Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 996
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
нова, аз ползвам водоразтворим лазурен лак на Лакпром. Купувала съм го преди година и е наистни абсолютно прозрачен, със сатенен ефект /леко лъскав/. Но преди време някой се оплакваше в темата, че и той бил развален и също леко жълтеел. Не мога да съм сигурна, защото моят е купуван отдавна, може напоследък да са повредили и това качество.
Друго нещо, което ми хрумва, но не съм пробвала и не мога да бъда сигурна, е да се купи основа /безцветна основа, която се оцветява/ - в големите магазини има на скъпите марки - Левис, Дулукс и др. Предполагам, че щом може да се оцвети в точно определен нюанс по каталог, то би следвало да е абсолютно прозрачна. Все се каня да си купя такава и да пробвам, ама нали си имам още от стария лак на Лакпром, та затова не ми е спешно и забравям да тествам този вариант. А наистина съм минала поне през 10-15 вида и марки "безцветен" лак и все си жълтееше. Имаше един на Сократес, също безцветен, но май вече спряха да го внасят. Или пък и него го развалиха и ожълтиха, не помня какво точно стана, но май и от него някой се оплака тук, в темата.

# 46
  • София
baibibi, мога да кажа за базата на латексите на Дулукс. Твърдя, че не са прозрачни, цветът им е неопределен, малко бозав. Имат светла и тъмна база в зависимост от искания цвят, който се цели да се постигне.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 14:35 от maminko

# 47
Потвърждавам, че основите за латекс не са абсолютно прозрачни, че и на всичкото отгоре са различни за различните нюанси, точно както каза maminko. Случвало ми се е да ми откажат да ми направят едно сравнително тъмно зелено, понеже в момента имат само основа за по-светли цветове. Самата машина-бъркачка го отказа, като му "прочете" баркода. Crazy Мисля, че машината си преизчислява дозите оцветител, като взима предвид и нюанса на основата.
Предполагам, че baibibi за основи за латекси и акрилни бои говореше, нали? Тониране на лазурен лак за дърво май до сега не съм виждала. Като че ли всички марки си имат готови гами, като на специализираните марки гамите са много богати, но пак готови. newsm78

# 48
Сигурна съм, че и лаковете имат основи, които се оцветяват, защото като се чудех с какво да си лакирам сачака на тавана, тъй като вече не се произвеждаше или не се внасяше бял лак на Фауст, ми предложиха да ми оцветят. После в друг магазин ми предложиха да ми оцветят /в бяло/ лак на Левис. Накрая обаче попаднах на информация за белия на Джениус про и с това приключих с търсенето. Имам даже спомен как ми отваряха някакви кутии с база, но хич не мога да се сетя сега какво ми обясняваха и как точно изглеждше тази основа. Дори и не съм сигурна, че може да се ползва директно. Затова и не смея да препоръчвам този вариант, нито пък искам да споря по този въпрос.

# 49
Само се записвам, нищо няма да преправям. Бездруго надничам тук, да ми е по- лесно да ви следя.

# 50
И аз нещо превъртях и мацнах един скрин в тюркоаз. Сама си смесих синьо, бяло, жълто и зелено от детските бои на Лакпром. Имам още работа по него, снимки после.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 12:56 от I see you

# 51
 Да, тюркоаза на Ема е по- ярък и хубав.
По-ярък - да, но не може да се каже по-хубав Naughty

Байбиби, следя поредицата  Simple Smile
Много се радвам на креативността, независимо под каква форма.

Пина, внимавай, заразно е Mr. Green

# 52
Само да вметна, че съм снимала едва съвсем малка част от обзавеждането на съседите ми, тъй като цяло лято не можаха да си подредят и изчистят къщите като за фото. Все някой нещо режеше, мажеше, стържеше, ковеше или Бог знае какво правеше в центъра на хола или в някоя спалня. Неуморни бяха, много неща направиха, но и доста им остана. Е, за догодина, да не се чувстват безполезни, докато са на почивка, нали!
От четвъртата къщурка нищо няма да покажа, не защото не е обзаведена хубаво, а просто защото мебелите са магазински. Едва ли ще е интересно за следящите тази тема преправячки.
И така, трета серия:

Най-любимата ми кухня. Всичко тук тръгна от един наличен дървен плот, който накрая беше наместен и заобиколен от останалата кухненска мебелировка:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2240/786924219134633698513492 … SNYe8pbjXCumL.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2411/103379129421339720811349 … uWRmfhY4u3wpL.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2175/210239987369206698513492 … Xr32a1uilNomD.JPG

Историята на люлеещия стол е, че съпругът хич не го харасваше. Беше намазан с някаква черна боя /китайска му работа/, която много лесно се лющеше. Заяви, че или ще бъде префасониран, или ще го хвърли. Организирахме две бригади - женската подхвана люлеещия стол, а мъжката - кухненския. В една адска жега шкурихме като обезумели и получихме две петнисти хиени - къде с остатъци от лак, къде остъргано до чисто дърво. После съпругата грабна един страхотен виолетов лак /на снимките не се вижда добре цветът, но е наситено лилаво/ и двата стола придобиха ето този вид:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2822/104753869114965661921349 … h03qrBsv8JTw2.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1932/777350666733876260134925 … Bc95KQouqkMnD.JPG

Накрая се почерпихме с бира ето тук, по залез:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2830/196137715418733340761349 … LRWlOJhrJA9JT.JPG

# 53
Baibibi - СТРАХОТНО  bouquet

Много идейно и без много средства - точно от това имам нужда и аз:http://storage4.album.bg/226/p1040973_1a805_28508297.jpg- тези парапети на вилата ги сложихме временно когато малкия проходи....  и вече 4 години си чакат идеята и средствата.

Имам въпрос относно маслото Осмо Praynig :тази маса е обработена с цветен байц и безцветно тиково масло.http://storage4.album.bg/f06/p1050383_e7cef_29290888.jpgИскам да и сложа отгоре Осмо, без да променям цвета /има няколко петна , които са дефект, но може да се сметнат и като ефект/. Двоумя се между  "безцветно матово" или цвят, и се чудя Орех или Античен дъб.
Моля тези, които вече имат опит с маслото, да дадат съвет, че трябва да поръчам на момчето в магазина.

# 54
Само леко да се намеся и аз с предложения към нова.
Тези ръждясали обкови не е ли възможно да се оправят с ръждопреобразовател??Никой не предложи,че чак ми е чудно.
Само ,че има разни некачествени и трябва да се внимава.Ако има интерес ще видя нашия каква марка е точно.

# 55
Забравих да спомена , че си купих латекс  - тюркоаз - много наситен цвят/около 7 лв. за 3л./,
ако някой се интересува , ще погледна точно етикета.
Сега остана и да реша къде ще го ползвам Joy

# 56
Само леко да се намеся и аз с предложения към нова.
Тези ръждясали обкови не е ли възможно да се оправят с ръждопреобразовател??Никой не предложи,че чак ми е чудно.
Само ,че има разни некачествени и трябва да се внимава.Ако има интерес ще видя нашия каква марка е точно.

Единственото, което ще свърши работа, според мен, е нещо, което да ги фиксира така, както са си ръждясали, ако може да ги заздрави, защото ръждата не е само на повърхността, а е изцяло, което ги прави крехки и чупливи.
Не знам точно какво прави ръждопреобразувателят, maminko предложи Протекта, може би това:
http://www.orgachim.bg/index.php?location=products11&start=7

# 57
baibibi, много труд е кипял в тези къщи...Това му е хубавото на един дом - да го оформиш със собствените си ръце и да му се радваш, защото си преживял всеки перваз, всяка дъска и осветително тяло. Огледалото във втора серия много ме изкефи! А мястото, на което си пиете биричката ме накара да се размечтая...за отиващото си лято и морето...
gali2405, парапетът си е чудесен, въобще няма нужда да се сменя според мен! Ако ти е омръзнал може да го освежиш с цвят според интериора.

# 58
Байбиби, големи сте скици значи, всички по съседски. Joy
Да шкурите петнисти хиени в жегата - е т'ва е истинска почивка!
Чудесни снимки ни показа, много добра работа. Heart Eyes

Наистина не знаех, че се тонират лакове за дърво. Може да се окаже полезно инфо някой ден, мерси! Wink

А аз нали и аз все кова, преправям нещо, боядисвам и много често си работя на терасата, която се вижда от улицата. Та минават хора, виждат ме, някои ме гледат подозрително, особено мъже Laughing Но върхът беше, когато веднъж в друг град (но тук съвсем наблизо в зоната) се заговорих на улицата с една абсолютно непозната за мен жена и изведнъж тя с блясък в очите и с най-заговорническия тон ми споделя: "А да знаеш, че аз съм същата като теб, всичко си правя сама!". Бях в шах и мат, докато тя не побърза да разясни, че като минава по нашите земи, всеки път ме вижда да майсторя нещо на балкона и ме е запомнила и разпознала! Joy

# 59
  • Варна
Baibibi - СТРАХОТНО  bouquet

Двоумя се между  "безцветно матово" или цвят, и се чудя Орех или Античен дъб.
Моля тези, които вече имат опит с маслото, да дадат съвет, че трябва да поръчам на момчето в магазина.
Да кажа само, че цвета на мострата върху чам "лъже". Аз си купих цвят орех, пробвах го върху чам и е съвсем различен. Като гледам тази маса силно червенее /от тик-а/ и едва ли ореха ще се "пребори". Още нищо нямам направено, че предмета на омасляване не е готов, но от пробата ми установих разлика в тестера. Не си спомням цвета на античен дъб "на живо" как е. Сега, като се включи Байбиби и ще ни се изясни на всички
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт