Шумни съседи

• 130 479
  • 537
  •   1
Отговори
# 165
Изчетох ви, сега да се оплача и аз-и под нас живеят наематели, сегашните са младежи,
които постоянно имат гости и точно шумният им говор ме тормози, не спират до 4-5 ч.
сутринта. Предупредени са от собственика на апартамента и не пускат музика, но виковете,
кикот и шумното говорене са сякаш дори по-дразнещи. Вече три пъти им правя забележка,
но те продължават да си се събират всяка вечер. Снощи бях направо щастлива, че гостите
си тръгнаха в 2 часа и успях да поспя.
 Сега като прочетох тази наредба в предния пост разбирам, че може да се оплакваме
и за шумен говор на полицията. Иначе другите варианти са ако не почнат да се съобразяват
да се опитам да събера подписи срещу тях и да поискаме да се изнесат, но трябват подписи
на 75 процента от живущите, което при нас ще е доста трудно.
 И мен ме болят ушите от тапите, ако има някакви други алтернативи  бих опитала.

# 166
Видях себе си в много от коментарите Simple Smile Преди 4 месеца си сменихме квартирата- от стара кооперация в Центъра (Където, никога не сме чували никакви шумове от съседите) в нова новеничка сграда, където сме интимни с всички съседи. Над нас живее малоумно богаташче, което  отчаяно се стреми да има приятели и всяка вечер прави купони, а ако няма купон си вика момичета, които крещят да не казвам както какви (Да не излобявам, но хубавото е, че трае от 2 до 5 минути)...
Иначе аз ходя да се разправям и обикновено, като никой не отвори лепя бележки.. на полицията не се е налагало да се обаждаме, тъй като след забележка музиката се маналя... лошото е, ако излезе и остави басовета да "дънят"...

Решението, е да живеем в къща с двор .... мечтата!

# 167

Решението, е да живеем в къща с двор .... мечтата!

Не е точно така, като почнат цяло лято да режат дърва ще сте на друго мнение.
То старите българи са го казали - ие избирай имот, избирай съсед.
За мен отговора го има във Вашето мнение - от стара кооперация в Центъра (Където, никога не сме чували никакви шумове от съседите)

от стара кооперация по добро няма - може и да не е център...

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 00:05 от dikobraz

# 168
Живяла съм в къща с двор - родния ми дом, в който нашите още живеят. Да, режат се дърва, и какво ли още не, но там истински се отпускам, за разлика от тук.
И на мен ми е мечта къщата с двор.   Heart Eyes

# 169
Здравейте,

изчетох много внимателно цялата тема, но не видях нашия случай. Оказва се, според съседката от долния етаж, че ние сме шумните. Преместихме се преди 5 месеца в центъра (София). Кооперацията е от старите, 5-6 етажна. Имаме малко детенце, на 3 годинки. За тези няколко месеца вече имаме няколко оплаквания от въпросната съседка. Първоначално се оплакваше от детето. Една сутрин ми звънна на вратата в 5,30 ч., малката беше болна тогава и се будеше известно време по няколко пъти на нощ с плач. След това един месец нищо. Миналата седмица пак звъня една вечер към 10,30 ч., но този път оплакванията й бяха от нас. С мъжа ми си размениха няколко "заплахи", нейните бяха, че щяла да ни изгони, че ще ни вика полиция и т.н. Вчера пък ни звъня домоуправителя, разбира се, оплакала се е, че предната вечер сме й тропали, стържели и тем подобни. Не издържах и слезнах да разговарям с нея. Претенциите на съседката вече са се изместили от детето към нас, ние сме били тропали, как сме били ходели, толкова се чувало, чудела се дали това вече не било целенасочено, чувала шум от дрънчене на тенджери и т.н. Искала просто да й пазим тишина вечерно време. Но не мога да ходя на ръце. Не ме разбирайте погрешно, и аз искам да си почивам, да ми е тихо, не обичам да влизам в конфликти и не вдигаме в къщи купони. Но това вече с нашето ходенето ми се струва малко прекалено и като цяло оплакванията й. Ограничавам си детето да не тича, да не тропа, да не вика. И на мен ми вдигат шум съседите над нас, и то по 1-2 посред нощ, но не съм се качила да ги тормозя. Но искам да ви попитам според вас, аз по какъв начин мога да се защитя?
Съжалявам за дългия пост  Blush

# 170
  • Варна
zaharchena моят проблем е като на съседката ти, въпреки, че не сме пенсионери , а сме с малко дете. Тези над нас си ходят точно като коне. Набиват пети ама ще съборят тавана ми. Сутрин скачат в 5.30 нахлузват някакви отввратителни чехли и се почва едно дрънчене.... Шкафове, врати, блъскат като ненормални. Та мисълта ми е , че това за вас може би е нормално както и за тези малоумници над нас, но за нас си е жив тормоз.

# 171
При мен вече не се издържа, много малко са нощите, в които спя! Оказа се, че съседа ми е някакъв, не знам и аз как да нарека, за да не бъде вулгарно... Явно е фен на садо- мазо... Тази нощ в 1ч през нощта се събудих от писъци, хората правели секс, но с бой и при всеки удар момичето крещи... до към 3ч не се спряха... Писъците бяха от тип филм на ужасите, все едно я колеха...

Ние сме под тях, не съм сигурна на къде се чува повече в съседство- на горните или долните етажи? Вече не издържам, но не знам как да се плача честно казано... че ми пречат на съня ли, че крещят ли?

Ако се обадя в полицията няма ли да ми се смеят, че се оплаквам от "шумен секс" ... шумен до толкова, че все едно го правят в моето легло.

Какво да направя за да съм деликатна и да се прекрати това...  ако са купони им правя забележка и спират, но при секс??

# 172
Здравей, над нас живее млада двойка и често чувах девойката как пъшка в 2 часа през ноща. Една вечер не издържах и почнах да пъшкам и аз с все сила като нея. Оттогава не съм ги чувала, май се засрамиха, а може просто да не са знаели, че съседите ги чуват. Имах и друг казус  с тях, но с ламинат и тракащи чехли сутрин в 5:30. Не е толкова силно, че да ме събуди, но ако съм будна чувам само троп троп и не мога да заспя. Ходих говорих с тях и ги помолих да сменят чехлите и сега е по- поносимо, но варианта ламинат в соц строителство не си е работа. Пробвайте с разговори, ако не става жалби до дупка. Поне аз така възнамерявам да правя, ако имам проблеми.

# 173
zaharchena моят проблем е като на съседката ти, въпреки, че не сме пенсионери , а сме с малко дете. Тези над нас си ходят точно като коне. Набиват пети ама ще съборят тавана ми. Сутрин скачат в 5.30 нахлузват някакви отввратителни чехли и се почва едно дрънчене.... Шкафове, врати, блъскат като ненормални. Та мисълта ми е , че това за вас може би е нормално както и за тези малоумници над нас, но за нас си е жив тормоз.

Вижте, разбирам всичко. Но това се превръща в кошмар за мен, непрекъснато се притеснявам вече какво и как правя. Разбирам също, че погледнато отстрани, нещата не изглеждат в моя полза. Но сме се постарали, сложили сме килими, на столовете отдолу има нещо като мокет за не се вдига шум като се местят. И за ходенето не знам какво да кажа. Не набиваме пети. За съжаление обаче, отдолу е паркет и си скърца. Да не говорим, че да, вечерно време всичко се чува повече. И в крайна сметка, човек би трябвало да се чувства спокойно в къщи. Аз вече не се чувствам така, заради една жена, която е свикнала да живее сама ...

# 174
Здравей, над нас живее млада двойка и често чувах девойката как пъшка в 2 часа през ноща. Една вечер не издържах и почнах да пъшкам и аз с все сила като нея. Оттогава не съм ги чувала, май се засрамиха, а може просто да не са знаели, че съседите ги чуват. Имах и друг казус  с тях, но с ламинат и тракащи чехли сутрин в 5:30. Не е толкова силно, че да ме събуди, но ако съм будна чувам само троп троп и не мога да заспя. Ходих говорих с тях и ги помолих да сменят чехлите и сега е по- поносимо, но варианта ламинат в соц строителство не си е работа. Пробвайте с разговори, ако не става жалби до дупка. Поне аз така възнамерявам да правя, ако имам проблеми.

