Първо ритниче в корема на мама от мартенско бебче - мъж или дама.

• 32 842
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Спокойно аз знам, че нервите за бебето са най-опасни в първите 3 месеца, след това не влияят особено на развитието му  Simple Smile
Влияят, влияят  Peace Особено на психическото му развитие, но няма как да се докаже. Просто, ако имаш изнервена бременност, ще разбереш след месеци като си гледаш и изнервеното без причина бебе. Има и много спокойни бебета, спях, сучат, мълчат си, занимават се сами, обикновено те са на спокойните майки. Аз гледах такова, спокойно влизах да се къпя, а тя продължава да си се занимава и като изляза от банята. Затова карайте по-спокойно, дори и да има причина, не се нервирайте  Peace
Oxxx момичета да ви се оплача  newsm45 болна съм... цял ден съм на чайове и разни други неща Sad много ме е страх да не навредя на бебчо нещо... въпреки че само гърло ме боли и носа ми тече се страхувам да не стане по-лошо...

Не се притеснявай, аз точно преди консултацията си бях болна и изрично питах, дали е опасно както в начална бременност сега едно боледуване-не е толкова страшно, можеш да пиеш всякакви хомеопатични, ккто и част от алопатичните. Пробвай с бабешки лекове, а ако не стане, иди на лекар да ти изпише нещо подходящо за теб Hug

И тук имам друг опит. След раждането, когато се наложи вливане на бебето антибиотик, поради кални води и вътреутробна инфекция, ниско тегло и раждане месец по-рано, всички ме питаха дали не съм боледувала и от какво. Настинка дори дали съм имала. Е ми много ясно, има ли нормален човек без хрема, настинка през зимния сезон, аз дори не помнех. Доста време се чувствах виновна, така и не се разбра от къде дойде всичко. Не пиша това, за да плаша някой, но имайте едно на ум с какво се лекувате.

# 661
Да, Миме подкрепям казаното, но именно това поведение на бебето е най-формиращо се през първите 3 месеца, поне така знам от една акушерка и го бях чела някъде, но кой знае..  Peace

# 662
  • София
Ееее, момичета, цял ден съм напред- назад и докато успея да седна да ви видя са минали 4 страници.За течението - утре лекарката ще ме вмести на края на деня без час, за преглед и секрет да вземе. Течението е относително интензивно, както казахте назад е все едно съм се напикала  Blush . Не изключвам да е гъбична инфекция, предразположена съм си към тях явно - за тия пет месеца не помня вече колко пъти ги лекувам с Гинопаварил. Колкото до настинките и грипа - към деветата седмица, в най- големите жеги и мен ме тръшна грип, лекар нямаше как да ме види, лекувах се с Депон. Споменахте за нервите - когато забременях първия път миналата година бях като побесняло куче, изтъкана от нерви. Сега е точно обратното - с мъжа ми почти постоянно се смеем на нещо, или си се смея сама като лудите...Обзел ме е страхотен позитивизъм просто и слава Богу, защото ако не беше така, покрай тия здравословни проблеми да сме откачили и двамата. Вие също много ми помагате да се чувствам добре с безкрайната подкрепа и съвети.  Hug

# 663
Добро утро, мами! На мен ми откриха ешерихия коли и сега се лекувам с антибиотик, отделно съм и много настинала и с ужасна кашлица, и ми е много смотано и притеснено за бебчо, абе направо съм парцал. Дано днес като отида при аг- то си всичко да е наред с него.
Пожелавам ви приятен и изпълнен с позитивизъм ден! Hug

# 664
# 665
Добро утро.Аз заведох дъщерята на градина,изчистих и сега излизам на разходка да използвам топлото време докато все още е такова.
Виждам че доста се оплаквате от настинки бързо оздравяване на всички.
valevita.bs Аз  също съм с една дразнеща кашлица от 2 седмици.Сутрин е влажна,а през останалото време една суха и ме побърква.Какво ли не пих и не помага,ти с какво я лекуваш?

# 666
  • Стара Загора
Добро утро големи и по- големи тумбачета... WinkАз един вирус го влачих 3-и седмици.Бях с кашлица,хрема и гърлобол...SadБеше ужасно....пазете се..Хубав и усмихнат ден  Grinning

# 667
Здравейте , идвам да се похваля , днес си получих първите дънки за бременни и възглавницата за бременни , че взе да ми става трудно да спя.

Това са дънките :

Много са удобни и ластичната част е много мекичка и приятна , взех си един номер по-големи , че да има накъде да се дебелее  Laughing

А възглавницата си е нормалната дълга възглавница за бременни. Мислех да си купя възглавница за кърмене и да си спя с нея , че с един куршум два заека , хем и някой лев да спестя , ама приятелят ми каза : "Поръчвай , това е покупка , която ще ти трябва и за вбъдеще "  Laughing

Купих си и калций на дъвчащи таблетки , тук явно не са на почит таблетките за пиене , понеже не можах да намеря такива , всичко беше за дъвчене  Rolling Eyes

Досега не съм пила понеже има доста противоречиви мнения за приемането на допълнително калций на таблетки (а и не само на калций , де  Confused )

ROSAURA , ще ги погледна тези шуслерови соли , звучи ми като нещо хомеопатично. Срещала съм тема  във форума , ще ида да прочета и да се образовам малко  за тях Peace

Здрасти, ако искаш ми напиши имейл и ще ти пусна книжката за солите  Hug Не се мъчи да търсиш и четеш Simple Smile

# 668
Здравейте мами Simple Smile
Относно настинките, тъй като гледам, че много от вас са болнички, точно за това е хубаво преди есенно-зимния сезон да се повдигне духа на имунната система, аз за това от един месец си пия солите, както и едно сиропче с извлек от над 10 плодове и зеленчуци и засега се чувствам отлично Simple Smile Имунната система е важна независимо дали сме бременни или не. Съвети от сорта "нищо да не се взима" на мен ми звучат доста несериозно - аз питах моята лекарка и тя каза, че солите са ок, защото са минерали, които тялото не може винаги да си набавя с храната, затова няма проблем да пия, те са хомеопатични. За сладкия витаминен сироп си взимам всяка есен по няколко Simple Smile
Мен най-много ме притесняват ужаснооо многото хора в метрото (започващи да кихат и кашлят), както и колегите, които незнайно защо влачат морно крака болни в офиса  #Cussing out, но не мога да се опазя от всичко. Казвам си, че всичко е наред с мен и бебо и ще сме здрави докрая  Praynig

Аз няколко пъти си взимам дрехи от модната линия на Рени фешън - имат магазин в малкия цум на пиротска и съм много доволна от качеството.

Хубав ден, работещи и неработещи мамчета   bouquet

# 669
Хубав ден и от мен   bouquet

# 670
Да ми е честит първият сняг Simple Smile Тази година малко подрани , но за щастие вече се топи.

aleks23 , аз съм в Норвегия и си ги поръчах от тукашен сайт. Иначе в H&M са на същия принцип пак с такъв ластик. Тук има и още един модел , който на корема е с по-различен ластик и изглежда като че ли по-неудобен. Следващите планирам да си ги взема от H&M , та да имам база за сравнение.

За калция и моят личен лекар и гинекологът при когото ходих ми казаха нищо да не пия , нито калций , нито синтетични витамини , казаха да си се храня разнообразно и пълноценно. Тук не са особени фенове на пиенето на каквито и да било хапове.

Но пък тази лекарка (явно е някакво известно име в гинекологията ) твърдеше , че било много важно да се пие точно от 18г.с , заради зъбите на бебето , а аз точно вчера влязох в 18г.с , та го приех като знак  Laughing

Сега ще потърся точно в кои седмици се развиват зъбите и  ще си пия калция само в този период.

Желая на болните бързо да оздравяват  Peace

# 671
Здравейте мами,

И при мен започнаха болки в кръста и то доста сериозни, но аз съм си по принцип с проблеми в тази област. И аз много се бях уплашила, че няма да мога да спя на една страна като ми порасне корема, защото любимата ми поза е по корем, но засега се справям. Четох някъде, че няма проблем все още да се спи по корем, защото бебока е предпазен от околоплодните води. В такъв случай кога става задължително да се спи на една страна? За по гръб знам, че не е хубаво, защото се притиска вена кава, но ако все още не ти пречи толкова много корема защо да не спиш по корем? Някой чел ли е нещо по въпроса?

За Н&М чух, че освен за бременни имали и хубави бебешки дрешки, та планирам следващата седмица след ФМ да отида да разгледам. Така ако знам пола тъкмо и за мен ще си взема нещо пък и за бебо може.

Стискам палци на всички болнички да се оправят бързо.  Hug

# 672
ROSAURA ако може и на мен на лични да ми пратиш за тези соли и сиропчето където пиеш,ако успея да си подсиля имунитета че с тези настинки не се търпи?
The_Sunrise пак ще потърся в каталога на H&M дано ги намеря дънките.

# 673
Сега прочетох, че сол Номер 9 (натриум фосфорикум) лекува киселини, стомашно-чревни болки, спазми на стомаха, затлъстяване. А мен точно киселини и газове ме мъчат тези дни, като се почне от обяд и докато си легна чак Sad

Съгласна съм за хаповете, аз затова съм с две ръце само за естествените лекове - минерали и витамини и то с доказано качество.

Тук ще напиша това, което е най-важно от книжката, че тя е доста страници:

За засилване на имунната система:
Шуслерова сол номер 3 - сутрин по 2 таблетки (под езика се разтварят)
Ш. сол номер 7 - на обяд по 2 таблетки
Ш. сол номер 6 - вечер по 2 таблетки

Комбинацията се приема поне 4 седмици, особено ако наближава грипния сезон. Комбинацията е за първи симптоми на настинки и грип, бори се с хронични настинки, болки, спазми и схващания на мускулите.

Комбинация за втори триместър:  (за еластичност на кожата и предпазване от стрии и целулит, за здрави зъби и кости, за да не се задържат излишни течности)

Шуслерова сол номер 1 - сутрин *2 т.
Ш. сол номер 2 - обед * 2 т.
Ш. сол номер 8 - вечер *2 т.

Тук пише да се приема комбинацията до края на 7 месец.

Момичета, само да кажа, че нито натрапвам на някого, само споделям как аз се боря с неразположенията, които макар и малки понякога ни развалят настроението.  Tired
Няма по-хубаво от една здрава и усмихната бъдеща мама  Grinning, така че всеки да си прецени за себе си и според указанията на Док. Солите се продават във повечето големи аптеки, едно шишенце има 80 таблетки и струва около 9 лв.

Хубав следобед с по-малко нерви, ето и нещо хубаво за почитатели на Хулио Иглесиас   bigdance2  bigdance2- https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5ukusM5gt4Y#!

# 674
  • бургас/софия
ROSAURA, ти по 2 таблетки ли ги пиеш? аз пия соли 1,2 и 9 преди по 2 ги пиех, вече по 1.. не знам дали има ефект, но се надявам поне да не вредят, уж са хомеопатични..

Общи условия

Активация на акаунт