Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 335
  • 740
  •   1
Отговори
# 555

Ема, мускулите са до време, лампата - за цял живот! Wink

Това си е направо за мото, ако не житейско, то на темата със сигурност  Joy

# 556
Смях Joy в залата  Hug

Барбабо, необвързани, поне не официално Laughing

# 557
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хайде сега, и на възраст човекът може да е чаровен , а пък и ти ако си в такава форма
 Wink лампите едва ли ще са от значение  Laughing ! Извинявам се за спама, ама не се сдържах!  Joy

# 558
ха-ха!

Ама аз колекционирам стари вещи и  Naughty млади мъже  Laughing

Да, такива жилища е хубаво да се видят от повече хора Thinking
Ако мога да направя нещо по въпроса, би било хубаво.

# 559
Ема, мускулест, вехтошар, лекар, галантен, кавалер - мисля, че искаш невъзможното Laughing
Значи това разсъждение на Felicidad ме накара да се разровя и да намеря един блог, който разглеждах наскоро. Voila'.
Имаме тук всичко: все пак млад, мускулест чак не, но атлетичен - никакви шкембенца и е висок англичанин, вехтошар, арт директор и дизайнер (не е лекар, но в смисъла на нашите разсъждения, то е същото), галантен (има обувки "Prada" и "Louboutin" и си ги държи във витринка), кавалер - и то, aх, какъв кавалер! - живее си там в разкоша с един друг кавалер.
Така, приказката внезапно свършва тук. Rolling Eyes
Недостатъци, навсякъде недостатъци! Затова човек трябва да си вади поуки и да си преценява.

# 560
Отговарям:

Отидете в представителството на Осмо на място. Там добре може да се ориентирате за цвета по каталога - има разнообразие от цветове и според техниката на нанасяне ще получите исканите резултати.

Необходимо ли е да се нанесе отгоре безцветен матиращ лак за по-голяма устойчивост?    bouquet

В никакъв случай.  Naughty Прочетете за предимствата на маслото в описанието на сайта.

И не на последно място, притесненията ми са относно финансовата част в използването на Осмо - паркетът е в три стаи с обща чиста площ около 60 кв.м, колко ще струва приблизително, ако заложим на Осмо?

Финансовият параметър ще зависи от методиката за поставяне. Ако се слага с мече, разхода се увеличава, но пък става много по-бързо. Ако е с четка и парцал, е по-малко като разход и отнема повече време. Може да сте доволни и при полагането на една ръка. При втората ефекта се засилва.
При правилно поставяне (много приятно и лесно се работи с маслото) цената може да е колкото на лак от висок клас (според мен дори и до 40-50% по-ниска, но пак зависи какво търсите като ефект). За висок клас лак аз съм работила с Дулукс. Бих ви препоръчала да вземете една от големите кутии от харесания от вас цвят масло и ако не ви стигне, тогава да закупите допълнителна малка разфасовка.
Maminko, благодаря много за подробния отговор!  Hug Надявам се да си струват упорството продуктите на Осмо, защото майсторът по всякакъв начин се опитваше да ме убеди да използвам някакъв лак, който той си купува  Rolling Eyes Омасленият паркет трябвало да се маже с нещо си на всеки 6 месеца и изисквал специални и повечко грижи. Утре ще отидем във Фивекс и ще избираме цвят и вид масла. Обаче, много ми се иска и Baibibi ако чете, да се включи с мнение кой точно продукт Osmo да вземем  Praynig

# 561
  • София
Ей, много забавен уклон на темата , развеселихте ме  Simple Smile. Влизам да търся как да си чистя сандъците, то какви по-интересни неща се обсъждат  Wink.

Ема, чакаме снимки на лампата, ако се реализира идеята за подаръка,  или поне адреса на мястото с вехториите : )

# 562
Eма, ако ти се чувстваш прекалено млада за този мил вехтошар, моля да го прехвърлиш насам. Сред нас има и не толкова млади, пък и по-непретенциозни. Че е и лекар на всичкото отгоре /това е една моя друга страст, наред с антиките/. Не бъди скръндза. Поне кажи къде е тоя магазин, където стават такива чудни срещи.

За Осмо - http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=2
Това е продуктът, който ползвам аз, който ползва моят съсед и ред други мои приятели. Подходящо е за подове, за мебели, за влажни помещения /кухни, бани и т.н./. Има безцветно и богата гама от цветни варианти. Не се полага нищо друго отгоре. Поддръжката е с препарат за миене от Фивекс - http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=5 Не се ползва ежедневно, достатъчно е два-три пъти в сезон да се мие с неконцентриран разтвор.
Допълнително полагане на масло се налага само, ако има механични повреди по повърхността. За домашни условия може да се наложи на 2-3 години. За по-натоварени обществени зони - веднъж годишно или по-често, в зависимост от начина на експлоатация и степента на захабеност.
Голямото предимство е, че може просто да се намажат участъците, които имат нужда, без да се цикли целия под.

НИКОГА НЕ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С МАЙСТОРИ, НИТО СЕ ПРЕДОВЕРЯВАЙТЕ НА ПРЕПОРЪЧВАНИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ В ОФИСА НА ФИРМАТА-ВНОСИТЕЛ!  Не купувайте и не полагайте допълнителни вакси, импрегнатори и Бог знае още какви лайна. Точно този продукт, който съм посочила в линка, съдържа всичко необходимо за импрегниране, оцветяване и трайна защита на дървенията. Не е подходящо за външна употреба.

Кутийка от 375 мл /20 лв/ на мен ми стига за омасляване на около 20 кв.м. Зависи от начина, по който се нанася. На тънък слой, с твърда четка, с която да се втрие максимално добре в порите на дървото, разходът е двойно по-малък от посочения в етикета. Също така имайте предвид, че втора ръка се полага ако искате цветът да бъде по-наситен, по-тъмен. Втората ръка с нищо не подобрява качеството. С една дума, ако сте доволни от цвят, няма нужда от втора ръка.

Ъъъ, Ема, иии такова, ако наистина няма да ползваш господина, можеш да го поканиш поне в темата. Предполагам, че подобен род хора имат чувство за хумор и ще му е доста забавно да прочете коментарите.

# 563
  • София
Здравейте дами.Искам да се запиша във вашата темичка да мога да разглеждам неща които сте направили  smile3501,а знаели  човек може и да позаимствам някоя идейка от вас.

# 564
  • София
Ей, момичета страхотен обрат в темата  Heart Eyes

baibibi, с голямо удоволствие прочетох поста ти. Много подробен и изчерпателен. И още, започваш с милия лекар и накрая завършваш пак с препратка към него. Simple Smile

Ема, интересна среща  Sunglasses

Мускулите са до време, лампата - за цял живот! Наистина в новата тема това мото е редно да му отдадем почитаемо място  Flutter

... Омасленият паркет трябвало да се маже с нещо си на всеки 6 месеца и изисквал специални и повечко грижи. ...

Това са митове. Naughty Моите хлапета прекарват доста време в стаята си на земята и съответно става лека свинщина. Омасленият паркет го мия веднъж в седмицата с посочения от baibibi препарат. От миналия август го ползвам и ще ми стигне за още ... ... ... около 3 години. За поддръжка само това е достатъчно. Ако се получи някаква по-голяма драскотина, спокойно може да се обработи мястото с концентрата за поддръжка, а вече ако има по-големи поражения, тогава омасляване само на мястото без да е необходимо да се маже целия паркет.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 22:10 от maminko

# 565
Baibibi,
можеш ли да покажеш снимки на мебели, обработени с масло осмо?

# 566
Емаааа, къде е този апартамент? Ще се направя на инкасаторка от ВиК и ще го посетя със скрита камера smile3503 И не бързай да отречеш тази съдбовна среща. И аз не харесвах по- ниски от 170см мъже, руси и мълчаливи, ама те на- Вожда е точно такъв. Милия половин година го пренебрегвах, често го докарвах до сепуко, може би от този тормоз по- късно от рус стана плешив Thinking Съгласих се на приятелство, а то прерастна в нещо друго. И така вече 17г Heart Eyes

Честно, девойки, скоро не съм се смяла със сълзи rotfImbo rotfImao както днес. Егати смехотерапията! Това е най- най- готината, ратоварваща и позитивна темичка Peace

Биби, ти си женена по лИбоФ, засрами се Naughty Аз съм по документи парясница /разведена/ и Господ няма да ме накаже, защото мога да си пожелая който си искам мъж- млад, стар, клошар, лекар, шкембест...няма значение, важното е душицата ми да е пълна Wink А тя ще е такава, само ако се озова в апартамента на сантиментите.

# 567
Моля те, Ема, не кани господина в темата, няма да му стигнат лампите Joy Joy Joy

# 568
Моля те, Ема, не кани господина в темата, няма да му стигнат лампите Joy Joy Joy
   newsm53 newsm03

# 569

Биби, ти си женена по лИбоФ, засрами се Naughty Аз съм по документи парясница /разведена/ и Господ няма да ме накаже, защото мога да си пожелая който си искам мъж- млад, стар, клошар, лекар, шкембест...няма значение, важното е душицата ми да е пълна Wink А тя ще е такава, само ако се озова в апартамента на сантиментите.

Хайде сега парясница била! Laughing
Нас женените какво, да не ни е газил влак?

Записвам се и аз в списъка на чакащите за доктора! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт