Първо ритниче в корема на мама от мартенско бебче - мъж или дама.

• 32 873
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте мамчета,

Аз съм качила 1 килограм, но пък в началото отслабнах 4, които си върнах като спрях малко да повръщам. Много е странно, че преди да забременея винаги съм имала много голям апетит за сладко, а сега хич не ми се яде. Ужасно много ми се ядат плодове, което пък никога преди не ми се беше случвало. В смисъл, да изям примерно 2 ябълки и да ми се ядат още. Преди насила ги ядях.
След цялата епопея на повръщането хич не ме притеснява колко килограма ще кача, само да мога да ям нормално, че много се бях притеснила за бебо първите месеци. Бяха ми забранили да ям плодове и зеленчуци. Ядях само препечен хляб и солети, които сега не бих хапнала за нищо на света.
Мен майка ми ме е филмирала, че този преглед, които е мануалния (с пръсти) може да предизвика преждевременно раждане, защото аз и сестра ми (близначета сме) сме родени в 7-мия месец и майка ми твърди, че това е предизвикало раждането (един невнимателен доктор). Следващия път пък ми каза, че е родила преждевременно заради повръщането ( и тя е повръщала късно в бременността). Чували ли сте нещо такова? Не искам да стряскам никого и за мен това са пълни глупости, но все пак да попитам Simple Smile

# 586
Момичета,и аз имам болки в кръста и в корема,като натисна под пъпа ме наболява.Незнам какви болки са допустими и незнам ако имам контракции дали ще ги разпозная:( И на всичкото отгоре постоянно пръцкам Blush като никога до сега:) И си мисля, че част от болките в корема са заради газовете.Вечер не мога да спя спокойно,защото все се сещам за това че трябва да съм на лявата страна,а много умалявам цяла вечер в една позиция,та така...цяла нощ въртене:(

# 587
  • България, София
 Storm@, аз лично не вярвам на повечето от нещата, които чувам. Наскоро свеки ми каза, че "непременно трябва да казвам какво ми е бебето, понеже нямало да говори, ако крия". Много се ядосах!  #Cussing out Какви ли не дивотии няма да чуя още. Ходи обеснявай, че нямаш сестра. Или пък, че сериозно още не се знае....  Не ги слушам и не им вярвам. Естествено това е лично мнение.
Това за прегледа, мисля, че все пак док си знае работата... едва ли ще направи "нарочно" нещо лошо. Спокойно, всичко ще мине нормално.   bouquet

# 588
Само като чета колко малко качвате и се замечтах.Аз първите два месеца бях качила два кг.Обаче после като ме натъпкаха с тези хормони първия път 4 кг , последния път 6 кг.И сигурно сега ще са пак толкова и вече се отчайвам ама каквото такова.Да сме живи и здрави после как ще отслабвам не знам след като са ми забранени да пазя и диети.И да кажа ,че ям за да ги качвам не бих казала.Храня се предимно с плодове,Единствено закуската ми е две филии пълнозърнест хляб всичко останало е без хляб и пак дебелея  newsm78.

# 589
  • Страната на чудесата
Да ви питам, сега ми излязоха кръвните изследвания и виждам, че са ми завишени левкоцити и тромбоцити и занижени лимфоцити, как е при вас? От друга страна съм с някакъв вирус и най-вероятно това е причината, ама знам ли, да питам, при вас има ли отклонение от нормите?

# 590
mrunkalce напълно съм съгласна. Аз по принцип не съм суеверна и имам голямо доверие на доктори. Лошото е, че сега с бременността ме нападат малко периоди на параноичност  #Crazy

DqVoLsKi_ChArOvNa не се притеснявай мила, те бебоците да са наред, пък всичко останало са си бели кахъри. После ще имаме стимул да сме супер активни мами и да водим бебоците на разходки по цял ден. Имаме късмет, че ще са пролетни бебета Simple Smile

# 591
  • Варна
Здравейте!

Storm@, този преглед "с пръсти" се прави в 8-9 месец и то не задължително. Той е за да се провери за разкритие. На мен с Теди са ми го правили 3 пъти, като последния си беше когато тръгнах да раждам и ми изтекоха водите преди това. Мен не ме е боляло при този преглед, явно зависи дали лекаря ще го направи внимателно, защото има и жени, които се оплакват, че ги е боляло.

hakunamatata_ali, мога да се опитам да обясня, какво точно чувствам при контракция. Сега с втората бременност не мога да ги объркам и въпреки магнезия, който пия си ги имам. Тъй като матката е все още някъде до пъпа, корема ми се стяга под него, от срамната кост до пъпа. Става твърд като камък и болезнен. Това продължава в рамките на минута и след това става мек. Ако болката е над пъпа, под диафрагмата и там се чувства някакво подуване си е от стомаха и червата. Надявам е да съм била полезна.

На мен на всички тези тестове ми излизаше момче. Е, момче ще е!

Ехааа, по този калкулатор за теглото сега съм +2 над нормата, но поне ми показва, че максимума допустими килограми в края на бременността са 79.8кг., а аз съм си поставила максимум 80кг. А иначе съм +6, ужас. Така е като се тъпча и не си правя никакъв режим и си ям колкото и каквото си поискам.  Crazy

Кола пия на няколко дни си вземам по 0.5л. Избягвам тоник и швепс, които съдържат хинин. В първите месеци за повръщането много ми помагаше швепс битер лимон, но откакто съм добре не пия.

Имаме късмет, че ще са пролетни бебета Simple Smile

Peace

# 592
  • Страната на чудесата
Доколкото аз знам, препоръчително е да се направи оценка на маточната шийка в периода 16-20 г.с и в зависимост от резултата е възможно да се наложи и серклаж.
Ето какво намирам:
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -14&Itemid=63

# 593
  • бургас/софия
И аз мога да се похваля с добри резултати. Днес давах кръв и урина и всичко ми е 6 Simple Smile Дори учудващо много желязо имам, както и добра кръвна захар (напоследък ми се дояжда сладко и си хапвам морени, шоколад, сладолед, сладкиши...без тях не мога!!)
няма да пия никакви добавки засега, много съм доволна
иначе с кг съм +5, съвсем малко над нормата за моите седмици, но аз си почнах от много кг и ми се щеше да го карам по-полека...ама ще видим.. от нищо не се ограничавам, даже от лакомия ям и като съм се надула или като имам киселини..което напоследък ми се случваше често..

# 594
Моите кг са +6-7, но до 16 г.с не бях качила нищо, до тогава ми се гадеше.И от тогава до сега не мога да спра да мисля за храна. Няма нещо, което да не ми се яде, освен може би някакви мазни пържоли- и преди, и сега не си падам по месото. Но пък всичко останало ми се яде и то в големи количества. Хапна ли малко, след половин час пак съм гладна и ме притеснява ако качвам по 6-7 кг всеки месец, къде ще му излезе края.... Но важното е бебоците да са добре Simple Smile

# 595
  • София
Аз съм 500 гр. отгоре, но първите 3 месеца отслабнах с 3 кг и сега си ги наваксах. Но с това лежане по болници нямах никакъв апетит. Сега ми се яде през 2 часа  Joy

# 596
  • Стара Загора
И аз имах голям апетит първите месеци,откакто влезнах в 5 месец нямам никакъв апетит.хапвам просто колкото да знам ,че съм яла днес.  Thinking

# 597
Да си кажа и аз Simple Smile + 4-5 съм Weary Еми няма как... Ще отслабваме после...  Проблема ми са тестените храни, а и не съм повръщала нито веднъж и всичко се лепи...
hakunamatata_ali и аз имам твоя проблем Sad много е неприятно... и изпитвам нещо странно в корема но според мен са червата не са контракции... и това ми се случва вечер най-вече... корема ми е много подут и то точно заради тези гадни газове Sad
А относно този преглед с пръсти, не мен ми го правиха... Лекаря ви знае какво прави! И изобщо не е страшно или незнам какво си мислите че е... просто за секунда проверява нещо и това е... Спокойно!

Хубав ден момичета!   love001

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 14:35 от Ivelina_ValentinovA

# 598
Вижте какво намерих за 19 г.с. тъкмо относно темата за килограмите!!!

Мама

Много жени вече могат да напипат матката 2-3 см под пъпа. Ако се погледнете в профил в огледалото ще установите каква значителна промяна вече е претърпяло Вашето тяло. До този момент вече сигурно сте добавили 5-6 кг към теглото си. В това наддаване на тегло е допринесло бебето с около 200 грама, плацентата със 170 грама и околоплодната течност, която е около 310 грама.

Не се притеснявайте, останалата част не е наднормено тегло за Вас! Вашите гърди също се подготвят за малкия член на семейството, като увеличават теглото си със 170 грама всяка, матката нараства с още 300 грама! Важно е да помните, че увеличаването на теглото е различно при различните бременни и няма причина за паника, ако сте наддали повече или по-малко. Въпреки че е нормално повишеното тегло ще допринесе за влошената Ви стойка, както и за проблемите със съня.

Ето и цялата статия ако някой му се чете www.bebeimama.com/бременна-в-19-седмица.html  love001

# 599
  • Варна
Здравейте мамчета,
Аз съм +2-3кг, в зависимост кога се тегля, колко съм хапнала и т.н...но неимоверно вървя нагоре. И аз в началото много повръщах и бях върнала 1-2 кила, но сега ги наваксам явно. Но 54кг за 5ти месец общо взето се движа по тези таблици които публикувате, дори малко под тях. Но добре е че не огладнявам и нещо не ми се яде в повече от преди. Внимавам с храната и се старая да пъддържам здравословно меню доколкото мога:).
Хайде мамчето усмихнат ден от мен! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт