14-то Тортено предизвикателство

• 19 961
  • 402
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Предлагам гласуването да започне от утре. Така всеки днес ще можде да огледа темите, ако иска да добави нещо (но моля ви, гледайте на темите малко по-широко и свободно, защото често, дори и тези, които вече си имаме, се съдържат една в друга и, както сме го коментирали не веднъж, е излишно да се ограничаваме с твърде конкретни теми. Освен ако, не решим да се ограничим максимално, за да отворим разнообразието само в посока техника).
Да поговорим и за другите правила, но това може да продължи и докато гласуваме.
Руми вече е казала по някои от появилите се въпроси през последните Предизвикателства какво мисли.
Аз смятам, че от уважение към правилата изобщо, следва да преосмислим тези, които най-често нарушаваме, да видим дали просто трябва да си засилим отговорността или те вече не са ни от полза и ни ограничават резултатите.

Моето мнение за:
- Изкуствените елементи е - да за дъми, но да останат ограничения за изкуствени/готови елементи в декорацията.
- За домашно приготвени блатове и кремове - няма смисъл да се лъжем, това отдавна не се спазва, няма и да се спазва, акцентът в тортоправенето е различен при всички.
- За сроковете - нека оставим вариант в края на работния месец от всяко Предизвикателство да отложим при консенсус с няколко дена началото, както този път, но всички торти да се отварят наведнъж.

# 316
Блу, камината ти е много хубава, пипната и обмислена. Нямам никакви забележки по нея, освен че така както си я оставила ми стои леко незавършена. Бих наредила разни рамки и сувенири по нея, една метла, ръжен, малко дърва отстрани, сажди и т.н...Но и така е чудесна, разрезите ти както винаги са ми абсолютен фаворит:)
Ани, няма да се повтарям с момичетата, тортата ти е прекрасна! Абсолютно всичко ми харесва в нея, прочетох с интерес и написаното в блога ти. Ако наистина искам да търся някаква забележка бих посочила чисто техническото изпълнение на някои от детайлите, но това в никакъв случай не променя духа на тортата.

# 317
  • варненка от София
По обсъждането на темите съм съгласна с някои неща казани от Руми и Дими. Като цяло не ми се иска да започваме с повтарянето на темите. От всички предизвикателства не съм била само на първото - сватбените торти, но като цяло не ми се правят на този етап повторения на темите, а ми се иска нещо ново. Темите са много обширни и се застъпват някои неща. Ето в сегашното имаше 4 различни насоки, а сега гледам има отделно теми, които биха могли да се обединят - например винтидж и ретро си се препокриват за мен, както и континенти и държави, епохи и история. Бихме могли да ги пообединим и така да се врътнат по-бързо. Темата кръговрат и вода ми е непонятна, както и тази геометрични.

Танчето не е махнала сегашната тема, но й е простено един вид.

По отношението на сроковете - на мнение съм, че е добре да се спазват - всеки път става едно протакане и никого не сме върнали, защото е хубаво да има нови и повече торти, но от друга страна трябва да се спазват някакви граници от уважение към останалите участници. Темата се знае предварително и винаги може да се направи нещо, ако човек има желание. Добре е да се има предвид.

Идеята на предизвикателството като такова беше да представим неща направени от нас самите, да се сведе до минимум употребата на готови неща - ако да речем се ползва готов блат или крем, то тестото ти да е домашно и обратното. Аз лично го харесвам това условие и бих се радвала да остане. Но пък не съм против дъмитата като участници в предизвикателствата.
Колкото и да сме гъвкави за мен е добре да се запази идеята на предизвикателството като такова и да се съобразяваме с условията, иначе тортите си можем винаги да представим в темата за тортите, из Фликър, ФБ и разните други форуми където постваме снимки. Обикновено където се прави  състезание в тортената област, винаги има някакви изисквания и правила, които е редно да се спазват от участниците - тук нямаме състезателен характер на нашата сбирка, но все пак е своего рода представяне по определена тема.

По отношение на неядливите елементи по тортата - ами понякота да речем в китките няма как да няма тел и тиксо, това го приемам. Приемам и разни там перлички, които са си ядливи на практика. Не съм любител на текстилните елементи било то панделки, дантели, въженца и т.н.

Ами това е моето мнение и за сега ще се въздържа от гласуване, докато уточним темите.

# 318
Съгласна съм със всичко казано до тук от Руми,Дими и Марулка.
Само да си кажа че и аз съм твърдо да се разреши за дъмитата,защото не винаги има кои да ги яде тия торти,а и за някои проекти имаме нужда от по голяма торта,а заради това че няма кой да я яде се съобразяваме.
Аз нямам против,дори повторенията на някои теми.Действително има теми които се препокриват и могат да се обединят във едно.
На Руми предложението за айсинга,е много интересно.
Аз не знам,може и вече да са били тия теми но професии и хоби не виждам.Ако са минали се извинявам.

