ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 818
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
при нас по програма са 1 час седмично ЧП и 1,5 - ЧО. Т.е. втория срок ще имаме по два часа ЧО.

Написахме домашното по ЧО(т.е. мама го написа)
Ама то не е ли за мама?
А маминото си избра да пише за ферма за щрауси и се чудеше защо са им го дали по ЧО, а не по ЧП. Темата беше за забележителности, които са посетили през лятото. Миналата година ходеха с едно приятелче в Бургас на някакво нещо със змии и човекът им вадеше различни змии да пипнат. Тази година бяха щрауси, ему и нанду... Та това са забележителностите в България. Е минали сме и през някакви камънаци там - Магурата, Съевата дупка и Белоградчишките скали, но това са подробности от пейзажа.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 16:45 от Валя*

# 76
  • Русе
   За Русе да кажа, че в сбота и неделя ще се проведе Дунавска перла - фестивал на гимнастиките.
В неделя ще играят и Светослав с Марти и бронзовите ни медалисти от световното - смесена двойка.

По ЧО си пише домашните сам. Даже специално ходи да търси ножницата на меча на Кубрат, какви скъпоценни камъни имала. То пък само злато и сребро било. От една година му пълня главата с българска история, ама е останало доста мъничко. Дано сега малко му се систематизират нещата. Извадихме "24 приказки за българската история" да ги препрочитаме с материала. Днес  4 пъти го върнах да си подреди чантата за понеделник. Продължава да е на принципа - Дано. Което значи някак си да се е случило всичко нужно да е вътре, без негово активно участие.  newsm78

# 77
  • Чикаго / София
Хекси, пиши как е Вики. Може просто да е била малко уморена.

Теди усмихна ме Мони с неговите любовни перипети. Колко са малки, а вече започват такива въпроси да ги мъчат.  Много хубава е идеята за тези гъбки, които сподели от Крокотак. И наистина е прекрасно хрумване да ги носите в класните стаи. Така ще са по-весели и цветни. Още веднъб браво на момчетата ти, че така добре ти помагат. Златни са те.

Валя, впечатлена съм от задачите които е измислило твоето момче.

Веси1 а харесва ли му на Борис новото училище? Той какво казва? Право е да се стресне детето от контролните - звучи си стряскащо, пък и неочаквани при това. Grinning

Вчера бях на Родителса Среща. Все хубави неща каза учителката за Дени. Всъщност говорихме си има-няма 10 минути. То като няма от какво да се оплаче, похвали я по всичко на бързо и това беше.  Изкарах и 4 часа да помагам за организирането на Пазар на Книгата в училището. Всеки път когато има Родитекса среща организират продажба на книжки в училището и част от парите отиват за училището. Много ми беше приятно да съм там и да наблюдавам децата от различните класове.

# 78
  • При хората, които обичам
Василена донесе втора шестица от входно ниво - по математика. Учи ѝ се, ама не толкова, колкото ѝ се пее Joy
Акълът ѝ е в пътуването до Лондон, а то ще е чак за 24 май. Преди това има и един фестивал във Венеция, но две участия в чужбина ще ни дойдат малко нанагорно. Тя щяла била да си събира пари от джобните. Задача: Колко джобни трябва да ѝ давам, за да спести за две излизания навън - едното на 30 март, другото - на 24 май? Изобщо няма идея що за сума е необходима, това парите са някакво такова абстрактно понятие...

# 79
  • софия
 Леле, чак на 6 -та страница се записвам.

# 80
  • София
Момичета тук съм и съм жива засега  Mr. Green
Не знам дали ви споменах, че кандидатствах на дърти година да уча. И като ме погнаха от 24.09 лекции всеки ден от 9-17,18ч. без почивен ден, та нямам време да седна и да ви "видя".
Днес си тръгнах след първата половина на лекциите , защото не ми е добре и затова сядам да се отчета , че съм тук , че не знам следващият път кога ще е  ooooh!

# 81
 kimbolina,
това ми е много познато. Аз преди 2 години записах една магистратура и колко си скубах косите, че е трудно да се учи на стари години. Ангажиментите вкъщи и в работата си остават, а в ученето пак нас чака. Много напрегнато ми беше, но вече приключих. Пожелавам ти да завършиш леко.
Сега се върнахме от курс по математика. Много ми хареса госпожата. Организирана, сърдечна, контактна...все  неща които търся в учителите. Дано все така ми останат впечатленията.

# 82
Написахме домашното по ЧО(т.е. мама го написа)
Ама то не е ли за мама?
Ами мама намери инфото в нета ...
И като попитах Дани "Аз ли трябва да ти го напиша в тетрадката, след като съм събрала материала?" и голям смях ми се смя. hahaha hahaha
kimbolina, успешна да ти е учебната година!Радвам се, че писа. Hug

# 83
Привет !!!
Ние още не сме правили входните нива по БЕЛ , математика и английски.правихме по ЧП и по ЧО.
Вече се старая да не се намесвам в писането на домашните оставям я да се справя сама.Днес писахме домашното по ЗИП БЕЛ което беше да си представи как ще изглежда училището след 100 години.Написа си го сама с няколко правописни грешки.
С балет "Галаксико"усилено се подготвят за танцова спартакиада във Велико Търново имат репетиции всеки ден и това много ни натоварва програмата.Габи ще участва освен в общите танци и в дует с друго момиченце.
Ако има мами и дечица от Търново и околността може да заповядат да ни гледат на 26,27 и 28 октомври.

# 84
  • тъгата в мен
Прочетох сал последната страница....Никакво време не ми остава от това пусто даскалуване.
Ще тренираме баскетбол    girluu  Нинджата,де...Аз ще репетирам упражнението-пиене на кафе за един час Grinning

п.п.
Прегръщам ви виртуално,че нещо ми залипсвахте...

# 85
kimbolina, успешна учебна година и от мен. Много смело решение, аз да си призная не бих се хванала. Просто имам чувството, че съм забравила как се учи  Embarassed

Свраче, аз също по време на плуване го упражнявам този спорт. Пиенето на кафе, де Wink

Mam4е
и аз днес имах домашно - да направим табло с правила за общуване в клас.

irka, Хекси като ви чета и ме обхваща странна смесица от яд и съжаление за положението тук  Confused

По учебния процес - в понеделник имат входно по БЕЛ. Английския също все още не е минал. Волен и представа си няма кога ще е .
Горе-долу нагласихме извънкласните - 3 пъти седмично плуване, 2 пъти английски...исках и една математика, ама май не остана време, така че без нея.

Амбър днес нашето училище ходи организирано да гледа гимнастиците и гимнастичките.
Съжалявам, че вашето участие не беше днес.
Медалите на художествената гимнастика ги връчва Силвия Митева, която е и бивша възпитаничка на нашето училище. След това децата я накачулиха за автографи и Волен и той се строи  Mr. Green След това обяснявах от кого точно си е взел автограф Joy

# 86
Мами на третокласници, имам молба да дискутирате следния казус:
Дете, на което родителите са в развод. Таткото гледа децата , но е с нова , млада приятелка, а майката си урежда нейния живот. Детето, раздвоено между майка си и добрата кака, която гледа на него като приятел, а не като ученик със сериозни задължения. Учителката се опитва да "вкара детето в релсите", да осъзнае, че е ученик и в час се учи, а не се играе с телефон, с карти или играчки под чина. Всеки ден липсва някакво помагало или тетрадка, страниците остават празни, защото у дома никой не го кара да ги напише. Учителката се кара, че тетрадките са забравени, но на другия ден стои след часовете с него, за да навакса пропуснатото. Резултат: учителката е обвинена, че стресира детето.
Какво е вашето мнение?

# 87
  • Варна
Мами на третокласници, имам молба да дискутирате следния казус:
Дете, на което родителите са в развод. Таткото гледа децата , но е с нова , млада приятелка, а майката си урежда нейния живот. Детето, раздвоено между майка си и добрата кака, която гледа на него като приятел, а не като ученик със сериозни задължения. Учителката се опитва да "вкара детето в релсите", да осъзнае, че е ученик и в час се учи, а не се играе с телефон, с карти или играчки под чина. Всеки ден липсва някакво помагало или тетрадка, страниците остават празни, защото у дома никой не го кара да ги напише. Учителката се кара, че тетрадките са забравени, но на другия ден стои след часовете с него, за да навакса пропуснатото. Резултат: учителката е обвинена, че стресира детето.
Какво е вашето мнение?

Да се говори с таткото, щом той гледа децата, той трябва да се заеме. Каката вероятно не е родител още и не може да и се вменява като задължение.

# 88
  • Сливен
аз също мисля, че който е поел ангажимента за децата, с него трябва да се говори, майката след като се е "отказала " от задълженията си на родител едва ли ще прояви разбиране и отговорност...
Аз се чудя какво помагало да избера по английски, иска ми се допълнително да се упражнява в къщи, но да не е като учебник, не ми се иска да мърмори пак че мрази английския.

# 89
  • Русе
    ТИHHА ние ползваме този сайт http://www.englishexercises.org/  Има различна трудност, теми и форми на задачи и тестове.

K.A.G. Тази учителка е направило всичко възможно и остава само да се надява, да получи и авекватна подкрепа.За съжаление надеждата не е голяма.Всеки има явно някакъв шанс в живота. Такъв учител не се среща често и аз мога да кажа само   bouquet За съжаление понякога имаме желание да поправим нещо, но не можем да се намесим дори в живота и решението на най-близките си.

Амбър днес нашето училище ходи организирано да гледа гимнастиците и гимнастичките.
Съжалявам, че вашето участие не беше днес.
Медалите на художествената гимнастика ги връчва Силвия Митева, която е и бивша възпитаничка на нашето училище. След това децата я накачулиха за автографи и Волен и той се строи  Mr. Green След това обяснявах от кого точно си е взел автограф Joy

Преди няколко часа се прибрахме и съм много изтощена. Не беше уточнен часът на представянето на децата и ми дойде много напрежение. Проблемът е, че играят с голяма трудност и имат нови елементи, които са с по висока сложност. Светослав беше леко изнервен и притеснен, съответно аз щях да припадна от притеснение. Много им е рисков и сложен спортът и само ние си знаем какво ни струва всяко представяне.

Общи условия

Активация на акаунт