Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 999
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
   много симпатично нали       иначе и аз от вчера станах горда собственичка на 2 красиви палетчета.Бяха зарязани на един път и веднага ми се набиха в очите.Викам на ММ,връщай колата,после някой ще ги лепне  hahaha  и обратен и давай набутвай в жалката количка,ей ся ме питайте кво ще ги правя  Joy Joy  нещо за хола мисля да скова и едно масло да одаря,ама имам други щуротии преди това.Вече не знам кое да подхвана.

# 76
То рисуването не е толкова страшно.Почваш с об. сив молив и гъба.Проблема е с истинските бои-техника,вид боя,нюанси...Има много неща,които един проф. художник съобразява автоматично,а лаиците чак като не стане разбират.

# 77
div@ масата ти е страхотна. Браво, как се сети? Статии от вестници ли са, или пищови  Joy
Снимка на такава маса видях в нета и много ми хареса. Понеже съм в Канада и 2 пъти разкарвах половинката до един полски магазин...доста далече, за да си взема български вестници...там ги има безплатно. Бях категорична, че ще я облепя с български статии.

# 78
  • София-в сърцата на моите деца
Ей,колко бърже пишете! Laughing

# 79
Хора, показвам параван, който направих тези дни...

My "Shoji" di Barbabarba

Параванът ми е вдъхновен от традиционните японски shoji, но не исках да изглежда точно като японски параван. Исках да е по-"мой" Simple Smile, да има съвременен вид, да има характер, но да е все така семпъл...

Материалите за направата на паравана са тънки чамови летвички от DIY магазин. Байцнах ги лекичко с една смеска, която сама си забърках от налични вкъщи байцове и лакове (предвидливо замесени в по-голямо бурканче, понеже такива самоделни цветове, като свършат - лошо), докарах го на цвета на гредите на тавана. Плата взех от икейска щора. Точно толкова прозрачен колкото исках, а и седи твърдичък и лесно се опъва по рамката, реже се лесно и почти без да нищи също така. Него фиксирах с такер, а за сглобяването на рамката използвах предимно пирони, тук-там някое винтче.

Materials di Barbabarba

Когато имам време, ще снимам паравана на мястото, за където е предвиден, и пак ще пусна снимка. Идеята е да седи на мястото на този параван, който бях домъкнала вкъщи от боклука, за да направя проба как ще седи (той вече не съществува, безвъзвратно е счупен). От този параван взех пантите, които са много тарикатски - не са направени само от 2 пластинки, ами са някакви по-сложни и могат да се огъват докрай и в двете посоки.

# 80
Ееее  :hug:Barbabeau  Речено-сторено. каза, че ще криеш радиатора с параван и го скри. Ама какъъъв...

# 81
Може ли да покажете тарикатските панти?!
И, ако е възможно нещо от албума с паравани.

# 82
Barbabeau, страхотен параван, много креативен, много красив  bouquet
дори и цяла такава стена да има, пак ще ми хареса. И с някое светило, както бяхте писала преди, това прозрачно ще е супер!

# 83
 Barbabeau, страшно си изобретателна! Ама и сръчни ръчички имаш. С една дума - ти си "неочаквано добра комбинация". Много, много ми харесват и идеите ти, и начинът, по който биват осъществени. Твоите творения изобщо не приличат на самоделки, имат вид на току що излезли от фабриката. Пипната работа! /завижд/

Моите неща са все някак недодялани, като набързо скалъпени от селския майстор, а твоите са като излезли изпод ръцете на главния дворцов мебелист.

# 84
Барбабо, евала!
Без думи съм за повече.

# 85
Много е добър паравана,а така споделяйте,че да си го сглобя и моя в главата  newsm78  Ще го оставя май за последно.Сега с тръгнала с латекса и кутията лак из къщи и мацам на ред.Ама оставихме лятото ключа на една лелка да ми полива цветята,ама тя милата да не се качва на често бая си ми ги е поила  ooooh!  имах едно цвете в/у една бяла мебел(мое дело) и останала диря .....боядисах отгоре снощи,не прозира пак,та днес давай с шкурката  Whistling   ужас......и сега го налепах пак.Имам доста задачки,като поподредя ще пусна нещо,е,ако става за гледане де  Mr. Green.

# 86
Ехеее, радвам си, че ви харесва!!! Hug
Байбиби, винаги ми правиш страхотни комплименти ти!

Може ли да покажете тарикатските панти?!
И, ако е възможно нещо от албума с паравани.

Ето как изглеждат пантите:
Скрит текст:

Готиното е, че като се отворят от едната страна, се затварят от другата и обратно. Simple Smile (последната картинка)
Май това са типичните панти за параван, понеже като пуснах едно търсене на "панти за параван" (в италианския гугъл), веднага ми излязоха много такива картинки. Аз, не, че много разбирам от панти, но до сега май не бях виждала такива.

Ей сега ще пусна и един постинг с някои събрани снимки на паравани...

# 87
Много благодаря Барбабо.Много красив дом сте създали на райско място.
Радвам се и се вдъхновявам,гледайки снимките Ви.

# 88
Нещо, което много ми харесва, но е доста задължаващо и като стил,
и като ангажимент постоянно да си гледаш фейса. Laughing
Не съм се отказала евентуално един ден за спалнята ни. Състарени огледала:
Скрит текст:

Идея за направа на пана от шперплат, ако някой изнамери къде да му ги изрежат с лазер. 100% съм сигурна, че така се изработват тези орнаменти. Прави се векторен файл, после лазерът реже по зададените очертания. Тъй като не задълбах в тази идея, не знам до колко е лесно в наши дни да се намери работилница с лазер и колко би струвало.
Скрит текст:

Пак идея за използване на шперплат. Фонът се прави с плътна боя, а в рисунката се оставя да прозира шарката на дървото. (това е една от любимите ми идеи, които обмислях)
Скрит текст:

Заигравка с фурнири. Избира се подходящ като шарка фурнир, изрязва се и се залепя в различни посоки. Много семпъл и елегантен резултат, но има заигравка, не е скучен;)
Скрит текст:

Крила, които не са правоъгълни:
Скрит текст:
това е същият параван отзад, дело е на Патрисия Уркиола:)
- Yokoyama Ichimu

Тук не обръщайте внимание на шаренията, да се обърне внимание на изрязването на "крачетата"!
Скрит текст:

Нещо забавно и доста кънтри като стил. Това в клоните са лампички:)))))))
Скрит текст:

Aми май стига толкова. Wink
Най-традиционните решения не съм ги показала, понеже те се намират веднага в Google Images, щом напишете "folding screen", "room divider" или "paravent".
Тези примери съм ги събрала, предимно заради идеята, която ми носят. Дано да бъдат вдъхновяващи и за вас, търсещи идеи. Hug

# 89
Много красиви!
Много!
Благодаря Ви.
Май ще правя няколко паравана.   

Общи условия

Активация на акаунт