Шумни съседи

• 130 470
  • 537
  •   1
Отговори
# 510
  • София /Абсурдистан
Ефект от жалби няма. Проверено.
По закон на трето идване трябва да напишт акт за административно нарушение - 500лв., ама не им се идва.

# 511
  • ...на безопасно
Трето идване на една нощ ли?

# 512
  • Бургас
Много смотан народ сме. Мълчим и търпим като мишки. Я да се хванат мъжете от входа да отидат да се разправят с големия купонджия, да видим как ще се отваря. Ама друго си е да спим с възглавница над главата и да псуваме наум. 
Във входа на майка ми имаше един, който живееше като клошар. Редовно палеше някакви боклуци у тях. Миришеше, не се траеше. Чашата преля, когато зарази входа с хлебарки. Пъплеха навсякъде. Тогава един съсед не издържа и го ступа яко. Те такива само бой ги оправя.

# 513
  • София /Абсурдистан
Трето идване на една нощ ли?
Не е задължително, въпреки че може и така. При нас беше повече от трето идване, но за седмицата  Simple Smile Написаха им акта и май намериха механизъм да си вземат и парите, защото купоните спряха. Но междувременно ни потрошиха колата на 2 пъти и един куп други мизерии направиха, някои от които сериозни. В един момент се изплаших, защото станаха и много агресивни. Хубаво, че не след дълго време се изнесоха на някъде и вече не живеят тук. Но предишните 3г. ни отровиха живота, купони от 7 вечерта до 8 сутринта, без оглед на ден от седмицата. Следваше 2 часа почивка и от 10 надуваха отново. Никой не работеше, само се пиеше и се купонясваше.
miss july напълно съм съгласна със средството, но в нашия случай просто нямаше кой да ги набие. Всички откачалки от входа и от съседните входове се събираха при едно от говедата до нас на купон и ставаше страшно. Така и никой не се осмели. Иначе, да, средството си го бива, стига да има кой.

# 514
Късмет сте имали да се изнесат сами. Не им блазе на новите им съседи.

# 515
Да ви кажа, по-добре чалга купон от кучешки вой и лай - безспир! Така че и къща не е решение!

# 516
Да ви кажа, по-добре чалга купон от кучешки вой и лай - безспир! Така че и къща не е решение!
Не сте страдали, иначе нямаше да го пишете. Сега има едно куче в отсрещната къща, което не млъква, но хич не ми пука, като затворя прозорците вечер нямам проблем. Но с купонджии няма оправия, принудихме се да продадем апартамента.

# 517
Не сте страдали, иначе нямаше да го пишете. Сега има едно куче в отсрещната къща, което не млъква, но хич не ми пука, като затворя прозорците вечер нямам проблем. Но с купонджии няма оправия, принудихме се да продадем апартамента.

съм, съм; живяла съм доста години в блокове, крайни квартали - кошмар, денем и нощем; за съжаление има разлика от куче до куче - тези се чуват и при затворени прозорци и врати, все едно са ти на ухото...

# 518
Към съседите купонджии имаш право на оплакване, но към съседа с кучето нямаш. Има право да си лае и вие колкото иска в собствения му имот.

# 519
Към съседите купонджии имаш право на оплакване, но към съседа с кучето нямаш. Има право да си лае и вие колкото иска в собствения му имот.
и като се оплаквахме и какво? Ефект няма от оплаквания. Така са ме влудявали, че ми идеше да ги набия. Та не се заблуждавайте , че законите работят. Ако кучето не ми е във входа, хич не ми пука, има добри дограми, това се оправя. Лошото е, ако е над или под вас.

# 520
Това не е вярно. Имате право. Подавала съм с/у куче на един строеж с/у нас. След няколко дни воят спря.
В апартамент също, жалба до кварталния и той се оправя. Не подминават проблема.

# 521
  • София /Абсурдистан
За съседи купонджии аз съм правила и невъзможното с всякакави институции и полза от тях нямаше никаква, ама хич. Тормозът спря, когато те сами се изнесоха.
За протокола - имам две кучета. Съседи са ме питали тези кучета могат ли да лаят, да не са нещо дефектни, че никой не ги чува. Могат, разбира се, ако някой се опита да отключи вратата, ще ги чуе, че може и да ги усети Simple Smile Няма лоши кучета, има лоши стопани.

# 522
Здравейте,

Съседа над нас е бивш полицай и редовно си пуска чалгата да дъни денем и нощем.
Оказва се че той има спор със съседите над него. Те имат две малки деца които явно много тичат и тропат, и той им го връща като пуска силна музика. Аз в момента работя от вкъщи и съм принудена да слушам по цял ден дандания. Говорила съм с него неколкоратно, обясних му съвсем приятелски че работя от вкъщи и той каза че ще спре. Уви, "спирането" беше доста краткотрайно. Говорих и с домоуправителя без някакъв ефект. Не съм звъняла в полицията но съседите над него вече са подавали и жалба без успех. Вече не знам какво да правя.
Чудя се ако започна да дъня метъл дали ще има ефект.
По принцип не искам да отвръщам на простотията с простотия ама вече нервите ми не издържат.

# 523

напротив, има наредби за допустимите норми на шум, които в случая считам, че са превишени, може да оглушее човек от тях; както и в наредбата за отглеждане на домашни любимци се казва, че трябва да ги гледат така, че да осигуряват спокойствие на съседите си, което в случая също не е изпълнено; не сме такива хора да се занимаваме с жалби, сигнали и подписки, но зависи кога ще прелее чашата на търпението, очакваме собствениците сами да проявят съзнание засега.

# 524
Здравейте,

Съседа над нас е бивш полицай и редовно си пуска чалгата да дъни денем и нощем.
Оказва се че той има спор със съседите над него. Те имат две малки деца които явно много тичат и тропат, и той им го връща като пуска силна музика. Аз в момента работя от вкъщи и съм принудена да слушам по цял ден дандания. Говорила съм с него неколкоратно, обясних му съвсем приятелски че работя от вкъщи и той каза че ще спре. Уви, "спирането" беше доста краткотрайно. Говорих и с домоуправителя без някакъв ефект. Не съм звъняла в полицията но съседите над него вече са подавали и жалба без успех. Вече не знам какво да правя.
Чудя се ако започна да дъня метъл дали ще има ефект.
По принцип не искам да отвръщам на простотията с простотия ама вече нервите ми не издържат.

По ЗУЕС може да съставите Протокол за установяване на нарушение с още двама съседи от ЕС и да подадете жалба в общината.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 09:53 от catforpet

Общи условия

Активация на акаунт