ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 854
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Сашето има 75 точки на черноризеца. Като гледам четвъртокласниците и те нямат много по-високи резултати от третокласниците, което е озадачаващо за мен  Wink
Отново поздравления за Саша   bouquet. Много е хубаво  , че интересните задачи и харесват. То това е най-важно за децата.
 Иначе и аз се оздачих от резултатите на 4-токласниците. На прима виста преброих децата с повече от 97 т. за 3 и 4 клас и определено 4-токласниците са с няколко деца повече. Предполгам , че 4-токласниците явили се в СМГ ще дадат по-силни резултати.

# 601
  • София
Алисън, благодаря!  Hug Hug

И аз ще чакам СМГ, много ми е любопитно. Още повече, че там се явяваха деца от класа  Wink

# 602
Простете за въпроса, но къде да търся резултатите от СМГ?

# 603
  • София
Чиби, радвам се, че си добре и че се завърна!  Hug
Свалих задачите от линка, който даде svetlaem  Heart Eyes , но не съм сигурна, че Иво ще стигне до тях. Учителката от занималнята му (която е начален учител в друго училище) все мърмори колко много домашни дава нашата класна.  Confused Ако успеем да се вклиним нейде из домашните - може и да разгледаме и задачите от състезанието. Но да отдели време да решава задачи от минали години, да се готви специално.... няма как да стане.
Днес е прекрасен ден. След малко излизаме с колелото навън.  Simple Smile

# 604
Здравейте!
Изтеглих задачите от линка на svetlaem, утре ще се опитам да накарам третокласника да ги реши  bouquet

# 605
  • София
Здравейте,
Нашият третокласник решихме да не го пускаме на Черноризец храбър - искахме да почине 4-те дни.
Ходиха на гости при баба и дядо, пътуваха с влак - "голямо приключение".

Разпечатила съм му задачите, но още не сме стигнали до тях. Стана ми интересно като ги четох и днес го питам - "Маме, ти знаеш ли какво означава думата "пладне"? - и той гордо - Да, означава рано сутрин! 
Та на тази задача...вярно решение преди днешния ден е нямало как да докара. Обясних му, но се чудя дали на следващото състезание няма да има нещо от сорта на сабахлем, заник или подобни -  тогава отече работата  hahaha

# 606
Здравейте.  Heart Eyes
Vivi, irka,  Heart Eyes
Браво на математиците.  Hug
При нас - нищо ново.
През четирите почивни падна голяма игра. В събота си написа и научи набързо.  Hug
Лека седмица.   bouquet

# 607
  • При децата ми
Здравейте!
Иии, ама как ви се радвам, че сте писали малко! Simple Smile
Добре му се отрази почивката на нашия батко, ама малко му се видя! Crazy Тази сутрин го будя, а той ми вика "Не ми се ходи на училище! Искам още почивни дни!" Иска ама няма! Mr. Green
Написа домашното през почивните дни, което беше само по български и беше много малко. Аз съм за това да им се дава повече домашно през почивните дни, но при нас друго реши управата на училището. Даже на една родителска среща миналата година стана спор точно по този въпрос. Каквото-такова. Аз през почивни дни му давах и едни тестове, но това беше точно за десет минути на ден.
Днес е страхотно време!  Nature Sun With Face
Желая ви усмихнат, слънчев и успешен ден! Hug
Ползотворна нова седмица!

# 608
И тук времето е страхотно.  Sunglasses
Нашата класна дава за коледната и пролетната ваканции по-големички домашни.  Hug
Тази е кратка минаха метър децата.  Wink

# 609
  • Русе
  При нас ваканцията беше малка. В събота ходихме да играят в Севлиево и четвъртък и петък бяха по тренировки.Но вчера падна голяма игра с приятелките му из двора.Към 7 часа вечерта чак се зае с домашното по Развитие на речта,  книга с илюстрации и текст по приказка -  Преди малко ми се обади,че има 6, но той с тези неща си се оправя без проблем.
   Аз  се радвам на малкото домашни, защото ако е възможно се отдаваме на пълна почивка и игра до дупка в събота и неделя.

# 610
Момичета, гледам за домашни през ваканцията си пишете... Да ви питам за мнението ви. Нашата класна, за ваканцията освен нормалните си домашни, които си имат им дала на децата да препишат 6 стр. от една книжка (нар. се "Сладкодумни приказки")! Детето изписа 9 листа от тетрадката си! (а пише доста дребно) Г-жата ни е писала, че от сега на татък ще им дава всяка събота и неделя да преписват по 4 такива страници (от същата книжка). Обоснова се за взетото решение, че децата нечетяли през лятната ваканция, а й за матурата след 4-ти клас щяло да им трябва да пишат вярно и с обоснован отговор. На мен това ми се вижда много и да не кажа глупаво. Вие как мислите? Бихте ли настоявали вашите деца да изписват по толкова много през уикендите, вместо да имат и време да излязат из природата, магазините, да поиграят щом са приключили със останалите си задължения? Трябва ли да вадим очите на децата си още от 3-ти клас?

# 611
  • Русе
 Vyara, веднага бих сменила тази госпожа или бихме карали без домашно. Количеството е много голямо. Ефектът - спорен. А има опасност да се развали трайно почерк. За някое дете, може и да има полза, обаче като цяло се съмнявам да има положителен резултат този подход. Моето дете също не чете книги,но пък пише вярно и много рядко има грешка на диктовка.

# 612
  • с/у ОколоМръсТното
 Vyara D - ами то сигурно има някакъв смисъл, но си е трудоемко.
Аз лично много трудно бих могла да убедя сина си в подобен препис.
Той имаше 2 кратки текста за диктовка за ваканция и само 3 дни го увещавах.

Иначе нищо ново при нас.
Броя седмиците до новата почивка, но са цели 7 и направо ми става тегаво.

Поздрави на математиците ни  Hug Както винаги са чудесни   bouquet

# 613
  • Пловдив
През почивните дни ходихме на Дряново.
Наборчето влиза в необлагородена пещера за сефте, стреля с лък и се катери по скалите...
Много беше доволен от себе си.

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 11:08 от *Бенджи*

# 614
Vyara D , според мен няма смисъл и трудоемко да се преписват толкова много страници.
Сашо много трудно бих го накарала.  newsm78
Бенджи, страхотни снимки.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт