ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 839
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • с/у ОколоМръсТното
А пък моят ми е спестил част от домашното си за ваканцията.
И за наказание за днес трябваше да правим преразказ на 2 бр. приказки.

Едната я дъвчат вече 3-ти час и явно той я владее.

Но другата е ето тази:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=811
и трудно се справи.

Вашите деца какво мислят за "Хитрана"? За мен е доста сложна, дори като тематика за едно дете на 9г.

# 631
  • Sofia
Само ще спомена, че моята девойка съвсем се е разпасала...  Confused
Ваче , очевидно е нормално за децата в тази възраст. Чувам за много дечица от класа на Алекс, които също доста са се отпуснали. При нас засега нещата вървят. То и аз съм цербер, де , защото според мен сега му е момента на набора да се научи на отговорност. Забелязвам, обаче , че правописните грешки по БЕЛ се увеличават и то на думи , чието значение не знае. Та съм запланувала за зимната ваканция сериозни упражнения по български , по другите предмети се справя.
 Теди , добре е ,че се занимаваш в къщи с детето. Щом г-жата в училище не си върши работата - няма как да се справи с езика иначе. Аз май нещо не съм много доволна от новата англичанка , но няма как да съм сигурна. Нали ходи на курсове , а там подготовката е перфектна .
Vyara D, лично аз съм против толкова много машинално преписване. Вместо него могат да се дадат по-лесни , но по-полезни неща , които ще отнемат по-малко време в почивните дни.
 Ели, не знам за какво са двойките , но те разбирам. И аз бих побесняла.
 Веси, със съвета на вашият батко се посмях  Hug.
 Шани , аз нямам идея за уроците в читанката. Само от време на време чета по някой преразказ, та се осведомявам за туй-онуй.
 Редактирам се да добавя , че сега прочетох приказката. Ще я дам на синчето да го видя как ще се справи  Laughing.

# 632
  • Русе
Вашите деца какво мислят за "Хитрана"? За мен е доста сложна, дори като тематика за едно дете на 9г.
 Светослав имаше да направи илюстрована книжка по приказката. Видях само първите 3 страници от книжката му, които беше подготвил и ми харесаха.Останалите 4-5 ги прави в неделя вечерта,когато се прибрахме и изобщо не успях да ги видя. Но явно се е справил и с разделянето на текста и с картините, защото има 6. Потърсих книгата, за да я снимам, но сигурно са му я взели.Най голям зор видя с рисуването на патките и юрдечките.

# 633
  • с/у ОколоМръсТното
 Светослав имаше да направи илюстрована книжка по приказката.

е това ми се струва още по-сложно и от преразказа  Crazy

Но поздравления за Светльо, щом се е справил  Hug Ще чакам да видя книжката.

# 634
Нашата госпожа беше дала малко домашни за ваканцията. Вчера им е върнала диктовка правена мин. седмица-само моята ученичка от целия клас писала  без грешка,без поправяне на някоя дума. Heart Eyes Преписването на толкова страници е безмислено. Според мен е по-добре да им дава да правят преразкази, съчинения, диктовки, но цели 9 страници да препишат Shocked
И аз като TED CAT давам вкъщи да пише преразказ или съчинение по някаква тема. Това се случва най-вече през ваканциите-сега не остава време за това, пък и г-жата им дава.
Ваче, браво на Сашата за плуването.
Шани, ще ѝ дам приказката при първия удобен случай-да видим какво ще сътвори Simple Smile.
Тези дни ще ни е натоварено, защото от школата по англ. език домашните стават все по обемни. Като капак винаги има да довършва рисунки вкъщи по изобр. изк. Вчера напр. трябваше да направи почти цялата апликация от есенни листа у нас-все не ѝ стига времето в час ooooh!
Бенджи, браво на вас- изкарали сте си чудесно!
Amber, браво на Светльо за приказката! Дано да му я върнат, за да я видим и ние!
И не на последно място -Чиби, радвам се, че отново си на линия ! Hug

# 635
  • софия
   И Габи имаше да прави книжка с илюстрации по "Хитрана". Направи я от сгънат лист а4 и 6-8 малки странички се получиха с големината на лична карта. Много сладко рисува лисица.На задната страница е написала "Лакомията не прощава" като са разхвърляни семки и дръжки от грозде. А пък най-смешна изглежда страницата с направените на пух и прах гъски, кокошки, юрдечки. Цялата страница е в кокали и пера, лисица се невижда  Joy. Ако й го върнат ще Ви го снимам. Днес има поредния тест по ЧО.

# 636
Здравейте момичета. И нашата ваканция свърши и отново започнаха ежедневните неща. Вчера на Вики й върнаха две контролни. Едната е по човек и природа, а другата по немски ( писаха новини). По човек и природа на инструментите има 1-2 , не беше нарисувала какво е маракас и един инструмент беше забравила да напише дали се удря по него или нещо друго.  По немски се е справила прилично, има няколко грешки. Оценката й е намалена защото няколко изречения започват по един и същ начин. Примерно: тя.... , следващото пак така.
Аз мисля че е безмислено преписването на толкова много текст, поне Вики преписва машинално и изобщо не вниква. За мен преразкази, писане на приказки измислени от тях и т.н .е по доброто решение. Иначе ваканцията беше на рожден ден на детенцето на СМГ, а останалите дни си беше в нас. Прочете две книжки всяка по около 340 страници. Днес са на театър на 50 километра от вкъщи. Ще гледат " Танцуващите обувки". Това е от мен, лек ден.  Hug

# 637
  • При децата ми
   И Габи имаше да прави книжка с илюстрации по "Хитрана". Направи я от сгънат лист а4 и 6-8 малки странички се получиха с големината на лична карта. Много сладко рисува лисица.На задната страница е написала "Лакомията не прощава" като са разхвърляни семки и дръжки от грозде. А пък най-смешна изглежда страницата с направените на пух и прах гъски, кокошки, юрдечки. Цялата страница е в кокали и пера, лисица се невижда  Joy. Ако й го върнат ще Ви го снимам. Днес има поредния тест по ЧО.

gabelas 17,много вярно го е написала! Joy JoyПосмях се.
Смисъл от преписването на 9 стр. и аз не виждам. По-добре е преразказ или съчинение. Мартин и той прави правописни грешки и съм намислила през ваканцията упражнения, ама да видим. Вчера госпожата им събрала бележниците да им нанася оценки, но той не знае по какво ще са оценките. Crazy
Галани, браво на твоето момиче! Simple SmileВсе така да продължава!

# 638
И моя се е поотпуснал, но продължават да лазват, че е сериозен и се старае. По математика се сравя отлично, но а нглийскя не му се отдава въпреки, че и там има 6ци. Смятам да четем всяка вечер по малко, за да му стане поне малко по - леко четенето, а аз да си усъвършенствам произношението.

# 639
  • София
Нашата класна си е счупила ръката, оперирали са я и не се знае колко време ще отсъства.  Sad
Вчера форсмажорно е замествала друга учителка. Допускам, че не е била готова да преподава материала, че трябва да мине известно време, за да се напасне с децата.... Но учебният ден е минал, меко казано, притеснително....

# 640
  • с/у ОколоМръсТното
Vivi - много кофти...
Преживявала съм го с класната на щерката, която лятото на 2-ри за 3-ти клас си счупи таза (катастрофа с маршрутката в която се е возела) и до НГ беше болнични.
Заместваше им най-възрастната (около 70годишна е била) преподавателка в цялото школо и децата трудно я възприеха. Но после свикнаха и добре им се отрази преподаване по "стара генерация".
Та и това ще мине, дето се казва...  Hug

# 641
Бързо възстановяване на класната! Praynig
При нас нищо ново ...
Вчера донесе поредната шестица по АЕ.
Лек ден, мами!  bouquet

# 642
  • Пловдив
А моят вчера донесе двойка по АЕ...
В бележника има само 6-ци и тая двойка... Mr. Green

Че е много зле по АЕ ми е ясно, даже се чудя как на изпитване има 6 -ци /нереални, според мен/, ама и двойката не е 'изкарана'...Събрал нашичкият три "-" /веднъж бил без домашно, веднъж си забравил тетрадката и вчера говорел в час/ и си изпросил двойката...Поне да се беше впечатлил от това и да седне да чете, ми то нъц...Вика ми: "тя не ме е изпитвала, за да ми пише двойка, трябваше забележка да ми пише, не двойка... "  hahaha
И хич не му пука.  ooooh!

# 643
  • Русе
  Днес ще ме води на книжарницата моят син. Една съученичка имала книгата за промените, които настъпват с растежа на момичетата. Разглеждали я вчера в междучасието и е силно заинтригуван, въпреки, че темата е много учена от него от всичките книги и списания за човешкото тяло и ровенето из интернета и атласите по анатомия. Обаче в тази книга имало глава - Секс без бебе.   ooooh!

# 644
Секс без бебе  Joy Joy Joy. Ами правилно, трябва да знаят децата!

Излязли са резултатите от СМГ. Ние сме със 78 т.

http://www.math.bas.bg/ch/2012/smg03.htm

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 13:16 от April24

Общи условия

Активация на акаунт