ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 944
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Още никой не пише, явно няма ток, мобилни и пр.
Аз имам мейл от баща ми. В типичния му стил, финалът е написан с чувство за хумор и с оптимизъм.
Скрит текст:
Този ураган е най-опустошителния в историята на US.
В момента е спрян градския транспорт, всички училща са затворени, учрежденията не работят, затворени са почти всички тунели и мостове, влаковете не се движат.
Наводнени са много улици и метрото (ако си спомняш Павел изпусна нещо в решетка на парка, това беше решетка над жп линия, с такива решетки за проветряване е покрито трасето на метрото, което е
600 км).
Манхатан е остров, който в момента е недостъпен, понеже повечето мостове и тунели са затворени, а
Освен това в половината град няма ток.
Потърпевши са над 60 милиона, от които 6 милиона са без ток.
Бреговата ивица тука е на морското равнище, ако си спомняш плажа, на който бяхме- може би 20 километра плажна ивица с жилища, построени на същото ниво.
Имено там е бил основния удар от вълните (3-4 метра) и вятъра (140 км/ час).
На едни места има пожари, на други вали сняг.
Ние сме на 200 км от най-опасното трасе на урагана, на 20 км от океана и височина над морското
Равнище, отговарящо на 20 етажна сграда, токът тук не е спрял.
утре аз и Викито не сме на училище, а за останалите още няма съобщение.
Аз може би от 55 години чаках за края на света, после го отлагаха няколко пъти, сега се говори
За нов край на света.
Ще приживеем и него.

# 541
  • София
И ние се чухме с брат ми. И те са на около 200 м над морското равнище, макар да са относително близо до Манхатън. Още нямат ток, снощи яко трещяло, парали кабели, ставало късо, изобщо.. красота  Wink Той в големия дъжд и ватър ходил да реже клони на крушата, че изпокъсали кабели.

Наборката има тройка по английски  Tired Казвам ви, няма такъв ужас. Не ми се ще да я излагам да пиша какво е писала.  Rolling Eyes Не знам за какво й е писала тройка, за мен е за двойка. От около 30 думи има 2 верни. Останалото са някакви безумия. Приемам всякакви съвети какво повече да н аправя, че да й помогна. Седим по 1 час на ден. Пише думи, четем. Хора, тя изобщо не свързва латинските букви с каквито и да е звукове. Не специфични неща, тя простите букви не свързва  Confused Нямам идея какво да направя. Учителката дето ни посещава иска урока преписан, преведен и научен наизуст. Хубаво, ама тя вече поне 20 пъти е писала brother, mother, a е писала bradwr и  madwr. Други думи не искам да пиша.. просто да имате представа за какво иде реч. И като също имате предвид, че по останалите предмети е отлична и това не е субективна оценка.  Tired
Не е възможно да има такава драстична разлика, или е?  newsm78

# 542
Иринка, баща ти е супер сверж. Браво за духа!

Ваче, важно е, че близките ти са добре.

Наборката ще се справи, но не мога да дам съвет, защото не съм се сблъсквала с такъв проблем. Вики и на немски и на английски схвана, че съответната дума се пише по начина, по които е дадена и нямма какво да се разсъждава. Може би Саша търси логика. Тя ти е отличничка и ще намери пътя.

# 543
  • София
April24, имам чувството, че главата й е празна  Confused Вс едно да ми дадеш на мен думи, които да пиша механично и да не влагам мисъл, т.е да не се опитвам да запомня поредността на буквите поне. Изглежда ми донякъде като бойкот работата, макар това да не е основното. Сега й говорих, че аз не мога да наливам с фуния знания. Тя трябва сама да си помогне. Аз не мога да правя повече от това да уча с нея и да й помагам. Тя седи и ме гледа с един празен и незаинтересован поглед  Rolling Eyes
Отделно учителите почнаха да се оплакват от нея. То за едното си има резон, щото тя като иска да каже нещо може да те прегази. Изобщо няма задръжки в това отношение. Аз говоря непрекъснато, не съм спирала, обаче... класната и тя, кара й се, не й позволява да плещи глупости и това до след 2 часа. Говорихме да посетим психолог. Ще взема наистина да говоря с психоложката дето бяха приятелки в градината. Поне я познава от бебе  Wink

# 544
  • Русе
  Ваче, както описваш вашия английски, ние сме така с математиката. Едни цифри и едни думи,които незнайно защо се свързват по незнайно какъв начин. Логиката и последователността се оказа,че не са задължително условие в мисленето. Виж за английски,руски и български,всичко се хваща още от въздуха и няма никакво значение защо множественото число се образува по толкова различни начини и всяка дума се пише така, просто се знае. Обаче застане ли пред някакава схема и модел, където трябва да сложи нещо на празно място или да спазва даден образец, сякаш всеки пример се бори за независимост и образеца за нищо го няма.
  И аз миналата година се бях замислила за психолог, при такава липса на логика, но виждам,че той интерпретира по друг начин и по други пътища. Въпреки,че няма сигурно друго дете,на което по толкова начини да е обяснявана математиката - с картини, театри,цветни схеми,лего ...., той си включва,когато реши. И на практика се движи с материала, но го усвоява по негов си начин.

# 545
Добро утро мами и искрено благодаря за подкрепата   bouquet. Изследванията ще са готови утре, но засега няма притеснително са казали от клиниката.
Оказа се, че вчера е имало контролно по математика и след като е минало е минало и стомахчето. Иначе госпожата каза, че е отличен ученик - старателен, дисциплиниран, но пусто притеснение.
*Цветенце*, бих ти препоръчала да опиташ с есенции на Бах. Много помагат при такива емоционални проблеми. Виж тук във форума имаме тема, в която има доста специалисти.

Може ли за линк, тъй като не можах да открия темата  Praynig
Радвам се за добрите новини от роднините ви. Иринка баща ти е супер  Laughing.
Vache аз също си мислих за психолог с нашето момче, но за нещастие тук при нас липсват такива специалисти. Щом имаш изпитан специалист не му мисли, сигурна съм, че ще помогне.

# 546
Ваче, така както описваш ситуацията ми се струва, че иска да си изпроси внимание. Девойката вероятно ревнува, че се занимаваш с малката, вероятно според теб със Саша си била дори по-ангажирана, но в нейните детски очи не е така. Тя затова се опитва да говори, затова и не иска да учи по английски. Установила е, че това е начинът да й обръщаш внимание, та дори и да й се караш. Ето и тя е безпомощна, няма дамо на Ралка да помагаш!

Това е моята идея по вашия проблем.

# 547
  • Sofia
Vache , и на мен ми прилича на бойкот, но трябва да разбереш какво я провокира.
 Иначе единственият начин да научи езика и с писане, ама много. Алекс започна да пише още в 1 клас, схвана си някакъв негов метод за запомняне на правописа на думите и досега няма проблеми. Не знам каква учителка си намерила да идва у вас, но методът и не ми харесва. С преписване и превод на урока няма да научи езика, трябва си  говорене и много упражнения.
 Така , както описваш ситуацията с непознаването на звуковете явно основата куца. Жалкото е , че рядко се срещат читави учители по език в училищата и на децата им е трудно.
 Иначе вашата история ми напомня за големият ми син , но с математиката. Гледаше задачите и сякаш виждаше през тях. Никакъв опит да вникне в условието на задачата , просто казваше : Не мога! Беше 2 срок на 3 клас когато установих, че положението е страшно. Взех нещата в свои ръце , тропнах с крак, купих сборник и започнахме. Четеше една задача по 10 пъти на глас за да я асимилира, беше страшно. При него всичко идваше от учителката, някак си не успяваше да обясни добре нещата. Е, накрая математиката стана любимият му предмет и сега решава задачи за удоволствие. Явно всичко може да се оправи , но трябва време и упоритост. Hug

# 548
Здравейте.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Хиляди благодарности на всички за загрижеността за мен и за поздравите, пратени по  ell7.  Heart Eyes
Операцията мине перефектно. Възстанових се много бързо. Дори днес съм за малко на работа да спасявам положението, защото има нужда. В понеделник официално се връщам на работа.
Сашо като цяло са справя с училището, но след голямо ръчкане.
Приятен ден.   bouquet

# 549
Здравейте.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Хиляди благодарности на всички за загрижеността за мен и за поздравите, пратени по  ell7.  Heart Eyes
Операцията мине перфектно. Възстанових се много бързо.
Добре дошла, чиби! Hug
Радвам се, че всичко е минало перфектно и че се чувстваш добре. Simple Smile
Цветенце, явно това е т.н. "нервен стомах".И аз съм така още, когато имам напрегнати ситуации. Peace

Честит Хелоуин на всички! afwitch Laughing

# 550
Добре дошла, Чиби  bouquet!

# 551
  • sofia
Чиби, много се радвам , че всичко е минало успешно и отново си на линия. Hug

С английския и моя набор миналата година беше така, но тази година има доста голям напредък. Аз повече се занимавам с него, а вкъщи идва учителка, младо и красиво момиче, той много я харесва и много се старае по английски. Grinning Стартира с 3-ка на входното ниво, а вече има една 5-ца и две 6-ци. На последните диктовки по английски има повече грешки в правописа на превода на български, отколкото на английските думи.

# 552
  • Русе
  Чиби, добре завърнала си се.  Hug

Днес е любимият ми Хелоуин. Само дето няма нужда да се дегизирам. От снощи метлата е яхната. Треньори, дете,мъж,баби -  Twisted Evil  Не знам от кога да почна . Сутринта се наплакахме с още две майки в кафето.

# 553
  • София
И аз забелязвам, че има някакъв проблем с това писане на думите по 20 пъти. Пише се само колкото да има домашно. Преписва думата от учебника с грешки и после още 20 пъти с грешки. Ако след това го накарам да я напише, няма никаква гаранция, че ще е както в тетрадката.

Ама и англичаните, да ги пита човек, какво перверзно удоволствие им доставя да тормозят собствените си деца така, че и целия свят.

Та в тази връзка се сетих за моето малкото. Все казваше чЕния и аз все го поправях чИния. И вчера се опитва да каже думата, явно знаейки че я казва грешно, и изстрелва чАния.

# 554
Благодаря момичета.  Heart Eyes
Амбърче, и аз от вчера здраво съм яхнала метлата.  Joy
Сащо 4 часа се мота да пише домашни по 4 предмета - по домашно на час.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт