Любители на кучета - 31 !

• 42 908
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Зизи-не взимай такова куче,защото ще имаш много проблеми/в най-добрия случай/.Просто не вярвам,че има и една бита ваксина.Всичко се прави за пари,опарих се преди време и ревах като магаре за починалото кученце,а беше при нас само седмица SadСпоменавала съм вече-купихме го от известен пловдивски магазин.Дадохме солидна сума за една седмица престой при нас-защото го искахме и го взехме с любов.Имаше паспорт с "бити" ваксини и "дадено" противопаразитно хапче.Даа,ама не-нищо не му беше дадено и нищо не му бе бито.Предложиха ни техния ветеринар,ние отказахме ,защото си имаме наш.Нашия вет за всеки случай си даде противопаразитно хапче-еми глистите стигаха от пръстите на ръката ми до лакътя-представи си какво са му "дали" и "били" на хавайнчето.Вторник го взехме,на другия вторник почина-болно от парвовероза CryА къде е била уловката ли?Ами просто трябваше да идем при техния вет-в такъв случай кучето имало 1 седмица гаранция ooooh!И ако бяхме отишли щяхме да платим за битите/уж/ ваксини.
много сладки муцки видях Hug Hug

# 242
нова мама84 Това което си написала е кошмарно!!! Цялата настръхнах. Чела съм как хора си купуват кучета по каталог, чела съм какво ли не, виждала съм какво ли не. Ама за куче в гаранция не бях чувала  Shocked Shocked Shocked
Със сигурност за много ветеринари ние сме клиенти, а не пациенти и това се усеща бързо. Лошото е когато е за сметка на една малка душичка, която с нищо не е виновна, че не е попаднала на ХОРА Confused

# 243
KiA, не, че с нещо мога да ти помогна, но в момента и аз съм се хванала за главата с нашия дивак. Толкова е щур, за десет кучета, направо ми къса нервите това добиче, не знам ако не се кротне какво ще го правя. Най-редовно седи сам в коридора, за да се кротне, иначе скача по нас, хапе, дивее, евентуално, като му се доспи можеш да го погалиш нормално. И го тренираме, и го разхождаме до преумора и какво ли не, просто е щур, всичко му е игра, тия миловидни картики да си се гушкаме на дивана хич не си ги представям, почва да те гази, да те дъвче, ако много му е кеф спира, докато го галиш, но а си спрял, а почне да те дърпа за още. В такива моменти освен да го излираме аз не знам какво друго да направим, защото го обичам, обръщам му внимание, но не мога, а и не желая да си посвещавам 100% времето на него. Или ще слуша или не знам. Crossing Arms

# 244
Bertichka -наистина беше кошмарно,когато го чухме това нещо-казаха ни го в последствие,когато отидохме да им кажем ,че е умряло от тази болест.Не за да търсим обратно пари,а за да имат в предвид за другите кучета,тъй като това е заразна болест,а нашата куч беше в клетка с още поне 5 кучета Tired ooooh!Естествено,че ако ни го бяха казали при взимането на куч щяхме да идем при този "ветеринар"-за доброто на кучинка и после,след изтичане на гаранцията/боже колко абсурдно звучи-все едно печка съм си купила ooooh! ooooh!/щяхме да сме си при нашия вет.,който е  вет в истинския смисъл на думата-когато и да му се обадиш-става и тръгва,независимо в коя част от денонощието си се обадил Peace
ммежду другото рот-чето се казваше Берта Hug

# 245
  • Страната на чудесата
Да ви покажа Рая, пораснала с цели 100 грама последния месец Heart Eyes

# 246
Bertichka  Shocked според тебе значи е безотговорност да си предварително подготвен с пари в джоба като отидеш на ветеринар
а не питам за друго ooooh!
както и да е
Днес ходих при един ветеринар който ми го препоръчаха доста хора
първа ваксина около 20 лева
след няколко седмици втора ваксина
и до един месец трета ваксина за бяс
вече ПО ИЗБОР се сляга чип на кучето
и само ваксините излизат около 70 лева

# 247
  • Страната на чудесата
zizi331 , преди да слагаш ваксина, трябва да обезпаразитиш вътрешно/външно кученцето и да изчакаш 4-5 дни, ако не изкара паразити след 5 дни можеш да слагаш ваксина.Ако излязат глисти, чакаш 15 дни, отново обезпаразитяваш и ако тогава е чисто-ваксинираш.
Това ми обясниха в нашият ветеринарен кабинет, като нямам причина да се съмнявам в човека, защото много приятели с кучета са много доволни от него, а отделно е и доцент доктор по ветеринарна медицина.

# 248
zizi331 , преди да слагаш ваксина, трябва да обезпаразитиш вътрешно/външно кученцето и да изчакаш 4-5 дни, ако не изкара паразити след 5 дни можеш да слагаш ваксина.Ако излязат глисти, чакаш 15 дни, отново обезпаразитяваш и ако тогава е чисто-ваксинираш.
Това ми обясниха в нашият ветеринарен кабинет, като нямам причина да се съмнявам в човека, защото много приятели с кучета са много доволни от него, а отделно е и доцент доктор по ветеринарна медицина.
да и това ми казаха че трябва да направя преди да ваксинирам кучето

# 249
Bertichka -наистина беше кошмарно,когато го чухме това нещо-казаха ни го в последствие,когато отидохме да им кажем ,че е умряло от тази болест.Не за да търсим обратно пари,а за да имат в предвид за другите кучета,тъй като това е заразна болест,а нашата куч беше в клетка с още поне 5 кучета Tired ooooh!Естествено,че ако ни го бяха казали при взимането на куч щяхме да идем при този "ветеринар"-за доброто на кучинка и после,след изтичане на гаранцията/боже колко абсурдно звучи-все едно печка съм си купила ooooh! ooooh!/щяхме да сме си при нашия вет.,който е  вет в истинския смисъл на думата-когато и да му се обадиш-става и тръгва,независимо в коя част от денонощието си се обадил Peace
ммежду другото рот-чето се казваше Берта Hug
Милата душичка  Confused Не съм преживявала смъртта на домашен любимец. Със сигурност е ужасно колкото и малко да си го гледал. Да не се обиди някой, но всички зоомагазини са търгаши, които продават болни животни или такива, които вече са пораснали и никой не е взел. Те заслужават повече от всичко добър стопанин, който да им даде старт в живота, но лошото е, че тези животинки са дори по-скъпи, отколкото в лицензирани развъдници. Това е безумие!!! Ако зоомагазините не бяха такива нагли прекупвачи милите животинки щяха да имат по-голям шанс за добър живот. Повечето от тях измират още докато са там набутани в клетка с още 5-6 кученца. Това обаче е лоша реклама и затова не излиза наяве.
Лошото е че има хора на които не им пука от къде идва любимеца им. Важното е да вървят надути с кучето до тях сякаш е аксесоар...
Bertichka  Shocked според тебе значи е безотговорност да си предварително подготвен с пари в джоба като отидеш на ветеринар
а не питам за друго ooooh!
както и да е
Днес ходих при един ветеринар който ми го препоръчаха доста хора
първа ваксина около 20 лева
след няколко седмици втора ваксина
и до един месец трета ваксина за бяс
вече ПО ИЗБОР се сляга чип на кучето
и само ваксините излизат около 70 лева
Съжалявам ама си чела между редовете  Peace Казах че е безотговорно от страна на ветеринаря да сложи ваксини и да не се направи паспорт на кучето. А що се отнася до чипа - ако държиш на кучето си ще му сложиш чип. Иначе е въпрос на време да стане задължителен (ако вече не е).
Приеми един съвет - като ходиш на ветеринар винаги имай повече, отколкото смяташ, че са ти нужни Peace
Изскачат какви ли не неща. Тези пари за ваксините няма да ги дадеш наведнъж, така че не знам защо е толкова важно да знаеш ценоразписите преди още да отидеш с кучето на преглед. Все пак там ще ти обяснят най-добре всичко, което е необходимо да се направи и ще ти кажат и цените съответно.
Не го приемай лично просто ми се струва, че си взела куче, без да си наясно как трябва да се гледа, а първите месеци са най-важни. Тогава се изгражда имунитета, както при децата първите 7 години.
Възможно е да се наложи да му направят изследвания щом до сега не са му слагани ваксини. Попитай за това в клиниката.
Дано всичко е наред с мъника и да си гледате здраво бебе Hug

# 250
  • София
zizi331, чипа не е пожелание, той е задължителен, както и регистрацията на кучето в общината.
Чудя се на някои ветеринари, откъде си ги измислят тия безумици...  Confused

Успех с отглеждането на куч Hug,
ако е при теб моля покажи някоя снимчица.

# 251
  • София
Рая е прелестна,а тази Бери май не ходи гола.Голяма сладуранка и кокона.Телемана също много сладък и красив.И другите кучовци, които видях- големи сладурковци.
Бихте ли ми казали, ако кучето яде качествена храна трябва ли да приема калций допълнително?

# 252
# 253
Рая е прелестна,а тази Бери май не ходи гола.Голяма сладуранка и кокона.Телемана също много сладък и красив.И другите кучовци, които видях- големи сладурковци.
Бихте ли ми казали, ако кучето яде качествена храна трябва ли да приема калций допълнително?
В момента е гола  Laughing

За големите кучета знам че се дава калций докато са малки, защото рязко наддават килограми. Имаше някакво обяснение  newsm78
За малките е излишно. Все пак една консултация с вет е най-добре, защото излишният калций се натрупва върху ставите и това е предпоставка за артрози.
Не всеки калций се усвоява правилно от организма.
Аз също съм питала дали трябва да давам, но за малко куче всеки казва НЕ.
Иначе добавки не давам сега. Това което съдържа храната мисля че е достатъчно.
Ако кучето не е подрастващо или няма специфичен проблем мисля че няма нужда от добавки.

# 254
  • Страната на чудесата
Казаха ми за калция, че е добре да се даде една доза, когато се поставя ваксината-било един вид противоалергично.

Бери е послушничка, манекенка за чудо и приказ Heart Eyes Дълго време ли и трябваще, за да свикне с обличане/събличане?

Общи условия

Активация на акаунт