14-то Тортено предизвикателство

• 19 958
  • 402
  •   1
Отговори
# 300
Марулич,а ти като не спиш само щуротии мислиш.
Айде сега други хобита,аз освен цветя да садя на торта или погачи да връткам хаххахаа.Нито шия,а за гоблени пък да не говорим.
Чакай да се върна към коментарите.
Блууу,синеочке мила моя страхотна камина.Нямам думи направо ме хвърли във музиката със тия чертежи.И аз като марулката,щях да си делкам и цапам на воля ама не и да чертая.Всичко,ама всичко много ми харесва.Както е казала Нелката няма нещо криво та да те захапе човек всичко си е точно на мястото.Поздравления за скоростната прекрасна торта.
Ани,как хубаво го обясняваш във блога си.И чувствата,замисъла и изпълнението.Докато го четях ми се стори най-лесното нещо на света,а то не е съвсем такова.Най силно ме впечатлиха страниците на лампата.Много ми харесва като идея и бих се пробвала.А за каренцето нямам думи.Добре че си правиш молдове,иначе кои знае как щеше да използваш ОБЩИТЕ хахахха Mr. Green
Прекрасно е всичко,нямам думи мога само да гледам и да се възхищавам.Страхотен край на предизвикателството.
Хиляди благодарности и на Танчето,за хвърленият организационен труд.  bouquetЦун!

# 301
Здравейте! Като гледам колко много има изписано, май не сте спали тази нощ. Ще ви прочета след като напиша коментара си за днес и ще видя какво сте разисквали посред нощите  Grinning

Мики, ти направо ме втрещи с тези чертежи. Та по тях човек може да си направи истинска камина! Никога не бих могла да обмисля някоя своя идея толкова детайлно, почвам нещо, пък каквото стане накрая. Резултата обаче при теб е налице, получила се е една толкова хубава и излъчваща домашен уют торта. Страхотна е, няма нещо по нея, което да не ми допада, дори шишарките чудесно допълват атмосферата, браво! Искам да кажа, че твоята торта беше фаворит сред колежките ми, обадиха ми се от другия офис чак, за да ми кажат, че това е тортата, която най-много им харесва! Поздравления!

Ани, твоята торта е невероятна! А като знам, че е правена за Саша, ми става още по-мило и приятно да я гледам! Както и очаквах от теб, ти си вложила много творчество и много емоция в нея и това си личи. Може би тортите, които правим с толкова обич за любимите хора, няма как да не са въздействащи. Много съм впечатлена от свещника, с инструмент за карвинг ли изряза толкова добре? Впечатлена съм и от дантелката, и от мастилницата, и от перото - то пък е направо като току що оскубано от някоя гъска  Grinning А книгите са надписани с толкова хубав почерк! Ани, ти си страхотна и аз много се радвам на твоите творения! Казвам го по възможно най-искрения начин, поздравления!

# 302
Идвам и аз да изкажа експертно мнение  Mr. Green
Блу, разкошна торта, адски много ми хареса идеята ти и осъществяването ѝ. Толкова много чертане, изчисляване  Shocked на мен лично нищо не ми е несъразмерно, дори напротив! Мисля, че си направила камината досущ като истинска. Както сама казваш, няколко инструмента щяха да ѝ предадат по-цялостен и завършен вид...но и така е страхотна! Оцветяването е супер!!!! Очите ми останаха! Честно казано много се мотивирах и аз да направя една камина! Снимките ти са много подробни и полезни, за което много благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet  Разрезите....ах разрезите  smile3501 eat Много силно участие, страхотно си реализирала идеята си   bouquet  bouquet  bouquet
Свещичке, така ми огря сърцето...така го стопли и изпълни с толкова красиви емоции. Вече писах в блога ти, че не можах да се сдържа да чакам до последният ден  hahaha Но ето че дойде време и тук  Party просто не знам от кое да започна всичко толкова много ми харесва...книгите са невероятни, перото, мастилницата, дантеленото каре...абе всичко всичко  Hug Безспорен фаворит ми е Кованата светилница!  Честно да ти кажа, не си спомням да съм виждала толкова красива, истинска, романтична и нежна светилница от фондан! Невероятна е, невероятна!   newsm20 Толкова старание, прецизност...да не говорим за идеята..а за феникса, символиката и чувствата, които си вложила при направата му много ме разчувстваха. Просто съм възхитена! Оцветяването ти е просто уникално! Цялата композиция е перфектна!   bouquet  Всеки елемент хармонира с останалите   bouquet Подложката също много ми харесва! Страшно ефектна е-цялата сякаш блещука.  
Честно казано не намирам дума, която да изрази колко много ми харесва тортата ти, тя просто е един шедьовър! Уникална, красива, стилна. Любима ми е! Безспорен фаворит!
Снимките ти са много полезни   bouquet Единствено, което бих искала е да имаше и снимка на направата на подложката  Simple Smile Ако имаш възможност и си направила, ще се радвам да споделиш  Simple Smile

Не знам как преди ми е убягнал твоя талант, но от сега нататък ще те държа непрестанно под око!  Hug Hug Hug Нечовешко красиви торти открих при теб!  newsm20

# 303
  • София
Ех, Блу,
Благодаря, че не се отказа Hug
Вземам предвид всичко, което си дала в описанието и мога да кажа, че очаквам в тази камина да загори огън, да виснат коледни чорапчета и наоколо да търчат екзалтирани хлапета. Все едно наслагваш кадри от една действителност - кадърът тук е преди да вкараме този с живота:)))
Харесва ми в изпълнението това, че има хубави каменни релефи и оцветяване. Не разбирам от камини и нищо не ми е непропорционално. Разрезите ще се опитам да ги вкуся със следобедното си кафе! Поздравления за усърдието и съпричастността към идеята на Предизвикателството!

Свещичке,
това е едноименната ти тема. Прочетох нещата около повода за тортата в блога - страхотно послание си вплела в творбата си. Вярвам, че един ден или помалко през много мигове, всяко едно послание до децата ни, ще ги подкрепя, озарява и обгръща с обич. Когато дойде времето, разбираш неща, които до момента само си помнил!
Сега, тортата като такава....
Аааах...Всичко това - свещник, книги, цветове, само в представите ти ли е било, докато направиш цялото? Знаеш ли, не мога да разбия картинката на части и да мисля за тях по отделно - виждам разни техники, прозират начини и прочие, но...не ме интересуват в момента. В "нещото" има толкова емоция, обич и те струят от детайли, цветове, баланс. Докато гледам снимките от процеса, ми хрумват отделни възклицания, въпроси, но като стигна до готовия вид...мир, един неуязвим свят, топлина.
Ами, това за теб от мен, Свещичке:)

# 304
  • у дома
Чак сега сколасвам да седна на компютъра  ooooh!

Ани, какво да кажа за твоята торта? Уникална е! Успяла си да пресъздадеш чувствата си по начин, по който не всеки би могъл. Описанието в блога ти прочетох още преди дни, насълзиха ми се очите... Всичко ми харесва, няма нещо, което да не ми харесва! ВСИЧКО!

Мила, Нелка, благодаря от сърце! Твоите коментари са много ценни за мен  Hug (както и всички останали, разбира се  Mr. Green ) Напълно съм съгласна с теб за всички написано. Онзи преход горе, както и стените на камината, трябваше първо да ги изсека с един нож и тогава да измазвам и варосвам. но не го направих, просто защото щях още повече да смаля комина, а не исках  Laughing Относно фона, подобен цвят са и стените ни (късмет, че имах такъв картон), много исках да направя и гръб с подложка за стена, но не успях.
Силвенце, филолозе мой  Mr. Green благодаря за коментара  Hug ама айде сега, чак пък пред строя, не щЪ  Laughing  Ти що не спиш по нощите, а? или поне друго да беше свършила, вместо да го мислиш толко  Mr. Green идеята е добра, все пак  Heart Eyes
Ани, професионално изкривяване, какво да правя  Laughing ако не го начертая и видя предварително, няма да съм аз  Laughing Благодаря  Hug Батето имаше две забележки, подхвърлени така между другото, минавайки покрай мен. 1. Ама защо винаги ти се получава така целулитно  Crazy  Twisted Evil  (по повод комина) 2. Това ми прилича повече на печка, ама нищо, де!  hahaha Обясних му, че целулитното е нарочно, а относно приликата с печка, признах вината си  Laughing Пробвай, пробвай Мозайката, няма да съжаляваш  Peace направо е бетон  Laughing
Дитсънче, благодаря и на теб за коментара  Hug
Ооо, Руми, чакай, че се изчервих  Embarassed Благодаря на теб и колежките   Hug   Laughing
madlene, благодаря  Hug
Дими, благодаря ти  Hug

Забравих, спестила съм ви още две-три схеми... на които се виждат размерите в мащабни и реални сантиметри  Joy hahaha

Татитче, жеУезна си!  Heart Eyes Hug

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 16:45 от blueeye®

# 305
  • София
Ох,момичета, толкова добри думи чета от вас, че чак ми идва да се разрева!  Hug
Дими, , знаеш ли, че до последно цялостната визия не беше до край пред очите ми. Довършвах я в петък срещу събота, а на следващия ден в 14.00 трябва да ни дойдат гостите, когато реших, че без плетеното каренце не мога да мина. Всъщност, това го бях помислила и преди, даже бях направила ПЕТ мотивчета къде-къде по-сложни от сегашните. Същите съм слагала по тортата Принцеса Лебед, пак са правени по моя плетка, но всичко вътре изрязвах със скалпел за да се вижда финичкото плетиво-много пипкаво. Обаче в последната нощ реших, че те никак не ми подхождат стилово и тепърва почнах да правя молдове и след това и фондановите мотиви. И тогава вече знаех, какще изглежда готовата торта.
Мадлен, нямам снимка на подложката, но веднага да кажа, че тези бели капчици по нея е съвсем нетърсен ефект. Подложката е цялата на гъсти и тънки резки, нищо че не се виждат, аз знам, че те са там.  Laughing Исках да имитирам натурален фурнир, като на моето бюро, обаче не стваше и не ставаше. Боядисвах и рисувах с всякакви видове кафяво, с водка, без водка, по-сухо, по-влажно, но през цялото време ми се образуваха такива мехурчета, които се пукаха до бяло, до основата. Покривам ги, а те се появяват сантиметър в страни и така да безкрай. Накрая реших, че няма даги мъча, щом искат да видят бялсвят - нека! Когато след 15 минути случайно мернах подложката с неангажиран поглед, адски много я харесах и реших, че излишно бях толкова упорита. Simple Smile Друг път даже и не знам как да направя такъв ефект, ако реша. Simple Smile А с каренцето то оживя. Simple Smile

# 306
  • Vaudreuil Canada
Блю поздравления за включването - много ми хареса камината ти - просто е жива. Боядисана е перфектно ... това трябва да ми го обясниш някой път как става.... ама едва ли ще го разбера.
Формата е страхотна а за шишарки Игличето прави молд лятото мислех че си го забърсала за случая  Wink Лошо че изядохте камината сега от къде ще влиза дядо Коледа не знам  Mr. Green ама пък разрезите са уникални.

Свещичкова да ти имам търпението да изрежеш всичките тези части на лампата - прелестна е направо очите ми останаха в нея - бих направила подобна но само ако изрязвам с формички (добре че се намират такива в къщи) а подобна щото до такова съвършенство никога няма да я докарам. Благодаря за постъпковите снимки страхотни са. И покривчицата много ме кефи. Перото е един път... Много любима торта ми е твоята и с удоволствие си я гледам.

# 307
  • у дома
Шемет, благодаря за коментара Hug то и аз си направих едно молдче на половин шишарка, ама ще видим кога ще го изпробвам  Mr. Green Боядисването е лесно, сипваш си няколко цвята дъст в една пластмасова чинийка (точно както на семинара  Mr. Green ) и започваш да мацаш наляво-надясно, докато ти хареса  Laughing

# 308
  • София
Синеочке, тотално ме уби, ето това се казва сериозно отношение към проекта и чертеж на камината си си извадила. Mr. Green Тази торта мозайка не съм я пробвала, така, че благодаря , записвам си я. Харесва ми каминката,  напомня ми за руските народни приказки. Чудесно си се справила с  нея. Много ми харесват снимките с шишарките, много приятно излъчване. И тектсурите и цветовете,са чудесни, отлично участие!
Ани, Свещичкова, изключителна торта. Голямо удоволствие е с теб да закриваме предизвикателството. Не зная кое ми харесва най- много, като, че ли посланието към Саша  Grinning. Книгите са страхотни, отлично направени и оцветени. НО свещника, ах свещника, уникална идея и изработка, ама голяма играчка е паднала. Много ми допада и дантелената покривчица. Перото директно си признай от коя гъска го откъсна  Mr. Green. Мастилничката и тя е много хубава. Много приказно вълшебна торта  Hug

# 309
  • Пловдив
Момичета, извинявам се, че вчера не можах да ви коментирам. Бяхме извън града и нямах никаква възможност.

Мина това си е твой стил торта. Точно в стила, който харесваш - шаби шик. Изчистена, романтична, точно момичешка стая. Смущават ме пропорциите. И то не толкова клетката, колкото манекена. Идва ми малък за цялата визия. Съжалявам за неуспехите ти с дантелата. Аз щях да съм я зарязала много преди втория пакет. Хубаво щеше да е ако и с тази текстилната беше реализирала замисъла си с пердетата та дори и без корниз. Щеше да стане по симетрично. Това естествено не е критика, а друг поглед. Всеки гледа с различни очи и това е хубавото. Писмата са страхотни.

Шемет поздрави за подхода към предизвикателството. Аз също гледам максимално да се предизвиквам. Гледам да пробвам нещо ново за мен, нещо, което за друг едва ли бих си играла толкова и винаги гледам да пробвам нови вкусове. Един вид и с това да се предизвикам. Ти си успяла страхотно. Газената лампа е чудесна. Релефа, формата, цвета, всичко ми харесва. Карвинга ти се е получил също добре. Само малко подложката ми се слива с цвета на другите елементи от композицията.

Блу ми добре си се сетила за камината. То си е супер да си я има човек и да я претвори в торта. Ха ха и ти ли чертаеш Laughing И аз щото. Ми как иначе се хващат размерите  Mr. Green чудно си се справила. Харесват ми пропорциите. Липсват ми само повече "украси" по перваза на камината. Не са лоши и шишарките и мини кратунките, но все пак ми се щеше да има още. Предвид времето обаче и това си е супер. Поздравявам те.

Свещичке тортата ти е едно съвършенство. Просто е прелестна. Всеки един детайл ми харесва страшно много. Просто незнам какво повече да кажа. Страхотно търпение да изрежеш лампата. Адмирации.

# 310
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро, мили мои приятелки!

Тортите ни свършиха  Confused, а аз не можах да се насладя истиснки на това предизвикателство!

Но ще си запазя правото да изчета и изкоменитрам всичко тези дни.

А сега обявявам края на предизвикателството и благодаря на всички, че отново се включихте! Желая ви мноооого вдъхновение за следващото.

Нека гласуването да започне сега!

Темите за които гласуваме са:
Торти числа
Мини Тортички/Къпкейкс
Солени торти
Държава
Етно
Континенти
Български народни обичаи
Ваканция
Нетрадиционни растения
Нетрадиционни животни
Кино и Филми
Герои на Дисни/Екшън герои
Театър
Музикални инструменти
Картини
Карикатури
Предмети от бита/Свещи/Посуда/Мебели
Снимки, спомени, албуми
Техника/Автомобили/Транспорт
Криви торти
Реклама
Епохи
Кръговрат и Вода
Анимационни герои
История
Винтидж
Шаби-шик
Космос
Ретро
Геометрични
Кутии
Бисквити/сладки
Захарни фигури

Добавих и темите, които ми изпрати Шеметче и които бяха обсъждани още миналият път.

Ако желаете, можем да покоментираме и организационни въпроси, защото имаше и такива предложения.

Ако Дими има възможност и потвърди, нека гласуваме отново при нея, защото аз и до 20 ноември ще съм във вихър. Дими?

# 311
Момичета, колкото и да мразя да ставам рано тези смени(от 5 сутринта) са единственото време, което напоследък имам единствено и само за вас. Оставих тази сутрин за да мога на спокойствие да разгледам и изчета чертежите и обясненията на Блю-то и Свещичкова..

Блю - то, започвам с теб.
Много прецизна работа, но когато човек трябва да се справи с точни пропорции е наложителен чертежът. Чертала съм и аз, когато съм била много стресната от това, което трябва да направя, даже и картонени торти съм правила за да видя как ще изглежда кулата  #Crazy .
Браво момиче, камината ти е много добра. Харесва ми как си я оцветила. Леко опушенко, много реалистично, единствено ми е много "чиста" около комина. Нямам камина, но логиката ми сочи, че там би трябвало да е позацапана от сажди и прахоляк, който се събира...Не знам...
Аз първо гледах, а после четох и първоначално си помислих, че си правила ти шишарката и изхълцах. Нищо чудно обаче защото ти си доказала, че можеш да направиш такава шишарка, спомням си за онази мала кубинчица, която беше събула от някакво миниатюрно краче и ни връзваше тук, че от захар си я била правила...

Савенко, много пъти съм ти казвала, че си творец, но освен творец имаш и търпението да изпипваш детайлите. Това е изключително важно в тази работа. Само поглед върху нещата не е достатъчен. Тортата на Саша е много силна. Свещникът е великолепен, но перото ми е фаворит.
Голяма наслада за сетивата е твоята торта.

# 312
Здравейте момичета,
да се включа и аз днес с коментарите по прекрасните последни две торти.

blueeye®, страхотна камина си направила. Видях и чертежите и си признавам, че аз не бих се сетила да ги направя а щях да изрязвам според това дали ми пасват пропорциите. Браво на теб, впечатли ме! Това доказва само, че има голяма полза от тези предизвикателства и то за новаци като мен. Харесва ми подложката, строхатен теракот си направила и идеално контраситра с камината. Но тя самата е като истинска, много реалистично си я боядисала и много ми харесва. В предвид краткото време за която си я направила мога само да се преклоня пред таланта ти. Излишно е да казвам, че парчетата са много апетитни и вече си записах рецептите. Определно ще се пробват!

Свещичке, излишно е да казвам, че тортата е уникална! Просто си личи всичко, което е правено с много обич и желание за любими хора, чувствата и емоциите вложени в нея я правят наистина специална. Няма нещо, което да не ми харесва по тази торта, толкова е оригинална, че ми останаха очите в нея. Имам питане, ще споделиш ли как си направила завълтулките по корицата на книгата, с айсинг ли е и после оцветен отгоре или е тънък фитил? На порасналата Саша й пожелавам много здраве, късмет и успехи във всяко начинание!

Успешна нова седмица, момичета!  Hug

# 313
Добро утро, момичета!

Много хубаво, че миналия път сте решили да направим темите повече. Аз си мисля, че не трябва да отпадат теми, по които вече е работено. В тези предизвикателства често пъти участват различни момичета, а и дори тези които досега не са изневерили на идеята да участват, биха могли да се предизвикат отново по минала тема и тъй като човек с времето се променя и развива, сигурна съм, че биха имали отново оригинален и различен прочит.

Относно техниките, предлагам да гласуваме относно допускането на неядливи елементи, например работа с дъми. Мисля, че отдавна тези предизвикателства са отишли към посока художествена стойност и не бива да поставяме ограничения за творчество. Според мен може да се допусне използване на неядливи елементи, а също и използване на готови блатове и кремове. Разбира се всичко ще е въпрос на избор на самия участник. А тортите с домашно приготвени съставни части винаги ще са оценени подобаващо.

Относно датите, мисля че трябва да се спазват сроковете. Според мен трябва да бъде спазена точно датата на откриване, а закъснелите и щелаещите да се включат по-късно, винаги да са добре дошли, но тортите им  да не бъдат коментирани. И тъй като коментарите са един от най-важните моменти в предизвикателствата, това ще бъде своебразен стимул за по-добра преценка на времето и включването в определения срок. Не че е проблем, че сме изчакали с някой ден и че някой е направил тортата си по-късно, но все пак добрия ред е нещо много важно и е хубаво да го има.

Всъщност аз исках да добавим темата Айсинг, ама се отплеснах. Смятам, че това е тема, по която малко момичета работят и изисква много търпение и старание и затова ще се радвам да я има като предложение.

Дотук добре си изкарахме, да видим сега какво ще измъдрим за следващия път!

# 314
  • София
Бързам да отговоря на въпроса за гласуването и после ще почета още от написаното -

ДА, гласувайте при мен на ЛС, по 2 теми всеки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт