ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 875
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Амбър, то явно е до насоченост на мисленето. На Саша езиците са й трудни. Тя има друг тип мислене. Въпроса е, че тя не върви с материала. Тя например има 2 на входящия тест. Тогава лъсна цялата работа с английския и не само за нея, ами за класа като цяло. После аз седнах с нея и почна да учи числата и цветовете, на които щеше да е теста. Научи ги. С 2-3 грешки изкара 6. Аз лично съм я изпитвала и ги знаеше, щото си помислих, че може и да е преписала. Вярваш ли ми, че видях в тетрадката й ten-one вместо eleven  Shocked когато са учили как се образуват числата над 20. И сега нямаше вярно число на теста.  Confused

Аз психолог мисля заради другите й постъпки, заради това, че е станала вяла, отнесена.
Ейприл, аз и това мислих... много е възможно, но аз от началото на годината се занимавам сам с нея и основно с нея. Интересното е, че сега сядаме да решаваме по математика за Черноризеца задачи и там няма проблеми  Rolling Eyes Аз решавам с нея тоя път, защото реших, че сместо да се караме все нещо ще й влезе в главата като алгоритми, защото наблегнахме на типови задачи. То утре и това ще лъсне де...  Twisted Evil
Но това като идея също ще обсъдя с психолога, малко като размекнатия картоф на д-р Додсън се получава работата.. по-добре да ми се кара, ама да се занимава с мен  Rolling Eyes

Алисън, да основата я няма при нея с езика. Честно казано за първи път мисля, че сбърках. Досега не ми се беше случвало да сгреша в някакви такива решения. Но аз бях категорична, че тя няма да учи език докато не почне задължителния във 2 клас. И понеже си познавам детето реших, че ще навакса. Да, ама не! Не отчетох, че на нея езиците са й трудни, вкл и българския. Макар, че е добре по граматика, правопис, тя много късно започна да чете. Още чете лошо, н странното е, че пише доста вярно. Иначе за учителката. Да, говори, четат, кара я много да пише. Оня ден от учебника взеха 2 страници като идеята беше да препише урока, да го преведе, да напише думите... и това няколко път с почивки. На мен метода й е ОК, защото истината е, че чужд език се учи наизуст, особено ако има тази разлика с нашия и не е фонетичен. Дори сайта на Логман четох, че хората, които учат наизуст цели изрази се справят много по-добре. А пък английския е бъкан с такива изрази. Както и да е..аз виждам как жената иска да навакса, ама не върви да почне от А и Б. Аз взех учебника за 2 клас, ама там няма нищо по-различно от 3 клас. А да не говорим, че са избрали да се учи по Blue Skies и не е писан от българи. В един урок имаше формата за притежание  Mark's sister и Mark's got an uncle  Laughing Как съм обяснявала едното и  другото само аз си знам. Вероятно тя не е разбрала нищо. Дори за схватливи деца учили съвестно във 2 клас не е нужно така да се усложняват нещата.
Иначе си права, че трявба време и за нея конкретно трябва да узрее. Вчера викаше на братовчедка си, която живее в щатите да не й пише на латиница, а на кирилица. Съжалявам, че не бях до нея да скръцна със зъби и да я карам да чете текста на латиница. Тя да се благодари, че не казах на Мартина да й пише на английски! Joy Joy Joy

Валя, при нас учителката дето идва вкъщи държи думите да се пишат по 5 пъти точно заради това, за д ане се запомнят с грешки. Може да се пише 5х5 пъти, но не 25  Wink
И аз така поправям и още си казваме чЕрапогащник  Mr. Green

Ужас! Голяма драма стана с тоя наш проблем  Tired

Чиби, добре си дошла! Вече всичко да остава зад гърба ти! Hug Hug Hug

Цветенце, още стискаме палци! Grinning

# 556
  • При децата ми
Здравейте мами!
Уффф, този английски! Confused Снощи имахме родителска среща. Госпожата им по английски е госпожата от занималнята. За пореден път каза, че на Марти му е трудно по английски, защото той не внимава въобще в часовете. Рисува си, говори, върти се. Tired Аз самата не знам езика и не мога да му помагам. На входното има четворка, но си мисля, че и това му е много, като гледам колко много е червения химикал в тетрадката. Tired За сега нямам възможност за частни уроци, за в бъдеще обаче ще се наложи. По другите предмети е добре. Като цяло класната определя класа, като много умни деца, ноооо дисциплината е... Нямам думи! Много се карат тези деца! Всяко гледа да е отгоре! Confused Снощи главно за това се говореше. Днес ще правят контролно по човек и природа, но няма да е тест. Снощи класната каза, че ще ги изненада. Mr. Green Като се прибрах от срещата два часа учихме сигурно. Crazy Много бързо схваща и запомня, но е много разсеян, а вероятно беше и изморен. Да видим днес какви ще ги сътвори на контролното. С нетърпение чака почивните дни. Днес сутринта ми вика: "Не може ли от днес да почиваме?"Whistling Обаче за почивните дни съм му приготвила едни тестчета. Mr. Green Отделно ще имат и домашно.
Сутринта и аз гледах снимки от урагана в САЩ. Страшно си е. По този повод си мислех: Добре, че природата е по-благосклонна към нашата страна.
Чиби, добре завърнала се! Hug
Ирина, браво на баща ти! Simple Smile
Хубав ден момичета!

# 557
Ваче, Хриспа  Heart Eyes
Нашите тази година пишат по 7 пъти новите думи по немски.  Hug
Сашо имаше четворки на първите 2 контролни по немски, но на следващите две има шестици.  Laughing

# 558
  • Sofia
 Vache , щом сте взели мерки - ще се оправят нещата  Hug. Хубаво е , че с учителката има и разговори , защото наистина езикът основно се наизустява от децата  Laughing.
 Браво за Черноризеца, моят пак е непредсказуем. Понякога се справя със супер трудни задачи , а друг път - прави грешки на елементарни. Но каквото - такова , важно е участието  Peace.
  chibi , чудесно е , че вече си тук  Hug. Колкото до метлите , трябва май малко да намалим използването им, че тепърва още колко ни чака...Ще вземат да се амортизират предварително.

# 559
  • София
Чиби,  Hug и от мен
И при Павел езикът /в нашия случай немския/ също ще се окаже ахилесовата пета.
До миналата година ходеше на допълнителен следобеден немски /занималня, 3 пъти по 1 уч.час/ и се справяше прекрасно. Обаче тази година реши, че не му бил нужен и резултатът е налице.
За дете, което учи всичко в час и не отваря дори учебници и всичко си знае, това се оказа неочакван за него удар. Не знам защо си мисли, че пишейки си само домашното в нормалната занималня /с всички екстри като шум и разсейване там/ ще научи езика.
Първата му оценка беше 6, но е било на основа на миналогодишните знания. Оня ден се върна посърнал с първата петица - по немски, естествено, на писмено изпитване. Аз не мога да му помогна по никакъв начин, а и вкъщи нямаме и минута време за нещо, свързано с училище. Трябва да се справя в рамките на времето на занималнята. Той сам каза, че е сбъркал, че се е отказал от следобедния немски. /а миналата година все мрънкаше как другите играели, а тези на немски учели и го оставих да си "строши главата"/. От една страна заслужава да го оставя да си носи последствията от това си решение до края на годината, от друга - ако натрупа още пропуски, после няма наваксване. А е не искам дете, за което ученето е "песен" да се тормози с нещо, което можем да избегнем все пак. Пък и той си извади поука, че не може пък съвсем всичко да му върви без никакво усилие от негова страна.
Ще мисля още...
За ЧХ - Павел "се забавляваше с тях" през юни...та да видим какво му е останало в главата с половингодишна давност.  Joy
Но пък...
Но каквото - такова , важно е участието  Peace.

# 560
  • Русе
 В оценките, не се вторачвам особено. Светослав има шестици по математика  Mr. Green, а на контролно по английски има 5. Обаче,по голяма част от децата имат 2 и 3. И то отличници,които учат, щото ние сме от тези дето не учат. Критерият е висок. За десетина минути им диктува на английски 3 изречения. Пишат и правят превод, после на български 3 и правят превод на английски.С това се справя чудесно, но на една диктовка на думи,пишат и превеждат, получи 5, защото е писал addres - само с едно s, и едната дума, я е чул cold-студено,вместо coat. Иначе написана вярно и преведена вярно. Контролни се правят почти всяка седмица , че и по 2 на седмица напоследък.

# 561
  • София
В оценките, не се вторачвам особено.
Аз ги ползвам за ориентир, защото от наблюденията ми вече трета година съответстват напълно и на знанията по предмета /съобразно изискванията за нивото на знания по учебен план, естествено/ към момента.

# 562
  • гр.Варна
    Днес е любимият ми Хелоуин. Само дето няма нужда да се дегизирам. От снощи метлата е яхната. Треньори, дете,мъж,баби -  Twisted Evil  Не знам от кога да почна . Сутринта се наплакахме с още две майки в кафето.
И аз така.Не пиша при вас от много време ама редовно ви чета за да сверя часовника както се казва.На Дени не му се учи,не му се ходи на училище и изобщо това е тема която започва в викове и завършва с ревове и обиди.Честит празник все пак.Аз съм вече яхнала не метлата ами направо моторизираната на Хари Потър.Вече се чувствам разчекната м/у децата ,къщата ,работата , мъжа и..........нямам време да умра даже.Оф извинете за оплакването ама много съм им набрала. #2gunfire #Cussing out

# 563
  • София
Аз съм вече яхнала не метлата ами направо моторизираната на Хари Потър.
Неговата не е моторизирана. Моторизирана беше "прахопищялката" на призраци... ами забравих кои в блока или от Виенското колело.

Вие до къде сте стигнали по математика? Ние събираме и изваждаме 3-цифрени числа без преминаване на десетици и стотици все още.

# 564
Иринка, Алисън,  Heart Eyes
А това с нежеланието за учене е всеобща болест.  ooooh!
Не е случил Сашо на майка и баща.  hahaha Компромиси с ученето у нас няма.  Crossing Arms
За оценки не се караме. Само обясняваме, че има възможности и не трябва да се излага.  Hug Hug

# 565
  • Sofia
Не е случил Сашо на майка и баща.  hahaha Компромиси с ученето у нас няма.  Crossing Arms
За оценки не се караме. Само обясняваме, че има възможности и не трябва да се излага.  Hug Hug
Ахъм, и моят Алекс така  Wink. И  явно го е асимилирал, защото всяка оценка различна от отличен определено го амбицира да се труди повече  Laughing. Харесва му да знае много неща и да е сред първенците в класа , но разбра , че за да е така - трябва да се труди . Има си моменти на мързел, но като се стегне се справя супер, и бързо , и качествено.

# 566
  • София
Скрит текст:
Малко момченце пита баща си
-Тате, какво е Хелоун?
- Ами, моето момче, това по принцип не е български празник, но много прилича на нашенския Осми март.
- Ъ???
- Ами и на двата празника, грозни вещици обикалят по улиците и искат да им обърнеш внимание.
 Sick Joy hahaha

# 567
  • София
Алисън, къде ще се явявате на ЧХ? В СМГ ли? Ние сме в НПМГ.
За оценки аз се карам  Twisted Evil Не за петици, но за тройката вчера се развиках, че не е двойка, че много й е писала. Също съм постановила, че четворката е най-посредствената оценка  Crossing Arms Mr. Green Ни знаеш, ни не знаеш.. една никаква. Освен всичко не й е нанесла тройката в бележника, защото не го е носела. Абе... няма какво повече да говоря  Rolling Eyes

# 568
  • Sofia
 Ваче , в СМГ сме ние, нали синковеца ходи на курсове  та г-жата го записа. Иначе и аз първата 3 по ЧО я преживях зле , но запазих самообладание. Детето , обаче беше толкова шокирано , че сърце не ми даде да се скарам. Изчетох, обаче една тирада относно необходимостта от сериозно четене.
 След нея имаше 3 и по ЧП и то при положение , че бях обяснила всичко по урока. Поне разбра , че ако не си учи уроците ще му бъде много трудно , та сега нещата вървят  Laughing.
 Иринка , вицът е страхотен  Joy.

# 569
  • София
Ох, на моята кифла хич не й пука за тройката. Взимам я, след извесно време разговори питам как мина по английски днес? Тя отговаря, ами добре... и след още известно време казва.. ама има един малък проблем  Rolling Eyes Какъв е? Ами правихме тест и имам 3 Wink

Общи условия

Активация на акаунт