Любители на кучета - 31 !

• 42 908
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви предварително и моля да ме извините че така нахлух!!!
Искам да споделя една голяма моя болка...Месеци наред избягвам да чета или гледам снимки и текстове за кучета....Наложи се да заминем за чужбина на работа.Имаме женски ротвайлер на почти 2 години.Опитите ни да вземем кучето с нас се оказаха безуспешни,просто нямаше възмжност да попаднем на квартира,където да позволяват домашен любимец(който е бил в чужбина знае как стоят нещата с квартирите и колко лесно се намират за чужденци!!!...а и кучето е едро)...И така вече 4 месеца съм без моето съкровище.Оставихме я при наш познат,който я хареса,ще я гледа...,но в мен нещо се откъсна.Боли,боли,боли!!!....  #Cussing outНе мога да се примиря с чуството,че извършихме предателство спрямо това същество!!!Постоянно мисля за нея,как е,как е преживяла този шок,добре ли е гледана,как ние й липсваме...та ние я взехме на 50 дни.Ей обсебваща е тази любов,боли ме все едно човек съм загубила!Още повече като зная,че е жива,че чака...Моментите когато ми идва да загърбя всичко и да се прибера,да си я взема и отново да сме така щастливи заедно с нея са много често...Но това няма как да стане,тъй като не сме от каприз в чужбина,а трябваше да се спасяваме от  финансови проблеми.Нямаше вариянт да не използваме добрия шанс,че можехме да заминем .Моля споделете,ако има някои от вас,преживявали това страдание....КАК СЕ СПРАВЯТЕ?Как се превъзмогва(ако въобще може...)тази буца в гърлото?Не вярвам сред вас да има някои да каже....е куче е все пак!!!Не го приемам така!Затова и се осмелих накрая да споделя тук в тази тема... Пожелавам ви здраве и ще го имате,защото всеки имащ до себе си четириног приятел знае каква радост и какви емоции носи със себе си!  bouquet

Г-жата е писала в старата тема. Позволих си да прехвърля поста й тук, за да можем да й помогнем.

# 556
  • София
Мила г-жа Гостенка Hug

Ти сама си дала отговор на повечето си въпроси и тревоги.....Не сте там от каприз, нито сте оставили животното, защото ви е домързало да я вземете.....Това няма да те успокои, но поне да отпадне чувството за вина и предателство - няма такова.....
Нормално е раздялата ви да те смазва, но не се товари и с вина.......
Със сигурност не сте единствените, които са в подобна ситуация - дано се намерят "братя по съдба" в темата, за да се подкрепите взаимно....
Докато сте разделени все ще я мислиш....Как иначе...
Все пак е късмет и добро това, че я гледа човек, на когото имате доверие и се харесват взаимно.....

Вие ще се връщате ли?

# 557
И ние навремето оставихме куче Алекс тук на познат на село и заминахме да следваме за чужбина! 1-2 пъти като се връщахме отначало го посещавахме, но той така неистово плачеше, после дълго тъгувал ни казаха, и се отказахме да го травмираме, пък и на нас ни се късаше сърцето! Чак като на 10 годишна възраст почина, спрях да го мисля! Но с времето тъгата става по-малка, и вината също!  Hug

# 558
Мила Г-жа Гостенка, любовта на човека към животните е дълбока. Аз имам куче на 5 години и неведнъж ми се е налагало да отсъствам за повече от месец. Оставяла съм го при близки хора в компанията на друго куче от подобна порода. Не съм спирала да го мисля по време на отсъствието си, защото знам колко тежко изживява разделите кученцето. Моето е йоркширски териер и е страшно чувствително. Когато тръгвам сутрин за работа, се качва на една табуретка в коридора и ми дава лапичка, сякаш ме изпраща с пожелание за лек ден (както правим ние, хората). Когато ме няма почти нищо не яде. Очичките му се натъжават и гледа едно такова... тревожно. Много силна привърваност! Когато съм до него, сияе от щастие.
В твоята ситуация, може би и аз щях да изпитвам чувство за вина...Но GENTIL  ти го е казала много добре, че не си оставила кучето си, защото ти е дотегнало от него, а по необходимост. Силно се надявам и стискам палци да се стабилизирате в чужбина и след време да можете да вземето кучето при вас.  Дано вашият познат се грижи добре за женската, за да си по- спокойна.  Трудно е да се даде съвет в такива ситуации, но знам едно- когато не можеш да промениш обстоятелствата на този етап, просто ги приеми. Това е временна раздяла.

# 559
KiА, тъй като на дакел също трудно се намира готово легло от кучешки магазин, една позната с дакелка ми даде следния съвет: купува се дюшече от магазин за бебешки стоки. След това се прави облицовка от плат. Нали се сещаш, от онези, с които се покриват дивани - прихванати с ластик. Така кучето има достатъчно място. Проблемен е моментът с пространството, което това "легло" ще заема.
Аз не стигнах до реализация на този план, защото дългото предпочита да спи на един точно определен фотьоил в стаята ми.

Разкошен Съни и чаровна Червена шапчица. Heart Eyes

Г-жа Гостенка Hug. Изнеси мислите си напред - към времето на вашата среща и моментът, в койот отново ще се съберете, за да живеете заедно. Не си го изгубила, не е болно, няма опасност за живота му. Мъката се забравя в момента, в който дойде време да се задгърби. А това време ще дойде за вас! Сигурна съм! Simple Smile

# 560
  • виртуално
Друго нещо - търсим легълце за тулупа, сега съм му дала едно пухкаво палтенце, но искам да му взема нормално легълце.. При по-едрите породи е трудно да се намери, търсила съм по магазинчетата тук, но нищо не намирам.. Дайте насоки  Simple Smile

забравих в кой град си  Blush
Иначе аз купих овално легло 50*70 от еbay.co.uk за около 25 лв - ползва се вече 6 месеца и не е мръднало  Peace
В София има различни размери (на прилични цени) на съботния подуянски пазар, на нас ни е близко и доста неща купувам от там.
Трети вариант наистина е детски матрак или да ушиеш сама калъфка с нужната големина и да я напълниш (вътрешността на 1-2 възглавници, дунапрен). Нещо подобно ...

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 11:02 от Рапунцел

# 561
Бертичка, извини ме, нямам опит с мопсове (освен да ги галя и да им се радвам  Sunglasses ), та затова не разбирам как нашийникът пречи на дишането. Знаеш, че не се опитвам да те провокирам, а че проявавам искрен интерес, нали?
Разбира се, че знам Hug Остава и да вземем да се хващаме за гушите, за това, че всеки е намерил най-добрия вариант за себе си.
Обяснявам - при мопсовете това опъване във врата е много опасно, защото при рязко дърпане и пристягане на шията има опасност да им изскочат очите (направо настръхвам само като го пиша). Отделен е въпроса, че когато са с нашийник се пристяга много шията и това затруднява дишането, а знаеш, че нослето им е миниатюрно и сплескано и без това си имат проблеми с дишането.
Когато обаче са с нагръдник стават адски силни!!! Почти сигурна съм, че ако се кача на скейтборд и я закача за нагръдника ще ме дърпа съвсем спокойно  Laughing Случвало се е докато е с нагръдник да си навехна ръката заради нейното спонтанно изскачане на някъде.
Но от гледна точка на възпитание нашийника е незаменим.
Аз в момента ползвам такъв нашийник тип душач. Много е подходящ, защото когато започне да се дърпа много се пристяга около врата и колкото повече се дърпа, толкова повече пристяга. Накрая дискомфорта надделява и престава да се дърпа.  
Скрит текст:
Другото, което трябва да се спомене е че ние си нямаме врат  Mr. Green Абе имаме си ама е не по-тесен от главата. И като се сложи обикновен нашийник, то той задължително се измъква. Или трябва да е супер пристегнат, което според мен не е вариант.

Съншайн щом се очаква да порасне до средна порода май е по-добре с нашийник. Не спестявай пари от това! Тези които продават масово са като пластмаса. Много стържат около врата. Много са твърди.
Препоръчвам ти Rogz и Camon. Веднъж се купуват такива неща. Или дори да се наложи да го смениш ще знаеш, че ще го ползваш с години. Нашийниците им не са чак толкова скъпи.
Размер L трябва да ви е ОК като порасне. Ние сме с нагръдник размер L и има още доста да се разширява, така че ще стане и за куче до 12-15 кг.
Сега колко кг е?
Имай предвид, че може да се наложи да купиш сега нагръдник/нашийник и като порасне окончателно пак. Затова може сега да вземеш нещо от Продавалник например. До половин година може вече да е тесничко и да трябва да си купите нов. Тогава вече може да отделиш повече парички и да купиш нещо качествено.
Задължително е за нагръдниците лентата на самия нагръдник да е широка около 2 см. Тези много тънките прерязват много гадно когато кучето е по-едро.
http://www.zoozona.net/bg/catalog/cid/1002/id/3285.html
VikSsito голям сладур си имате Heart Eyes
Тук може да видиш имат доста модели, но цената си определя качеството със сигурност  Peace

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 12:26 от Bertichka

# 562

Съншайн щом се очаква да порасне до средна порода май е по-добре с нашийник. Не спестявай пари от това! Тези които продават масово са като пластмаса. Много стържат около врата. Много са твърди.
Препоръчвам ти Rogz и Camon. Веднъж се купуват такива неща. Или дори да се наложи да го смениш ще знаеш, че ще го ползваш с години. Нашийниците им не са чак толкова скъпи.
Размер L трябва да ви е ОК като порасне. Ние сме с нагръдник размер L и има още доста да се разширява, така че ще стане и за куче до 12-15 кг.
Сега колко кг е?
Имай предвид, че може да се наложи да купиш сега нагръдник/нашийник и като порасне окончателно пак. Затова може сега да вземеш нещо от Продавалник например. До половин година може вече да е тесничко и да трябва да си купите нов. Тогава вече може да отделиш повече парички и да купиш нещо качествено.
Задължително е за нагръдниците лентата на самия нагръдник да е широка около 2 см. Тези много тънките прерязват много гадно когато кучето е по-едро.
http://www.zoozona.net/bg/catalog/cid/1002/id/3285.html
5 кг е. Чудих се за кожен като вариант сега? От истинска кожа. А за после нещо друго. Но все още не знам, мислех и за тези миещите. Но тук около мен няма голям избор или поне аз не съм намерила такъв магазин. Peace

# 563
Не знам кои са миещите Tired Кожените не знам каква им е поддръжката. Аз нашия нагръдник и повод ги пера в пералнята с всички останали нейни неща. До сега нищо не им е станало.
Вземи това което на теб ти харесва, но все пак гледай на кучо да му е удобно Peace

# 564
Не знам кои са миещите Tired Кожените не знам каква им е поддръжката. Аз нашия нагръдник и повод ги пера в пералнята с всички останали нейни неща. До сега нищо не им е станало.
Вземи това което на теб ти харесва, но все пак гледай на кучо да му е удобно Peace
Подобни на тези съм виждала, но по-некачествени ми се струват за около 3 лв. Само, че всичко мисля че им беше пласмаса. И ми се струва че няма да издържат дълго. Дали ще ми дадат в магазина да пробвам на кучето или ще трубва с мерене насляпо да избирам?!  Peace
Трудно ще ми е да разбера, кое ще е удобно за кучето. Sad

# 565
  • виртуално
Аз съм мерила в магазин  Peace
Първо бях взела една по-евтина, но му плата ми претърка вратлето.
Сега е с Rogz  и съм супер доволна.

# 566
Сега е с Rogz  и съм супер доволна.

Благодаря, значи ще търся на тази фирма Rogz. Peace

# 567
И ние сме с Рогз, точно такъв, какъвто Бертичка е показала, те са светлоотразителни, много съм доволна! За 14 и нещо го взехме, но мисля, че доста време ще го ползваме.

Бери и Съни са страхотни! Heart Eyes Hug

# 568
Сега е с Rogz  и съм супер доволна.
Същата история
Mай аз доста съм се одрънкала  Mr. Green Ама няма значение защото сме много доволни. То е пране то е сурнене.
Макар че сега сме с автоматичен повод 5 м на флекси и с нашийник като този, който показах по-горе.
Комплекта на рогз го ползваме като пътуваме по далече
Съншайн , щом си плащаш значи може да мериш. Ние измерихме половината магазин докато харесаме  hahaha
Първият и беше от тези най-евтините (макар че мен и за него ме одрънкаха ooooh!)
Най най обикновен, но много прерязва и ожулва козината. Беше ѝ се оголило на места.
После и взех такъв. Размер L е и на врата и е максимално пристегнато, а на гръдния кош може да се разшири с още 2/3ти някъде, което според мен значи че ще стане и за доста по едро куче. Тя е 8 кг сега.

Ако се спираш на вариант нагръдник, като отидете в магазина попитай за този размер и ако в момента става ще става и като порасне.
Въпроса е обаче и колко ти е послушно кучето. Виждала съм и голдъни с нагръдник. Ама то душицата си ходи редом със стопанина и гък не казва. А ние като сме на разходка е едно тичане наляво надясно, дърпане да види всичко, недай боже да срещне друго куче... Затова с мекия душач и да ни е мирна главата

# 569
Трети вариант наистина е детски матрак или да ушиеш сама калъфка с нужната големина и да я напълниш (вътрешността на 1-2 възглавници, дунапрен). Нещо подобно ...

Не съм в София  Simple Smile Благодаря ти за съвета, ще потърся нещо. Абе коя е тая сладка муцунка  Hug Това ли ти е кученце Рапунцел, как се казва на колко е.. Ма много сте прекрасни беее Hug

Марти  Hug радвам се, че се запознах с коприненият кренвирш най-после ( и с теб мила  Hug), нещо не ме долюбва и още е нащрек душата, но ще се заобичаме с времето, гаранция..   Mr. Green

Жалко, че нямахме повечко време да поговорим.
И да споделя с теб, че нещо много неприятно се случи тази вечер отново. Не зная дали си се върнала после, но аз тръгнах по-рано (когато сме аз и милото, аз съм "корабът-майка" дет се вика  Mr. Green и Алекс гравитира основно около мен..) тръгнаха цяла глутница след мене, Дар, две хъскита - Неронката и др. не го видях кое беше и още една муцуна..
Как да е, върнах се малко, милото задържа лабри, добре ама след минута уж се скрих зад ъгъла, нашият хукнал пак след мен, единият немец тръгнал с него и го ударил един бакшиш..  ooooh! Брееееей, много ми стана тъпо сега като си дойдоха и разбрах. Таксиджията намалил, лек удар, ама немеца куцал на връщане.  Трябва да се сложи врата там! Не знам какво чакат още ... #Cussing out

Новата г-жа, горе главата, напълно разбирам болката ти  Hug Ще се установите там и ще вземете кучинка при вас, не се притеснявай..  Simple Smile Бъди търпелива и вярвай в положителната развръзка.

Общи условия

Активация на акаунт