Ами срам, не срам ще говоря с тях, поне да бъде по- тихо или по- рано вечерта  Embarassed Ако не разбират от дума, ще се обадя в полицията.

# 175
  • в огледалото на живота

Ами срам, не срам ще говоря с тях, поне да бъде по- тихо или по- рано вечерта  Embarassed Ако не разбират от дума, ще се обадя в полицията.
Или пък им залепи бележка на вратата:,,Моля ви,бъдете по тихи в любовните игри..., Mr. Green
Може пък да се засрамят... Crazy

# 176
Здравей, над нас живее млада двойка и често чувах девойката как пъшка в 2 часа през ноща. Една вечер не издържах и почнах да пъшкам и аз с все сила като нея. Оттогава не съм ги чувала, май се засрамиха, а може просто да не са знаели, че съседите ги чуват. Имах и друг казус  с тях, но с ламинат и тракащи чехли сутрин в 5:30. Не е толкова силно, че да ме събуди, но ако съм будна чувам само троп троп и не мога да заспя. Ходих говорих с тях и ги помолих да сменят чехлите и сега е по- поносимо, но варианта ламинат в соц строителство не си е работа. Пробвайте с разговори, ако не става жалби до дупка. Поне аз така възнамерявам да правя, ако имам проблеми.
И какво ще направи полицията? Ще им забрани секса или ще ги накара да ходят боси? Щом не надуват музика в часовете за почивка и няма скандал с викове, полицията е безсилна. По-скоро бих се замислил, какво е спестил строителя, че дори пъшкането да се чува през пода/тавана...
Също, бих се замислил, какво ще стане, когато девойката стане майка с ревливо бебе.

Съжалявам за ядовете на всички, които живеем "отгоре" или "отдолу", но си има граница — както за вдигането на шум, така и за пазенето на тишина. Ходенето с чехли сутрин не е вдигане на шум, а калпаво строителство. Скандала с крясъци, е вдигане на шум, но не и ревящото дете в 02ч.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 11:04 от гост22

# 177
Айде, айде сега строителството било калпаво. То сигурно от калпаво строителство ламината е забранен като настилка в жилишните зони в Германия например. Като пъшкат силно и не ни дават да спим така ще е. Мен защо не ме чува никой и аз правя разни работи в леглото. За деца ревящи, не ги намесвай, това са деца и всеки ще прояви разбиране. Но за големи хора, които се държат като олигофрени и не се съобразяват с другите при положение, че живеят в блок...Ние отдолу и отгоре не сме длъжни да търпим и да преглъщаме, за да му е комфортно на някой друг. Като им се правят разни работи, така че всички да разбират да си ходят на хотел или да си купят къща.

# 178
  • София
Не строителството е калпаво, а акустиката е много добра  Wink
Имах възможност да прекарам няколко часа в апартамент от новото строителствто, всяка крачка на съседите отгоре се чуваше и без да се напрягат да тропат нарочно. В същия апартамент квартирантката събрала гости - не са правили купон, просто са седели и си говорили. По някое време дошла съседка да ги помоли да са по-тихи, обаче съседката не живее нито отдолу, нито отгоре, а отсреща, на поне 5-6 метра от апартамента, в края на дълъг коридор, между нея и въпросния апартамент има поне още един апартамент плюс обширния килер на първия апартамент.

# 179
 LaughingСигурно си права за акустиката....в новото строителство. Моя случай не е такъв, щото не съм в ново строителство. Много ще ми е чудно как ще реагираш, ако хората над теб ходят с чехли тип сабо и то върху ламинат. Като си сложиха нормални чехли, проблема се реши. А иначе акустиката е нещо съвсем друго, по на място е структурен шум, ама както и да е. Живяла съм в кооперация с дебелина на зида 60 см и там им чувах среднощните подвизи. Всичко опира до манталитет и поведение, затова и темата е шумни съседи.

Общи условия

Активация на акаунт