Green
Ти усещаш ли се поне малко какво пишеш или всички, които не ваксинирате се възприемате за богопомазани и един вид повече от останалите, защото се прозряли "истината"  Whistling

До колкото ми е известно живакът специално в детските ваксини отдавна е премахнат като "консервант". В крайна сметка учените не са някакви пасмина закостенели старци, които си седят на нивото от преди век. Напротив! Науката и медицината в частност, се развиват точно заради млади и находчиви хора, които дърпат нещата напред.

Бтв, понеже виждам, че назад в темата усилено говориш как е по света. Ти живяла ли си някога в чужбина? Защото аз живея. И мога да ти кажа, че тук никой няма да седне да те информира за тривиални манипулации. Още повече да те кара да се подписваш. Ако ти имаш въпроси, никой няма да ти откаже обяснение. Нито пък ще те насилят да правиш нещо, което не искаш. Но да ми твърдиш как по света хората получавали по няколко листа информация за поставяне на инжекция (в случая ваксина), е просто смешно  Peace

# 112
buggy-->, това че ти си си извадила определени заключения от поста ми, не означава, че аз това съм казала. ) Съвсем ясно е написано какво имам предвид.
Нито съм богопомазана, нито нещо подобно.
Няколко потребители попитах каква информация изискват от лекарите си, когато отидат за ваксиниране, искат ли листовки, да им се обяснят странични ефекти и т.н., но отговор така и не получих. Питам се защо? вероятно няма да получа отговор за пореден път. )
И никъде не съм казвала, че в други страни получават по 100стр. с информация. ) но не четеш просто.

# 113
  • София
Синът ми е с всички ваксини досега, листовка от педиатъра не съм искала и нямам намерение да го правя. Докато бях бременна, ваксините бяха едно от нещата, за които четох доста и тогава взех решение да ваксинирам, ако няма противопоказания. Но за тези, които нямат интернет, листовките биха били полезни.

# 114
Rila, пиша отделен пост към теб, за да не се смесват нещата. Би ли ми отговорила дали си сигурна че всичките болните деца от морбили в 5-та градска наистина са били ваксинирани? Много добре знаеш, че голяма част от неваксинираните деца са с подправени имунизационни паспорти, за да могат да посещават ДГ. Като статистика са, но реално - дали? Аз лично не приемам това като аргумент срещу ефективността на ваксините.
Освен това един от малкото доказани причинители на аутизма е вирусът на морбили шарката, който е бил в досег с дете, което е в утробата на майка си. Айде сега си помисли за сценария, когато твоето неваксинирано дете си играе с моето ваксинирано в детската градина и моето дете ми донесе вируса у нас. То няма да се разболее, защото има ваксина, но аз нямам имунитет и съм бременна. Мисля, че няма да ти трудно да си отговориш за косвените щети, които твоето решение да не ваксинираш носи  Peace Също така, няма нито едно научно доказателство, че аутизмът се причинява от ваксните.

И последно за астмата, повечето педиатри съветва родителите да дават температуро-понижаващи лекарства профилактично след ваксина. Ако прочетеш листовката на произволно такова, ще видиш, че като страничен ефект е описан и астматичен пристъп. Не смяташ ли, че спокойно симптомите на астма след ваксина могат да се дължат на това?
Аз и мъжът ми сме с аточпична астма, от което следва че детето ми е с над 80% вероятност да наследи склонност към алергия. Поставени са му всички ваксини и няма проявена алергия. Но пък съм му спестила даването на температуро-понижаващи лекарства до минимум  Peace
В същото време аз имам 1-2 поставени ваксини като бебе и от тогава нямам нищо поставено, обаче  си влача атопична астма от 14-на годишна. Така че тези аргументи срещу вредността на ваксините също не са релевантни, ми се струва  Peace

# 115
buggy-->, това че ти си си извадила определени заключения от поста ми, не означава, че аз това съм казала. ) Съвсем ясно е написано какво имам предвид.
Нито съм богопомазана, нито нещо подобно.
Няколко потребители попитах каква информация изискват от лекарите си, когато отидат за ваксиниране, искат ли листовки, да им се обяснят странични ефекти и т.н., но отговор така и не получих. Питам се защо? вероятно няма да получа отговор за пореден път. )
И никъде не съм казвала, че в други страни получават по 100стр. с информация. ) но не четеш просто.
О, не, аз много внимателно те чета, ама на теб явно фактологията ти бяга. За това така не се разбираме какво всъщност искаш да кажеш. То същото като да ти бият подкожно инжекция и да твърдиш, че веществото попада директно в кръвния поток  Mr. Green

И двете ми педиатърки в България са ми давали листовките на ваксините без да им ги искам. Освен това, само да вметна, че листовките на ваксините са достъпни и онлайн. Така че, който го интересува, може да прочете. Не виждам защо трябва да демонизираш лекарите, за това че са пропуснали да ти дадат листовката, защото им висят 5 деца едновременно на главата  Peace

Нарочно ли пропусна да коментираш живака в детските ваксини или беше по случайност Wink

# 116
 buggy-->, представи си, че не всеки има интернет. ) А колко деца им висят на главата, мен трябва ли да ме интересува?
Не, не съм го пропуснала нарочно. А ти от къде точно си убедена, че вече не се използва във ваксините?. )
Сигурно от четенето на листовки.

# 117
buggy-->, представи си, че не всеки има интернет. ) А колко деца им висят на главата, мен трябва ли да ме интересува?

Ти сега какво се опитваш да ми кажеш, че педиатърът трябва да си вика пациентите на безплатна лекция "За и против ваксините" ли? Айде осъзнай се малко. Това и "по света" го няма  Grinning Не виждам причина да не получиш отговор на въпроси относно ваксините от педиатър в България, ако 1) ги зададеш и 2) го направиш без да се заяждаш  Peace

Не, не съм го пропуснала нарочно. А ти от къде точно си убедена, че вече не се използва във ваксините?. )
Сигурно от четенето на листовки.
А ти сигурно от листовките си разбрала, че има?  Mr. Green И сега пак ми обяснявай, че не се чувстваш "богопомазана", защото си изгледала 5 филмчета против ваксините в ю-туб Wink Другият път смени тона и мога да ти повярвам, ок?  Peace

# 118
buggy-->, нищо не се опитвам да ти кажа. Нито, че трябва да изнася лекция.
Но тъй като си настроена за спор, каквото и да се каже е без значение.
Ти така и не отговори от къде черпиш твоята информация за липсата на живак.) Тогава аз с какво съм длъжна да ти отговарям на същото?
А какво съм гледала и къде, не мисля че има значение. Отново казвам, това с "богопомазаното" са твои измишльотини. Подобно нещо не твърдя.
И не виждам за какво е цялата тази дискусия. Нито аз, нито ти ще промениш мнението си, да си чешем езиците не е продуктивно.

# 119
Не знам защо ми се струва, че аз зададох въпроса, не ти Wink Не виждам защо ме натискаш да ти издавам източниците си  Mr. Green Така или иначе, каквото и да ти дам, ти ще ми обясниш, че е манипулирано и невярно. Не споря с хора като теб от вчера - хванала съм ви патърна вече.
Изобщо всичките ви аргументи против ваксинирането, които прочетох в темата са в стил "доказано е, че всеки който е пил вода е умрял, следователно водата е смъртоносна"  Mr. Green
Просто си вярвайте колкото си искате в това, че ваксините са най-голямото зло на този свят. Само спрете да твърдите, че зад убежденията ви седят научни доказателства, защото това са нелепици  Peace

Общи условия

Активация на акаунт