ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 791
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Момичета, помагайте с една задачка  Mr. Green

В четирите ъгъла на едно квадратно изкуствено езеро има на брега по едно дърво. Площта на езерото трябва да се увеличи двойно, без да се променя формата му и без да се отсичат дърветата. Как може да се направи това?

# 736
Момичета, помагайте с една задачка  Mr. Green

В четирите ъгъла на едно квадратно изкуствено езеро има на брега по едно дърво. Площта на езерото трябва да се увеличи двойно, без да се променя формата му и без да се отсичат дърветата. Как може да се направи това?

Стопанин имал двор с форма на квадрат. На четирите ъгъла на двора посадил по едно дърво. След време уголемил двора си 2 пъти,като отново запазил формата на квадрат.

Отговор:

Върху първия квадрат полагаш два пъти по-големия и го завърташ на 45 градуса.
Така дърветата пак остават при оградата, но вече не са в четирите ъгъла, а по средата на всяка от страните.

Друг начин да се обясни:
Разделяш квадрата по диагоналите на 4 равни триъгълници.
Всеки от тях получава огледален триъгълник с обща основа първоначалната ограда.

Peace

# 737
  • Русе
  Да прибавя и картинка за по ясно към Лоренца

# 738
Такива задачи могат напълно да ме отчаят...
Аз пак да се "похваля" с две нови забележки от днес - "Без червен химикал" и "Без дом. по ЧП"  - това последното го проверявахме, питахме дори и братовчедката, която е съученичка, ама.... Сега съм го наказала вече, че нещо и успехът.... така е проспал последното контролно по математика, че ми идва да го bash

# 739
  • София
Контролно по Човек и Общество, върнато днес:
Пиши красиво и четливо!!!!!!!!!!!
Отл.6

Crossing Arms
Предишната класна го беше заплашвала, че ако продължава да пише така, ще му пише двойки до откат. Казала беше, че няма много полза от вярно и добре написано нещо, ако никой не може да му го разчете. Аз лично не успявам.Той - също.  ooooh! Ще взема да се обадя на новата класна и да я помоля да приложи мерките, с които го плашеше предишната. Явно, докато не го санкционират, няма да се променят нещата.
Имате ли такива проблеми?
Днес имали някакъв урок, проведен от ученици от СМГ /15-16 годишни/. Обяснявали им някакви задачи, давали им други да решават. Било по някакъв проект, ама идея нямам за какво иде реч. Идвали ли са при вашите деца?
Иначе проектът Успех вече върви /Предприемачеството/. Засега учели история на София, макар аз лично да не схванах връзката.

# 740
  • Русе
  При нас много често идват студенти. Но ние сме до университет, кьдето има и специалност педагогика.
За краснописа - Светослав пише в повечето случаи с краката си дето се вика, обаче  тетрадката по ЧО е направо за изложба - красиво изписано и с различни цветове. Не че е старателен в уроците. newsm78

# 741
  • София
Не се чете. Буквално.

# 742
Ирина и моята пише що годе прилично ,но беше започнала едни дребни букви -нищо не се четеше .Казах и че трябва с лупа да чета -отговори ми ,че г-та не и е правила забележка .Та един светъл ден пишеше на контролното -пишеш много дребно .Сега се старае да пише по хубаво и едро.

# 743
Здравейте.  Heart Eyes
По-добре ни е е татито и не пневмония.  Praynig
Сашо през повечето време пише ужасно грозно. Има временни просветления понякога.  Laughing
Има забележка за непълно домашно по математика. Бързал и пропуснал една задача да реши.  ooooh!

# 744
чиби, радвам се, че татито е по-добре. Hug
Дани също  пише ужасно на моменти, но по АЕ е без грешка.Старае се много и направо рисува буквите. Simple Smile

Днес почитаме Свети Мина - воин, покровител на семейството, сираците и бездомните, пазител на пътуващите на дълъг път, воините и лечителите.
Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здравето на децата си, за радост и благополучие в дома.
На днешния ден, на който се почитат и светците Виктор и Викентий, празнуват всички с имена Виктор, Виктория, Мина, Минка и Минчо.

Честит празник на всички!
Честито на именниците!  bouquet
Да са живи и здрави, и светецът им да ги закриля и пази от всякакви беди!

# 745
Мам4е,  Heart Eyes
Честито на имениците.   bouquet
Сашо пожела да му купим "Приказки по телефона". В петък и вчера доста прочете  от нея.  Wink

# 746

Да почерпя за именичката.

Да ми е жива и здрава, умна и красива и много упорита!

# 747
  • Русе
  Април, много изискана почерпка. Да ти е жива и здрава именничката. А какъв ден е днес.

# 748
Амбърче, Мам4ето е обяснила подробно.  Wink

# 749
  • Sofia
 Април, да ти е жива и здрава именничката   bouquet. Много щастие и успехи  Hug.
 Честит празник и на всички други , които имат повод да празнуват днес   bouquet
chibi , чудесно е , че при вашият татко не е нещо сериозно. Той вирусът е толкова гаден, че по едно време и аз си мислех, че имам пневмония.
 Желая хубав неден ден на всички  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт