Любители на кучета - 31 !

• 42 908
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
А, да попитам...защо толкова много ни облизва нашата Джуди....Захваща някой от семейството, настанява се и започва едно бясно миене на ръце, врат или каквото докачи... Laughing
Какво изразява това при кучетата?

Освен, че трябва да се къпем по-често Joy

# 541
Кратко и ясно. Благодаря  Hug
Аз все пак ще продължа да храня с варено месо. Трудно ще се престраша да давам сурово без да знам, че източника е сигурен, но все пак информацията е много полезна!
Аз понеже съм много педантична към месото което ядем винаги махам кожи и жили и всичко, което не е чисто месо, та и Бери намазва и тя с разни остатъци. Само кожите не ги давам.
Даже току що си изкърти купичката от близане с едни пилешки бутчета. Голямо щастие е. Винаги когато мога и давам да хапва нещо разнообразно да не е само на гранули.
Много обича спанак с ориз. Не знам спанака за тях как се отразява. Тя понеже няма ама никакви стомашни проблеми та спокойно си похапва всичко.
За моркови премира. Винаги като готвя нещо с моркови има един за нея. Успява да го изяде по-бързо, отколкото аз да го нарежа  Joy Голям заек е
Скрит текст:
И понеже последните два дни съм на есенна вълна да ви покажа първата ни есенна фотосесия. Това е червената шапчица  в кучешки вариант. Търси големия лош вълк

Нямам търпение да паднат листата на дъбовете в парка и да ходим да се зариваме в тях    jumpuu
В действие. Да отбележа, че няма значение с какви дрехи е. Яко тичане пада.

И любимата игра на криеница  tongue
GENTIL и при нас е така. Щом е в леглото ни задължително ни изпира от глава до пети.
Изпращаме ви усмивки и мокри нослета Hug

# 542
 Simple SmileКучето на Бертичка има много готино излъчване и се вижда, че е гевезе. Grinning Днес в квартал Чайка-Варна видях такива готини уличарчета, напълниха ми сърцето. Не искаха да ядат бургер с пилешка пържола, значи не гладуват. Laughing

# 543
  • София
Бертичка и ние ви пращаме много целувки - и от нас, и от Джунда....
Току-що приключи с тоалета на мъжа ми...Сега да му мисля аз - безкомпромисна стринка-домакинка е Joy

# 544
Бертичка, ох, сърцето ми спря от таз разкошна Червена шапчица!  Heart Eyes
Да те успокоя, спанакът е много полезен и за кучетата. Много повече суров, отколкото готвен - също както за хората.
В тази връзка,
Скрит текст:
ако имате възможност, направете си салата от пресен, млад спанак с ягоди, захаросани орехи и синьо сирене; поръсете с малко балсамов оцет. М-м-м!

Беро ме ближе само като усети, че му позволявам. Иначе не го прави.

За разлика от него рагдол котката ми ме ближе маниашки. Забелязала съм, че това е израз на протест, само че точно защото не мириша на себе си: току-що съм се изкъпала и съм се мазала с лосион; измила съм лицето си и съм го "кремирала" (в такъв момент, ако позволя, Лили направо ми изблизва дупка в 10-ката); обтрила съм се с освежаваща кърпичка. С други думи, не съм себе си на миризма. Предполагам, че кучетата правят същото: мият ви, защото не миришете на себе си => сте мръсни, ако и да сте излязли току-що изпод душа.

# 545
Съншайн 10 дни след 3тата ваксина може да излизате.
Нашийник/нагръдник слагай от самото начало после ще съжаляваш.
С първото къпане може да изчакаш още месец ако не е много спешно. При нас беше наложително и я изкъпахме още като я взехме (след 3та ваксина).
След къпането задължително сушене със сешоар. Студенко си е вече. Сешоара на слаба степен и с не прекалено висока температура. От 30 см някъде може да обдухваш козинкат, за да не се стресира.

Когато сте на първа (втора трета) разходка не го насилвай. Нека само опознае лека полека средата наоколо. Ако поиска да се прибира не го дърпай обратно. Ще се престраши и всеки следващ ден ще ходите по надалеч Peace
Благодаря ти.  bouquet Ще послушам съвета ти.
А нагръдник или нашийник да избера?  Peace

# 546
Съншайн, независимо от размера на кучето, нашийникът позволява по-добър контрол по време на разходки, както и по-лесно разтърваване на биещи се кучета. Аз винаги бих избрала нашийника.

Нагръдниците се използват тогава, когато е нужно кучето да приложи цялата си мускулна сила за дадено действие. Обикновено това е теглене на шейни, каручки и пр. Или когато се поставя обезопасяващ колан за кола.

# 547
 Joy да точно това прави. Особено ако съм се мазала с родопско чудо направо се настървява.
Салатката със спанак изглежда чудесно. Аз го обичам всякак но берта трудно мога да я накарам да яде суров спанак или магданоз. Може би ако пробвам да е ситно нарязан и е между другото ядене за деня  newsm78
То вече не му е много сезона де ама занаред да знам.
punky90 позна от първия път. Ансолютно гевезе е. Много силен характер.
Много се радвам, че като беше бебе я снимах почти постоянно, защото сега тези снимчици са ми толкова мили и така си припомням хубавите моменти с нея.

Съншайн докато кученцето е малко е най-добре с нагръдник. Зависи каква порода е, но занапред ще си прецените как е най-удобно. Докато е малко по мое мнение  е най-добре с нагръдник. Най-безопасно е.
Предпоръчвам ти този модел, който минава през врата и корема. Не се измъква по никакъв начин.

С този модел долу Бери като беше бебе непрекъснато се измъкваше. Беше се научила как да се дърпа назад и да се измъква от нагръдника.

Както се казва човек се учи от грешките си  Mr. Green

# 548
Съншайн, независимо от размера на кучето, нашийникът позволява по-добър контрол по време на разходки, както и по-лесно разтърваване на биещи се кучета. Аз винаги бих избрала нашийника.

Нагръдниците се използват тогава, когато е нужно кучето да използва цялата си мускулна сила за дадено действие. Обикновено това е теглене на шейни, каручки и пр. Или когато се поставя обезопасяващ колан за кола.
Много си права. Вече почти винаги сме с нашийник  Mr. Green Обаче като беше малка имаше ситуации, в които ако не е била с нагръдник е почти сигурно, че щеше да се обеси.
За породата има значение. За мопсове например никак не е препоръчително да е с нашийник, защото това допълнително затруднява дишането им.
Ако моето куче беше послушно щях да си го държа все още с нагръдик при всяка разходка

# 549
  • София, БГ
Здравейте !

Записвам се в темата с моето куче Мая - сибирско хъски, женско, на 10 месеца (родена е на 14.12.2011 г.).Мая е много щура и игрива.Тя е моя сбъдната мечта.Кръстена е на хъскито Мая от филма "8 герой".

# 550
Добре дошла, Златен дъжд! Красавица е вашата Мая.

Бертичка, извини ме, нямам опит с мопсове (освен да ги галя и да им се радвам  Sunglasses ), та затова не разбирам как нашийникът пречи на дишането. Знаеш, че не се опитвам да те провокирам, а че проявавам искрен интерес, нали?

# 551
Здравейте  Hug Скоро не съм писала , но ви следях изкъсо  Wink  Знам ,че доста данък ни се е натрупал и  затова , като един съвестен данъкоплатец ,  го плащам веднага  Blush 

Ето едно "здрасти" и от Съни ( в действителност дава "5"  Mr. Green )

Тук подредбата е мое дело , но той нямаше против да си ги гушка Simple Smile

И да завършим с една "кучешка гавра", както обичам да казвам  Mr. Green Майка ми му купи бебешка пижамка да не му било студено

И набързо да дадем отчет какво ни мъчи тези дни  ooooh! Сънчо беше болен Sad Доста ме уплаши  Whistling Повръщаше всичко , което хапне и за капак и такова разтройство имаше , направо като водичка Sad Два дни ходихме да му бият инжекции с антибиотик и обяснението на лекаря беше ,че най-вероятно някакъв бацил е причината, който пречел на ензимите в стомаха да обработят храната и затова я повръщал . Слава богу от вчера вече е доста по-добре , не е повръщал и акото е твърдо  newsm44

# 552

Съншайн докато кученцето е малко е най-добре с нагръдник. Зависи каква порода е, но занапред ще си прецените как е най-удобно. Докато е малко по мое мнение  е най-добре с нагръдник. Най-безопасно е.
Предпоръчвам ти този модел, който минава през врата и корема. Не се измъква по никакъв начин.

С този модел долу Бери като беше бебе непрекъснато се измъкваше. Беше се научила как да се дърпа назад и да се измъква от нагръдника.

Както се казва човек се учи от грешките си  Mr. Green

Кучето е средна порода или поне такова трябва да стане около 12 кг и малко повече.
За сега е малко. И се чудя как ще е по-добре.
А от къде мога да си купя такива като на снимките на достъпни цени? И как да избера размер? Блаодаря за отговорите на теб и на Фея Кръстница. Peace  bouquet
защо е безопасно?

# 553
Фея, благодаря за отговора миличка  Hug  Бях вегетарианец 5 години и ми е малко трудно да превключа, не ми е комфортно да пипам "живо месо", да го готвя и всичко останало.. Какво остава да го давам сурово на нашият..  Whistling

Както и да е, нещо друго е на дневен ред при нас  Simple Smile Алекс е влюбен в новата лабрадорка от градинката - кафява, 5-месечна красавица, със сериозно родословие. Бащата шампион, майката също - нашият го взехме от едно независимо кучило от Сопот - селянче..   Mr. Green
НО, много е марков  Laughing и можем да се борим за родословие, т.е да тръгне от него - "бяло родословие" така го водят, той ще е първият..
Не смятаме да го водим по състезания или нещо подобно - просто се стремим да му намерим женска, но без родословие се оказва трудно..
Та, ако някой има инфо как става това, ще се радвам да споделите. Имаме идея, но все пак Heart Eyes

Друго нещо - търсим легълце за тулупа, сега съм му дала едно пухкаво палтенце, но искам да му взема нормално легълце.. При по-едрите породи е трудно да се намери, търсила съм по магазинчетата тук, но нищо не намирам.. Дайте насоки  Simple Smile

# 554

Общи условия

Активация на акаунт