14-то Тортено предизвикателство

• 19 938
  • 402
  •   1
Отговори
# 330
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет и от мен - първо да се изкажа по въпросите.

На мен досегашната организация на нещата ми е ОК. Т.е. ако всички се съгласим и има много закъснели (като този път) да се смени датата. Ако има само 1-2 които да закъсняват, то те могат да се включат допълнително.
Според мен не бива да превръщаме това събитие в някакво сторого място на забрани. Слагаме граничения заради общите принципи според мен.

Нямам нищо против неядливите елементи, които допълват и подчертават тортата. Проблем би било ако от тях зависи целия дизайн, макар че........... Не знам - допустими са навсякъде.......

Относно темите - съм ЗА обединяването им.

Слагам едно предложение от мен:
Торти числа
Мини Тортички/Къпкейкс
Солени торти
Държави/Континенти
Етно/народни обичаи
Ваканция
Нетрадиционни растения
Нетрадиционни животни
Кино и Филми
Анимационни герои
Изкуство (Театър, Музика, Картини, поезия)
Карикатури
Снимки, спомени, албуми
Техника/Автомобили/Транспорт
Криви торти
Реклама
Епохи /Винтидж/ Шаби-шик/ Ретро
Кръговрат и Вода
История (това ми се струва, че е добре да е отделно, защото може да предполага исторически събития примерно, а другите са само стилове)
Космос
Геометрични
Кутии
Бисквити/сладки
Захарни фигури (А това не е ли част от всяка друга тема?
Айсинг

# 331
  • Vaudreuil Canada
Епохи /Винтидж/ Шаби-шик/ Ретро

Ето шанс Вал да направи един шаби-шик ретро автомобил с винтидж елементи от не знам коя точно епоха  Flutter

Захарни фигури (А това не е ли част от всяка друга тема?

Като предложих тази категория имах предвид само скулптурка без торта - правят се картички, картини, кутийки, фигурки и какво ли още не включително и къщички като тези в този албум - клик

# 332
Сега и малко коментари от мен....

Дидка, втората ти торта е мнооого приятна. Много интересна идея и доста добро изпълнение. Забележката ми е към оцветяването, но........ аз също никак не го мога. Претупала си малко като че ли........ Но формата ти се е получила идеална.

Гуфи, тортата ти е супер, макар че адски страда от снимките  Mr. Green Подложката ужасно ми харесва. дръвчето е супер. Камъните също. Ужасно ми харесва как си направила "листата" на дръвчето.

Пухче, аз също съм фен на първата торта най-много - свещта е идеална, апликацията също. Много ми харесва - отивам да видя дали си сложила рецепта. Втората не ми е любима, но вината не е в теб - Лейди Гага ми тежи. Иначе канапето ти е перфектно. Мнооого ми харесва! Дай шанс на човешките фигури дее, пробвай се! Кутията е супер!

Мина, знаеш колко ти харесвам И тази торта - според мен е перфектна. Нямам какво друго да кажа!

Шеметче, направо ме гръмна с тази лампичка. Уникална е! Мнооого интересна идея и изпълнение. Поздравления.

Блу, ама що не гори огън бе, в тази камина!?  Mr. Green Много яка торта и много добре си пипнала и планирала всичко. Само шишарките са ми в повече.

Аниии, Ани! Малък гений такъв! ИЗКЛЮЧИТЕЛНА торта! Много яка идея и идеално изпълнение. Мнооого се кефя и на постъпковите снимки и на всичко! Отивам да чета и в блога!

# 333
  • София
Така, леко позаспалите също да се включат  Mr. Green
Аз докато прочета, че отлагате гласуването за утре и се отчетох  Laughing
За дъмитата и изкуствените елементи, и аз съм на мнението на Нанчето. Не ми допада идеята в Тортеното предизвикателство да няма ТОРТА  Mr. Green В крайна сметка, голяма част от предизвикването е да съвместим идеята с торта, иначе си е чисто и просто работа с фондан. Бих приела да кажем ако е многоетажна торта, част да не е истинска, но не и основната. Паднелки и други дребни елементи не ми пречат.
За домашните кремове и блатове, на мен ми допада идеята, това ме кара да проучвам нови рецепти и да научавам от Вас други. Не ми допада това, че напоследък на самата торта не се отделя достатъчно внимание в описанието на проекта. Мисля, че рецептите трябва да се описват подробно, както и процеса на правене. За всички които четат темата/дори и да не се включват с коментар/ би било полезно, а това е основната идея на предизвикателството според мен - някой да научи нещо ново.
За сроковете - нямам против да има закъснели, определено, колкото повече торти, толкова по- забавно, но не ми харесва да се отлага датата. Просто закъснелите се добавят в процеса и така винаги имаме прекрасен завършек на предизвикателството Wink
Шеметче, не ми отваря линка ти.
За пореден път ми беше много приятно, но свърши много бързо  Mr. Green
Татитчей  Hug аз имах голямо желание да се пробвам с човешка фигура, но диването в къщи не мислеше така  Laughing НО не губя надежда, още някоя и друга годинка и ще имам свободно време  hahaha

# 334
  • Vaudreuil Canada
Шеметче, не ми отваря линка ти.
Пробвай пак

# 335
  • Norge
Аз днес имах един ден, който... ooooh! Сега попрочетох отгоре-отгоре, но ще оставя писането за утре, тъкмо да отлежи видяното.  Simple Smile

# 336
  • София
Здравейте,
аз по стара традиция би трябвало да гласувам явно, за да не се твърди, че накрая съм си избрала балотажна тема и съм наклонила везните нарочно.

Етно/народни обичаи
Кръговрат и Вода

Започвам да събирам гласовете ви:)  Hug

# 337
  • Norge
Прочетеното отлежа, но дали се избистри, е друг въпрос. newsm78

Относно закъсненията обаче мисля, че имам ясно мнение. Момичета, говорим за шест мецеса. Шест цели месеца! Ако успяваме за два дни - след срока - да се вмъкнем във вече започналото Предизвикателство, как тогава половин година преди това не ни е достатъчна да намерим повод, време и начин!
Знам, че дългите срокове правят нещата размити, но докато има момичета, които всеки път участват коректно, в срок, всичко останало е неуважение към техния труд.

Големият момент при цялото това нещо, което правим тук, е отварянето на всички албуми едновременно. Признавам си, че когато впоследствие започнат да идват попъленния, моята реакция клони по-скоро към нещо от рода “уф, още една“.  Blush Някак усещането  не е същото както при останалите торти от групата.
В този смисъл за мен би било най-добре да се изчакаме, след като непосредствено преди откриването сме дискутирали и уточнили това по начин, подобен на сегашния случай.

Верно, че няма причина за излишна строгост, всичко тук е за забавление, просто аз чувствам, че установените граници и спазването им ми носят повече удоволствие отколкото разводняването им.

---

За дъмита, кремове, торти, готови, купени и всякакви други подробности по самите материали нямам претенции, стига онова, което присъства в правилата, да се спазва. Аз самата купен блат не съм и докосвала  Laughing, с изключение на един път, но през целофана, след което го върнах обратно в магазина  Joy, та точно тази част не ми е проблем.  Heart Eyes
Ако решим, че някои или всички от изброените неща ще могат да се ползват, нека това да бъде вписано в правилата.

За стиловете е добре, че се събраха заедно, така или иначе една тема може да бъде “прочетена“ по толкова различни начини, че тройно повтаряне на едно нещо, което при това може да се вмъкне и другаде, е безпрдметно. По-нататък, като изчерпим всичко, ще си направи, един нов списък и пак ще ги вклюючим, и така.  Hug

# 338
  • Vaudreuil Canada
Нелка месеците са 4 не 6 даже малко по-малко от гласуването на темата НО принципно си права  Mr. Green

Отивам да си обмислям вота че много неща ми се правят.

# 339
  • София
Съгласна съм с всичко, каквото решите (нещо съм леко изтощена и не ми се пише), просто се съобразявам - закъснелите не се приемат, а аз закъснявам, значи не участвам и толкоз.  Peace Wink  Предварително може би и може да има повод,но лично аз много мразя да крия торите, а после пък съвсем забравям какво исках да кажа с нея, а и емоцията отминава, ако тортата е отлежала.  Laughing
Материали всякакви, каквото решите също.
Благодаря на всички за всичките прекрасни неща, които сте ми изписали!  Hug Удоволствие е за мен да съм часто от Предизвикателството, но и правилата са си правила, уточнете ги, аз приемам всичко (хем съм изморена, хем пиша вече колко, ама не по същество  Rolling Eyes) Различни сме, навиците ни са различни, възприятия на нещата също. Аз от своя страна приемам и разбирам всичко.  Peace
Отивам да мисля и да гласувам.
А кога е следващото Предизвикателството? (никога не помня...)

# 340
Да обобщим ли нещата така?

Срокът на предизвикателството е установен и се спазва. В случай, че има много закъснели, обсъждаме и ако всички са ОК, изместваме срока с няколко дни....

Приемаме използването на готови блатове и дребни аксесоари, но все пак се предпочитат домашните торти.

Правилно ли съм разбрала общия уклон?

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 14:48 от Tatitt

# 341
  • София
Следващото Предизвикателство е - работим февруари, обсъждаме началото на март 2013г.

# 342
Сега гласуваме по темите, както са обединени, нали?!  newsm78

# 343
Сега гласуваме по темите, както са обединени, нали?!  newsm78

Аз вече гласувах, така както са последно написани и обединени.

# 344
  • Norge
..........(хем съм изморена, хем пиша вече колко, ама не по същество  Rolling Eyes) ...........
Joy Joy Heart Eyes Heart Eyes
Отнасям го в графата “Цитат на седмицата“.  Hug Малко користно, защото пропознавам себе си в думите ти  Grinning
Иначе умора и аз усещам след като приключим. Някак балонът остава съвсем без въздух за известно време.  Blush

Шемете, аз живея в щастливо незнание и си мисля, че Предизвикателството е два пъти в годината...нещо като големите бели птици, те също мислят. Mr. Green
Поспрях обаче да пресметна малко, защото не ми се вързваше това с летните месеци ако събирането е два пъти годишно, но реших, че сигурно бъркам нещо.  Thinking
Но да, наистина, принципът си е все този.

Последното обобщение на Татит относно правилата ми допада, съгласна съм с него.

Общи условия

Активация на акаунт