Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави марципан?
Как се прави моделираща маса?
Как се правят торта с рула и крем Рафаело и мус от торта Рафаело?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави марципан?
-
Как се прави моделираща маса?
За да направите моделираща маса, първо я разточете и след това я оцветете с боя. Увий го плътно в найлон и го поставете в херметически затворен контейнер. Ако правите фигури, оставете ги леко да изсъхнат на въздух, преди да ги сглобите и съхранявате в отворена, суха и хладна кутия. Моделиращата маса се приготвя чрез смесване на разтопен шоколад с глюкоза, която се оставя да престои една нощ. След това се меси на ръка, за да омекне. Може да се използва за създаване на различни декорации за торти.
-
Как се правят торта с рула и крем Рафаело и мус от торта Рафаело?
Тортата с рула и крем Рафаело се прави, като се приготвят блата от пандишпан, които се намазват с разбита сметана и сладко. След това тортата се сглобява и украсява според предпочитанията. Мусът от торта Рафаело се приготвя чрез смесване на нутела, крема сирене, желатин и разбита сметана до получаване на гладка консистенция. Тази смес служи като пълнеж за тортата.
-
Как се прави мозаечна торта?
-
Как се прави торта Мозаика?