# 319
  • у дома
Пухче, Наде, Копривке, Гуфи, Мина, благодаря за коментарите, момичета  Hug

Като цяло мнението ми се припокрива с изложенията на Руми, Дими и Силвето.
Но съм против да повтаряме темите! толкова много теми са ни останали, нека ги минем всички (а дано!), пък тогава ще започнем от начало   Mr. Green
Нямам нищо против дъмитата, но по-скоро да са изключения, а не навик  Laughing хубаво е да има нови и интересни вкусове, които да опитваме Simple Smile
за сроковете - това, което Дими е написала  Simple Smile
Нека добавим Айсинг  Crazy

# 320
  • Vaudreuil Canada
Аз съм съгласна за дъмита но предпочитам да са си истински торти - отчитам обаче че понякога ограничението за истинска торта редуцира участниците особено ако идеята включва многоетажна торта или по-голяма такава а наистина няма кой да ги яде.

За закъсненията  Embarassed ако готовите участници нямат против да се закъснее със старта съм съгласна но те трябва да решават всеки път. За лятното предизвикателство това ще е голям проблем защото хората си нагласят и почивки та едно закъснение може да обърка програмата на някой който от месеци е готов. Така че или включване със закъснение или отлагане на старта според това готовите участници какво предпочитат.

За темите всеки който се сети за нова такава може да я включи в това число и Айсинга или Сметана или Шоколад - предлагам да не повтаряме за сега теми - има достатъчно нереализирани такива и ми се струва рано за повторения.

# 321
  • Пловдив
Здравейте с днешна дата.

Виждам обсъждат се някои неща. Да споделя и моето виждане.  За дъмитата съм за само ако ще е част от общото виждане на тортата, НО не и ако тортата е само дъми. Имам предвид ако идеята изисква вкарването на елемент, за който ще е по добре да се използват стиропорени елеенти, общо казано,  нямам против. Но смятам трябва да има и нещо ядливо направено от нас самите. Ако обаче тортата ще е само дъми аз съм на мнение, че тя няма да е в духа на самото Предизвикателство в този му вид. Това би било едно представяне на дизайн на торта-дъми. А съгласете се, че в много от дизайните няма особено предизвикателство.
За панделки, дантелки, парчета плат  и т.н. нямам претенции, тъй като те са съвсем малка част от цялата визия. Тук много рядко се използват забелязвам. Няма да върнем торта вярвам, ако има една панделка примерно.

Сроковете смятам трябва да се спазват. И все пак ако има някой, който ще закъснее по някаква причина, той би знаел поне седмица по рано и можем да го обсъдим на ход дали да отложим датата с ден-два примерно.

За темите съм съгласна с Марулка. Темите като ретро, винтидж и шаби шик дори, за мен са припокриващи се. В темата Бисквитки-сладки какво се има предвид като предизвикателство?
За тема Айсинг също съм за.

# 322
  • Vaudreuil Canada
В темата Бисквитки-сладки какво се има предвид като предизвикателство?

Не знам дали ще се види картинката но това е айсинг върху сладките - та според мен има много какво да се учи по сладките и не само .. тъй че предизвикателства има навсякъде само да искаш ...
и още две снимки

# 323
Не знам дали ще се види картинката но това е айсинг върху сладките - та според мен има много какво да се учи по сладките и не само .. тъй че предизвикателства има навсякъде само да искаш ...

Егати яката работа!!!

# 324
..... е айсинг върху сладките - та според мен има много какво да се учи по сладките и не само .. тъй че предизвикателства има навсякъде само да искаш ..
Shocked Shocked Shocked
Леле! Само като ги видях тия неща и съм готова да си подпиша жълтата книжка!!!! Страшно ми харесват, много искам да направя нещо такова, но  само при мисълта за шприц и започва да ме сърби навсякъде....

# 325
..... е айсинг върху сладките - та според мен има много какво да се учи по сладките и не само .. тъй че предизвикателства има навсякъде само да искаш ..
Shocked Shocked Shocked
Леле! Само като ги видях тия неща и съм готова да си подпиша жълтата книжка!!!! Страшно ми харесват, много искам да направя нещо такова, но  само при мисълта за шприц и започва да ме сърби навсякъде....

и мен,и мен

# 326
  • Пловдив
Схванах. Страхотни неща наистина.

# 327
  • Vaudreuil Canada
Ще има ли някаква промяна на темите? Нещо ще се добавя ли към тях?
Стига сте яли... спали ... и т.н.  Mr. Green

И за колко теми гласуваме - две ли пак?

# 328
  • у дома

И за колко теми гласуваме - две ли пак?

да  Laughing

# 329
  • варненка от София
Ами никой нищо не рече за обединяване на някои теми. защото пак казвам според мен някои се препокриват. В сегашната, която минахме бяха обединени доста неща, така че бихме могли и за следващите да ги скупчим един вид.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт