Любители на кучета - 31 !

• 42 092
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • bad@ss
Фея, четох и за това, но май наистина ще ни е нужно много търпение. Дъвче всичко, което й попадне. На "Шт" само вдига учуден поглед и продължава. Сигурно я плашим така. Старая се щом задъвчи нещо, на момента да я преместя оттам, но за съжаление не мога да отделя цялото необходимо й време. Днес ще купя гумен кокал.
За момента съм най-щастлива, че си намери вестниците и откакто съм ги сложила не ми е правила бели никъде. Днес ще пробвам да ги подръпна леко.
Направих още една грешка. Снощи, щом угасих и си легнах, започна да скимти. Реших да не се обаждам, ама нъцки. Започна да вие. И аз къде заради себе си, къде от съжаление, взех я при себе си на леглото  Confused Просна се настрани като човече  Heart Eyes Беше много мила картинка. Тя е толкова късичка, че не може да се свие като топка. И лежи настрана изпружена, а единият й крак стърчи във въздуха и потрепва  Laughing Сигурно е изтръпнал. Спа непробудно, ама много хърка. Сега не знам довечера как ще надвия и себе си и нея  Sad

# 661
фея-много се радвам,че сте добре и никой не е пострадал.Беро къв е готин.А каква е тази питка-ти сигурно и говориш,ама аз като нямам звук,а само картина,си питам.Като се качихте на терасата май единият котьо наблюдаваше отзад мрежата на вратата,нали?
Фийлинг,Киа-дано не е нищо сериозно и да се оправят кучовците бързо Hug
marta1-много ви е готино костюмчето,ама искаме и облечено да го видим Grinning

# 662
При кучетата Алфа лидера е строг но,  не  груб ,той прави това което той сметне за вярно ,независимо исканията на по-''нишите'' от него  Simple Smile Това което сте направили не е толкова грешно ,но не трябва кучето да свиква демек-' кучето си мисли -''Ами аз ако всяка нощ вия и скимтя те ще ме допускат при тях! Така ще правя! Вие-Офф, добре ще спи при мене,за да не скимти ! Grinning А,трябваше да го успокоите, представяте си как то спира да лае ,но трябва да сте с положителна енергия! Гледайте епизодите на Сийзър Милан той дава много полезни съвети!   Послушанието не става от самосебеси може да се консултирате със трениор по послушание .

# 663
Feeling С Бери стискаме палци и лапи. Дано е нещо друго, но дори и да е това не се плаши. Лечимо е!
Каквото и да е те съветвам да купиш от аптеката сребърна вода и да мажеш. Дори да ти дадат мехлеми и лекарства водата само ще ускори лечението и с нищо няма да навреди!
За всякакви такива рани, обриви и каквото ти хрумне е като елексир. Много бързо минава всичко. Пробвай Hug

Фея тоя твоя пухчо не отразява много силния вятър. Като гледам как го фири и козината му се вее ...
Берта като я духне вятъра и започва да го гони и лае  Joy Особено ако се е съсредоточила да пишка и вятъра и духне в дупето много се нервира  Laughing

# 664
Лелее, момичета, кога изписахте толкова страници #Crazy Един ден ме няма и сега не мога да сваря да чета  Party Поздрави за новодошлите!
Фея, твоят кучо е голям сладур  Hug Радвам се, че сте живи и здрави всички  smile3501
Do_de_gE, вече ще имаш обеца на ухото за кучето и цветята. Това важи и за храните. Например, внимавай като готвиш, ако падне нещо на земята, кученцето да не го открадне  Simple Smile Моя Оникс ги прави тези номера  yes
звяр, но с чар, прекрасна е твоята Роня  Hug хитруша и голям сладкиш е тя!!! Аз научих Оникс още от бебе да пишка на памперсови чаршави и той свикна много бързо. Винаги го насочвам и му говоря... Като на човек. Странно, но мисля, че разбира повечето неща, усеща милия тон и се доверява. Например, когато тръгвам за работа или излизам за по-дълго време, му казвам "Мама отива до магазина", а той се обръща и си ляга в специално легълца (една увита олекотена завивка). А вече преди заспиване си има ритуал да гризка кожена солетка: Ако не му я дам, върти се , сърди се, мрънка и не иска да си ляга Simple Smile Друго, което ми е много миличко, е когато излизам от банята и започна да си суша косата, той започва да си яде гранулите, които обикновено стоят цял ден върху един вестник... Joy
Feeling, стискам палци всичко да мине добре в клиниката  Praynig

# 665
  • София
Feeling Берта като я духне вятъра и започва да го гони и лае  Joy Особено ако се е съсредоточила да пишка и вятъра и духне в дупето много се нервира  Laughing

hahaha Joy Joy Joy

Ох представих си я сладката Бери  Heart Eyes

Ема хич не обича като вали и духа , вчера сутринта излезе до задният двор само за пиш и докато да се обърна вече чакаше пред вратата на завет

При нас Ема като беше малка и скимтя първите 3-4 нощи . Тогава мъжът ми си спускаше единият крак и тя се сгушваше до него .След това и взехме легълце и сега много обича да  спи там .

Фея много е сладък Беро  Heart Eyes, голям красавец

# 666
Момичета, много, много ви благодаря за куража!       bouquet
Прибрахме се вече. На Таринка й взеха кожна проба за микроскопско изследване, която излезе отрицателна за Демодекоза.
В изследването пише, че има екзема. Изписаха й Кортизем за 7-дневно лечение, по два пъти на ден мазане.
След следващата седмица сме на контролен преглед. Ще ви пиша как се развиват нещата.     Hug

Стискам палци за добри вести и при Киа.   Flowers Four Leaf Clover

# 667
Фея , много се радвам че всичко е отминало и сте добре  Hug А този Беро е просто очарователен  Heart Eyes Как невъзмутимо си ака , а вятъра си го брули  Laughing В тази връзка, нашият какви ли не пироети прави докато ака  Mr. Green Прави го на три крака и много се учудих, като го видях първият път след като го взехме . Вдига си единия заден крак толкова нагоре , почти в шпагат и произведението на изкуството се спуска по другия крак  ooooh! Сещате се какво се случва ако консистенцията е малко по-мека. И не знам как да го накарам да го прави като нормално куче. Подръпвам го леко с повода за да приседне, ама той си се чепати и не ме отразява  Crossing Arms

ppetinka , имате си невероятно сладък , малък бонбон  Hug

Feeling, пожелавам ви бързо да я преборите тази екзема  Hug

# 668
  • България
Рая и тя милата понякога се налага да стой по 8 часа сама
навън валеше и не е за разходка.
Какви играчки давате на кученцата момичета?
до като пишех и се изпишка на дивана до мен
Първо, не съжалявай Рая, задето й се налага да стои сама. Тя няма нашия усет за време и пространство, нито пък познава часовника. Ако може да стои самичка 2 часа без проблем, може да стои и 12. Ако изпитваш съжаление или чувство за вина когато излизаш, това усещане за безспокойство се предава на кучето => скимтене, дъвкане на мебели и пр. нежелани проявления на стрес.

Второ. Какво като вали? На кучетата не им пука дали вали или не. И на теб не бива да ти пука. Разходката е жизненоважен елемент от ежедневието на кучето и в зависимост от възрастта и нивото на енергичност, някои кучета имат необходимост от две 30-40 минутни миграционни разходки, а други - от две едночасови. Извеждам Беро всеки ден, независимо дали вали, пече или вее. Е, сега, в урагана си останахме вкъщи, но кучето ще получи порцията си разходка на бягащата ми пътека. През това време, за да го има усещането за глутница, аз ще съм до Беро, на велоергометъра.

Трето. Играчките за мъжки и женски кучета са еднакви. Кучетата не са като човешките деца и за тях няма значение дали играчката е с форма на змия, количка или мишка. За да може кучето да има интерес към играчките, те не трябва да са му постоянно достъпни. Също така трябва да се редуват: днес игра с пукащото коте, утре - с пискащия хипопотам.

Четвърто, за пишкането. Трябва да се постараеш да вземеш ролята на водач на глутницата и да създадеш предсказуемост в ежедневието на кучето си. Например: ставаш, обличаш се и излизате до тоалетна; след изхождане - награда тип "миграционна разходка"; прибиране; ти тръгваш за работа (без обяснения, без извинения, без "чао"); прибираш се (без "здравей, беше ли ти мъчно?", без заиграване); изчакваш минута-две кучето да се успокои; извеждаш го за аки и пиш; награда тип "миграционна разходка"; прибиране; вечеря за хората (никакво просене, никакво общуване с кучето); вечеря за кучето; излизане за пиш преди лягане. Тази предсказуемост ще помогне на Рая да регулира естествените си нужди.

Какво направихте с ноктите? Научи ли се как да ги режеш?

Киа позволяваме на Рая само на дивана да се качва,в спалнята и детската стая няма достъп,стига до вратата и започва да върти опашка и до там,за сега не е почнала да гризе мебели

Фея Кръстница благодаря ти за съветите-ценни са за мен!!! Радвам се че сте добре!!!
Рая е пинчер и четох че нямат подкожна мазнина и няма какво да ги топли,затова не смея в дъжда да я изкарвам и в студа под 0 гр-страхувам се да не се разболее,може би след като и купя дрешка ще бъда по-смела-за сега оглеждам онлайн магазините.
Играе си с една мека бебешка топка и с едни чорапки на дъщеря ми,играе и с кокал и солетка но много бързо свършват хахах.
За пишкането имаме напредък,цял ден е сама и не пишка,само понякога е акала-салона го оставихме по балатом за да чистим по-лесно.
Отказва от няколко дни да яде гранули,явно и хареса пилешкото месо-давам и го сварено на този вид храна се спряхме,давам и и хапки хляб в сос и пак гарнули...но котарака ги доизяжда .
За ноктите...милото още не смее да ги изреже,аз не се наемам ..но все някой трябва да се престраши

ppetinka голям сладур е
Фийлинг бързо се оправяй те

# 669
Много се радвам, че сте добре след бурята. Аз като гледам какви са последиците и ми настръхва косата.

# 670
Филинг, радвам се, че Тара е добре. Ще минете през това, не ми се вижда сериозен проблем. Ще ви следим и ти ни информирай за ситуацията на душчката.  Simple Smile

При нас нещата не са толкова добре, бях извън града по работа, не успях да заведа Алекс при вета. На всичкото отгоре, майка ми днес му е дала някаква смес от доматено пюре + кайма и лук, всчико сварено .. но лук за Бога  #Cussing out Казах им, че е отрова за кученце, направо съм бясна..  #Cussing out
Но тя си заминава днес за Монца и не ми се искаше да се караме.. Алекс спа близо 3 часа, без да помръдне, беше ленив и явно отслабен имунитет.  Винаги скача след мен като изляза от стаята.
Анемия предизивикана от чесън и лук - явно е вярно! Banghead 

# 671
Здравейте,
малко ви изпуснах, но имах разни други грижи.
Ние сме ок, Каринестото си е все така игриво и диво. ooooh!
Идвам с въпрос и после се връщам да ви чета. Знам, че е малко късно да я отучвам да спи на дивана, но не мисля, че е невъзможно. Та днес и "сглобих" легло от една стара олекотена завивка. Сгънах на 4-ри и го захванах. Първоначално отиде и веднага легна на нея, обаче после взе да я яде. Ще подрежа стърчащите конци, та да не я дразнят, но не мисля, че това ще реши нещата. Naughty
Та как да я науча да лежи там и да не се качва на дивана? С команда "долу" става, ама като ни няма нас ще си се качва. А и в началото знам, че ще е трудно, ще трябва да подаваме командата през минута. ooooh! Но съм се навила да я науча.
Освен това искам да питам, давате ли на порасналите кучовци да гризат кокали или друго? Занимават ли се с нещо? newsm78
Стискам палци на всички и добре дошли на новите.  bouquet
Връщам се да ви чета. Hug

# 672
  • София
Трудна работа е отучването, нашето животно също обитава дивана, даже го е окупирала.  Laughing
Веднъж се наложи да спя на дивана, е цяла нощ се бутахме, така и не отстъпи гадината...
Успех ти пожелавам, аз нямам нерви.  Wink

# 673
За домашните любимци от Пловдив http://news.plovdiv24.bg/391816.html

# 674
това ме подсети,че вчера видях регистър на кучетата за плд в сайта на общината-потърсих си нашата хубавица и си я намерих,останах изненадана,че има още едно куче с нашето име.Но защо адресът е виден за всички newsm78

Общи условия

Активация на акаунт