ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 796
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета.
Благодаря за новата тема.   bouquet
Ирка, училището явн ое доста голямо. Прекрасна база имат. Аз не съм снимала изцяло училището на Вики, но мисля че съм пускала отделни снимки. Съседнот оучилище е за деца с проблеми и там има доста голям двор с много неща за игра. Самата сграда е малка при нас.
ell7 , напиши едно писмо по твоето детенце да го даде на Сашето.  Hug Чиби каза, че е лека операция, но все пак си е за мислене.
При нас децата имат 20 минути по немски и  домашна и 20 по математика. Колкото успеят за това време. Вики пише повече защото се състезават помежду сис още две деца  кой до къде е стигна.
Eто сайта на нашето училище. http://gs-bad-teinach-zavelstein.de/
Двете снимки са направени от едната страна.
А тук на втората снимка има и  Виктория. http://gs-bad-teinach-zavelstein.de/aktuelles/
Лек ден.

# 46
Така да дам отчет -срещнах майката на Чиби -добре била ,доколкото разбрах днес ще я изпишат .Дано бързо се възстанови и да се включи тук .
Пише домашното по БЕЛ ,което е :довършете римушките Shocked на еди кой си -последва ? какво е римушки  Simple Smile.Много ме досмеша -защо е написано така само объркват децата .

# 47
  • Русе
  Хекси, чудно училище. Но то в Германия всичко си е чудно, уютно,свежо и зелено. И хората общо взето спокойни. Навярно сте лишени от гледката - пред училището по-големшки ученици, с цигарите на групички.

Теди да покажеш какво сте измайсторили. Това си е идея. Все от някъде трябва да се почне. Да си украсиш класната стая, да се опиташ да уважаваш другия, нищо че е ДЕМОКРАЦИЯ, както се изразила каката. Нужно е обаче освен желание и диалог. Само че инспекторатът и ръководството гонят едни други критерии и малко учители имат енергията и желанието да вървят в по различна посока.Но все пак има и такива, които ще останат в сърцата на учениците си цял живот.   bouquet

# 48
  • София
Да не ви изпусна!
Ние вече имаме 4-5 шестици. Днес ми се похвали с още 2 шестици и една четворка-по ИТ. Питам го аз: "Мамин златен, като не ставаш от компа и си н'нам кой вече левъл на Диаблото, що малко не понаучи поне?" А баща му: "Ти остави четворката по ИТ, аз бих му писал 3 по български, за това, което е писал на теста по ИТ".
Иначе вече имаме любим предмет-ЧП-да видим докога. Simple Smile

# 49
Прекрасни училища сте показали, Ирка и Хриси! Ама май ще спра да ви отварям снимките, че ми действат депресиращо... Аз съм учила в американско училище и ми е ясно как са там нещата, при това още в гимназията докато бях, минали са си почти 20 години  Embarassed. И, Ирка, не се връщайте, заради децата!
И на нас понякога ни се налага да учим до 19.30 - 20.00 часа. Косьо се прибира сам от училище и уж пише и учи, но оставя някои неща да ги правим заедно. Понякога обаче оставя и такива, които си ги може сам - да се препише нещо примерно. Тогава много се ядосвам, като снощи. Но пък снощи не можах да му се нервирам, защото донесе 6-ца на входното по ЧО. Всъщност по всичко получи 6, с изключение на БЕЛ - 5. Има подобрение от миналата година, когато имаше 4-ки на входното и на изходното по Бел. Shocked И сега почват пазарлъците - ти нали ми обеща това, обеща ми онова..... Laughing
Дори не можах да се нервирам достатъчно на поредната забележка, този път в бележника, че се държал неприлично. Изкоментирал нещо не на място и децата го издали на учителката. Предишните забележки бяха за непълно домашно.

# 50
Амбърче, идеи взимаме главно от Крокотак. Сайта си стои постоянно отворен на компа ми и децата гледат и с творят. Последно Светли прави ей тези гъбки - http://krokotak.com/2012/09/6-novi-idei-ot-kesteni-zhaladi-i-plastilin/
Бети, браво за отличните оценки на входните нива!
Ели, благодаря за инфото за Чиби! Радвам се, че всичко е наред с нея!

# 51
Запис в новата тема. Simple Smile Аз не съм писала скоро но ви чета редовно. Peace Вивиян се справя отлично с всичко, математика български абе всичко. В събота и неделя е винаги нервна, защо не е на училище и така и не свикна. Mr. Green Вече чете гладко за разлика със съучениците си. Ето такава ни е читанката- По математика дадохме по 5 лв за сборник - . Има вече 4 оценки
математика отличен 6
математика ЗИП мн.добър 5
четене отличен 6
физ.възп. и спорт отличен 6  Mr. Green
Купихме и таблет- http://brosbg.com/One-Tab-XST2-product-3313 сложихме му и клавиатура да е като лаптоп.Но сега е конфискуван от баща, защото се заплесва по часове в него и не учи даваме и го събота и неделя след като е написала и научила всичко и през ваканциите. Thinking

# 52
  • Пловдив
Здравейте и от мен!

Наборчето от миналата година ходи и се прибира само.
Бях решила тази уч. година да не ходи на занималня, за да свикне да се подготвя сам вкъщи, но още втория учебен ден ми звънна по тел. на обяд и ми съобщи, че сам се записал на занималня - учителката им била нова, млада и готина и мнооого добричка и той искал да ходи на занималня при нея...и така....  Flutter

Има вече три -четири шестици на входните нива, но според мен няма знания за тях...предполагам, че другите са много зле, за да има той шестици. И се опитвам да му вкарам някво допълнително упражнение или диктовка, но не става - той е със самочувствие на отличник, знаещ и можещ, пък ти върви да се ядосваш, че не чете съвсем гладко и пише с мноого грешки, пък за краснописа да не говорим... ooooh!

# 53
Така да дам отчет -срещнах майката на Чиби -добре била ,доколкото разбрах днес ще я изпишат .Дано бързо се възстанови и да се включи тук .
Пише домашното по БЕЛ ,което е :довършете римушките Shocked на еди кой си -последва ? какво е римушки  Simple Smile.Много ме досмеша -защо е написано така само объркват децата .

Какво става с Чиби?  Shocked

# 54
Сега разбрах за операцията на чиби. Бързо оздравяване мила!  Hug Hug Hug Hug   bouquet  bouquet

# 55
  • При хората, които обичам
Наместихме в графика по два часа английски и два часа бойни изкуства седмично. Според баща ѝ Василена ще устиска на напъна, но не и аз Mr. Green

# 56
Наместихме в графика по два часа английски и два часа бойни изкуства седмично. Според баща ѝ Василена ще устиска на напъна, но не и аз Mr. Green

И при нас проблемът в в майката  Embarassed, А ДЕТЕТО ЩЕ УСТИСКА  Twisted Evil

# 57
  • София
Един бисер от вчера. За домашно по математика са имали да измислят сами някакви задачи.
Геометричната:
А) Обиколката на равнобедрен триъгълник с бедро 10 см. е 25 см. Намерете дължината на основата. 25-2*10=5 см.
Б) Дължината на двор е равна на обиколката на триъгълника, а ширината му е 5 пъти по-малка. Намерете обиколката на двора. 2*25+2*(25:5)=60 см.

Голям двор ще да е било. Ако за щастлива кокошка трябват 750 кв. см. значи в 6 такива двора можем да пуснем и кокошка, или да оставим да си полегне учебника по математика.

# 58
  • Русе
  Леле Вале. Ти остави смисловия анализ. Това Марио ли го измисли. Моето дете не може да прочете тази задача дори.  Grinning Чудя се след време как ще въведа понятие като лице на фигура.  newsm78

# 59
  • sofia
По-голяма тъпотия от задачите за измисляне на задачи, няма. Мразя ги още от ученичка.
За да формулираш задача, трябва да си много напред с материала.
Според мен, много добре се е справило детето. Разбрал е условието и е смятал вярно.  Simple Smile

За сега в новото училище е добре, но още е много рано да правя сравнения. Изуми ме единствено броят помагала по БЕЛ - 3 броя. Да се надяваме, че броя ще е правопропорционален на правописните умения на Борис  Joy

Общи условия

Активация на акаунт