Да преправим старите мебели с любов - 17 тема

• 91 329
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Ми, не, ама доброволно сте се бракували hahaha

# 571
Доброволно, доброволно но не сме в затвор все пак!

Пък някои откарваме повече от 17 години... Joy

# 572
Не съм женета, бре! Мома съм. Това е то преимуществото да живееш на семейни начала. Винаги те дебне отнякъде ново начало. А пък си имам и приятелки, не от егоизъм питам за доктора.
Мускулите са до време, лампата - за цял живот! Това става най-, най-, най-любима фраза за мен. Изчела съм стотици, дори хиляди литературни творби, но по-богата, наситена с нюанси и светлосенки сентенция не съм срещала. Повторете я и сто пъти, и всеки път ще намирате нов смисъл и ще ви навява нови асоциации. Това е абсолютната мъдрост, извечната човешка същност, синтезирана в едно кратко /но все пак сложно/ изречение.

zaiko, компютърът ми се скапа и заедно с него си заминаха всички снимки. Ще снимам наново тия дни нещата, които са вкъщи и ще покажа. Може да надникнеш и в албума на темата от първа страница там мисля, че има доста от моите неща, които са обработвани с Осмо. Аз ползвам само цвят абанос, защото обичам тъмно дърво, а сега работя над бюрото на дъщеря ми, което ще е с бяло и с черно. За жалост там нещата напредват твърде бавно, защото все съм ангажирана с други работи, но се надявам до Коледа да го привърша.

# 573
Момичета, всичко е в неговите ръце, той ми поиска телефона, аз не Sunglasses
Ще ви държа в течение, ако историята има развитие Simple Smile

Байбиби, момичето по-напред попита с кой цвят на Осмот-то може да изсветли буковия паркет, поне аз така разбрах. Та, би ми бил интересен и на мен отговорът Simple Smile

# 574
Ох, ох, че интересно станааа. И аз ще дойда на годежа, дори да не ме поканят. bowuu Ще носим зестра на Ема - преправени вехтории. Ще стоим на рустикални, пребоядисани, състарени столове, ще отпиваме вино от стар кристал, върху масата супник със свежи цветя.... Crazy И аз се размечтах.
И забравих за какво влезнах.. Thinking
Слеващата тема ще има мото.
Седефка- ти да не си женена за моя мъж? И той така, ама е малко над 170. От рус стана плешив, тих и мълчалив. Прави стойки за вино и къщички за птички. Някой, ако го иска веднага го освобождавам  Joy

# 575
За Осмо - http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=2
Това е продуктът, който ползвам аз, който ползва моят съсед и ред други мои приятели. Подходящо е за подове, за мебели, за влажни помещения /кухни, бани и т.н./. Има безцветно и богата гама от цветни варианти. Не се полага нищо друго отгоре. Поддръжката е с препарат за миене от Фивекс - http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=5 Не се ползва ежедневно, достатъчно е два-три пъти в сезон да се мие с неконцентриран разтвор.
Допълнително полагане на масло се налага само, ако има механични повреди по повърхността. За домашни условия може да се наложи на 2-3 години. За по-натоварени обществени зони - веднъж годишно или по-често, в зависимост от начина на експлоатация и степента на захабеност.
Голямото предимство е, че може просто да се намажат участъците, които имат нужда, без да се цикли целия под.
(...)
Биби, благодаря мнооого! Извинявай, че така спешно издирвах твоето мнение, но никой от моите близки не е чувал за омасляване, нещо повече всеки казва как няма да стане, ще остават петна....въобще гледат ме като голям иноватор и с голямо недоверие  Tired
(....)Байбиби, момичето по-напред попита с кой цвят на Осмот-то може да изсветли буковия паркет, поне аз така разбрах. Та, би ми бил интересен и на мен отговорът Simple Smile
Колебая се какъв цвят точно искам да постигна, между тези които постнах по-назад в темата. От това, което ти препоръча избрах "античен дъб", "коняк" или "гълъбово синьо". Целта е да се махне жълто-оранжевото, пък да видим дали ще стане.  Praynig Ще покажа снимки след, ако се интересува някой.

Успешен ден!   bouquet

# 576
  • София-в сърцата на моите деца
Ема,сподели, моля, къде е този магазин за случайни срещи,да ходим и ние там,белким намерим принца на бял кон??? newsm78

# 577
Еееее не! УтказвЪм да пУвярвам  Naughty
Все съм си мислила, че тук спор може за някоя вехтория да се зафОрми, ма за мъжко създание  smile3555

От рус стана плешив, тих и мълчалив. Прави стойки за вино и къщички за птички. Някой, ако го иска веднага го освобождавам  Joy

smile3508 Да си призная твоичкият ме грабна със стойките за вино и къщурчЕтата.
ШЪ си гУ менкаме на ЛС! /Плешив и не толкУз мълчалив   ruporuu си имам у дома/

Нищожен спомен ми е останал, във връзка с боята- от основния цветен кръг 
Скрит текст:
имаше някаква зависимост-с какъв цвят да постигна сиво, ако пода е оранжев  newsm78
Има ли някой познания по колористика?

# 578
Привет!
Не съм съвсем по темата,но имате ли представа от къде може да се купи такъв валяк ?
http://media.snimka.bg/s1/1347/028938299.jpg

Едно време стените се шареха с такива,но сега изчезнаха...или поне аз никъде не съм виждала.

# 579
Букът розовее. Чамът жълтее. Но пък чамът е много благоприятен за оцветяване с масло, когато е прясно дървото, защото тогава то е почти бяло.
Не съм изсветлявала дърво и нямам представа как може да се постигне. Общо взето цветните масла се държат като боя за коса - може да се нанася тон върху тон или коренно да се смени цвета, но от светло към тъмно. Дори и с бяло да се намаже дърво, което вече е окислено и има ясно изразена структура /отчетливо се виждат жилките, а ликото е също потъмняло/, пак ще прозира отдолу основният нюанс, в случая - жълтото.
Според мен дървото би трябвало да се изсветли преди полагане на маслото. Има разни техники, които са споделяни тук /с кислородна вода, с оцет за сивеещ ефект/, но аз не съм  пробвала как би се държало така третирано дърво, ако после се омасли. Слагала съм само много разреден черен байц за да прикрия жълтеещия ефект на чама, а след това съм полагала бял лак. Но масло не съм слагала, та не знам какво ще се получи.
На всичкото отгоре не всяко дърво по еднакъв начин се променя, не по еднакъв начин поема маслото. Много е специфично - зависи колко е сухо, каква е твърдостта му, доколко се е окислило и променило във времето.
"Античен дъб" жълтее, "Коняк" червенее, "Гълъбово синьо" по-скоро сивее. Но пак казвам - много зависи от основата, върху която се нанася. Продуктът, който препоръчвам, е цветен, но прозрачен.

# 580
pokita, да покажеш задължително резултата. Тук от всичко се интересуваме, даже и от мъже Laughing

Дидиела, и всички останали, които попитахте за "мястото" - като се върви от Халите по пешеходната част на Пиротска, преди да се излезе на трамвайните линии, последната уличката вляво, не знам как се казва и номер  не мога да кажа, но е на не повече от 10 м. от Пиротска. Трудно е за намиране, защото има една врата по която трудно може да се разбере какво е това всъщност, отгоре се мъдри един невзрачен надпис "Изкупувам....." Предупреждавам, първият път не ходете сами, зловещо е Laughing направо си е катакомба - слиза се по едни стръмни тесни стълбички в подземието, което е много голямо и пълно със скъпоценности Grinning но самото място е мръсно, мирише на влага и неосветено, но досега не съм срещала плъхове, и бълхи не са ме хапали  Naughty За съжаление от 5 посещения един-два пъти да го намиря отворено. Държи го един възрастен, болен арменец - Гого, който е все сърдит и несговорлив, разбирайте - пазарлъка върви трудно. Хайде, и наслука  Wink Grinning

mumita, не разбрах какво точно питаш, искаш върху вече боядисано и изсъхнало оранжево да постигнеш сиво ли? Ако е така, нанасяш сивото без да се съобразяваш с оранжевото, когато е изсъхнала боята не влияе на цвета отгоре. Ако питаш как да получиш сив цвят - мисля, че червено, синьо и зелено би трябвало да даде сивкаво. 

Gisèle, ако намериш такова валяче, сподели откъде Simple Smile

Байбиби, ти абанос върху дюшеме слагала ли си, че много ми е интересно как изглежда. Имам до напролет да го мисля моето чамово дюшеме на село, един ден ми се иска да го потъмнявам, друг ден да го изсветлявам, трети - да го боядисам чисто бяло ooooh!

# 581
Букът розовее. Чамът жълтее. Но пък чамът е много благоприятен за оцветяване с масло, когато е прясно дървото, защото тогава то е почти бяло.
Не съм изсветлявала дърво и нямам представа как може да се постигне. Общо взето цветните масла се държат като боя за коса - може да се нанася тон върху тон или коренно да се смени цвета, но от светло към тъмно. Дори и с бяло да се намаже дърво, което вече е окислено и има ясно изразена структура /отчетливо се виждат жилките, а ликото е също потъмняло/, пак ще прозира отдолу основният нюанс, в случая - жълтото.
Според мен дървото би трябвало да се изсветли преди полагане на маслото. Има разни техники, които са споделяни тук /с кислородна вода, с оцет за сивеещ ефект/, но аз не съм  пробвала как би се държало така третирано дърво, ако после се омасли. Слагала съм само много разреден черен байц за да прикрия жълтеещия ефект на чама, а след това съм полагала бял лак. Но масло не съм слагала, та не знам какво ще се получи.
На всичкото отгоре не всяко дърво по еднакъв начин се променя, не по еднакъв начин поема маслото. Много е специфично - зависи колко е сухо, каква е твърдостта му, доколко се е окислило и променило във времето.
"Античен дъб" жълтее, "Коняк" червенее, "Гълъбово синьо" по-скоро сивее. Но пак казвам - много зависи от основата, върху която се нанася. Продуктът, който препоръчвам, е цветен, но прозрачен.
Взехме цветното прозрачно финишно масло - цвят "античен дъб". Пробвахме го върху паркетина с неизгладена повърхност, стана доста тъмно, защото повече попи и не е това, което исках, но не жълтее (поне засега, може с времето да се промени). То върху бук няма как да се получи каквото си представям аз. Имаше разфасовка само от 2.5 л, надявам се да стигне за 3те стаи. Продадоха ни и допълнителен безцветен финиш - сатенмат (изобщо не ни питаха ДАЛИ го искаме, само какъв вид ooooh!). Всичко излезна към 390 лв. Не успях да го откажа това безцветното, просто нямах сили да споря с дамата от магазина, пък и като нямам опит с масла, какво да споря.  Embarassed Обаче забравих да питам, ако искам след време да сменя цвета на паркета, например от античен дъб на бреза, т.е . от тъмно на по-светло,  как става това, ако не се цикли newsm78 Ох, и друго се сетих- паркетът няма да се пренарежда, а има фуги, които ще запълват по познатата технология: трици+смола. Ваксата оцветява ли тази смес или трябва да се търси кит в нейния цвят?
pokita, да покажеш задължително резултата. Тук от всичко се интересуваме, даже и от мъже Laughing
Grinning Ще покажа, обещавам.  Peace

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 14:43 от pokita

# 582
  • Пловдив
От тъмно няма светло! Точка.

# 583
  • Варна
Тук има някои добри идеи за преправяне на мебели:

http://www.bhg.com/decorating/makeovers/furniture/diy-furniture- … ormations/#page=1

# 584
  • В кошера...
Момичета, голяма борба се боря с една стара маса, която искам за бюро. Вече блокирах тотално от идеи. Вижте я - http://medunkabg.multiply.com/photos/album/48#photo=25
Беше чам, който обработих с техниката с оцета, защото исках сив дървен плот, другото е графит боядисано, по-тъмно е от снимката. Но оцетната технология не ми се получи - всъщност получи се, но освен, че жилките сивеят, другото си е червено-кафяво /ръждиво/.
Освен това ММ запълнил дупките преди оцета с бял кит без да ме пита какво ще правя и оцетната технология съвсем не става. /Да не говоря, че големият ми син каза "Пфу, ми то сиво и кафяво не си отива!"
Та искам да сменя плота, иначе, трябва да го боядисам и него сив. Пък много исках сиво дърво. От къде /в Бургас/ да си купя такъв плот? Искам да си държа компютъра на тази маса, но как да измисля кутията да не е на земята?
Само дръжката за чекмеджето съм харесала в Ибей.
Ема, много хубави емоции. Не знам защо, но в главата ми звучи все "Тааам преди сто летаааа...!"

Общи условия

Активация на акаунт