Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 305
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Да, наистина леглото е прекрасно. При това е с доста по-различна визия от всички подобни легла, които съм виждала досега /имам предвид направени от палета/.
А за платове интересни и аз съм мераклия. Видях в един магазин на Ботев, малко преди Пиротска /десния тротоар посока от центъра към Сливница/ няколко интересни десена от плътен памучен плат. В съседния пък имаше разнообразие от хасе. На Стефан Стамболов /пак десния тротоар, преди Женския пазар, ако се движиш от центъра към Сливница/ има два магазина. Там има голямо разнообразие от "розички", в каталозите са показани и други десени, в прибавка към розичките, в съответните цветове и тоналности, има на точки, райета, други фигури, ама са само на каталог. Красиви платове, които са предназначени за пердета и дамаски /но са памучни и плътни и стават за възглавнички/ има и в Домко, ама там цените са главозамайващи.
Искам да вляза в някой магазин, в който да има примерно плат на точки в сто цвята, на каре - пак толкова, на райе - пак така. Единственото нещо, което ме грабна в Швеция, беше такъв един магазин. Щях да се разплача от умиление. И цените бяха съвсем достъпни, ама нямаше как да помъкна метри от всичко, което ми хареса. Лилава секция, синя, зелена, розова, жълта и т.н. и всяка щампа я имаше във всички цветове - комбинирай както ти душа иска!
Ето сега, имам си някаква идея за цветове в хола. Ама не мога да си намеря подходящ текстил за тапицерия и за възглавници.

# 616

На фурнир дали може масло?

Естествено, че може. Естественият фурнир е всъщност много тънък лист дървесина. Само трябва да се внимава при махането на стария лак, да не се претрие фурнира, че някои фурнири са като цигарена хартийка. Аз съм омаслявала и шперплат.
За омасляване върху стария лак - не винаги се получава. Трябва сте сигурни, че слоят е много тънък, равномерно овехтял.

# 617

На фурнир дали може масло?

Естествено, че може. Естественият фурнир е всъщност много тънък лист дървесина. Само трябва да се внимава при махането на стария лак, да не се претрие фурнира, че някои фурнири са като цигарена хартийка. Аз съм омаслявала и шперплат.
За омасляване върху стария лак - не винаги се получава. Трябва сте сигурни, че слоят е много тънък, равномерно овехтял.

При мен проблемът е, че на някои места фурнирът е отчекнат (май няма такава дума  Laughing )

# 618
  • Варна
Тук има информация и линкове за платове с интересни щампи: http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.409992652350618.1143 … 059346&type=3
ЛЕГЛОТО Е СТРАХОТНО! Heart Eyes
Точно за такива говорех Felicidad, оооо много благодарности, малко са скъпи но ще се скача в магазина да се разгледат и напазаруват. Simple Smile
Мерси за леглото, голяма борба беше, особено с пироните.
Сега разбрах, Felicidad правилно те е насочила към платове за пачуърк, те са по принцип малко като хасе, за хол не знам но за страхотното легло ще са супер!

# 619
Тук има информация и линкове за платове с интересни щампи: http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.409992652350618.1143 … 059346&type=3
ЛЕГЛОТО Е СТРАХОТНО! Heart Eyes
Точно за такива говорех Felicidad, оооо много благодарности, малко са скъпи но ще се скача в магазина да се разгледат и напазаруват. Simple Smile
Мерси за леглото, голяма борба беше, особено с пироните.
Сега разбрах, Felicidad правилно те е насочила към платове за пачуърк, те са по принцип малко като хасе, за хол не знам но за страхотното легло ще са супер!

Момичета, разгледах линковете и реших да се разровя из чужди сайтове и смятам, че намерих най-великия Simple Smile http://fabricrehab.co.uk/all/ , явно от тук ще пазарувам, само да си измисля цялостния дизайн, че иначе хващам 100 неща и накрая нищо.

# 620
  • хасково
Ценна находка е този сайт. Ще се възползвам и аз за пердета на детската стая. Peace

# 621
Байбиби, както винаги изчерпателна   bouquet
Между другото, имам същото такова нощно шкафче, но съм разделила горната и долната част. Долната още преди години изшкурих до дърво и минах с безцветен лак, но му се изгуби чара, няма я вече патината, та ще го преправям някога, а горната част я умувах това лято каква самостоятелна функция да ѝ измисля и съответно преобразя, но не постигнах консенсус (със себе си Laughing) и отложих процеса за догодина.
И аз съм луднала по платове, изобщо не знам докъде ще я докарам с това надскачане на възможностите ми Thinking

Седефка, много точно си описала "мястото". Аз там по тъмно никогаЖ не бих припарила Simple Smile

the_wolvarin, и от мен поздравления за леглото Heart Eyes

labrex, не ги прави в един цвят, така, особено ако са едно до друго, композицията става много тежка. Запази шкафа в този цвят щом какзваш, че е безупречен, а за масичката и креслото мисли нещо различно. Креслото смяташ ли да претапицираш?

# 622
  • В кошера...
the_wolvarin, как можа да откриеш този сайт. Сега все за него мисля!

# 623
labrex, не ги прави в един цвят, така, особено ако са едно до друго, композицията става много тежка. Запази шкафа в този цвят щом какзваш, че е безупречен, а за масичката и креслото мисли нещо различно. Креслото смяташ ли да претапицираш?
[/quote]

Ей това казвам и питам и аз  Hug Много трудно би постигнала един цвят, и ако не успееш ще се бият цветово. Шкафа остави така, а креслото и масичка направи тъмни. Креслото с нова тапицерия си го представям в тюркоаз/ама аз още съм на тюркоазена въна/

# 624
  • Пловдив
   Ето тук попаднах също на разнообразни платове.
https://www.facebook.com/rabotilnichka/info#!/media/set/?set=a.309160739140832.73047.131690190221222&type=3

На мен и райенцето ми харесва, но напоследък е трудно за откриване.

# 625
  • на североизток
Еххааа, този сайт за платове е уникален, направо потънах в света на приказките  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
То направо да се чудиш кое по-напред да избереш, страхотни десени, чудесни!!!
А как може да си купи човек нещо от тях, аз хич не съм наясно с пазаруването от чужди сайтове Embarassed

# 626
  • В кошера...
Ивчи, приемат Paypal и до Европа пише - 5 лири! Чрез посредник ще е по-евтино - 2 лири е доставка до УК, а платовете са леки. Чети в темата за посредниците.

# 627
Ема, VK, благодаря ви, момичета.  bouquet  bouquet Няма да стоят едно до друго, композицията е заради снимката. Един и същ цвят сигурно няма да докарам, но и креслото и масичката ми се струва, че ще станат различни. Дървесината на масичката е доста светла, но пък и креслото още не съм го изшкурила добре, така че видя как ще е. Обикновено, като купя нещо и го вкарам вкъщи, му намирам мястото, а сега зациклих. Ами ще си шкуря и ще го мисля, не бързам. За претапициране също се чудя, дамаската е здрава, а и ми харесва. На първо време ще претърпи едно пране и след него ще решавам. Peace
Страхотни платове виждам! Crazy

# 628
  • Варна
По повод на коментираните в последната страница текстили и тъй като и аз съм на тази вълна от доста време, докато рових в нет-а открих още един сайт:

http://www.fabricinspirations.co.uk/acatalog/Flowers_Patchwork_Q … ting_Fabrics.html

Доколкото разбирам имат доставка до България, но може и да греша.

# 629
  • София
the_wolvarin Малко повече подробности какво значи дизайнерски? Обикновено във всяка фабрика има дизайнер, който подготвя десена за даден плат. Във всеки магазин за дамаски и завеси може да се намери интересен плат за възглавнички. В Икеа също имат интересни платове, също са дизайнерски.
Ако ти трябва плат с нарисувано лице то тогава е друго нещо.

Ами под дизайнерски имах предвид всички онези сладурски платове с малки щампи, райета, карета и пр. като на снимката от предния ми пост. Тъй като по блоговете ги наричат "дизайнерски" просто не знам как иначе да ги нарека, не съм сигурна дали фигурира някакъв етикет за тях, не са винтидж нито просто щампи

Прекрасни платове има и в Genesis на Витошка, стига да те устройват цените и срокът за доставка. Например.

Общи условия

Активация на акаунт