Алергия към котки при децата.Симптоми

• 4 960
  • 4
  •   1
Отговори
Въпроса ми е към майки с дечица, при които има съмнения за алергия-какви са обикновено симптомите, при нас случая е следния:
Детето ми е на 2г.10мес. и боледува често откакто ходи на ясла (от половин година). Имаме котка вкъщи още преди да се роди дъщеря ни.
При поредното боледуване след едноседмично посещение на детска градина бяхме с вирус с повръщане, разстройство и температура, но детето започна да казва, че го боли ухото, събуждаше се с плач през ноща, и днес я заведохме  в 6-то ДКЦ(към Трета градска) в София при докторка - УНГ, която изрази становище, че освен, че имаме възпалено ушенце, лигавицата на носа на детето е бледа, което означава, че най-вероятно е предразположена към алергии, или алергична, предписаха ни и противоалергичен препарат.  Изрази становище, че трябва да махнем незабавно котката от къщи-аз, притеснена, организирах роднините бързо, защото е против разбиранията ми да изхвърля животното на улицата и до 2 дни ще е вече при свекърва ми.
Но, въпроса ми е, ако има някой тук по-запознат от мен, дали от такъв преглед може да се определи категорично състоянието "алергия" при дете,  и дали оттук нататък трябва категорично да избягваме контакт със всякакви котки, като естествено аз в най-скоро време ще се консултирам и с друг специалист по въпроса. Освен честото боледуване при детето ми др. симптоми няма, към момента,ако това може да се определи като симптом, тъй като се случва само след посещение в ДГ.    

# 1
Здравей,
Не знам как е при децата, но аз имам алергия към котки и симптомите са доста близки. При мен отначало бяха запушен нос и много суха кожа. За изследванията-от преглед не може да се каже, но и тестовете понякога дават различни резултати, при мен положителен от кожен тест и отрицателен от кръвен. Всичко се оправи когато намерихме нов дом за котката.
Детето е много малко за да му се направят тестове за алергия, но обикновено алергиите са към няколко неща - по -вероятно е да е алергично и към други животни.

# 2
  • софия
На моето дете около очите се получава силно зачервяване и сърбеж,освен изброените от вас симптоми.Вие ще видите след махането на котката,дали ще продължи всичко.При нас се установи с тест,но бяхме на 5 и половина год.

# 3
Симптомите при моето дете са постоянно запушен нос, тежко дишане и хъркане по време на сън, както и кихане. Дано да нямате алергия, не е особено приятно. Стискам палци!

# 4
Проблемите със здравето на детето ти са се появили след като сте започнали да го водите на детска ясла.
Възможно е причините за всички тези проблеми да са в детската ясла.
Не мисля, че само от един първичен преглед може да се постави диагноза "Алергия" към домашни любимци.

Общи условия

Активация на акаунт