Шумни съседи

• 130 421
  • 537
  •   1
Отговори
Здравейте мили мамчета,
Обръщам се към всички вас с молба за спешен съвет по следния проблем : съседката, коята живее над нас всяка нощ между 23 и 00.30 часа влачи, тряска и търкаля нещо по пода си. Тези шумове се повтарят през интервали от  10-15 минути. В резултат на това аз и детето ми, което е на година и седем месеца не можем да заспим до около 01 часа. Тъкмо задрямваме и тавана ни се разтриса. Опитах да говоря с нея няколко пъти, но тя отрича и казва, че си ляга рано.  Домоуправителят ни също се опита да съдейства, но тя и пред него отрича да е тя. Няма кой да е друт освен нея, защото жената пък която е над нея не е постоянно в апартамента си, тъй като често е при сина си.
През изминалата събота и неделя прозвънях на всички съседи в нашия и съседния вход, които са на последните два етажа над нас, всеки естествено отрича да е той и всеки твърди, че при него нищо не се чува. При останалите ни съседи няма как нещо да се чуе, защото звука се разпростира надолу. Тази нощ извиках полиция. Хората влязоха при нас в хола и се качиха до врата на тази ненормална горе, но тъй като от входната и врата не се чувало нищо даже не и звъннаха. Единият от полицаите ми каза, че те не могат да противодействат на „ всякакви луди, които нощем не спят „.
Моля някой да ме посъветва какво да направи оттук нататък?!

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 08:13 от Редактор*

# 1
Проблемът е гаден! Тя тази ан каква възраст е ,деца има ли,що не влезеш у тях уж за нещо и да разледаш какво би се търкаляло или предизвикало дразнещите звуци...да опознаеш и нея и ако трябва "да се сприятелите " и така да я спреш...пробвай с добро/по-силен е ефекта,но ако тя поддава/! Иаз имам такива съседи,под нас-сина е 25г меломан- пуска музиката на макс,или след 24ч-дъни басовете,стените се тресат,но....не е силна музиката/нагло,а?/, и майката-тя пък с този телевизор- сложен е ан метална основа, прикрепена за стената под тавана-чува се едно неприятно писукане и бучене и като легна всички звуци ми се набиват в главата...Ходих,разправях се,полиция виках...ми те правят напук,вече! Та пробвай с добро,ако можеш-успех Peace

# 2
  • в огледалото на живота
Мда,познат ми е този проблем,както те е посъветвала румид,опитай първо да поговорите човешки,сподели,че тези шумове изнервяти стряскат детенцето ти и го правят неспокойно.Полицията в случая е права,колкото и да не ти се иска,щом няма музика,шумни децибели и викове,те не могат да реагират по никакъв начин.Друго което бих те посъветвала/гаранцията там е вече сигурна/да пуснеш писменна жалба до вашият районен ,обясни ситуацията и напиши точния адрес на който се случва/твоят и на съседа/,до няколко дни ,тази съседка ще получи призовка да се яви на разговор и там ще и бъде отправено предупреждение ,ако повтори,следва наказателна глоба,за това че нарушава върешния правилник за ред и сигурност.Повярвай,аз така успях,след ходенето по мъките,дъщеря ми беше на 6мес,съвсем малка,беше ужасно....сега вече са по ниски и от тревата...Само да вметна,че първата глоба започва от 200лв,следва 500,1000 и така ако имат здрав джоб,нека плащат,желая ти успех,не се предавай,всеки има право на спокоен живот в собствения си дом!

# 3

Друго което бих те посъветвала/гаранцията там е вече сигурна/да пуснеш писменна жалба до вашият районен ,обясни ситуацията и напиши точния адрес на който се случва/твоят и на съседа/.............Само да вметна,че първата глоба започва от 200лв,следва 500,1000 и така ако имат здрав джоб,нека плащат,желая ти успех,не се предавай,всеки има право на спокоен живот в собствения си дом!

Само де не се озлоби оная, че да не стане по-лошо Sunglasses.......Не знаех,че е така сериозно ,когато се намеси полицията....Глобите не са за пренебрегване Rolling Eyes....

# 4
Здравейте отново,

Жената, която живее над нас е стара мома на около 45 години. Живее с майка си и бивш любовник на майката, който е с инсулт и е на инвалиден стол и даже не може да говори.  Имам чувството,че този тип жени наистина супер се озлобяват с напредването на възрастта.С мили думи и кротко поведение не можем да излезем на глава с тази жена, защото аз вече опитах. След разправиите през изминалите дни снощи беше тихо. Ако пак започнат изпълненията и не ми остава друг вариант освен да пусна жалба, това ме посъветва и полицаят.

# 5
шом като се е крокнала след разправия,значи е склонна да се крокне и след евент. предупреждение от полицията...

# 6
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравейте. Това е и моя болна тема. Стази разлика, че при нас освен, че вечер се тряскат разни "неща" - като, че ли им се троши кревата на онези, през останалото време за тишина - т.е. през денят от 2до 4 слуууушам цигулка на поразия. И с добро опитах и с лошо опитах - не става!
Ама сега като четох темата и... разбрах какво трябва да направя. За което ви благодаря!  bouquet

# 7
Разбирам те много добре, над мен живее един сексуално неопределен индивид, който не се спира. Слуша музика с колони за бар, а като не слуша мести нещо. Правих му забележки, опитах всичко. И реших да забия един нож на вратата му с бележка-"другият път ще влезна". Малко е крайно, но това са хора, които не се съобразяват с нищо. Все пак не живеят сами в света.
Успех с решаването на твоите проблеми.

# 8
Направо се чудя такива хора с кьв акъл живеят по този начин,бе,не се ли усещат!!! Гати мисленето!

# 9
  • Талант на 2012,2013 г.
Те тия ...шумните де... според мен изобщо не мислят. То така по-лесно. Ей го и днес целият ден тупурдия и цигулки!!!

# 10
Здравейте. Това е и моя болна тема. Стази разлика, че при нас освен, че вечер се тряскат разни "неща" - като, че ли им се троши кревата на онези, през останалото време за тишина - т.е. през денят от 2до 4 слуууушам цигулка на поразия. И с добро опитах и с лошо опитах - не става!
Ама сега като четох темата и... разбрах какво трябва да направя. За което ви благодаря!  bouquet

хахаха да не се окаже,че си ми комшийка,и аз по същото време слушам цигулка,но на мен ми харесва,свирят добре!

# 11
  • Талант на 2012,2013 г.
Може... може. Знае ли човек... Аз не казвам, че свирят зле. Но не е това времето за свирене. Искам поне маалко спокойствие. Толкова много ли искам? Пък ако се окаже, че сме комшийки - поне докато слушаме можем да си пием кафето заедно... Joy

# 12
Може... може. Знае ли човек... Аз не казвам, че свирят зле. Но не е това времето за свирене. Искам поне маалко спокойствие. Толкова много ли искам? Пък ако се окаже, че сме комшийки - поне докато слушаме можем да си пием кафето заедно... Joy

мммм вижда се при мен от къде съм Rolling Eyes   bouquet

# 13
  • Талант на 2012,2013 г.
Мммм... Joy моята цигулка е далеч от тебе, но определено шумните съседи си приличат навсякъде... Peace Wink Laughing  bouquet

# 14
Много неприятно! Ами защо не пробваш точно посред нощите като тропат да се качиш горе и да зазвъниш на вратата да ги питаш какъв им е проблема  #2gunfire А относно глобите , ние като си търсихме квартира един наемодател ни обясняваше, че ако по някакъв начин обезпокояваме съседите, по "новия" закон (не знам точно за кой става въпрос), обитателите на входа могат да се съберат и да вземат решение апартамента на собственика да бъде отнет  Shocked Не му повярвах тогава, даже и сега като пиша се чудя каква е тази глупост, но може да се провери дали действително има нещо подобно. Ако не, може да ти послужи само за сплашване 

Общи условия

Активация на акаунт