Първо ритниче в корема на мама от мартенско бебче - мъж или дама.

• 32 856
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Добро утро коремчета,
Вчера бях на зъболекар. Един кътник ме боли от дни, реших да не отлагам, че да не стане по-лошо. Искам да споделя какво ми каза стоматологът: "2-я триместър е най-подходящ за лечение на зъби" Това разбира се не означава, че ако имаме голям проблем няма да се лекува и в другите етапи от бременността, но просто подчерта че 2-семестър е най-благоприятен.
Така, че ако имате някакви проблеми - не се бавете, най-малкото една консултацййка няма да навреди.
Хубав ден Hug

# 616
# 617
Добро Утро!
Бях се записала в групичката преди близо 3 месеца, но не съм влизала отдавна.  Може ли да се запиша отново?
Ако е възможно да ме допълните на първа страничка с термин 8 Март, цезарово.  Възможно е датата да се промени, но това е за сега.

bouquet

За кг-те, вече съм +5  Sick.  Забелязах, че наддадох много в началото.  Сега от 4 седмици съм наддала само 800гр и мисля, че няма от тях по тялото.  Надявам се от сега нататък да качвам само на бебе и да съм приключила с теглото по тялото.

Някой спомена Омега 3, моят доктор ми я изписа и при първа бременност.  Пия Омега 3+6, фолиева киселина и мулти витамин.
Всяка сутрин проклинам този който е решил да направи хапчетата за бременни огромни.

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 10:07 от Биби-джиби

# 618
Добро утро, мами!
Някой има ли болки в опашната част като спи? Нали не трябва по гръб и по корем, аз имам една любима поза настрани, но леко по корем и сега като не мога да си я правя и направо едва ставам сутрин. Слагах вчера малки възглавнички, че даже заради тях се скарах със съпружеството и си поплаках (дано бебо не е тъжен като аз съм тъжна), но за съжаление нямаше ефект. Незнам какво да измисля, същото става и като седя дълго на стола в офиса  Confused

За зъболекарите, нали имаме право на 1 безплатен профилактичен преглед, някой знае ли каква е процедурата?
 smile3525 Хубав ден на всички!

П.С. Ако някой си търси дрехи за бременни, разбрах че в H&M има колекции за бременни и намаления в момента, аз мисля уикенда да се възползвам.

# 619
Здравеите по темата с болките миналата седмица имах мн силни болки (БЕХА КАТО ПРЕД МЕНСТРУАЛНИ) ОТИДОХ НА лекар веднага прегледа ме и ми каза да пия нош-па и ако не ми мине да хода да ме приемат в болница каза че не са нормални затова обръштаите им внимание.лек ден на всички

# 620
  • Пловдив
За зъболекарите, нали имаме право на 1 безплатен профилактичен преглед, някой знае ли каква е процедурата?

По принцип бременните сме освободени от потребителски такси. А за зъболекаря имаме право на преглед и безплатно лечение. Аз вчера оставих здравната книжка и се разбрахме, че с нея лечението и пломбирането на зъба ще е безплатно. Дано съм била полезна Peace

# 621
Момичета, някоя от вас да се е мазала с маслото против стрии на Икаров? Аз снощи си мазах корема и гърдите, но през нощта се събудих от силно сърцебиене и ритници в корема. Никога досега не съм усещала толкова осезаемо ритане, все едно искаше да излезе милото. Сега съм много притеснена, че съм му навредила доста с това масло. Моля ви, ако знаете нещо по въпроса да пишете.

Усмихнат ден на всички!

# 622
Момичета имате ли мнение за количка Чиполино Тиана?Вчера я гледах в един магазин и мн ми хареса като модел и лекота,но дали си заслужават парите?

# 623
  • Варна
Момичета, по БНТ дават много интересно предаване, за растежа на бебето и за амниоцентезата. Ако ви се гледа. Минаха на БНТ World.

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 11:40 от Pepsilight

# 624
  • Страната на чудесата
Момичета имате ли мнение за количка Чиполино Тиана?...

За този модел точно нямам, имам по принцип за Чиполино-първата количка, която купихме на дъщеря ни беше такава, счупи се на най-невероятни места. След това смених с ТСМ и нямах никакъв проблем.

# 625
Аз като цяло не съм чувала добри отзиви за Чиполино  Peace Но нямам лични наблюдения.
Metalheart, може да е било съвпадение и бебчо да е бил по-буен. Като се мажеш по корема трябва да си по-нежна, за да не се предизвикват контракции, аз така знам. Аз не се мажа с Икаров, а с обикновено бебешко олио и по корема внимавам повече  Peace
Хубав ден, момичета  Hug

# 626
Здравейте, Моето бебче трябва да е априлско, ако всичко е наред и вече искам да мога да го усещам. Купих си дори фетален доплер за домашна употреба, намерих ги евтино в БГ: http://bebeshkosyrce.blogspot.com/ , но въпреки че съм в 14 седмица още нищо не се чува. При много консултации използват доплер, в коя седмица вече трябва да се чува сърцето на бебчето?

При мен се чу в 16г.с , но в лекарския кабинет . Докторът каза , че е рано и по принцип се чува към 20г.с , но реши да пробваме и взе че се чу много ясно.

Тези за домашна употреба и аз ги заглеждах , но отзивите в интернет не бяха особено добри и се отказах. В коментарите на продуктите пишеше , че се чува сърцето вече след 20 и някоя седмица.
Аз се бях спряла на Angelsounds мисля че се казваше , но не сметнах че е нещо чак толкова нужно.

Предаването по БНТ " Денят отблизо" и аз го гледам вчера и днес , интересно е . Цяла седмица ще говорят за развитието на бебето и бременността . Говорили са за 1-вия триместър , днес беше за 2-рия и за амниоцентезата. Може и в сайта на БНТ да се гледа онлайн , мисля че после може и на запис  Peace

Също така днес в предаването казаха , че в 18г.с почват да се формират зъбите на бебето и било важно да се приема допълнително калций. Аз точно днес влизам в 18г.с и ще мина през аптеката да разгледам какво предлагат. Вие пиете ли допълнително калций ?

Ако се интересувате от колички вече , надникнете в тази тема , има много полезни съвети : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681997.0;topicseen

# 627
Добро утро, мами!
Някой има ли болки в опашната част като спи? Нали не трябва по гръб и по корем, аз имам една любима поза настрани, но леко по корем и сега като не мога да си я правя и направо едва ставам сутрин. Слагах вчера малки възглавнички, че даже заради тях се скарах със съпружеството и си поплаках (дано бебо не е тъжен като аз съм тъжна), но за съжаление нямаше ефект. Незнам какво да измисля, същото става и като седя дълго на стола в офиса  Confused

П.С. Ако някой си търси дрехи за бременни, разбрах че в H&M има колекции за бременни и намаления в момента, аз мисля уикенда да се възползвам.

От мами които са раждали в щатите знам че след 5 месец , при повечето бременни е нормално да изпитват неудобство когато сядат или лягат. Има едни медицински надуваеми топки с които можеш да си правиш масажи на гърба и дупето, дори може през по-голямата част от времето в къщи да седиш на тях. Много са удобни. На мен ми подариха една и съм много доволна но в България къде се продават не знам за съжаление.....
 Отиваш при зъболекаря носиш си документ удостоверяващ че си бременна и здравната книжка. Това е цялата процедура.

# 628
  • Страната на чудесата
...
Също така днес в предаването казаха , че в 18г.с почват да се формират зъбите на бебето и било важно да се приема допълнително калций. Аз точно днес влизам в 18г.с и ще мина през аптеката да разгледам какво предлагат. Вие пиете ли допълнително калций ?

...

Също е добре да има достатъчно количество флуор, но пък прекаленото не е добре-изобщо-лудница Crazy Каквото му е нужно на бебето, ще си го вземе, но ако има недостиг в организма, ще е за сметка на майката Peace

# 629
  • Варна
Добро утро, мами!
Някой има ли болки в опашната част като спи?
......

Мен ме боли дупето като седя  Crazy понякога и като лежа. Особено към края на работната седмица  Tired

Общи условия

Активация на акаунт