ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 834
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
Въобще не мога да се успокоя.....Това дете определено ще ме побърка..... Close

# 706
Здравейте, мами!
За детската агресия, в частност тази на подрастващите госпожички съм в потрес отдавна ...
Миналото лято Дани се беше прибрал от игра нахапан жестоко от едно момиче(по-малко при това) - по ръката, и чак зъбите й се бяха очертали. Shocked
Какво трябваше да направи, като е 2 пъти по-едър от нея ... да я ошамари хубавата ли??
Едва ли.Просто съм изумена и не зная накъде отива българската младеж.  ooooh!
Чиби, бързо оздравяване на татито! Praynig
Ели, време е бащата да се заеме по-сериозно със сина си.Не казвам, че не го прави, но явно се искат по-драстични мерки(а и не може все ти да се червиш пред учителките).Това е мое мнение, ако не съм права и се бъркам, където не трябва - моля да ме извиниш! Hug

# 707
  • Русе
  Ели, гледай да вербуваш Тедка,  тя се умница и  Алекс си я слуша Вчера пак го гледам как препуска след нея. Из тези дни обаче нещо беше и тя в грешка, и баща и раздаваше наказания  Grinning Най-изчерпателната информация получавам от приятелките на Светослав.  Grinning

# 708
  • в здрача
Jizzlobber учудвам ви се как съвместявате занималня и извънкласни дейности. При нас уж казаха, че няма да има проблем децата, които посещават такива да си тръгват по-рано след като са дали еднократна бележка свободен текст  в кои дни са заниманията и до колко часа ще посещава занималнята. И при подадено заявление детето трябва да посещава занималнята целогодишно. Много строго ги следят и често им правят проверки. Дано успеете да се споразумеете с госпожата поне да си следва собственото темпо, за да може да приключи. Бих говорила и с класната, и с директора като се налага. А бързия въглехидрат може да си го носи от къщи в раницата. От предния ден го избирате на връщане и сутринта си го слага в раницата. Е, налага се да се обяснява защо за едното има, а за другото - не, ама се преживява.

За агресията. Търся и аз помощ. Прибира се нашата госпожица с първата си забележка - Държи се грубо със съучениците си. Питам аз в какво се изразява това грубо отношение и със сведен в земята поглед ми се съобщава, че ритнала един съученик. Знам, че от миналата година с това момче постоянно се драчат, но не съм очаквала да се стигне до физическа саморазправа. Звъня и на класната да разпитам какво точно е станало, евентуално да се срещнем с родителите на момчето и тя ми казва, че проблема си е стария, т.е. всички момичета от нашия клас са си наши, а чуждите - общи, т.е. момчетата от класа не разрешават на момичетата да имат приятели от другите класове, а те самите се стремят да имат приятелки от другите класове. Лятото когато беше на село имахме нови комшии и внукът им се оказа в същото училище, и той 2-ри за 3-ти клас, но от друга паралелка. Двамцата много се сближиха и играха, макар моята мома да си намери гадже на другото село /за щастие той учи в друго училище/ и това е големия проблем. Ти ли ще ми кажеш, с кого да съм приятелка, аз си имам гадже - нямаш, имам - лъжеш и т.н. е предисторията на ритника. Говорили сме чак до полунощ. Имам уговорка с класната да следи какво е положението, защото аз все пак разчитам само на думите на госпожицата.

# 709
  • Русе
Ако насъскам моя срещу детИто, той направо го го убие. За това моя има забрана да се разправя с него. Много е бесен. Не че наистина ще го направи, най-много да го ошамари а моето майчино сърце не може да позволи такова нещо.
Аз поне само си приказвам.  Крещя, моля се, обяснявам кротко и тихо но ефект никакъв  Confused
Моя само докато каже:"Алеееекс!!!" и онова започва да трепери и реве. Знае какво ще му се случи  Mr. Green но ефекта винаги е мнооого краткотраен.
Вече 7 години са заедно с Теди и няма ефект. Тя все му говори но той явно и нея не слуша Sad

Вече наистина не знам какво да го правя. И на психолог не иска да ходи а няма как да го влача за косата до там. Пък и психоложката искаше той да ходи със желание.

# 710
Ели, аз съм пропуснала май-ама какъв точно е проблема?
Tsv, то не е сложно съвместяването, за мен лично не е сериозно да висят да учат от 8 сутрин до 18 вечер.До 16:00 е абсолютно нормално да са си научили.След това-кеф ти четене, кеф ти игра навън, кеф ти спорт, кеф ти мързел.
Дори да не ходеше никъде детето ми-пак съм против да виси на чина до тъмно, само защото Х, а не тя, пише/чете бавно. Crossing ArmsПак натоварването за нея е двойно.Бях писала, че и делегират права-да учи с някой-да му помага-останалите излезнат навън-тя с ученика-стои и обяснява, пише, диктува му....
Затова-ако след последния ми разговор няма развитие-прибира си се вкъщи след училище и готово.Те затова реват за нея-ми тя често им върши половината работа и нали не е дете, което създава проблеми, а мълчи и изпълнява....
Колкото до яденето-не им се разрешава да ядат, докато учат- и аз това го подкрепям, в клас не се яде.Миналата година, тя като си напише-излиза в коридора, седне, чете си, хапне си барчето и готово.Чакаше ме даже да дойда.

# 711
  • Русе
И аз не знам какъв е но ме привикаха. След малко отивам и ще разбера. Дано да е обичайното а не че се е бил или друга пакост  Praynig

# 712
  • Русе
   Jizz, ако бяхте в Русе щех да ти предложа да го прибирам и твоето и  16 часа да ги пращам по тренировките.  Много наместено си е то.  Hug
    Ели, докладвай после. Алекс май си търси по скоро публика.А треньорите му не вземат ли отношение по въпросите с дисциплината в училище. При нас ако занеса бележник със забележка в залата се правят обиколки и сила до припадък. И таблицата за умножение го научи треньорът.  Grinning

# 713
Амбър...знам.Ми...ще делегирам права и отговорности, това е.И без това догодина ще ходи сама до залата-да се учи от сега.Новото 20 при мен е, че взеха и малката там. CrazyСега ходят заедно, по едно и също време, догодина едната трябва да ходи сутрин-другата-следобяд.Хооохохохо.Представяш ли си ме?Затова-голямата започва сама.Догодина сутрин да ходи е ОК, вечер сама да се прибира в тъмното с кучетата-НЕ!
Ели, сподели после.......Ще го борим! Hug

# 714
  • в здрача
И накрая и те не разбрали и тя преуморена. Според мен дай им срок. Примерно до 1 седмица да видиш резултат, ако няма - край със занималнята. Но им го съобщи - на учителка, класна, директор.

Аз от плуването съм много доволна. Вчера като я гледах - перфектно си плува вече по гръб, а само от месец е на уроци /т.е. 8 пъти/. Даже като говорих с главната /или старшия треньор, не знам как се води точно/ ми каза, че ако сме сериозни, т.е. смятаме да идваме редовно иска да я включи в отбора и да я прави състезател. Аз съм в чуденка, хич  не ми се занимава отново с отбори, състезания, пък и тъкмо я убедих като падне снега да ходим вместо на плуване на ледената пързалка, а детето е особено ентусиазирано, защото от тяхната групичка само двама са избрани да влязат в отбора. Както казват приятелите ни - то на вас така ви е тръгнало.

# 715
  • Русе
Ще споделя после.
Един път на срок им гледат бележниците и ако има нещо за неспазване на дисциплината ела и ги виж. Изпиват им соса. Обаче сега са само че е без дом.

# 716
И накрая и те не разбрали и тя преуморена. Според мен дай им срок. Примерно до 1 седмица да видиш резултат, ако няма - край със занималнята. Но им го съобщи - на учителка, класна, директор.

Аз от плуването съм много доволна. Вчера като я гледах - перфектно си плува вече по гръб, а само от месец е на уроци /т.е. 8 пъти/. Даже като говорих с главната /или старшия треньор, не знам как се води точно/ ми каза, че ако сме сериозни, т.е. смятаме да идваме редовно иска да я включи в отбора и да я прави състезател. Аз съм в чуденка, хич  не ми се занимава отново с отбори, състезания, пък и тъкмо я убедих като падне снега да ходим вместо на плуване на ледената пързалка, а детето е особено ентусиазирано, защото от тяхната групичка само двама са избрани да влязат в отбора. Както казват приятелите ни - то на вас така ви е тръгнало.

Директорката е твърдо Против допълнителните занимания-еле па спорт! ooooh!Била осигурила безплатни....да бе....ела виж какво имаме-имат английски, като седми и осми час-това беше предложението за 3 клас!Като чуе Директорката за извънкласно занимание, което да и отнеме дете от занималня-скандал ти спретва даже, държи се назидателно. TiredАз молбата за освобождаване един ден заради езика-съм го писала по домашни причини, със спорта се вместваме , ако детето не чакаше другите, а си пише домашните с неговото си темпо.
Ние ходим на пързална въпреки плуването, връзва се, но ни е близко пързалката де.Събота, или вторник-сме там. Hug
Та-ще говоря с класната, с госпожата от занималня още в началото говорих.Уж имаше малко подобрение, ама тези дни детето само се оплаква, че виси, чака и си губи времето, за капак не и разрешават да си вземе нещо да хапне, да се разходи, или друго...С директорката-излишно.
Инак аз моята олимпийка не се глася да става-този спорт у нас, с който тя се занимава, не е силно развит, нямат база, мъчат се, няма много последователи.Но тя си го харесва, иска, чака-там разпуска-точно в сряда буквално това каза-отивам да избия малко нерви, че ме ядосаха в училище... Mr. Green

# 717
  • Sofia
 Ели , стискам палци нещата при вас да са добре и да няма много негативни емоции Peace.
 Джиз, напълно те разбирам. По тази причина научих детето да се справя сам с домашните още от
1 клас. Да , натоварено ми е по обяд, но той пък има време за всичко. При нас всяка година предупреждават, че всяко дете  посещаващо занималня трябва да стои там минимум до 16.00 ч.
 Алекс е избран в училищният отбор по плуване. Сега на 14 ще се състезава за Купата на кмета. Май няма шанс за медал, защото са заедно в класирането с 4 клас, но много се вълнува. Хубаво е , че нашето учлище поощрява всяко дете , което се занимава със спорт. Има си училищни отбори по всичко и участват в ученическите състезания. Е, децата тренират извън училище , де , но учителите по физическо си ги събират  Laughing.

# 718
Али, проблемът е, че тя моята си може.аз дори нямам заслуга-то детето си е такова било винаги.Аз просто не мога да излизам на обяд-докато отида-докато се върна и пак трябва да излизам от офиса-абсурдно беше.Сега тя сама е разрешено-написах декларация, че сама се прибира и така.При нас до миналата година не е било така.Не знам, като дойде момент с малката-какво ще правим.Обричат децата на нищоправене.А не осигуряват в училище всичко.
По принцип иначе имаме условия-двор, стол, салон.Но не всяко дете иска да тренира карате в салона просто.Или да ходи на латино танци.Та до миналата година-децата цъфтяха, дишаха, буквално.Останат следобяд, но не в такива рестрикции.Който тренира нещо-тръгва , когато трябва и така.Сега масово са си изнесли уроци и тренировки късно вечер, коието за мен не е нормално.Децата клюмат.
Миналата година, тя и още няпколко деца/едното момиче се готви също за сериозни подвизи в плуването/ помолиха госпожата по физическо да ги запише-чрез учител ставаше, за да се състезават за училището.Тя им отказа. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 13:34 от Jizzlobber

# 719
  • Русе
Браво на адаша. Дано се донесе медал  Praynig

Пу-пу, оказа се стандартното. Малко страстно го раздавал с мацките и те се оплакали и вечното че е без домашни, без помагала...

Общи условия

Активация на акаунт