Малки МАЙски слънчица радват мама с тупкащи сърца !

• 24 845
  • 719
  •   1
Отговори
# 420
видях, че някои вече сте започнали с пазаруването на бременелски дрехи - къде в софия има магазин за такива? че повечето са ими супер скъпи, или супер грозни, като често са в бонус-комбинация от двете Grinning
трябват ми дънки/панталон, нормално изглеждащи, но отгоре с ластик. попаднах на много хубави но в някакъв онлайн магазин, а ми се ще да ги видя и пробвам първо. мерси  Hug

# 421
Точно щях да пускам същия линк  Simple Smile
Иначе на мен миналия път ми правиха БХС в Майчин Дом в 16гс само. Сега ще ми правят в 12гс 1/2 в Марковс като отида на ФМ /доколкото разбрах WinkSimple Smile

# 422
  • София

БХС се прави само и единствено в Майчин дом София. На много места вземат кръв, но всички изпращат там. Твоя док трябва да прецени дали ще се прави ранен или само късен БХС. Ранният, който предполагам те вълнува се прави между 11 и 13.6 г.с.
Лично за себе си реших да направя 2 в 1, т.е. Фетална и БХС, тъй като нямам много доверие на статистиките  Peace
Записах се във Фемина, където ходя по принцип.

# 423
видях, че някои вече сте започнали с пазаруването на бременелски дрехи - къде в софия има магазин за такива? че повечето са ими супер скъпи, или супер грозни, като често са в бонус-комбинация от двете Grinning
трябват ми дънки/панталон, нормално изглеждащи, но отгоре с ластик. попаднах на много хубави но в някакъв онлайн магазин, а ми се ще да ги видя и пробвам първо. мерси  Hug
На заглавната страничка има линкове на магазини за бременни. Аз си купувах само от МИА (http://www.mia-bg.net/), много ми харесваха и бяха супер удобни, цените са нормални  Peace
За през зимата си бях взела един шлифер от Есприт, там е по-скъпичко, но с палтата от другите магазини приличах на торта....

# 424
да, сигурно ще ти ги правят заедно, така било най-добре, и аз в 12гс и 1/2 съм на бхс, а за ФМ се записах в 13+1ден, ама кой да ми каже че трябвало да са заедно, нищо, вторият път, за 2рия път мисля и аз при марков, сега съм при томова.

# 425
  • в пералнята
Под заедно, не разбирай в 1 ден. Просто е хубаво да се направят и двете изследвания. Занеси си БХС на Томова и тя на базата на това и на ФМ ще ти каже как стоят нещата.  Peace

# 426
Деси, дрехите на Мама Конти бутик могат да се пробват в партньорските им магазини - http://conti-bg.com/partner_shops.html
Изглеждат свестни и не много скъпи. Аз все още успявам да се намъкна в някои от старите ми панталони, но изборът ми е значително ограничен. Всъщност, коремът ми поспадна тези дни - намаля ми подуването и запека. Спрях и с гаденето и съответно непрекъснатото ядене.
Пу-пу!
Час за ФМ съм записала при Марков за 30-ти, още като се записвах и ми казаха, че ще ме пратят на другия ден в МД за БХС. Обаче колкото повече чета, толкова повече се разколебавам за БХС-то. Ми то си е тото направо! Като се има предвид възрастта ми, със сигурност ще ми излезе висок риск. От друга страна пък, и нисък да излезе, пак като се има предвид възрастта ми, единственото изследване, което дава 100% отговори е амниоцентезата. При нея пък има, макар и минимален риск от аборт...В такива чуденки съм се вкарала тези дни, че направо съм на път да откача...

# 427
  • София

Архи, при мен ще са в 1 ден да ти кажа. Нали БХС се прави и ехографско изследване.. е моята доки реши направо на ФМ  Mr. Green Първо кръводарявам, после отивам към ехографа  Crazy

# 428
и аз така си мислех, ногинеколожката, която ми води ЖК ми каза, че ФМ трябвало задължително да е преди БХС и то 2 до 3 дни преди бхс, защото после не важало и не можело да се направи правилна прогноза. newsm78 което доста ме озадачи

# 429
още утре мисля да се фръцна и до двата магазина, че уж не съм мръднала на килограми, ама все с разкопчано копче ходя  Embarassed
мерси за инфото Simple Smile

# 430
  • София
Спомням си, че за БХС носих снимка на нухалната......нещо си там.... т.е. първо се гледа на ехограф това нещо и после се дава кръв.

Аз моите дрехи ги раздадох на колежки и сега се опитвам да се свържа с тях, за да ми ги върнат. Също така съм взела от приятелки. Този път се надявам да не купувам. Да ви кажа честно ако нямах дрехи бих разгледала продавалника. Доста майки продават почти неносени дрехи там, то и колко да ги носят... Е, не всеки би носил дрехи, които вече са ползвани.

# 431
  • София
Мами, да Ви напомня за фъстъците и по принцип ядките.
Аз незнаех с първата бременност, и редовно хапвах ядки и сега детето ми е с астма.  Sad
Също по мое мнение не добре да се пие и газиарано.
Сигурно всички го знаете, но аз да кажа  Embarassed
http://www.bela.bg/?page=inner_page&page_id=30&article_i … 04&sub_page=2

Относно килограмите и аз не съм качила, според кантара, но съм се поразширила... Дори имам чуството че ми се появава коремче.
Чувала съм, че при втора и следваща бременност по рано се появява коремчето.   newsm78
Вие имате ли такива наблюдения?

# 432
Чувала съм, че при втора и следваща бременност по рано се появява коремчето.   newsm78
Вие имате ли такива наблюдения?
Даммм, този път ми пролича два месеца по-рано Simple Smile

# 433
И аз знам, че при втора бременност по-рано проличава, защото коремните мускули не са толкова опънати вече (или нещо подобно беше).
Аз за сега се вмъквам във всичките ми нормални дрехи, нищо не ми е отесняло все още, но и това ще стане. 

# 434
geryger, не се обвинявай, че ти си причината за астмата.  Hug Синът ми също е с астма, но при нас има наследствена обремененост. (от моя страна)

Утре ще определим дата за БХМ. Много дълго размишлявах по въпроса, защото съм на 35 г и по здравна каса ми се полага направо амниоцентеза. Но от друга страна не ми се поема дори и минимален риск, ако няма причина за това. Според резултатите от БХС, ще решим дали да правим амниоцентеза.

Оборудвани сме с всичко и за момче, и за момиче.  Wink Евентуално по нататък ще купим ново матраче за кошарата и малко нови дрешки.

Вярно, че корема се появява по - рано с всяка следваща бременност. Първият път до 4 месец не ми личеше, а сега ... Децата снощи се радваха колко ми бил вече голям корема.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт