Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 378
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Странно, би трябвало да са фурнировани и да са готови за ползване http://kori-vrati.g-m.bg/characteristic.php?g=8-&d=0.
Не е невъзможно да се боядисат разбира се, но наистина е странно...
Защо не попиташ доставчика?

# 481
  • Варна
Ох Melany99 тук направо си е страна на абсурдите понякога! Да вземем да организираме един внос на евтини врати и да подбием пазара  Joy

# 482
Здравейте момичета, чета ви отдавна и ви се радвам на ентусиазма и уменията, но сега имам нужда от вашата помощ и съвет  Praynig
Четох отново назад темите, гледах табличката със стъпките, обаче честно казано се обърках доста   Rolling Eyes
Досега сме преправяли и боядисвали мебели, последно на големия син за стаята от стара секция, сътворихме гардероб и ниски шкафове в синьо-сребърно-черно  Wink станаха ок....обаче сега правим ремонт на кухнята и гоним по-класическа визия, искаме да състарим един стар кухненски бюфет, масата и вратата и нещо не ми е много ясна технологията поред  newsm78
Искам да се получи нещо като на Felicidad столовете и един бюфет, май Миоки го беше постнала....т.е. бяло - състарено ...но леко...само тук-таме, основно по ръбовете - изтъркано ....

Към момента бюфета е със тотално свалена боя /с пистолет с горещ въздух/...с махнати вратички и чака да го резнем леко във височина, след което да започвам с боята.

Ще ви бъда безкрайно благодарна ако ме светнете стъпка по стъпка какво да правя, че хич не ми се иска да го разваля.

Утре мога да кача няколко снимки, като заредя апарата....стана малко дълго, за което се извинявам и благодаря предварително на всеки помогнал със съвет  Hug

# 483
Ох Melany99 тук направо си е страна на абсурдите понякога! Да вземем да организираме един внос на евтини врати и да подбием пазара  Joy

Направо става!
Знам, че транспорта на един голям контейнер е около 3000 долара, в него влизат около 3 коли, значи врати - много. Grinning
Колкото и да са разните митнически такси, все по-евтино ще е от 180 лв на парче.

# 484
Странно, би трябвало да са фурнировани и да са готови за ползване http://kori-vrati.g-m.bg/characteristic.php?g=8-&d=0.
Не е невъзможно да се боядисат разбира се, но наистина е странно...
Защо не попиташ доставчика?

Купих ги от човек, били са предвидени за мокри помещения, където той е решил въпроса с ПВЦ, та тези са хартисали, никаква информация няма повече, дори не знаеше какво е МДФ. Ще ги снимам и тях в неделя.

Но ето и тук- стандартното изпълнение е с бял грунд:
http://www.premier-bg.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29864
Тук също в цената влиза грундиране в бял цвят, боядисването е допълнителна опция, за подобни на моите, за А М Е Р И К А Н  П А Н Е Л  -  “ К РАФТ  М АСТ Е Р ”  -  ФА Л Ц О В И :
http://www.artistico-systems.bg/downloads/Vrati_Kl.pdf

Благодаря все пак, няма да спамя повече темата с врати с предназначение за врати.  Wink
Е, ако беше за нещо такова:
http://www.houzz.com/old-doors

Само като ги снимам пак ще питам.  Grinning

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 21:01 от нова

# 485
  • Варна
Ясно, сега разбрах, значи само на грунд, предполагам няма да има проблем с боя на водна основа. Не мирише и покрива лесно, но по-опитните да се изкажат дали е необходим лак след това.
Аз боядисах една врата, върху старат блажна боя мацах с грунд след това латекс ми беше останал от този за таваните и след това безцветен лак, също имах останал. Но все пак моето си беше чист латекс и за по-сигурно сложих лак за по-лесно почистване.

Ех Мелани тази цена дори не е за боядисани  Joy

# 486
Не само че вратите са толкова скъпи (преди 4 години бяха по 700-900 лв), ами и когато проверявах оферти, срокът за изработка и доставка беше 60 работни дни Shocked ooooh!
Луда работа!

*2К* - после хубаво почистване със суха кърпа и 2 варианта:
- латекс+безцветен лак на водна основа
- акрилатна боя без лак

Задължително ползвай лак на водна основа, защото другите силно жълтеят. Пробвай предварително да намажеш на малко пространство и изчакай да изсъхне, чак тогава мажи цялата повърхност.
Протъркването на ръбовете става с шкурка преди нанасяне на лака (ако действаш с латекс).

# 487
Felicidad, много благодаря за бързото включване   bouquet
Твоите столчета дето ми легнаха на сърце и се съгласих на състаряване най-вече заради тях  Wink че мъжа ми ме подхвана първоначално с тези много "очуканите" варианти hahaha по кой вариант си ги правила ?
Притесняваме, че бюфета ще е кухненски и ще се ползва яко, от което следва и редовно почистване на пръсти и т.н. ...и съответно боята трябва да е по-устойчива на миене/триене, но пък с лак ме притеснява да не пожълтее, че като знам в едната стая дюшемето как си промени цвета  #Crazy
Другото, което искам да питам, трябва ли да има по-тъмна основа отдолу на местата където ще е изтъркано, тъй като самото дърво /доколкото изобщо е дърво/ е светло  newsm78 довечера ще кача 2-3 снимки в сегашния му вид ...

# 488
  • София
За протърквания ефект още по-лесно е като с восък/свещ преди това натъркаш леко. След като нанесеш боята, с шкурката много лесно пада восъчното покритие.

# 489
  • София
  Влизам само да ви представя това нещо http://www.vema-en.com/products/66-1/irsa-cvetno-maslo-dizain-irsa-designfarbl http://www.vema-en.com/_doc/IRSADesign-Farb%C3%B6l.pdf. Днес омаслихме паркета в едната стая, но става и за мебели. За 13кв стая отиде 400гр за две ръце. Т.е е изключително икономично. Ето снимка и на паркета, за да придобиете представа за един от цветовете http://cmilena.snimka.bg/flowers/cvetya.666874.28902608. Може назад в темите да сте го обсъждали, извинете ако е така.

# 490
Felicidad, добре де при толкова фирми за дървообработване, дървени мебели и т.н. защо хората не се насочват към дървени врати?

Сега една дървена дъска(плоскост или както там се казва) тук е от 5 до 20 долара да речем в зависимосто от дървото - има кедър, ала-бала за по-взискателните. Дъските са с размери - 22 см ширина и 2.40 дължина, има различна дебелина, като разликата в цените е малка.
Тук трудът е скъп, затова нещата от естествено дърво са скъпи, но при евтин труд защо се хвърляме към разни новости, които навън са измислени като алтернатива на скъпите продукти?
Както едно време се купуваха от Кореком-а аркопали, при все, че в България има разкошен порцелан?

Аз затова съм си купила дъски и съм си направила проект за едно като масичко-шкаф-винодъжач или нещо подобно и ще ходя сега при един дърводелец да ми показва как се правят дупки за шведска сглобка... Laughing

То, щом вече и плочки лепих на една стена в банята, това ли ще ми се опре? Laughing Laughing Laughing

Извинавам се за спама!

Doris, абе навсякъде по учебниците се казва, че не се слага водоразтворима боя върху блажна, но аз така ис боядисах вътрешната страна на входната врата по простата причина, че при мен няма вече блажни бои по магазините. (Освен нещо изастанало ако се намери, но нямах желание да обикалям всички магазини да търся).
Позашкурих, сложих грунд на водна основа и отгоре си намазах латекса - ами стана си супер. Пу, пу! Две години вече си е наред!

# 491
Правих бюфета с латекс и лак. Техниката с восък ми се вижда по-трудоемка и цапаща. Основният цвят на бюфета при мен беше средно кафяво с по-захабени ръбове и на практика изглежда тъмно:

Не знам ако е необходимо потъмняване коя техника е най-подходяща. Тъмен латекс само по ръбовете? с байц ще се размаже по латекса. Нека някой с повече опит сподели.

# 492
  • В кошера...
Нова, ние имаме такива врати, миналата година ги взехме и ги поръчахме бели, но чак след монтажа научихме, че това е грунд и ние трябва да си ги боядисваме. Това е дълга история. Вратите се водят Крафт мастер /МДФ. Первазите са като от картон и не бяха грундирани. Боядисват се с боя и лак на водна основа. Фладерът е имитация и е релефен. Такива са нашите.
Ние ги боядисахме с бял лак Гениус про от Баумакс, но той не запечатва и взеха да отлепят по гумените уплътнения, затова ги запечатахме с безцветен лак  пак на същата марка и сега не мога да ги гледам. Жълти са. Пак ще ги боядисаме, но на пролет, че много неща станаха направи си сам.
Препоръчвам ти паркетен лак, лакирахме бели первази от чам - останаха снежно бели. Но задължително направи проби, преди да започнеш.

О, и забравих да спомена, че това са едни от най-евтините врати на бълг. пазар. Свят да ти се завие от цени... Дървени не се препоръчват, защото наистина е много рисковано с дървения материал - измятат се като не е изсушен и обработен правилно. А и тук избор няма много - предимно мека дървесина. Но дори и тя е внос, когато е за плоскости.

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 16:26 от medunka

# 493
Казусът при нас с вратите беше много сложен. Купихме апартамента през лятото на 2008-ма - точно в разгара на имотните сделки и бума на цени и ремонти. Бързахме и освен високите цени, ни обявиха и потресаващите срокове за изпълнение от почти 3 месеца. за такъв срок и 6 вътрешни врати сума от почти 6000 лв беше неприемлива. Никой дърводелец не се наемаше да ни направи, защото бяха затрупани с поръчки, а и наистина е рисковано с некачествена дървесина. Накрая се принудихме да вземем някакви налични китайски горе-долу прилични. Втори казус - никой не искаше да ги монтира, било трудоемко, не можели, не ставало с тези врати, дъра-бъра. Майсторите, които все пак се съгласиха си оставиха ръцете - едни луфтове, едни дупки и криви линии, ужас. Та и да слагаш врати в БГ не е лесно Tired

# 494
То и най-обикновени чамови врати не излизат много евтино. А и на всичкото отгоре явно наистина не се работи с добре изсушен материал и винаги и задължително започва едно измятане, едни луфтове - не ти е работа.
Преди пет години, когато правихме ремонта, се навихме на дългия срок на доставка, защото така или иначе си течеше едно рутене и градене вкъщи, та даже вратите малко ни изненадаха. Взехме възможно най-евтините на пазара - с касите излязоха около 170 лв. Е, не са най-красивите на света и цветът, който гледах на мострата доста се различава от този, който ми доставиха, ама - нейсе! Поне не са се изметнали, затварят се безшумно, добре уплътнени са, добре изолират шум, нооооо ..... са фолирани с едно гладко и гадно фолио, което нито може да се боядиса, нито нищо. А така ме дразнят вече, че ми се реве. Най-много ме дразни тази на хола. На изкуствена светлина се слива с цвета на останалата дървения, ама като я огрее слънцето, ми иде да я изтърбуша. Ще я погледам още някоя и друга годинка и ще я сменя. Твърдо съм решила. Е, ако междувременно не сменя жилището де, че нещо ми се услади местенето, пренасянето, напасването в нови пространства, ремонти, реконструкции и т.н. Мъжът ми твърди, че съм луда, ама досега не ми е изписал терапия, та си мисля, че може да понесе още една смяна на жилище.

galenaa, леглата са супер! Това е моята мечта - метално легло. И, ако не бях така ограничена откъм пространство и тази липса на квадратура не беше наложително да компенсирам с практични мебели с чекмеджета и ракли под тях, със сигурност щях да намеря и аранжирам точно така някакви железни кревати. Ама - на! Малки стаи, малко стаи и много багаж.

Общи условия

Активация на акаунт