Първо ритниче в корема на мама от мартенско бебче - мъж или дама.

• 32 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Да си кажа и аз Simple Smile + 4-5 съм Weary Еми няма как... Ще отслабваме после...  Проблема ми са тестените храни, а и не съм повръщала нито веднъж и всичко се лепи...
hakunamatata_ali и аз имам твоя проблем Sad много е неприятно... и изпитвам нещо странно в корема но според мен са червата не са контракции... и това ми се случва вечер най-вече... корема ми е много подут и то точно заради тези гадни газове Sad
А относно този преглед с пръсти, не мен ми го правиха... Лекаря ви знае какво прави! И изобщо не е страшно или незнам какво си мислите че е... просто за секунда проверява нещо и това е... Спокойно!

Хубав ден момичета!   love001

Защо не пробвате с пробиотици Лактофлор с фибри. Аз преди бременността вечно имах проблеми с газове, подуване, болка вечер, знам за какво говориш. Пробиотиците даже са полезни за чревната флора, оправят много проблеми. Аз пиех почти 1 година (преди това около година - две съм пила какво ли не за тези проблеми) и сега за щастие от началото на бременността имам много по-рядко такива случаи  Praynig

Дано ти помогнат! Ако имаш киселини, аз си вземам газирана вода, усетя ли ги давя с глътка -две Simple Smile

# 601
Киселините на мен ми се получават, ако хапна повече, отколкото трябва. Затова гледам да хапвам по 4-5 пъти на ден, но по малко.

За килограмите съм но комент. Ужким съм +3, но аз от такива висини започвам, че направо ме е страх да мисля през март как ще изглеждам и после как ще ги свалям.

За пробиотици, моят ЛЛ ми препоръча Био Баланс. Те са едни прахчета и се приемат по 1 на ден. Малко са скъпички - 10 струват 8 и нещо. Предписа ми ги, когато мъжът ми се разболя от вируса с разстройството и каза, че помагали да се укрепи чревния имунитет. Де да знам. Добре се чувствах с тях, а и не се разболях. Сега нямам никакви проблеми, затова не ги пия. Наистина ми се струват доста скъпички.

Иначе Лактофлор пиех всеки път, когато пиех антибиотици. Дават ми ги 3х2. От доста време не съм пила за проифилактика. Добра идея даваш ROSAURA, може да започна.

Иначе, да се похваля, че си намерих Омега 3. Оказа се много трудно да си намериш САМО Омега 3, без магнезий, селен, вит. А и Е и други допълнителни съставки. Вече пия няколко дни. Упорито по западните сайтове казват, че точно в нашия месец е много полезно да се започне приема на Омега 3.

# 602
janna_pp Mоля те сподели откъде ги намери тези Омега 3? Simple Smile

# 603
  • София
Някой назад спомена че има леко водно течение (абе, направо вода).От вчера и аз съм така и се чудя нормално ли е? От обяд не мога да се свържа с лекарката да питам  Rolling Eyes

# 604
Здравейте,бъдещи мами! Hug
Вчера мина дългоочаквания ми втори УЗ(ФМ).Всички с бебчо е ОК,има си всичко и се развива нормално! Heart Eyes Ще имаме момиченце! И двамата с таткото много се радваме,защото това очаквахме,въпреки че не сме имали претенции:-) Но по-важното е,че всички върви нормално!
Имам висока,предна плацента...знам,че е добре да е високо,но какво значи предна?! Thinking В смисъл има ли значение за развитието на бебка?!
Аз както и по-рано писах съм +7кг,но важното е,че се чувствам добре! Heart Eyes Ще му мисля след като се роди живо и здраво детенцето ми!
Хубава вечер!

# 605
  • Страната на чудесата
Кофеин, и предния път, и сега съм с предна плацента-това значи, че е разположена по предната коремна стена. Освен, че се усещат по-леко движенията на плода, не съм чувала за други ефекти(при висока такава)

# 606
Да ви питам, сега ми излязоха кръвните изследвания и виждам, че са ми завишени левкоцити и тромбоцити и занижени лимфоцити, как е при вас? От друга страна съм с някакъв вирус и най-вероятно това е причината, ама знам ли, да питам, при вас има ли отклонение от нормите?
По време на бременност е нормално левкоцитите да са завишени.Има жени и случаи в които скачат над 20.Поне така съм чела..Иначе и моите левкоцити са завишени, лимфоцитите нямам на идея как са ми.Наскоро си правих ПКК и ДКК /маноално/
Storm@ и аз така викам да са ни живи и здрави бебчета после ще има фитнес с количките Simple Smile).Освен пролетта хващаме лятото и есента Simple Smile

# 607
Здравейте, Моето бебче трябва да е априлско, ако всичко е наред и вече искам да мога да го усещам. Купих си дори фетален доплер за домашна употреба, намерих ги евтино в БГ: http://bebeshkosyrce.blogspot.com/ , но въпреки че съм в 14 седмица още нищо не се чува. При много консултации използват доплер, в коя седмица вече трябва да се чува сърцето на бебчето?

# 608
Здравейте мами Simple Smile В началото на бременността много ми се гадеше  най-вече като не ям, затова се наложи да сменя режима на хранене и до 3-ят месец качих 3 кг. Изпаднах в истерия, но след това започнах да си качвам по кило на месец. На миналата консултация в началото на месеца бях +5 от началото на бременността..... А до март не ми се мисли какви размери ще добия..
Започнах много бързо да се уморявам - разходка максимално 1 час след това започва да ме боли левият крак.
Болки в кръста или корема за сега нямам, но имам контракции от преумора, които обаче не усещам. Видяха ми ги на 4д когато ходих....

# 609
  • USA, Steak State
Качила съм 3кг, като стартово килограмите ми бяха закръглено 53. По себе си видимо нямам,но какъв голям корем вадя просто не е истина.
Кръст и гръб си ме болят ( то с този корем няма начин).

Буба, пий кола, но малко заради кофеина. Всъщност ако кофеина не ти пречи по принцип можеш да пиеш по една кола на ден. При мен кофеина действа кофти откакто забременях и съм го ограничила до турски чай( много светъл), само това ми действа освежаващо и не ми става лошо след това.

Като ви чета, че си слагате ограничения за храна по време на бременност ми става странно, но всеки сам си преценява. Аз лично хапвам като децата, така стомахът ми винаги е пълен. Закуска с чая, обядвам. После с дребната следобедна закуска към 4-5 и вечеря към 7. Количестото нетипично за мен се увеличи само по време на обеда, явно изгладявам цяла нощ.  Mr. Green

Сабах, мен ме притеснява това да не са водите ти. Иди в спешното, колко е силно течението?

# 610
Здравейте момичета  Hug  Браво за всички хубави новини (не, че не съм прочела, ама не съм писала от доста време и ще стане ферман да изброявам  Laughing ) Дано само добри новини да има !
Аз съм добре, работя и нямам много време, даже бих казала, че се преуморявам с учениците и с работата, но сърце не ми дава да оставя колегите на тоя етап. Бебето вечер е много активно, през деня не го усещам много, освен ако не се прегърбя на стола и притисна коремчето. През нощта едвам спя, много леко и често се будя  Sad
Иначе за друго няма да се оплаквам, че то това е достатъчно. Дано поне бебето да е добре  Praynig
За килограмите - качила съм около 3 кг. от 56  на 59. Ако усетя, че ям от лакомия се ограничавам. Иначе, просто гледам да не ям боклуци , разни вафли, сандвичи, полуфабрикати и сокове, газирани, всякакви. Гледам да е домашно сготвено, сутрин ям лъжица сусам, смлян и лъжица мед. За сега витамини няма да взимам, но за омега 3 се замислям, защото не ям достатъчно ядки и риба..

# 611
Някой назад спомена че има леко водно течение (абе, направо вода).От вчера и аз съм така и се чудя нормално ли е? От обяд не мога да се свържа с лекарката да питам  Rolling Eyes

http://forum.rozali.com/viewtopic.php?t=8032

Според мен няма проблем. За всеки случай звънни на гинеколожката ти.

# 612
  • София
TheBlackWidow , не е силно, но пък си мокри. Дали не са води - не е изключено, но девойка назад някъде по темата спомена, че имала същия случай, а лекарката й казала, че е нормално ...Щеше ми се да разбера какво всъщност става, но като не успях да се свържа с гинеколожката поне тук да питам. Днес два пъти я търсих  и не я открих на личния тел. , но утре пак ще звъня.

# 613
ROSAURA аз преди да забременея не съм имала проблеми със стомаха,но сега постоянно имам болки и тежест.Ще си взема пробиотици да видим как ще ми подействат на мен лично.

Спокойна вечер коремчета Hug

# 614
  • Варна
И аз съм +2.5- 3кг, но имам чувството, че за последните 2-3 седмици ги натрупах. И коремът ми изведнъж се изду, но важното е бебо да е добре.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт