14-то Тортено предизвикателство

• 19 969
  • 402
  •   1
Отговори
# 285
  • у дома
Шеметчеее, шапка ти свалям! Определено ни даваш урок за какво точно сме се събрали  Mr. Green
Газената лампа е уникална! Просто мислена и пипната, получила се е едно към едно! Кутията страшно много ми харесва. Оцветяването също ти се е получило много добре. Единствено не ми харесва подложката.. и по точно зелените линии  Blush На мен също ми се иска по-подробно да прочета за самата работа с желатина, как точно се процедира  Whistling

Мина, много твоя торта, наистина! Нежна и изчистена. Мен също ме впечатлиха писмата!!! Уникални! Дървената подложка също ме грабва. Не ми харесва преметната дантела, определено можеше и без нея. Щеше да ми е интересно да видя идеята в завършен вариант Simple Smile

# 286
Привет момичета, аз се позагубих, но се опитвам да балансирам между работата, тортите и някакъв страшен хаос у дома. Минавам през темата, прелитайки регистрирам нещо, но ми се искаше да седна да пиша на спокойствие, а не за да се отчета. И сега пак съм на работа, но в момента съм в почивка, другите отидоха да вечерят, а аз останах сама с вас и красотите, които не съм коментирала в последните дни.

Дитсан, видя ли, че от 3д-то не боли, м? Добре си се справила. Има някоя дреболийка тук там, но няма да се вторачвам защото знам колко е трудно да преодолееш психическата си нагласа за нещо, което си убеден, че не можеш да направиш. Аз съм така с моделирането и затова на миналото предизвикателство се чувствах все едно съм повдигнала планина, нищо, че мадамата ми не ставаше за нищо. Браво на теб!!!

Гуфи, welcome to the club!!! Радвам се, че се престраши. Композицията ти е много добра, идеята също. Реалиозацията малко куца, но това може би заради липсата на опит, а това е поправимо. Евала за търпението, което си извадила, направо ме срази с тези 300 иглички налепени. Търпението е нещо изключително важно в тази работа. Нещо, което аз не притежавам и нещото, което определено ми куца и върху, което трябва да работя много. Ти го имаш и трябва да го използваш максимално и то ще ти се отблагодари щедро.

# 287
Мисля, че следват 3-те тортички на Силвето.

Свещта определено е тортата - фаворит. Много добре си я изрисувала, това е нещо, на което винаги се възхищавам, може би защото не го умея. Много нежност струи от тази торта, а медовикът е на особена почит в нашия дом.

Тортата с дивана
... ще коментирам само дивана защото изпитвам такъв негативизъм към тази особа, че не искам да я забелязвам. та диванчето е велико. Адмирации за достоверната конструкция, за играта с релефа и детайлите. Браво на теб. Ти веече си доказала, че това го умееш.

Тортата - кутия, като я видях и ме напуши голям смях, но не защото нещо е лоша, напротив. Заради бароковите елементи, които са идентични май с тези по моята кутия и по още 2-3 тортти. Все пак е интересно да видиш как различните хора подреждат едни и същи елементи по една и съща тема. Та да се върнем на кутията. Хубава е като форма, като цвят. Това, което мен лично ме притеснява е това, че е много новичка и лъскавичка за  стилът на елементите по нея.  Това разбира се е моето виждане и аз всъщност съм го претворила в моята кутия. Като чистота на изпълнение обаче нямам забележки.

# 288
Мина, всичко за твоята торта вече е казано. Невероятно стилна, изчистена и крещи името ти. Благодаря сърдечно за постъпковите снмки, за мен са много полезни. Ще крада идеята за клетката. Друго си е да видиш процеса на оформяне. Имаш забележителен усет за детайла. Не пропускаш и най-дребните елементчета, браво! Достави ми удоволствие. Надявам се, че неприятното ти изживяване е поправимо и вече в миналото.

Шеметке, много съм впечатлена от карвинга. Тези дребосъци по ръба на капака на кутията също ли ги дълба? Shocked
За желатиновата техника. Пробвала съм я аз, но на балон. Получи се, правих за едни аранжировки, които обаче така и ен видяха бял свят. Топиш в рядък желати, оставяш да изсъхне хубаво и пукаш после балона. Ти с балон ли постигна тази форма или с нещо друго? Защото моите бяха кръглии. Щях да ги пълня със захаросани люлякови цветове, но нещо нищо не направих...Накрая Ани ги набара и им видя сметката твърдейки, че са нейни защото видиш ли били розови... Crazy Crazy Crazy
Тогава си извадих 2 поуки. Първо желатинът трябва да е рядък и  да се натрупва с наслагване на пластовете и второ - трябва да изсъхне мноооооооооого добре, иначе се сбръчква безобразно.

Тортата ти е великолепна. Излъчва уют. Благодаря ти.

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 23:35 от доня КОПРИВА

# 289
  • София
Зверчето вече спи, тортите са приключени и отнесени и мога спокойно да се отдам на разглеждане и коментари  Mr. Green
Мина, много ми липсват тортите ти напоследък, съжалявам за лошата новина, дано вече всичко е отминало  Hug. Поздравявам те че си се стегнала и си довършила тортата, знам колко е трудно.  От цялата композиция струи нежност и изящество  Flutter. Много ми допада цветовото решение, пода е просто убийствен. Розичките са прекрасен елемент и свързват кафеза с тортата, като гледам колко са мънички, голяма играчка е било. Писмата са се получили страхотно, каква боя си използвала за състаряването – карамел ли? Конструкцията на кафеза изглежда много сложна и прецизна. Благодаря за подробните снимки. А колко перфектно ти е измазана и оформена тортата, думи нямам, какво е кремчето? Бюрцето се е получило страхотно, супер идея за бялата боя намазана с тази четка. Изобщо тортата ти е едно удоволствие за окото и душата, радвам се че се включи и този път.   bouquet
Шеметче, най- много в проекта ти ме впечатли работата с желатина, страхотна идея, не бих отказала малко разяснения, как се подготвя желатина, колко слоя се маже, през какъв период  Blush. Крайния резултат е изключително впечатляващ. Лампата е много хубава с красив релеф и страхотен цвят, това резултат от няколко бои ли е? С лампичката и желатиновото стъкло си постигнала страхотна реалистичност.  Много оригинална идея за боядисването на подложката. До сега не бях чувала за карвинг торта, сигурно покритието трябва да е доста дебелшко. Много оригинален и сложен подход. Като гледам голяма веселба е паднала с оцветяването  Mr. Green и до какви изводи стигна за боите. Ох, страхотно стлюнкоотделяне ми докара разреза ти  Crazy, няколко пъти се връщам да гледам/ще притичам до камерата, че има сладък салам/. Ако може рецептичката. Като цяло тортата ти излъчва един домашно бакърен уют, който ми допада. Единственото което бих направила различно е цвета на подложката. Радвам се че се включи  Flowers Rose.
Eто я сребърната ми боя http://www.hitrini.com/product/414/tamno-srebarno-boya-godna-za- … matsia-20-ml.html

# 290
  • у дома
 Embarassed

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 00:09 от blueeye®

# 291
  • София
Ко става бе, жено? Чакаш ли нещо?  Mr. Green

# 292
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Благодаря!
Обещавам утре(или в понеделник) да изкоментирам всички  Hug Hug

А ти пък ги изтри  Crazy Mr. Green

Днес коментираме тортите на

Блу http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157631928667222/
и
Свещи4ка http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157631921413912/

# 293
  • у дома

Mr. Green тути-фрути  Heart Eyes

ей ме на  Flutter http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157631928667222/

на косъм бях да пропусна първото от 14 предизвикателства  ooooh!  тази тема не беше моята. още когато се избра и абсолютно нищо не ми хрумна и направо я забравих.  Tired нямам идея защо така? съответно когато се раздвижи темата, се присетих какво сме избрали, обаче кърмаческия ми мозък до никакви идеи не стигна  Blush
точно когато се бях примирила, че за първи път няма да участвам и се удължи срока. казах си, това е знак да се напънеш  Laughing попитах батето за идея по темата, той без дори да се замисли: "е как какво, ще направиш нашата камина  Naughty" - ЦЪК и така, речено-сторено Simple Smile
последва измерване, чертаене, намаляване мащабно и прочие - ЦЪК и пак ЦЪК. самата конструкция си беше живо предизвикателство.
относно рецепта, трябваше да импровизирам с налични продукти и нямах време за обмисляне на нещо ново и по-така.  Rolling Eyes преди време бях мернала блата Мадейра при Милена . казах си, ето нещо подходящо за стабилна конструкция. обаче за крема пълен блокаж. нямах и нищо кой знае какво като продукти у нас, та реших да пробвам с Йогото на Йоткера дали ще се получи, както си е по опаковка – прясно мляко и кисело мляко, сложих и малко налични кайсийки. но нещо не стегна толкова колкото ми се искаше и бях на косъм да прецакам нещата  Mr. Green добавих желатин и се замолих да стегне, когато сглобя всичко, конструкцията да не се разпадне.. е, стегна  Laughing
за комина направих торта Мозайка, идеална за такива неща, а и вкусна. обаче, нямам идея защо реших, че една доза ще ми е в повече и направих 2/3 доза  Crazy естествено не ми стигна, затова и комина е умален... а и сбърках размера на подложката, та още повече смалих нещата.. после се опитах да пооправя, но толкова успях. в общи линии това е.
покривах си с бяла маса, после дъствах на воля. нямах време да доизпипам нещата, както и да си поиграя с разни допълнителни елементи, като инструментите например (не се оправдавам, а ме е яд). исках да направя и стената зад камината, но нямаше да успея да се включа и в удълженото време, затова и се отказах.
шишарките и тиквите са истински, трябваше с нещо да прикрия ширналия се перваз, появил се поради умаления размер на комина.
ох, стига съм се обяснявала  Laughing

вече спокойно мога да отида да спя  Mr. Green

# 294
  • София
Да ви кажа и аз доста се замислих какво точно ще правя. Знаех, че тортата ще е за Саша, т.к. подхождаше по датата, ама какво точно, по дяволите???? В един момент ми хрумна да направя една страхотна нощна лампа, антикврна, бронз с готино тяло ( мъжко, например, да се кефите), поддържащо самата лампа, която щеше да е торта,.. Така хубаво си е представих, че казах на Саша, че лампа ще яде. Тя па взе, че каза, че не ще. Ама ха, малка капризничка такава, не ще, разбира те ли. После мернах в един филм книга за вълшебства, страхотна, с камъни и сребърни украси. Викам, това ще е  - вълшебна книга. Нашата пак не ще, не била малка, че с вълшебствата да я занимавам сега. Да съм била направила нещо, свързано с поезия, щото, разбирате ли,пишела стихове нашата. Друг е въпросът, че не си спомням кога за последно е написала нещо, но е имало и такива моменти. Laughing В крайна сметка идеята за тортата ми дойде толкова изведнъж, след някоя поредна изцепка на Саша, която вечно намира да реве и се срамува от нещо, че мисълта, тоест работата, ми потече бърже-бърже.
Ако ви е интересно, можете да прочетете какво точно съм искала да изразя с тортата и всичките детайли по нея, защото емоцията ми вече не е същата и не бих могла да пресъздам отново същото, което написах тук. И да ми е честита трета година на тортоправенето!  Laughing
За вътрешността - не съм оригинална.  Rolling Eyes Шоколадовите блатове на Ири, крем - рикота, смесена с ганаш и бита сметана, плюс малини.
Подробности за направата на тортата също съм описала в блога си, ще ме прощавате. Но който го мързи да чете, а нещо не му е ясно по постъпковите снимки, да попита, 'сичко ще си кажа!  Mr. Green

# 295
  • Norge
Такаааа, стигнахме и до последния ден ли?  Hug

Синеочке,
 да знаеш, че едва удържах да не ти вляза в снимките в контото и да кажа Ах! Simple Smile
Е, справих се, оттук нататък вече може.  Grinning
Ти си другото момиченце с директния прочит на темата и то о, как само си се разчела!! Чак и чертежите си извадила на камината и голямо разследване е паднало.
Wink
Отваря човек основната снимка и повреденото ни съзнание веднага търси кривичко. Има го. Да, но в твоя случай то не е грешка, то си е точно на място, точно така изглежда една измазана и варосана  камина от този тип.
Доколкото една компактна торта като твоята позволява твърде малко коментар, то и няма как да напиша кой знае колко, особено когато нещата са изпълнени добре. Това обаче не е торта в твоя стил. Което сигурно си търсила нарочно, за да направиш нещо различно за случая.   bouquet

Линиите на оригиналната камина са строги и “модерни“ , ти обаче си избрала да изработиш друг вариант, по-селски, по-стар. Мисля, че в случая това е добро решение. То ти е дало повече свобода и носи тъкмо тези идилични неравности по тухлите и мазилката.
Онова, което според мен би могла да изработиш мааалко по-прецизно, е връзката между най-горния край и плочата върху него.  Там има едно заобляне, което малко не се вързва с тежестта над него или поне на мен така ми се струва. Не защото търся прилика с оригинала, а защото има някакво смесване на стиловете (може би, прости ако бъркам Sad).
А иначе си подбрала топлия, жълт цвят за фон, точно в унисон с идеята за огън! За капак шишарки и тикви на правилните места...те действат малко като зайкачан с пропорциите, но пък какво, ние носим на това. Wink

Приятно за завършек, а на семейството - вярна служба  от истинската камина, защото от тази много отопление едва ли ще видите задълго...като изключим потенето по уредите за отслабване след този апетитен разрез :Р  Hug   bouquet

Анютке, обич моя ненагледна!
Принцесата на гран-финалите! Flutter
Я кажи сега кой стар майстор нарисува това загадъчно маслено платно? Пак тази удивителна дисхармония между светлата ти, усмихната натура и тежките, наситени захарни произведения, които твориш.
Не знам кое ти е най-мило в тази композиция, но ми е ясно колко работа иска този бронз, да бъде излят и изрязан в тези филигранни рисунки.
Аничке, много труд, много красиво, много старо и хубаво, а още по-хубавото е, че тази вещ е нещо, което ще си остане да ти краси дома! Фениксът(нали?) също присъства насред пламъците, и за тази символика си помислила, поне аз така си го обяснявам...дано не съм свърнала много встрани от идеята ти...
Не знам, наистина не знам кое ти е отнело повече време, кое е искало най-много вдъхновение и кое ти е донесло най-голямо удоволствие, за нас със сигурност остава удоволствието.Бронзовите детайли така, както си ги показала преди сглобяването  - просто автентични, от леярната!
Перцето! Естествено, “разлистено“ в единия край Simple Smile
Мильото! Това със сигурност си го сукала едно по едно и си го оформяла от фитили...или кой те знае как, на теб желание никога не ти е липсвало, просто!!!
Ъъъ...може ли да си кажа, че в контактните точки вероятно би могло да има по една-две бримки за захващане на отделните елементи помежду им? Несигурна съм когато пиша това, защото винаги съществува възможността да си правила нещо, което си искала да изглежда точно така, както си го показала. Извини ме ако греша.
Пак се върнах да помисля. Снимките понякога просто играят срещу нас. На едър план и в детайл се виждат неща, които в цялостната композиция изглеждат различно. Когато погледна всички елементи заедно, всичко стои добре, явно само близкият план буди разни мисли за бримки, които, както казах, може и да са погрешни.
Подложката ти е една голяааама красота, като соления ефект на копринена рисунка е станало, много красиво!
Задната стена на кутията със свещта (свещ Simple Smile ) с постелка ли е правена? Не изглежда подредена и пластмасова като с фабрично пособие, а прилича точно на ръчно обработен метал от стари времена. Не се и съмнявам, че точно този ефект си търсила. Постигнала си го!
Свещичкеее, това сега на Саша фантази-светът ли казваш, че е?  Simple Smile Обзалагам се, че е само уводът с тези две малки томчета, Wink  останалото тепърва (ти) предстои.  Joy
Верно, не казах нищо за самите томчета...какво да кажа, ти не си човек, който да се затрудни от тях, затова се спрях на другите неща. Но те заедно с всичко останало, създават една магическа атмосфера, красив завършек и на това ни събиране.
Много  Hug   bouquet

# 296
  • варненка от София
Инженер Христова, приятно ми е, че не се отказа от предизвикателството и добре, че те ръчнах малко, че да спретнеш камината. Иначе как щехме всички да се наместим у вас, па макар и виртуално. Виж сега, единствена ти от тук дето сме се събрали все улави, дето сядаш, чертаеш, мащабираш, жеуезна си! Признала съм те, но за тва си си и инженер с извинение  smile3534 Никогаш нямаше да седна да правя това, ще кроя, плескам и режа на око. За това шапки долу, най-прецизната си тук - сега излизаш две крачки пред строя.  Честно казано нямам за какво да те захапя, просто, защото зная, че тортата я направи за един ден и предвид, че си с кърмаче, толерирам участието ти. Самата аз съм го правила когато Неви беше въшка и бях на олимпийския принцип - важно е участието. Разресът, мммммм чуден.

И що така ти, Ани, ни лиши от удоволствието да гледаме фалически символи, можеше на бързо да врътнеш втори опит с точка 18 за женорята в групата  Mr. Green Ани, какво да ти кажа - ти и Нелката просто сте за друго ниво, зная, че като представите нещо и ще е наслада за окото. Изключително съм впечатлена от плетеното каренце, цялостната композиция ме грабна, но не зная що окото ми все там и му се радвам - признай си - плете го. Много е готино, много истинско и много на място.  Мистични са някак снимките, тъмно, загадъчно, абе който си го може, го може. Перото е страхотно.

На изпроводяк да кажа - радвам се, че отново се събрахме и му мислете ква ще я избираме темата за февруари.  Flutter

Фрутева, сърдечно ти благодаря за вложеното старание по организацията, радвам се, че се грижиш за тази не лека част от събитието.

Ами лека и мека от мен.

# 297
  • София
Блу, направо ме разби с тез чертежи!  Laughing Все едно не торта, а истинска камина ще построяваш.  Laughing На мен пропорциите хич не ми пречат, нали не съм у вас та да видя разминаването.  Laughing Макар че повече ми прилича на печка, където вещиците обичат да пържат сладки дечица, не толкова на камина, харесва ми постройката ти! С тиквите е по-хубава от с шишарките.  Laughing Разрезчета изглеждат много апетитно, тази Мозайка е почти като шоколадов салам, ама с жълтъци. Значи, викаш, е здраво? Ще се пробва!

Нелкооо, толкова много си ми написала, че направо няма да мога да заспя от кеф! Нали съм ти казвала, че обичам, когато красноречието ти вървят ръка за ръка с времето и желанието.  Laughing
Как само разпозна Феникса!  Hug Тази моята Саша вечно е шашната от някого, все е свита в присъствие на непознати тийнейджъри или така наречените “популярни“, все се влияе от обидите на другите, сякаш не може да ги подмине... Толкова много исках И нагледно да й кажа, че тя е тази, която написва съдбата си, а тя в отговор – “Значи автобиографията ли да напиша?“  Laughing Исках и Феникса да е символ за нея, дай Боже да го прозрее някой ден!  Simple Smile
Покривчицата я направих от молдове, които направих от едни изплетени изоставени мотивчета, не съм го сукала от фитилчетата, това само ти го можеш.  LaughingНо си права, няма съединителните шевове, но не съм и мислила за тях.  Blush
Задната страна на свещника е с текстурен лист, който сложих и върху другите страни, нищо, че ги изрязвах, за да им придам неравности. Simple Smile А моите томчета са толкова наивни в сравнение с твоите, че няма нужда и да се коментират.  Laughing
Благодаря ти, Нелко, за толкова подробен коментар, прави ме наистина щастлива! Simple Smile
Принцеса!  Laughing

Марулке, мерси, скъпа!  Hug Далеч съм от Нелка, но съм хеппи да бъда сравнявана с нея!  Laughing
За каренцето разбра вече, че съм го плела.  Wink
Снимките нарочно ги правих по-тъмни, радвам че, че успях да пресъздам мистиката,която търсех!  Grinning

# 298
  • варненка от София
Ох, в тази връзка се сетих, то имаше тема хоби, но беше обвързана с професиите, дали да не направим една тема хоби, но за нашите лични такива, защото всяка една от нас освен тортите прави и по нещо друго, кой шие, кой плете, мъниста, бижута, квилинг, карвинг, гоблени, ала бала - да си пресъздадем хобито в торта. Напъна ме среднощно де тая мисла и викам да я стрелна, че може и да я забравя  Blush

А за чертежите, сетете се за чертежите на кубинката от предното предизвикателство, Мики вечно чертае и пропорционира нещата, душицата ми тя  Joy Имаше една беседка и нея си я спомням начертана и още сума други знайни и незнайне нейни творби са минати първо на хратия.

И къде са всички изобщо, що спят в събота вечер а не коментират  Whistling

# 299
  • Vaudreuil Canada
Ето по тези инструкции правих желатиновата смес http://cakecentral.com/a/how-to-make-gelatin-bubbles ползвах по-продълговати балончета за формата. Наистина ако не е изсъхнало добре и се свали от балончето се сбръчква - имам едно такова дето може да се ползва спокойно за цървул. При следващ опит определено ще бъркам 3 части вода и 1 част желатин за да е по-течно и пак ще наслоявам. Може би е хубав вариант да се прецеди но пък не знам дали няма това да вкара още балончета в сместа.

За подложката понеже няколко човека писаха че не са я харесали - да уточня че идеята беше да е вариант на безвкусните карирани покривки от едно време  Sick та явно съм се справила донякде.

Много благодаря на всички за коментарите - пожалихте ме като за първо участие след дълго отсъствие  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт