Есен вън дойде, на АПРИЛЧЕ зъб да донесе

• 36 369
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте от нас!

Да се изкажа и аз по темата със спането Sunglasses Моето дете от първия си ден си спи нощем. От 0 до 5 м. се кърмехме и съответно сучеше 3-4 пъти, след 3 м. 2 пъти. Обаче винаги съм я вземала и връщала в нейното си легло и сега съм много доволна, че си спи абсолютно в леглото! На 5 м. за съжаление ми спря кърмата и преминахме на АМ. От този момент започна да спи по цяла нощ без събуждане, явно започна да се наяжда добре, най-много размърдване за биберона. Не я залъгвам с вода, защото изобщо не пие Rolling Eyes (този въпрос започва да ме притеснява, вече яде стабилно, а течности никакви...и чай едва пие). Така че не може да се обобщава, че до еди-кога-си няма да има спане. Аз така и не видях зор от прословутото нощно неспане. Зъбите също - през деня може да е кисела от тях, но нощем си спи. Дано и така се задържи занапред.
Не беше добре, че не успях да я кърмя повече, но пък мисля, че благодарение на ранното преминаване към АМ изгради по-здрав нощен сън и сега няма да имам тези драми с отбиването. А кърмене над годинка определено не е моят вариант.

Обаче така както се чудех кога децата преминават към едно дневно спане, така Цвети като изпие млякото в 6:30 вече спи до 8:30 сутрин и после евентуално само следобед, ако поспи. Вчера е спала следобед 40 мин...viliandar,  Wink, в едно положение сме...Но предпочитам така, отколкото да не спя нощем...Всички "режими" Цвети си ги прави сама. Овен Sunglasses

Вчера й купих гърне. Нямаме успеваемост. Първо, не иска да стои, поема на някъде на 10-тата секунда, и второ, 3 мин. след като й сложих памперс се изака в него ooooh!

# 676
  • София
samm - И ние бяхме точно като вас, толкова бях щастлива от факта че мога да спя. От средата на втория месец може би започна да си спи.(на кърма сме все още, в началото през час през два се будеше) И това продължи до към 5-тия месец и какво му стана на това дете с тия зъби дето така и  не изникнаха, започна да се буди и аз както ти казваш, решително всеки път го връщах в неговото легло и нямахме проблем. После започна през 20-30 мин да се буди за около седмица и вече просто не можех да контролирам ситуацията защото и аз заспивах. Сега като намеря сили и го сложа обратно пак заспива, и се старая напоследък колкото мога повече да го връщам в легълцето.
Направо преминахме от една крайност в друга - и за приспиване нямаше никакъв проблем вечер сучеше около 20-30 мин и заспал не заспал, слагам го и си откъртва. Сега малко  по трудно, ако не е спал и ял нещо от 17.00 часа на татък не е проблем, от глад и умора си го приспивам за 15 мин и край. Но ако е дремнал или хапнал някоя каша....зор виждаме снощи за пръв път в 23.00 е заспал и то след разходка на вън. Ще му хвана аз цаката....то лесно лесно с цица ама после ходи го откажи... и аз нямам сили да се занимавам с чайчета, и мрънкане нощем но ще се амбицирам. И не сме хора бе ! Simple Smile  Joy
Иначе през деня съм го хванала повече от 3 часа без сън не издържа става много кисел. Напоследък приспиването ни е следното - слагам го в кенгуруто и чистя с прахосмукачката, или минавам с парцала, толкова се отегчава че заспива за нула време  baby_neutral Това от както е студено, иначе с кратка разходка с кучето и айде в леглото.

# 677
  • София, Младост
Ей тука съм описала как мина отбиването с каката на осъзната възраст 2г и 8м. Без рев, без драми. Преди това сама започна да заспива без да суче и да спи по цяла нощ без да се буди.
Изполвахме този момент за отбиване. Таткото помогна много: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=214902.0;topicseen

# 678
  • sofia
Ей тука съм описала как мина отбиването с каката на осъзната възраст 2г и 8м. Без рев, без драми. Преди това сама започна да заспива без да суче и да спи по цяла нощ без да се буди.
Изполвахме този момент за отбиване. Таткото помогна много: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=214902.0;topicseen

Много мила история! Мерси, че я сподели!!! Hug
Дано и при нас се развият така гладко и естествено нещата! Heart Eyes

# 679
  • София
Не искам да обидя никой, просто не мога да си представя това да ми се случи. За мен естественото отбиване се изразява във все по - засиления интерес на бебето към твърди храни. Мисля че при нас този процес вече е започнал. Не съм притеснена именно заради това че всичко е естествено, просто му позволявам малко по малко да опита всичко каквото иска и колкото иска, а той започва да предпочита различните вкусове пред млякото. baby_neutral

# 680
Момичета,
при нас цокането е нон-стоп, напоследък се замислих и аз как ще се разделяме, но съм толкова уморена, че не ми се мисли сега....зъбите я мъчат ужасно и това допълнително провокира да ме търси.

Който има малко дете да забрави за съня до 3 години, изключения има, но са малко.

# 681
  • София, Младост
Ами аз не мога да се оплача от недоспиване. Каката тръгна на ясла на 1г.3м, съответно аз се върнах на работа. Ако не беше кърменето да я успокоява през нощта, нямам идея как бих могла да изкарам работния ден. Зъбите й избиваха наистина трудно до 2г и половина.
Сега Иван си се буди да суче, но за 5 мин. е готов и пак си заспива-без будуване, без рев, без драми.

# 682
  • София, Младост
Не искам да обидя никой, просто не мога да си представя това да ми се случи. За мен естественото отбиване се изразява във все по - засиления интерес на бебето към твърди храни. Мисля че при нас този процес вече е започнал. Не съм притеснена именно заради това че всичко е естествено, просто му позволявам малко по малко да опита всичко каквото иска и колкото иска, а той започва да предпочита различните вкусове пред млякото. baby_neutral

Нали не мислиш, че съм я държала 2г и 8м само на кърма без да предлагам различна твърда храна  newsm78. През това време си ходеше на ясла и на градина, а аз на работа.
Кърменето не е само хранене  Peace
Естественото отбиване е когата и майката и детето са готови за това. Не на майката като й скимне да го командирова при някоя баба за 2 седмици, то да се скъсва от рев и накрая да "свикне" или да реве по цяла нощ, ама да не суче, щото било време за отбиване.

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 11:01 от viliandar

# 683
  • София
Всяко дете си е различно, но има значение и как ще го свикнеш.
viliandar - Разбира се че не мисля това, ясно е че си е хапвала. Просто за мен не съществува тази опция, точно защото ми се струва противоестествено, ясно е че ги успокоява, но има и други начини за успокоение и общуване.Не съм чувала за друг бозайник, който да чака децата му сами да се откажат Simple Smile Точно за да ги научат да са самостоятелни и да им покажат че в живота трябва да се борят сами.Без да се обижда никой, това е само мое виждане и усещане   bouquet

# 684
  • София, Младост
Сигурно ще са ми много лигави децата, но на 10 месеца или 1г. няма начин да ги пусна да се борят с живота. Едно мече или лисиче се развива доста по-бързо от бебето и се ражда доста по-приспособено към външния свят.

Всъщност линка към темата пуснах, защото някой момичета се притесняваха дали отбиването в по-късна възраст не става по-трудно и помолиха миналите по този път да споделят опит. Имам претенции да имам някакъв опит и го споделих.

# 685
  • София
Разбира се, нищо против не казвам.
А има ли някои минал по пътя с отбиване около годинка?Как ги приспивахте после тези зверчета?

# 686
oktavia_be на 1г и 2м отбих моя син, но тогава нямаше хранене с цокане, а цокане за приспиване. Отдавна беше захранен(тогава захранването започваше от 3тия месец на бебето) и кърма почти нямаше. Нашето цокане за приспиване се замести с цокане на вода за приспиване----изпиваше по много за да заспи, а после пропускаше и памперса разбира се. Отбих го като заминах на почивка без него и го оставих на свекърва ми(той беше свикнал много с нея, тя го е разхождала, приспивала, хранела, гледала го е докато ходя насам-натам да върша работа, така че нямах притеснения за това), като се върнах вече не търсеше да го кърмя.
Сега с Лъчко незная как ще стане, защото не иска да пие вода newsm78, ама има време дотогава може да пропие...ще го мисля с времето му, рано ни е още

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 19:44 от laguna

# 687
  • sofia
Здравейте,момичета!
Моля,споделете как се справяте с Вашите лични настинки, когато все още кърмите?!
Аз от вчера явно съм с някакъв вирус, носът ми тече като чешма, ужас е!
Иначе гърло не ме боли и Т нямам!
Взех си осцилококцинум, но за сега няма подобрение...
Идеи?  bouquet Praynig

# 688
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Можеш да си пръскаш всякакви стеримари, меримари и тн в носа за облекчение и промивка, по-влажен въздух (например с тенджера на котлона), ако положението е много тежко и носа ти е запушен можеш да капеш виброцил, но възможно най-рядко, ако и той не помага след консултация с лекар би могла да капеш и някой ксимометазолинов препарат.
 За температура, ако вдигнеш можеш да пиеш парацетамол (панадол, парацетамакс и др) и ибупрофен (нурофен, ибупром и тн), като е желателно да са чисти, а не с разни екстри (т.е. разните стоп-колд и тн не са подходящи или пое не за по-дълго време).

Относно възрастта за отбиване - нещата са индивидуални и зависят от двойката мама-бебе. Хубаво е, обаче преди да се пристъпи към отбиване добре да се прецени дали сте готови за това, дали наистина го искате или започвате отбиване под влиянието на други хора - лекар, майка, баба, леля, приятелки и тн.  Ако това е изцяло решение на майката и тя е сигурна в него, няма нищо лошо - важни са не само ползите от дългото кърмене (които са безспорни), но и комфортът на майката и бебето и ако майката вече не се чувства добре да кърми е нейно право да отбие по свое желание. Аз лично бих подкрепила такъв избор и бих дала нужната информация за възможно най-безпроблемно отбиване.  Peace Тъжно е когато майките отбиват под натиска на някой друг, заради предрасъдъци, грешни съвети или просто от незнание. Тогава всички негативи от това остават само и единствено за двойката мама-бебе и те страдат най-много от това. Хубаво е преди да стигнете до решение за отбиване да се информирате за всички ползи и вероятни неудобства от дългото кърмене и внимателно да прецените дали вие наистина не желаете повече да кърмите или тази мисъл ви е втълпена от околните, които страдат от предрасъдъци, вярват в митове и суеверия или пък не са достатъчно информирани по въпроса. Важно е, за да не се чувствате после виновни, празни, непълноценни и да се обвинявате за взетото решение.  Peace

# 689
Да си разкажа и аз за отбиването на каката, на 14 мес. Ние сме по-рядък случай, защото тя пое инициативата, а аз исках да продължим поне още 2-3 месеца. Предстоеше ни полет, а с кърмаче е къде-къде по-лесно, а и не бях готова. Но не, тя сама си намали броя на суканията, искаше си от другите храни (макар че аз заместих ядене чак към годинката), а на 14 месеца вече беше останало само вечерното сукане. И няколко вечери аз я слагах на гърда, тя се отвръщаше, аз настоявах, тя се разплакваше и така се отказах. После трудно го преживях, плаках сигурно седмица, не очаквах. Та да предупредя, може да е емоционален моментът за майката.
НО, онова човече отказа да заспива на гърда от самото начало, та не мога да споделя преход как да се направи...

О, спането, любимата ми тема Simple Smile Когато ми казаха да нямам големи очаквания до към 3-4 година (освен ако не ги уча на "самостоятелност" с плач до изтощение и сън), аз реагирах с неверие и ужас  Joy Ами, вЕрно си е. Каката още понякога се буди нощем. А дребното се буди около 20 пъти. Аз обаче свикнах да не спя по цяла нощ и стига да не ставам от леглото, не ми е проблем. Колко съм планирала стратегии, колко съм се ядосвала със съня на каката, колко сълзи съм изревала... Ами след две нощи по-нормален сън всичко се намества, забравяш, а този период отминава. Много по-добре ми е сега, когато просто си се радвам на детето, спало или не. Израстват толкова бързо!

Иначе аз да се отчета с добри новини. Ако си спомняте, сериозно подозирах АБКМ при Стела, но май не е такъв случаят. Не че знам какъв е, защото определено има(ше) нещо. Вече няколко пъти ям малки количества кисело мляко и сирене и няма реакция. Все пак ще се въздържа да й давам млечни до годинката, а прясно няма да пия. Захранването го правим с костенурски темпове, но пак сме със запек Sad

Общи условия

Активация на акаунт