Първо ритниче в корема на мама от мартенско бебче - мъж или дама.

• 32 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Стара Загора
Ах тези хормони или там каквото се явява. ThinkingГоляма нерва,всичко и всеки ме дразнят,просто да не си до мен.Снощи мъжото вика-абе по спокойно,ще изнервиш и бебо  newsm78

# 646
Ах тези хормони или там каквото се явява. ThinkingГоляма нерва,всичко и всеки ме дразнят,просто да не си до мен.Снощи мъжото вика-абе по спокойно,ще изнервиш и бебо  newsm78
Да, това е проблем!  Толкова беснея, че ме е страх да не направя нещо на детето.  И не искам да усеща ярост още в утробата  ooooh! ... ама пусти му хормони!

# 647
Спокойно аз знам, че нервите за бебето са най-опасни в първите 3 месеца, след това не влияят особено на развитието му  Simple Smile Аз вече съм доста по-спокойна, дори съм станала по-мила  Grinning но първите 3 месеца бяха кошмарни за всички около мен !  Laughing

# 648
Oxxx момичета да ви се оплача  newsm45 болна съм... цял ден съм на чайове и разни други неща Sad много ме е страх да не навредя на бебчо нещо... въпреки че само гърло ме боли и носа ми тече се страхувам да не стане по-лошо...
Относно течението и аз имах воднисто което стана бяло... Останаха няколко дни докато съм на преглед и тогава ще видим какво става...
Иначе нямам никакви болежки слава богу..
Много ми е криво, но какво да се прави...
Надявам се вие да сте добре!
  love001

# 649
  • Страната на чудесата
Oxxx момичета да ви се оплача  newsm45 болна съм... цял ден съм на чайове и разни други неща Sad много ме е страх да не навредя на бебчо нещо... въпреки че само гърло ме боли и носа ми тече се страхувам да не стане по-лошо...

Не се притеснявай, аз точно преди консултацията си бях болна и изрично питах, дали е опасно както в начална бременност сега едно боледуване-не е толкова страшно, можеш да пиеш всякакви хомеопатични, ккто и част от алопатичните. Пробвай с бабешки лекове, а ако не стане, иди на лекар да ти изпише нещо подходящо за теб Hug

# 650
Здравейте, Моето бебче трябва да е априлско, ако всичко е наред и вече искам да мога да го усещам. Купих си дори фетален доплер за домашна употреба, намерих ги евтино в БГ: http://bebeshkosyrce.blogspot.com/ , но въпреки че съм в 14 седмица още нищо не се чува. При много консултации използват доплер, в коя седмица вече трябва да се чува сърцето на бебчето?

При мен се чу в 16г.с , но в лекарския кабинет . Докторът каза , че е рано и по принцип се чува към 20г.с , но реши да пробваме и взе че се чу много ясно.

Тези за домашна употреба и аз ги заглеждах , но отзивите в интернет не бяха особено добри и се отказах. В коментарите на продуктите пишеше , че се чува сърцето вече след 20 и някоя седмица.
Аз се бях спряла на Angelsounds мисля че се казваше , но не сметнах че е нещо чак толкова нужно.

Предаването по БНТ " Денят отблизо" и аз го гледам вчера и днес , интересно е . Цяла седмица ще говорят за развитието на бебето и бременността . Говорили са за 1-вия триместър , днес беше за 2-рия и за амниоцентезата. Може и в сайта на БНТ да се гледа онлайн , мисля че после може и на запис  Peace

Също така днес в предаването казаха , че в 18г.с почват да се формират зъбите на бебето и било важно да се приема допълнително калций. Аз точно днес влизам в 18г.с и ще мина през аптеката да разгледам какво предлагат. Вие пиете ли допълнително калций ?

Ако се интересувате от колички вече , надникнете в тази тема , има много полезни съвети : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681997.0;topicseen

Калций приемам от един месец - шуслерови соли номер 2. Приемам ги в комбинации - едните 3.6 и 7 за имунната система, вторите бяха препоръчани в книжката за шуслеровите соли като комбинация за втория триместър - за здрави зъби, кости, еластичност на кожата и т.н. - комбинацията е номера 1, 2 и 8.

# 651
Здравейте момичета, влизам на бързо само да ви чета, иначе съм добре, нищо ново при мен.. За нервите  #Cussing out да не ви говоря и аз тези 2-3 дни съм изключително раздразнителна, но мисля, че не е от хормоните, а нервите са ми основателни.
За течение и аз имам такова от 2-3 седмици, но не е воднисто, и като чета из книги и форуми е характерно за този втори триместър.

# 652
Здравейте , идвам да се похваля , днес си получих първите дънки за бременни и възглавницата за бременни , че взе да ми става трудно да спя.

Това са дънките :

Много са удобни и ластичната част е много мекичка и приятна , взех си един номер по-големи , че да има накъде да се дебелее  Laughing

А възглавницата си е нормалната дълга възглавница за бременни. Мислех да си купя възглавница за кърмене и да си спя с нея , че с един куршум два заека , хем и някой лев да спестя , ама приятелят ми каза : "Поръчвай , това е покупка , която ще ти трябва и за вбъдеще "  Laughing

Купих си и калций на дъвчащи таблетки , тук явно не са на почит таблетките за пиене , понеже не можах да намеря такива , всичко беше за дъвчене  Rolling Eyes

Досега не съм пила понеже има доста противоречиви мнения за приемането на допълнително калций на таблетки (а и не само на калций , де  Confused )

ROSAURA , ще ги погледна тези шуслерови соли , звучи ми като нещо хомеопатично. Срещала съм тема  във форума , ще ида да прочета и да се образовам малко  за тях Peace

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 18:54 от The_Sunrise

# 653
  • USA, Steak State
Моите дънки са точно същият модел на Гап и са еластични, но ми падат.  Mr. Green
Въпреки, че са по мен някак си се изхлузват и сега набирам ластичния колан под корема си да държи малко или много.

Изтичали са ми води в 5ти месец и по- назад говорех от личен опит, започнаха като белезникава почти безцветна течност, след ден станаха по силни с леки парцаливи късчета в тях. Аз съм си страхливка заради загубено бебе точно в този период и се консултирам с лекаря ми за всичко, което ми се строи странно .
Въпросната мама не уточни колко интензивно е това прозрачно течение, но да имаш течение в този период по принцип е нормално, дори и да е леко по- воднисто. Така вътрешната среда около бебето пази от възможни инфекции. Лекарят и е най- сигурният човек, който ще и каже какво се случва. Всяка една от нас говори от личен придобит опит все пак, не сме лекари. Simple Smile

Обожавам тона с който се говори в тази тема, пълен е с уважение към събеседника и само със съвети и препоръки, а не с наставления. Подозирам, че ще сме една много сплотена група, че ще се развият много приятелства и на живо. Абе общо взето  Hug Hug Hug Hug

# 654
Попитах моя лекар точно за пиенето на калции по време на бременността. Категоричен беше да не пия нищо допълнитено. Особено пък калция в по-големи количества водел до рак на дебелото черво..
Важно е разнообразното хранене!!!

# 655
  • София
И на мен са ми казали да не пия нищо.
ЖК-то изписва някакви работи, ама ги пропускам  Crazy

# 656
Lucky Plam моята дъщеря тези дни ме скъса от смях след като се развиках на мъжа ми че е забравил да ми вземе нещо сладко от магазина и Али стигна до извода да ме пита щом тате те ядосва искаш ли да си отидем на село там котката няма да те ядосва,а тате да го оставим сам.Пъклените планове са и много присъщи

Laughing имаш си верен съюзник

моят синковец пък днес сутринта залепи ухо на корема ми и супер разочарован: "Не чувам да казва батко"

# 657
  • България, София
Здравейте момичета,

И аз имах период на "нерви". Отмина сякаш сам за седмица - две, без да правя нещо съществено, освен да спя повече  Mr. Green Вече съм по-спокойна..
   Питах док за допълнителни хапчета, витамини, калций.. , казаха ми за сега да не пия нищо.
   Ivelina_ValentinovA , преди 2 месеца бях с настинка и ми препоръчаха хомеопатични и Парацетамол (естествено без да прекалявам с него). Пожелавам ти да се оправяш се бързо..   bouquet
    Видях горе, че пишете за стоматолог. Вероятно, имате в предвид, че имаме безплатни 2 зъбчета по здравна каса на годината ..., или?  Thinking Аз съм доста зле вече със зъбите и... подготвям се психически за доста дебелички суми, които ще се наложи да оставя там.  #Cussing out
    Момичета, да ви се оплача, от днес доста ме боли гърба по продължението на целия гръбначнен стълб и леко в кръста... Вие как се чувствате?

Поздрави и леко бременеене на всички  Hug 

# 658
The_Sunrise много хубави дънки имали сайт в нета да погледна и аз?
MaрTaТака е много ме подкрепя милата.Еми право си е детето нали ще става батко радва се.

# 659
  • бургас/софия
и мен ме тръшна някаква настинка, днес цял ден съм на легло и с температура. едвам се дотътрям до тоалетната да пикая и това ми е движението.... току спадне като пия панадол, после пак нещо ме втриса..ужасно е. болят ме крайниците, дупето, на такова лежане и обездвижване не съм се подлагала, дано утре съм 6, защото цял ден все 1 някой ми седи на главата.. Sad като гръм от ясно небе ми дойде, вчера бях пушка, но явно ме е духнал ветрец и съм настинала..
хайде бъдете здрави и умната

Общи условия

Активация на акаунт