ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 801
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Не се изненадвай Веси,

там са с много помагала. На моя позната детето в 1 клас има 8 помагала по БЕЛ. Вчера тя ме разпитваше как Вики си носи учебниците и помагалата. Но знаеш, че при нас са само 2, а 8??? е безумие, но някой учителки се престарават. три ми се струват поносимо число.
В коя смяна е Борис? Има ли занималня и как се чувства там?

# 61
  • Варна
 Здравейте момичета.Училището върви,входните нива също,вчера са првили по английски,май само това беше останало,но Влади закъснял с писането,защото не си намирал химикала.Казал на учителката,но тя отговорила,че не я интересува.За пореден път се убеждавам в некадърността на някои учители.
 И вече започнаха с масовото писане на шестици,което така мразя.Защо не махнаха бележниците,както бяха казали #2gunfire
 Чиби,пожелавам ти бързо възстановяване  bouquet

# 62
  • в здрача
Вчера беше екскурзията - Котел и Жеравна. Завърна се напазарувала по едно колие за мен и за нея, и един кон /конете са и слабост и само пита кога най-накрая ще я заведем да поязди истински кон, нещо, което сме обещали преди повече от година  Embarassed/. Та от екскурзията се върна с една камара снимки /някои доста добри/. Мислех си дали да не и дам фотоапарата да снима, ама реших - телефона и е достатъчен.
Входните нива минаха само по БЕЛ и Математика - 4.50 на едното и 6 на другото. Май освен на английския ще наблегнем и на българския.
Вечерта ми рева, че и се подигравали, заради това, че си е купила кон и че не иска да ходи на училище, иска учебната седмица да свърши за да си почива. Имала проблеми с едно момиченце, с което не се разбират още от миналата година. Май ще си поговорим с класната /тя много държи да направи от групичката деца клас и лека полека се вижда резултата от усилията и, но как да обясня на диването, че няма как всички да те харесват и има хора, които не обичат да споделят нещата си с други, нито да им услужват, но пък с удоволствие приемат всякаква помощ от тях, че дори ако не им дават си крадат по малко /това за бисквитите, които и крадяла изпод чина по време на час, за да си хапне. Много смешно ми стана в първия момент като си представих картинката/.
Усещам се, че има много ситуации за които съм неподготвена каква да е правилната ми реакция като родител - как да я успокоя, да и дам насоки на поведение?

# 63
Tsv, още колко ситуации ще възникват, за които не сме подготвени... но да сме родители се учим цял живот.
Мони пък ми се жалва, че някакво момиче го харесвало, той не я харесвал, ама как да й го кажел, за да не я обиди. Пък момето го ухажва яко... Казах му да й каже, че е хубава и умна и я харесва, но не иска да си има гажде, понеже е още малък  Mr. Green Тъпо е, знам, ама  кво да каже... че не я харесва? Много е грубо  Confused
И пак започнахме с номерата - присещане в 11ч, че не си е написал важно домашно! но вече бях задрямала и не ми се ставаше, та сутринта се пъна да пише, ама нямаше време, разбира се.
Класната му простила, разминал се без забележка, но довечера ще го пише.

# 64
  • Русе
  Теди, аз ако оставя на досещането ще се наложи всеки ден да чакаме прошка за изпуснато домашно. Хич не се отпускам и не лягам без да си проверя чантата и всички тетрадки.  Mr. Green
Че то не се пише току тъй домашно. Все пак трябва да се отхвърлят всички по-привлекателни занимания. Не съм сигурна,че ще оцелея докато завърши училище. Twisted Evil

# 65
Амбърче, той Мони ходи на занималня и там си ги пише, но вчера идваха техници да монтират сателитна чиния и да настройват цифрова телевизия, и то по обед. Ангажирах една съседка, но Мони се прибра на обед да присъства и той, че и да подпише договора вместо мен  Mr. Green и пропусна занималнята. Иначе там щеше да си го напише.
Да си призная, дори не съм разгледала още всичките им учебници подробно- ни на първолака , ни на третокласника. Прибирам се към 18,30 от работа, всичко обикновенно е написано, раниците са приготвени, котката е нахранена и тоалетната й изчистена  Laughing
Събота и неделя  само преглеждам какво са учили, пишем диктовки, решаваме задачи. През седмицата и те и аз сме изморени и вечер гледам само да вечеряме, да си говорим и да се гушкаме. Сили за друго нямам.

Ааа, и понякога се случва да си забрави по някой учебник, но му е много удобно, че сме срещу училището. Понякога изприпква до нас, а друг път малкия му носи учебника, понеже ние с него излизаме 15 мин след Мони  Laughing School assistance отвсякъде ...

# 66
  • sofia
В коя смяна е Борис? Има ли занималня и как се чувства там?
Втора смяна....часовете са по 40 мин. и три дни в седмицата свършват в 18:20 (имат по 6 уч. часа), другите два в 17:30 (5 уч. часа)
Нещо много тежка тази втора смяна, миналата година им бях по-къси часовете и някак си по-добре беше.
На родителската в старото у-ще, госпожата каза, че ще имат втория срок по два часа седмично ЧП и ЧО - ние сега сме така. Иначе всички други часове са абсолютно същите.
Занималня по принцип има, ама е пълна. Но нали учим заедно.
Вчера беше разстроен, че госпожата щяла да им дава "неочаквани контролни" и половин час обяснявах, че и до сега е правел "неочаквани контролни", но са били наричани "самостоятелна работа" и също не е бил предупреждаван за това. Явно госпожата е вложила заплашителна нотка думата "контролно".  Simple Smile Успокои се де, ама трябва някой да му внуши по-сериозно отношение към ученето, че от мен не прихваща.

# 67
Здравейте момичета.
Днес ходих да прибирам Вики от училище. Госпожата й ми се обади и ме попита дали мога да отида да я прибера че й се виело свят.  ooooh! Добре че съм на 3 минути път от училището. Отидох, прибрах я и я накарах да легне. Сега уж й няма нищо. Така и не разбрах от къде и какво се е случило. Яла мъфин, едно зъбче я заболяло ( клати се) и от там нататък каза не знам.
Днес ги изпитваха по английски за един стих, а по немски правиха нещо като контролна. Имат един текст закачен на дъската и трябва да ходят да го четат и после прочетените думи да ги напишат в тетрадката. Като го препишат трябва да си го прочетат и да нарисуват рисунка по описанието в текста.
Веси, новите думи ги плашат.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 15:07 от Хексилина

# 68
Че то си е за разстройване  Joy. Откъде накъде ще му дават контролни, а по-добре самостоятелна работа  Joy, по-лежерно звучи. На много сериозна госпожа сте случили.

# 69
  • sofia
Трябвало и уроците по ЧП да ги разказват и използвах случая да го просветля за изпитването на дъската...да не е изненадан. И въобще какво е това да си изпитван и по какъв начин се практикува.

# 70
  • у дома

На родителската в старото у-ще, госпожата каза, че ще имат втория срок по два часа седмично ЧП и ЧО - ние сега сме така. Иначе всички други часове са абсолютно същите.

В трети клас ЧП през цялата година си е един час седмично,само ЧО е единия срок 1,другия срок 2 и е по преценка на учителя кой срок колко часа да имат.

# 71
  • sofia
Светле, два са по програма и по двата предмета.

# 72
  • Русе
  Веси, да не ви е СИП Човекът и природата

# 73
  • sofia
При нас е 1 час ЧП  и 2 часа ЧО. Много ме радва, че втория срок ЧО ще е 1 час седмично. По тези предмети учим в събота и неделя, а сега като имат 2 часа седмично ЧО нанагорно ни идва.
Пепи откри сезона на оценките днес. Донесъл е 6-ца по ЧО, запомнил е за траките.
От другата седмица започва тренировки по футбол. Голям мерак му е този футбол. Това лято много се запали да рита. Да видим до кога ще му трае въодушевлението, обикновено губи интерес.

# 74
А при нас е по 1 час седмично по ЧО и ЧП.
Написахме домашното по ЧО(т.е. мама го написа) за паметниците на културата в София - да разкажат за един по избор.   Flutter
Хекси, надявам се да е някакво леко неразположение и Вики да е по-добре. Hug
Теди, добро обяснение, но вместо да казва, че е малък по-добре да каже, че сега на преден план се занимава с по-важни неща - като училище, спорт, извънкласни занятия и т.н.  нещо такова. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт