Шумни съседи

• 130 456
  • 537
  •   1
Отговори
# 525
Малък ъпдейт от мен - на 7ми Септември който беше неработен, съседа бивш полицай пак цял ден дъни чалгата и ми вдига кръвното.
Говорих с домоуправителя и той насрочи събрание на входа за следващия ден. Явно и съседите над въпросния господин също са се оплакали на домоуправителя и са искали събрание.
На събранието полицая и съседката над него се поскараха, но в крайна сметка аз ги помолих да си разрешат конфликтите с взаимни компромиси и усилия (той да не пуска музика и тя да се опитва колкото може да си контролира децата).
Накрая му казах че повече такива чалга изъплнения не искам и че колкото и да тропат децата не прозивеждат такива децибели като неговата музика. Казах му да ползва слушалки. Laughing
Той не пожела да коментира или да потвърди че няма да дъни чалга, но накрая каза че едва ли не до сега е пускал малко музиката понеже се съобразява с мен. Ха!
Слава богу, от тогава (вече близо месец) не сме имали изпълнения.
Аз превантивно си свалих 100-те най-големи метъл хитове. Също със съседи сме готови да отидем да подадем жалба ако се наложи.
Стискам палци примирието да е за постоянно.

# 526
Записвам се в темата, но от гледна точка на "причинител на шумове". Преместихме се в стар панелен блок преди повече от година. За този период комшиите отдолу идваха за щяло и нещяло - да сме сложили нов покрив на терасата, че им текло, децата са шумни, ремонтът...
Чудя се има ли някакво бюджетни решение, с което да шумоизолирам, защото наистина много се чува. Тяхното куче лае по цял ден, чува си се. Не че ще им направя забележка. Местят някакви трупи долу всяка сутрин, и те са все още в ремонт, и наистина се чува всичко. Моля за всякакви съвети. На първо време мисля в спалнята да сложа мокет или голям, дебел килим. Не знам доколко ще помогне, но нещо трябва да направя, защото не се чувствам комфортно да ходя по децата и само да се карам. Айде, голямата разбира, ама малкият от едното влиза, от другото излиза.

# 527
Няма нито бюджетно, нито скъпо решение, което да решава проблемите с шума. Чува се, стените предават вибрациите, т.е. звука. Мокет помага определено. Да сложиш в детската стая от онези настилки от мека гума още повече. Но до там.

https://i.interdompaneli.com/img/00bcf1a02d7467013aa00a5d06884d.jpg

https://decoratex.biz/images/article/thumb/718-0/2017/04/myagkij … kih-komnat-21.jpg

# 528
То хубаво това, със сигурност ще намали шума, но не е ли изкуственяк абсолютен. Не е ли по-разумне доброто старо дебело килимче.

# 529
То хубаво това, със сигурност ще намали шума, но не е ли изкуственяк абсолютен. Не е ли по-разумне доброто старо дебело килимче.

Не. Това се мие, а и да има някакви изпарения нали се проветрява? И все пак е тествано, да не би нищо изкуствено да не се ползва в бита? От друга страна килимчето задържа прах, акари, алергени и какво ли не. И най-вероятно пак е изкуствено.
Иначе има и корк, ако искате да е естествено.

# 530
Здравейте и при мен е ужасно в кооперация  живеем ния сме на 5 етаж до нас има съседи семейство с деца като нас и вратите ни бяха много близко и имаше 2 години тормоз от тях слагаха си обувките до вратата ми и по някои път слагаха 40 броя обувки срещу вратата ми и да се чудя как да минавам със багаж в едно тясно коридорче бяхме само ния много зле направена кооперацията но има и други съседи така долу на втория етаж но нищо няма в техния коридор това просто си зависи от човека ния просто сме нямали късмет и на ужасни съседи попаднахме влизахме в разправии с тях обиди заплахи имаше от тяхна страна за това че съм им премествала обувки чужди от моята врата дори  нейния и мъж ми посегна пред вратата ми като се прибирах бях следвала долу да си изхвърля боклука и видях че са сложили пак обувки нарочно го правиха но моя мъж не беше в къщи имаше късмет този боклук моя мъж разбра след като се прибрах от работа тои работеше в софия тогава и щеше да го смачка да го вкара в кома беше полудял добре че се обадих на наши приятели които бяха в къщи да го спрат кога се прибере от работа и ме види подута имах подута вежда и под окото ми имаше синини тои ме удряше се като в лицето после се оправдаваха съседите ми че аз първа съм му посегнала на мъжа и но аз се защитих кога почна тои да ме удря аз го удрях в главата със ключовете ми бях тръдо решена да ги съдим но те дойдоха да ми се извиняват защото разбраха че ще е зле за тях мислех да им бръкна в най слабото място в джоба им но заради децата ни че да не се гледаме После на кръв че сме близо със тях се отказах тогава а жена му ме заплашваше със убийство също тогава и беше казала че ще се изсере ако иска пред вратата ми ще си правила каквото иска не ни броят да ли делят коридорчето с нас и как минаваме ненормалници жалби бях направила медицинско бях изкарала за тукатите  щях да го закопая мъжа и разбрах от полицията че са имали и други оплаквания към тях от предишното им място където са живяли те много нагли и прости моя мъж е два пъти по едър и по млад от този палячо добре че се фразоми моя мъж няма смисъл да пада ниско като тях моя мъж знае законите учил е за адвокат и познава адвокати и в България и в във Франция защото и там завърши тои има две висши и знае перфектно френски а този индивид съседа ни бил военен и се мисли за голямата работа моя свекър е бил шеф на полицеята в септемри и кръстникът на децата ми е един от най известните адвокати но няма да казвам имена това няма значение но не се перим на ляво и на дясно както и да е това е дълга история оставихме им коридорчето общото където си го делихме за да живеем в мир и спокойствие в дома си и си местихме пътната врата на наши разноски и една стотинка не сме им взимали от тях но ето пак поредната неблагодарност от тяхна страна поредна защото моя мъж слага лампи в гаражите под кооперацията и една стотинка не им взе на съседите ни в цялата кооперация тои им спаси апартаментите като пое по голямата част трябваше да даваме пари защото щяхме да изгубим апартаментите си от банка която ще ше да фалира заради измамник които избяга в чужбина с парите на банката за довършването на апартаментите дълга история и тука много неща е помагал мъжа ми в тази кооперация но ето не спира тормоза от тези съседи канят си гости и правят купони до 00:00 или 01:00 часа викат смеят се тряскат врати тичане се чува страшно е техния хол е до нашата спалня и детската стая на децата ни не можем да спим от тях омръзна ми дъщеря им не се търпи тя е тинейджър в 02:00 и в 03:00 часа през ноща дига шум с приятелки страшно е тропам по стената да се усетят да престанат не пак същата простотия и наглост преди беше по често откакто ги заплаших че ще звъня вече в полицията щом с тях не можем да се разберем те много добре знаят че до 22 часа трябва нормална тишина разбирам че е хола им и искат гости да си канят като всеки бял човек но какво да направим ния нито те нито ния сме си слагали изолация на шум всичко се чува такава е кооперацията ставаме със мъжа ми и децата ни всеки делник в 06:00 часа сутринта да караме децата ни имаме две момичета голямата е в трети клас малката ходи на предучилищна тя е до обяд но голямата е цял ден защото ходи и на занималня и след това на фехтовка спортува а моя мъж работи от сутринта до късно не е мързелив като този съседа тои си прибере на обяд и си спи като малките деца в 14 до 16 часа чака жена му да работи мързелив мъж моя мъж не е такъв аз не работя но като не се наспивам как да си върша задълженията в къщи и след като си взема детото малкото от предучилищна нали трябва да се занимавам с него дори и през деня как да имам сили като не се наспивам от тях не виждам спокойствие от тези съседи в 14 часа тропат и в 15:00 часа съм ги чувала не се съобразяват с часовете правила съм им толкова забележки че ми писна да се занимавам с прости индивиди  и те имат деца но си ги държат до късно имат голям късмет че тяхните стаи спалнята им и детската стая на децата им не са до хола ни имат голям късмет със съседа от другата страна такова нещо няма тои е таксиметров шофьор но сина му също живее у тях и са тихи не знам вече какво да правя с такива хора не можеш да излезеш на глава с тях те са напаст нагли и прости омръзна ми от тях.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 23:59 от Наско Ева Петрови 687560

# 531
Здравейте,  а някой знае ли какъв е законовият ред за справяне с такива проблеми и има ли такъв?

# 532
  • София /Абсурдистан
Няма справяне с простаците, от опит го казвам. Само преместване евентуално.

# 533
  • пловдив
Оплакване в полицията, няма какво да се занимавате!

# 534
Здравейте, искам да попитам, ако съседите просто разговарят, но навън и то по-шумно, леко викане, смях, може ли да се подаде оплакване или трябва да има музика и по-сериозен шум? Като цяло проблема е лятото, тъй като спим на отворен прозорец и всичко се чува Sad

Благодаря за отговорите

# 535
  • в сърцата на децата <3
Здравейте, искам да попитам, ако съседите просто разговарят, но навън и то по-шумно, леко викане, смях, може ли да се подаде оплакване или трябва да има музика и по-сериозен шум? Като цяло проблема е лятото, тъй като спим на отворен прозорец и всичко се чува Sad

Благодаря за отговорите
Докато живеехме в блок, лятото беше ужас. Съседите над нас бяха две момчета, студенти, много тихи и съобразителни по принцип. Обаче лятото в сесията като започнеха да учат по цяла нощ, като излязат на терасата да починат - все едно до главата ми бяха седнали. Нито са викали, нито умишлено са вдигали шум. Просто терасите са към спалните и кънти като се говори. Така че може би поговорете с тях, вероятно не знаят, че пречат.

# 536
  • София

Благодаря за отговорите
Не, освен ако не е сериозно пиянско викане, скандали и т. н.

# 537
zaharchena моят проблем е като на съседката ти, въпреки, че не сме пенсионери , а сме с малко дете. Тези над нас си ходят точно като коне. Набиват пети ама ще съборят тавана ми. Сутрин скачат в 5.30 нахлузват някакви отввратителни чехли и се почва едно дрънчене.... Шкафове, врати, блъскат като ненормални. Та мисълта ми е , че това за вас може би е нормално както и за тези малоумници над нас, но за нас си е жив тормоз.
Знам,че темата е стара,но е винаги актуална.
Същия проблем,същите катъри отгоре.
Как да обясниш на коня,че "ходи"като кон??
Това е Кауза пердута.
Едно е да чуваш стъпки,нормално е,все пак сме живи хора.Съвсем друго е да чуваш набиване на копита.
Има елементарно решение...меки чехли,килим,пътека....ама иди се разправяй с идиоти.
Напълно те разбирам,имам същия проблем.
И съм с изолация от картон и каменна вата с дебелина над 10 см!
Няма спасение от конюшната отгоре.Добре,че ще се местят догодина в ново жилище.

Общи условия

Активация на акаунт