ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 848
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Vyara D, според мен ми се вижда множко. Моя много трудно бих го навила, а и не съм фен на огромните преписвания /от 5 до 8 клас всяко лято ме караха да пиша по 50 листа голям формат литературни анализи, писах ужасно дребно и искрено го мразех/. Според мен говори с учителката.

# 616
  • sofia
Бенджи, страхотни снимки, личи си , че набора си е изкарал чудесно!

Вяра, и на мен ми се струва много това преписване. Една - две страници  - да, но цели 9  Shocked.

Браво на математиците. Много се възхищавам на хората, на които математиката е интересна. За мен тя е непонятна и скучна наука. А и за моя набор, за съжаление.

Пепи днес донесе първата забележка за тази учебна година, много се смях: Без дом. работа по час на класа.

# 617
  • София
..... за матурата след 4-ти клас щяло да им трябва да пишат вярно и с обоснован отговор. .....

Дали пък машиналното преписване ще помогне на децата да дават обосновани отговори? На мен този аргумент ми звучи повече от неубедително.
Дадоха на децата 4 дни (по-скоро 2.....) ваканция, за да починат, а не да се товарят повече отколкото в обикновен учебен ден. Нашата класна не даде никакви "свръхдомашни". Каквото си има за писане и учене обикновено - това беше. И слава Богу! Иво успя да напише всичко лека-полека, остана му време за игра. Прекарахме 4-те дни точно както си представях - с малко учене и много време навън.
Горките ни деца. Честно ви казвам, мъчно ми е за тях. Тяхното пък ако е детство....
Вяра, какво мислят родителите на другите деца във вашия клас?
Ако подобна лудост се случваше при нас, не се съмнявайте, че щеше да има тежък разговор на група родители с учителката.
*Бенджи* , засмяно е момчето - видимо е доволно.  Hug

# 618
  • тъгата в мен
Помолих госпожата да удължи ваканцията на нинджата,поради което той все още се подвизава в София-при другите баба и дядо.Само ми се извинява по телефона,че химикал не бил пипнал,че пиел кока-кола и т.н...Звучи весело,което ме радва.Децата имат нужда явно и на малко  самостоятелна глътка-без вечното присъствия на мама newsm75

# 619
  • sofia
За обема на домашните: По мнението на майките, с които съм говорила, нашата госпожа давала много домашно. Според мен не е толкова много, но набляга на българския, а малко пренебрегва математиката.
Нашата класна дава преразкази, съчинения и подобни...от голо преписване, не виждам някакъв "кяр". Идеята е да научат да се изразяват писмено. Борис предпочита да му диктувам, когато има нещо за преписване (колкото и да е кратко). Така поне се упражнява в правопис.

Иначе моята мъка е английския, не че по другото сме "цъфнали", ама то е рев, то е чудо като го накарам да пишем по английски.

# 620
  • Русе
Ние открихме сезона на двойките. И като за първи път не една а цели две. По БЕ и АЕ. Ще го убия  Twisted Evil
Домашни ли? Че Алекс не знае какво означава тази дума  #2gunfire

# 621
  • sofia
Ели, Борис още миналата година имаше двойки. Въпросът е как и за какво са получени?
В началото на уч. година (в стария клас) имаше изпраскана двойка по музика. Питам аз "Що така?" "Ми не знаех текста на песента", "Коя песен?" и ми я запява  Crazy "Е, нали ми я пееш, как да не го знаеш", "Госпожата не искаше да го пеем, а да го рецитираме и за не можах".......
Новата класна упорито отказва да пише двойки и ги мъчи до откат.....поне докато не изкарат задоволителна оценка.

# 622
Не разбирам, защо е необходимо да преписват страници. Да пишат съчинения и преразкази, да отговаря писмено на въпроси - ДА, но това е издевателство от страна на Вашата госпожа.
Не разбирам и 6-ци за стихотворение наизуст. Трябва да се учат, но пък чак да се пишат оценки...
Ели, стискай зъби, че 2-ките тепърва започват.
Веси, децата не разбират, че език се учи с писане, колкото и да повтаряш. Още повече, че при вас, както и при нас във 2 клас не пишеха изобщо. Вярно е, че детската памет е  силна, но не може само с песни и игри да учат.

# 623
  • sofia
Ясно, че с писане.....иначе устно ги знае думите. След като написа три реда mouse за не знам кой пореден път, точно след 5 мин. я написа грешно!
Още повече, че взимат по доста нови думи с всеки урок, освен граматичните неща и мъглата в главата му е тотална

# 624
Ели, спокойно, ще ги оправи Алекс двойките.  Peace
Аз съм на работа и помагах за домашно по ЧО по телефона.  Wink
Дадох инструкции да се прочете и научи, колкото може и новия урок по този предмет.
Бил готов с домашните. Ще видим по отзивите на учителите как се е справил.  Laughing

# 625
Аз давам на Мони да пише съчинения по някаква тема. След това четем заедно, преправяме и доизглаждаме. Така лека полека се научава да се изразява по- добре и вижда кое му куца, започва лека - полека да придобива по- добър усет за важните моменти и за напудрянето.

Тази седмица  имат зелено училище, но Мони не го пуснах и можеше изобщо да не ходи на училище (директорката помолила тези, които няма да ходят да си останат вкъщи) Но понеже вкъщи няма кой да го гледа, наш Мони си ходи на училище  Mr. Green

Вчера му правих диктовка по английски, учудващо за мен се справя добре. Но се дразня, че в училище нищо не научава. Ако не се занимавам аз с него, ще е хипер зле! Но желание да учи по английски не му липсва - иска да го научи, за да си инсталира игрите, да си прави сайтове, изобщо за всичко компютърно му трябва английски  Laughing
Малкия и той попива като гъба, стои отстрани, моделира си нещо от пластелин и повтаря след нас тихичко, чак понякога подсказва на брат си  Laughing

# 626
  • sofia
Малкия и той попива като гъба, стои отстрани, моделира си нещо от пластелин и повтаря след нас тихичко, чак понякога подсказва на брат си  Laughing
Моя малкия изяви желание да го запиша в детската на английски, а брат му коментира, "за какво ти е да се мъчиш?"....а, де?

# 627
Тед кат, браво на децата.
веси1, бива ли така баткото да отказва малкия още от сега от ученето.  Laughing

# 628
  • София
Само ще спомена, че моята девойка съвсем се е разпасала...  Confused Пак има забележка за едно стихотворение, че не е научила. Снощи за 10 минути вече го знаеше. Ама съвсем се е отвяла  Tired За съчинения,... не знам да пишат такива, аз не  я карам, но тя всъщност непрекъснато пише съчинения. Пише, описва, всякакви неща. Книга беше почнала да пише, но напоследък явно е в емоционална дупка с приятелката си и нищо не пише  Crazy

По английски всеки ден учи, мисля, че започва да й просветва, но да видим...

Започнаха плуването. Треньорката вчера беше във възхита, че детето разбира от половин дума, вече плува гръб и за време я е пускала. В петък иска да ида да я видя. Саша е ходила на плуване цифром и словом 10 пъти  Rolling Eyes Много е доволна треньорката, детето също  Wink

Тръгвам на работа, после ще ви чета  Hug

# 629
Хей, Чиби, добре завърнала се и от мен Hug

vesi1, Волен ходеше на английски в детската градина и много му харесваше. Беше научил и доста думи. В училище, обаче нещата стоят по съвсем различен начин  Tired Мъка, та мъка. Сега чакам да видя резултат от допълните занимания по английски.
  * TED CAT*, добре е че се занимавате вкъщи, аз да си призная нямам търпение, а и подход явно ми липсва  Embarassed
Вчера и моят син донесе първата забележка - непълно домашно по ФКРУ. Забравил да си допише поправката на преразказа  Whistling Толкова виновен се чувстваше, че чак ми дожаля за него  Mr. Green
Ваканцията погостува на бабите, но дните не му стигнаха да усети докрай почивката.
И аз с него чакам коледната ваканция вече, но...има доста време дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт