Априлки 2013 - тема 7

• 25 290
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз никога не съм се мила преди да давам урина, стерилна или не, това за първи път го чувам, никой доктор не ми го е казвал, даже идея си нямам каква урина съм дала сега, стерилна или нормална  Embarassed

# 166
Да, ефектът "Моцарт" е спорен, но ако сте чели за влиянието на музиката/думите върху водата, а телата ни са предимно вода - има голямо отношение. Аз пускам на бебето специално музика, и класическа и джас и изобщо такава, каквато си обичаме по принцип.

# 167
Явно не сте имали престой в болница, за това не сте чували за миенето при даване на стерилна урина. ) А лекарите често пропускат да го споменат иначе. )

Alaska, хммм, интелекта не зависи от това, каква музика ще му пускаш на бебето. )

# 168
Момичета,има ли такива сред вас които са ползвали тази люлка?Какви са ви впечатленията от нея?Интересува ме да ли е удобна за ползване  и до колко месечна възраст на детето може да се ползва?     http://www.pakostnik.com/bg/pics/8130720881.jpg

# 169
Момичета,има ли такива сред вас които са ползвали тази люлка?Какви са ви впечатленията от нея?Интересува ме да ли е удобна за ползване  и до колко месечна възраст на детето може да се ползва?     http://www.pakostnik.com/bg/images/banner-akcia-new.jpg

Като я гледам, е за дете до 9кг. максимум, ама то си го пише.
Може да ги направи и на 4-5месеца. Може и на 1г., зависи от детето.

# 170
  • София
Момичета,има ли такива сред вас които са ползвали тази люлка?Какви са ви впечатленията от нея?Интересува ме да ли е удобна за ползване  и до колко месечна възраст на детето може да се ползва?     http://www.pakostnik.com/bg/images/banner-akcia-new.jpg

Аз не съм ползвала, ако имах излишни 200-400лв бих си я купила, моя приятелка имаше, беше много доволна, но се ползва до активно до 4 месец, после само за приспиване до 6-7месеца максимум. Много зависи колко едро бебето и дали изобщо ще иска да лежи там особено като станат на 5-6 месеца и почнат да бъдат по-активни, но за първите месеци е отлична люлката.

# 171
Е,ако е за деца до 9кг е добре и си оправдава цената.Равнява се на дете ,което е около7-8-9месеца,нали?

# 172
Е,ако е за деца до 9кг е добре и си оправдава цената.Равнява се на дете ,което е около7-8-9месеца,нали?

Зависи от детето. ) Колко се е родило, как наддава.
Има деца и на 6месеца са толкова, има и такива, които на 1г. са 9кг.
Но то не само килограмите са важни, защото детето расте и на ръст, започва вече много да се движи. А като гледам стойката е за не по-голямо от 4-5м. бебе. После започват да се въртят и като нищо ще я обърне.

# 173
Момичета,има ли такива сред вас които са ползвали тази люлка?Какви са ви впечатленията от нея?Интересува ме да ли е удобна за ползване  и до колко месечна възраст на детето може да се ползва?     http://www.pakostnik.com/bg/pics/8130720881.jpg

Леле, аз имам такава простотия вкъщи.

# 174
и аз да си кажа мнението -
люлката е хубава, но ми се струва малко непрактична
защото е по-бебешка
аз също мисля да купувам подобна люлка, но ще се спра на по-различен модел
който има легнало и седнало положение и е по-стабилна
по възможност до 11-13 кг

# 175
Аз ги гледах също. Има много модели и различни големини, до различни килограми. Така че май е най-добре ако ще се купува да е по-голяма. Много майки казаха тук,че са супер доволни от тези люлки и аз за това започнах да се замислям. Поне да ми освобождава ръцете,още повече,че лявата ми ръка заради хроничен плексит е слаба и много  бързо умалява. Така,че едно такава люлка може да ми е от помощ,но съм решила,че ще е последното,което ще купя и ако вече не сме фалирали от всякъде.  Grinning

# 176
Явно не сте имали престой в болница, за това не сте чували за миенето при даване на стерилна урина. ) А лекарите често пропускат да го споменат иначе. )

Alaska, хммм, интелекта не зависи от това, каква музика ще му пускаш на бебето. )

"Проведените изследвания показват, че слушането на класическа музика и по-конкретно на Моцарт, оказва влияние върху мозъчната дейност на плода. Това явление е познато още като „ефекта на Моцарт”." Това, Мирама, са го установили учени, и аз не споря и не твърдя, че музиката ще повлияе кой знае колко много на интелекта на бебето, просто изтъквам какво са установили учените, които все пак са правили доста изследвания... беше ми интересно какво мислят другите тук, но твоето мнение не ми прозвуча като мнение, а като присъда - щом ти го казваш значи е 100 % истина, е има и други гледни точки все пак, нали го разбираш това.

# 177
За музиката аз знам и са ми го препоръчвали доктори да пускам докато съм бременна някоя песничка например. След като се роди бебето ще я познава и ще се успокоява от нея. Също и да се говори много на бебето докато си бременна. За този ефект на Моцарт не съм чела и не мога да взема отношение. Доказано е,че музиката стимулира, аз например уча на музика,ако е тихо .... се разсейвам  Mr. Green

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 16:13 от denise78

# 178
Не те съветвам да купуваш тази люлка, много малко кг е.
Ще ти върши работа само няколко месеца, има една свързваща точка, част.
Съветвам те да търсиш люлка до 11 или 13кг на детето, така ще може да я използваш до 2г. на детето, иначе си е излишна инвестиция.
Със синковеца имахме подобна:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11017&cat=153
за бебо ще си купя отново, но първо гледам кг, най-важното, според мен, скоростите на люлеене, да са повечко, видовете музика и да е подвижно гръбчето.
Много съм доволна от люлката, беше ми най-полезната вещ след количката, спасявала ме е в много моменти, за 2 години си изби парите и после я продадох.......дори една приятелка много ме моли да и я продам, защото на пазара е залято с тези до 9кг, а като нашата до 13кг трудно се намираха.

Музика  с цел нямам намерение да пускам на бебето.
Ремонти няма да правим специални, само детската трябва да се обзаведе най-накрая, но чакам да разбера пола, за да знам как да бъде разпределението на стаята. Апартамента ни е обзаведен по фън шуй, съобразявам посоките.

При раждането на баткото ни беше голяма лучница, нали родих по-рано, апартамента не беше готов. От квартирата влязох в болницата, но бях пакетирала целият багаж. От Платан/голямата фирма Whistling ни бяха объркали за 3 път спалнята и заради тях за малко да не успеем да се пренесем на време. Влизам да раждам, а те тепърва я сглобяваха и се оказа, че пак са объркали нещо. Таткото ме взе 1 ден по-късно от болницата, за да успее да изчисти, пренесе багажа и т.н.
С бебето директно в новият апартамент Mr. Green, всичко обзаведено, но багажа на кашони.
Гледах бебе и подреждах, екшън, но какво да се прави.
На училище за родители няма да ходя.
Чудя се за стволовите клетки. С баткото имаме запазени в сака, да запазвам ли и с бебето? Една приятелка ми казва, че щом имало за едното дете и 2 сака, нямало нужда за второто newsm78ще мисля.

# 179
mnogo pishete...
Otivam nazad da cheta
Syjalqvam za latinicata-ot telefona nqma kak...

Общи условия

Активация на акаунт