Детето ми е на 2г.10мес. и боледува често откакто ходи на ясла (от половин година). Имаме котка вкъщи още преди да се роди дъщеря ни.
При поредното боледуване след едноседмично посещение на детска градина бяхме с вирус с повръщане, разстройство и температура, но детето започна да казва, че го боли ухото, събуждаше се с плач през ноща, и днес я заведохме в 6-то ДКЦ(към Трета градска) в София при докторка - УНГ, която изрази становище, че освен, че имаме възпалено ушенце, лигавицата на носа на детето е бледа, което означава, че най-вероятно е предразположена към алергии, или алергична, предписаха ни и противоалергичен препарат. Изрази становище, че трябва да махнем незабавно котката от къщи-аз, притеснена, организирах роднините бързо, защото е против разбиранията ми да изхвърля животното на улицата и до 2 дни ще е вече при свекърва ми.
Но, въпроса ми е, ако има някой тук по-запознат от мен, дали от такъв преглед може да се определи категорично състоянието "алергия" при дете, и дали оттук нататък трябва категорично да избягваме контакт със всякакви котки, като естествено аз в най-скоро време ще се консултирам и с друг специалист по въпроса. Освен честото боледуване при детето ми др. симптоми няма, към момента,ако това може да се определи като симптом, тъй като се случва само след посещение в ДГ.