Моето дете от първия си ден си спи нощем. От 0 до 5 м. се кърмехме и съответно сучеше 3-4 пъти, след 3 м. 2 пъти. Обаче винаги съм я вземала и връщала в нейното си легло и сега съм много доволна, че си спи абсолютно в леглото! На 5 м. за съжаление ми спря кърмата и преминахме на АМ. От този момент започна да спи по цяла нощ без събуждане, явно започна да се наяжда добре, най-много размърдване за биберона. Не я залъгвам с вода, защото изобщо не пие
, в едно положение сме...Но предпочитам така, отколкото да не спя нощем...Всички "режими" Цвети си ги прави сама. Овен 
Това от както е студено, иначе с кратка разходка с кучето и айде в леглото. 

. През това време си ходеше на ясла и на градина, а аз на работа.
Точно за да ги научат да са самостоятелни и да им покажат че в живота трябва да се борят сами.Без да се обижда никой, това е само мое виждане и усещане
, ама има време дотогава може да пропие...ще го мисля с времето му, рано ни е още
Тъжно е когато майките отбиват под натиска на някой друг, заради предрасъдъци, грешни съвети или просто от незнание. Тогава всички негативи от това остават само и единствено за двойката мама-бебе и те страдат най-много от това. Хубаво е преди да стигнете до решение за отбиване да се информирате за всички ползи и вероятни неудобства от дългото кърмене и внимателно да прецените дали вие наистина не желаете повече да кърмите или тази мисъл ви е втълпена от околните, които страдат от предрасъдъци, вярват в митове и суеверия или пък не са достатъчно информирани по въпроса. Важно е, за да не се чувствате после виновни, празни, непълноценни и да се обвинявате за взетото решение. 
Когато ми казаха да нямам големи очаквания до към 3-4 година (освен ако не ги уча на "самостоятелност" с плач до изтощение и сън), аз реагирах с неверие и ужас
Ами, вЕрно си е. Каката още понякога се буди нощем. А дребното се буди около 20 пъти. Аз обаче свикнах да не спя по цяла нощ и стига да не ставам от леглото, не ми е проблем. Колко съм планирала стратегии, колко съм се ядосвала със съня на каката, колко сълзи съм изревала... Ами след две нощи по-нормален сън всичко се намества, забравяш, а този период отминава. Много по-добре ми е сега, когато просто си се радвам на детето, спало или не. Израстват толкова бързо!
Препоръчани теми