ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 987
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Шани  Hug, това е тренинг, уморени, но се учат да се съсредоточат в концерта въпреки умората.Когато тръгнахме за Япония по мое време, пътувахме презокеански полет, с прекачване и неспане в Германия, смяна на времето, от автобуса направо трябваше да влезнем в зала.Та ден репетиция и после концерт е точно тренировка за подобни ситуации, когато са а път.Да, професионално е, да, затова не се толерират отсъствия, защото всеки един олимпиец, дори когато няма олимпиада, тренира сякаш има, за да поддържа Ниво. Peace
Мамче, списъкът на набора е страшен.Парите-в брой. hahaha
Кимболина, с найлонови подвързии са нашите учебници и тетрадки.

# 406
  • София
Аз също не подвързвам помагалата. Нали са си техни, не се връщат, пък и се пише вътре т.е. не могат да се ползват след това. Наистина не й виждам проблема и аз на вашата Г-жа. Освен, ако не е с педагогическа цел.
На учебниците - етикет и найлонова подвързия.

# 407
Добро утро момичета.
Мамче, посмях се и аз.
Вики нещо не е добре от вчера. Прибрах я по рано от училище, след обяд беше уж по добре. Тази сутрин като отидох да я будя каза че я боли корема и че й е лошо. В момента спи.
Аз довечера съм на курс и не знам как ще нагласим нещата с баща й. Явно ще я взема с мен и той ще я прибере после.
Зелено училище тук имат за 3 дни само в четвърти клас. Придружен е със много посещаване на много места и игри свързани с човек и природа.
На 6 ноември са на театър. Ще г иводят с автобус на 50 километра от вкъщи.  Театъра е по приказката на братя Грим- танцуващите обувки. Не ми допада много, но явно това са решили.
При нас подвързваме тетрадките по различните предмети задължително със различен цвят облечена.

# 408
  • Русе
    Шани, много красиво. Пусни го моля те в темата за талантите.  Hug

Хекси, да се оправя бързо Вики. И при вас е дошъл явно текущият вирус с гадене и стомашни болки.

И аз не подвързвам помагала. Само етикет лепя. Обаче ако госпожата ви е решила,че ги иска подвързани е хубаво да пита,колко много да са подвързани.  Simple Smile

Мамче, списъкът ви явно е много актуален и предвидил най-важните нужди. Simple Smile Нашият пакет с тези жизнено важни неща си стои в едн раничка до вратата и може да тръгне без гащи,но не и без раничката. Вътре освен гореспоменатите имаме и магическа пръчка и гумен фалшив пръст.
Живот и здраве в петък може да се види на живо с Астор.

# 409
Кимболина, с найлонови подвързии са нашите учебници и тетрадки.
И нашите са само с найлонови и отгоре един етикет(друго няма).

Мамче, при нас...

1.PSP(Означава плей стейшън портабъл!)
са категорично забранени. Още от първата екскурзия, в първи клас, е така.
Това ни е трета учителка и при трите е едно и също.
То и баща му като видя т. 1 и каза, че е категорично забранена!(поне от него) Naughty
Весела екскурзия на Павчо и да случат на хубаво време!  bouquet
Радвам се, че сте се забавлявали с нашият списък. Simple Smile
Хекси, дано е временно неразположение и бързо да й мине коремчето на Вики! Praynig

# 410
  • София
Кимболина,
на учебниците, които трябва да връщаме в края на годината, слагам найлонова подвързия и етикет, залепен върху нея.
Всичко останало - със самозалепващо фолио, защото си въобразявам, че е най-леката възможна подвързия. Гледам да спестя някой-друг грам от опаковките.  ooooh! А пък кориците стават като ламинирани и не мръдват цяла година.

Като се сетих пак колко тежи раницата ни.... та се сетих и друго.
Имам позната, която е собственик на печатница. Правят разни учебни помагала и ги разпространяват в началните училища, така че имат отношение към учебните програми.
Тя ми каза, че се подготвя много голяма промяна на учебната програма след пети клас - с много осезателно облекчаване на изучавания материал. Щяло да влезе в сила от годината, когато нашите деца ще са петокласници. Т.е., те ще са първият набор, който ще учи по новата програма. За добро, или за лошо... Дано да е за добро. И дано да стане...

# 411
  • Русе
Дано да стане и дано да е за добро.

Вчера писахме домашно по музика. Учат третини, четвъртини.... Shocked За чий ****  #Cussing out
Успяха да изучат бълг. език и само нотите и четвъртинките им бяха кусура. Бясна съм, честно казано  Crossing Arms

А колко тежи проклетата раница........ #2gunfire

# 412
Оооооо раницата ми е болна тема  Tired
Един-единствен ден има, в който раницата на Волен е с по-нормални килограми.
Недоумявам защо учебниците ги правят от тази плътна гланцирана хартия. Математиката му тежи повече от моята ЕVA.

Много е нужна тази промяна в учебната програма - дано да е за добро и да "хване" и нашите деца.

Неволно завидях на децата, които се готвят за зелени училища, екскурзии... Да са здрави и да се върнат пълни с впечатления и емоции.

# 413
  • с/у ОколоМръсТното

Вчера писахме домашно по музика. Учат третини, четвъртини.... Shocked За чий ****  #Cussing out
Успяха да изучат бълг. език и само нотите и четвъртинките им бяха кусура. Бясна съм, честно казано  Crossing Arms

абсолютно не си права. Но има време, ще го разбереш.

Виви, дано стане тази промяна... Аз нали карам "двоен тегел" и имам чувството, че учебниците са безумно неадекватни. Още повече, че са минали 6г. откак за 1-в път съм ги виждала. Те тогава не бяха на висота, а сега... съвсем.
Синчето, откак има 2ри комплект учебници в клас, мъкне само тетрадки и сборници. И пак се оплаква, че му тежи.

Амбърче, да не стане прекалено ангажиращо и в талантите да има тази песен?  newsm78

# 414
  • Русе
Шани, защо да не съм права  newsm78 Сега ли му е времето да ги учат? Нямам нищо против музиката но смятам че в началните класове е по-важно да се наблегне на грамотността.

# 415
  • Русе

Промяната в учебниите планове се дискутира отдавна и има решение да се променят изцяло. Трудно е да се сменя едновременно за всички класове и са предприели смяна на началните класове на отделните етапи. Мисля, че ще се сменят първо програмите и учебниците на 1,5 и 8 клас.

Ели, те не са ги налегнали чак толкова с музика. Половин час на седмица, няма да им стане нищо. Добре,че каза за тези ноти,че да му отворя тетрадката, защото моето няма такива навици.Добре,че от китарата понаучи това онова.

Шани, точно на място си е. Хич не върви темата за моя изненада. А може да се показват прекрасни неща,да се споделят многото трудности, да си се успокояваме  и да се търсят решения.

# 416
  • София
За раниците не ми се говори, едвам я нося нашата  ooooh!

И аз така правя на учебниците които връщаме найлон + етикет  Peace, на помагалата слагам етикет отгоре и това е , ама НЕ има сега ОБЛЕЧИ  newsm78.
Сега и друго се сетих, онзи ден дадох на Митко от на мъж ми ученическите години едни тетрадки с малки квадратчета ама малко по широки от сегашните и с вестникарска хартия, и г-жата му казала на Митко утре да дойде с НОРМАЛНА тетрадка по математика  newsm78 къв' е проблема пак не разбрах  ooooh!, интересното е, че се изисква нещо , а пък същевременно разбрах случайно, че има всеки ден различно дете което проверя домашните вместо нея  newsm78, ох леко се нервирах спирам да пиша.

п.п. толкова бях подпалила, че сега се прибирам и виждам, че не съм публикувала, а писах в 9.30  Mr. Green

# 417
  • Sofia
Хекси , бързо оправяне на Вики и от мен  Hug.
 И аз вчера прибрах моичкия след 1 час от училище , било му лошо. То и аз бях зле , та вчера ходихме на лекар и сега се лекуваме двамата в къщи. Вирусът ни е пипнал, с главоболие и болки в гърлото.
 Аз съм подвързала всичко с цветни хартии и найлон. Помагала нямаме , аз купих един сборник по математика по мое усмотрение. Г-жата го е харесала и сега май всички ще купуват такъв.
kimbolina, напълно те разбирам! Аз много се радвам, че г-жата лично проверява домашните на децата. И дори да е вярно , когато не е старателно написано пише забележка с червен химикал  Laughing. Иначе за тетрадките от весникарска хартия няма проблем, но така трябва да бъде. С тези цени , пък и офсета не винаги е качесвен, та химикалката се пързаля по листа... Но явно всеки си има собствени изисквания.

# 418
Благодаря ви момичета. На моменти е добре, после казва боли ме главата. От друго не се оплаква. Отпаднала е. Дано се закрепи и да изкара до петък. Другата седмица сме си в нас и се надявам да си почине. Явно и при нея има напрежение. То не са уроци, не е спорт. Тичай тук , после там. Има нужда от малко почивка. Наблюдавам я, няма как да я заведа при доктор. Просто ще каже нищо й няма.
Али сън, бързо оправяне и на вас.

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 13:15 от Хексилина

# 419
  • Русе
   Като чета и веднага извадих витамин С.

Тъкмо се ядосах днес и моят дявол пак ме накара да се хиля.Но наказанието му да пише съчинение за прабългари и славяни,няма да му се размине.
Ядосах му се на теста по ЧО - на който въпреки,че има Отл - 5.50, като го видях ми стана ясно, че е заграждал напосоки, както му дойде, без най-вероятно да прочете въпросите. Ама нали си е късметлия.  Mr. Green Отговарял е на въпроси,които допускам,че може да сгреши, а на въпроси, които принципно сме ги повтаряли хиляди пъти - тотално грешен отговор. Та затова днес ще има да пише нов шедьовър - Славяните и прабългарите по нашите земи - свободна тема.

И тъкмо съм се набрала да мърморя и поглеждам тетрадката по английски, където е писал за майката и бащата. Та да ви кажа - аз съм на 20 години, а баща му е на 49. Когато е казал My mom is 20 years old, чак госпожата подскочила. - Много е млада майка ти.  newsm78
   Много,малко - толкоз.  Laughing

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 13:32 от A m b e r

Общи условия

Активация на акаунт